DEKENIJ 'T SCHAARKEN

Divers


Dénomination : DEKENIJ 'T SCHAARKEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 459.821.174

Publication

12/06/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte . . ; gaunum

,"

C Z JUNI 2014

RECHZ.U.Nk VAN KOOPHAE TE GENT

Ondernemingsnr : 0459.821.174

Benaming

(voluit) ; vzw Dekenij 't Schaarken

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 9052 Zwijnaarde, Cornelis de Schepperestraat 5

Onderwerp akte : wijziging statuten en dagelijks bestuur

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 18 juli 2013 besloten de statuten zie publicatie oprichting (dd 30.09.2005) te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "DEKENIJ 'T SCHAARKEN"

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9052 Zwijnaarde, Heerweg-Noord 131 en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Gent, afdeling Gent.

Hij kan slechts verplaatst worden binnen het arrondissement Gent door de algemene vergadering mits deze

bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot voornaamste doel:

- de algemene belangen, in de meest brede zin, van dekenij 't schaarken te Zwijnaarde te

bevorderen en te verdedigen.

Dit doel wordt namelijk nagestreefd door :

a) het in ere houden van de edele en heerlijke tradities van de wijk 't Schaarken te Zwijnaarde

b) het verlenen van alle mogelijke steun aan zijn leden en bewoners bij het volbrengen van hun liefdadige en sociale opdrachten ten bate van noodlijdenden, bejaarden en jongeren.

c) het bijstaan van zijn leden voor de opbeuring en bevordering van de nering in hun gebuurte

d) het medewerken met de openbare besturen, daarmee gelijkgestelde instanties en inrichtingen van openbaar nut bij het organiseren van manifestaties met cultureel, liefdadig karakter bij uitsluiting van deze met partijpolitieke of wijsgerige tendensen.

e) zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan In die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan Integraal besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden

worden.

TITEL ll LEDEN

Artikel 5:

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging bestaat uit werkende leden, aangesloten leden en ereleden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2014 Annexes du Moniteur belge



III i





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2,2

Artikel 6:

1. Verzoeken tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht. Als lid kan kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. De Raad van Bestuur beslist omtrent het al dan niet verlenen van het lidmaatschap uiterlijk drie maand nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent sohriftelijk bericht aan de verzoeker indien hij het lidmaatschap weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen deze beslissing staat beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering, Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

De vereniging kan omwille van een specifieke band met haar iedere derde ( natuurlijke of rechtspersoon) als zogenaamd toegetreden lid of erelid aanvaarden. Hiervoor zal dezelfde procedure gelden als hiervoor onder I bepaald. Een "toegetreden lid" of "erelid" zal alle algemene vergaderingen mogen bijwonen en heeft een adviserende stem, doch bezit geen stemrecht. De rechten en plichten van de gewone leden van de vereniging zijn niet van toepassing op de "toegetreden" of "ereleden",

Artikel 7:

De leden en de toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van hun organen na te leven en het doel van de vereniging te behartigen

b) de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te sohaden.

Artikel 8

Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de de Raad van Bestuur,

Een lid en toegetreden lid kan alleen worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een meerderheld van twee/derde van de aanwezige stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen van het lid:

a) dat de verplichtingen, opgelegd aan de leden in art 7 , zie supra, op ernstige wijze schendt,

b) die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft bij zijn financiële en/of adminstratieve verplichtingen tegenover de vereniging.

De sohorsing zal per aangetekende brief worden medegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgevonden.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane opbrengsten.

TITEL III ALGEMENE VERGADERING

A. Samenstelling, bevoegdheid en stemrecht.

Artikel 9. De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile werkende leden behoudens de toegetreden leden of ereleden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering en maximaal één volmachtstem.

Artikel 10, De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, de kwijting aan de bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en van de rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van leden.

B. Bijeenroeping en formaliteiten.

Artikel I I. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur of op verzoek van één vijfde van de leden bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen datum.

Artikel 12 Alle [eden worden minstens acht dagen vóór de datum van de vergadering bij gewone brief of

per e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Zij vermeldt dag, plaats en uur.

Artikel 13 De oproeping bevat de agenda en een ontwerp van jaarrekening en begroting, die worden vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

C. Vergaderingen en stemmingsregels.

Artikel 14. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 15. In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 16. Van elke vergadering warden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris alsmede door de op de betreffende vergadering aanwezige leden indien zij daarom verzoeken en opgenomen worden in een bijzonder register. De leden hebben recht tot inzage van de notulen na voorafgaand verzoek aan de secretaris. De toegetreden leden, alsook derden die van een persoonlijk belang doen blijken, kunnen inzage nemen van de notulen enkel met betrekking tot de beslissingen die henzelf aanbelangen, na voorafgaand verzoek aan en toelating van de secretaris.

TITEL IV  Begrotingen, rekeningen

Artikel 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. ln afwijking hiervan start het eerste boekjaar op de dag van de oprichting. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wettelijke bepalingen en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De Raad van Bestuur bereidt de jaarrekening van het

voorafgaande boekjaar en een voorstel voor begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, De jaarrekening wordt neergelegd in het verentgingsdossler, gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

TITEL V

DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden, die allen werkend lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en kunnen te allen tijde door deze afgezet worden. Zij oefenen hun mandaat gratis uit. Het aantal bestuurders moet kleiner zijn dan het aantal leden.

Artikel 18.1. De bestuurders worden benoemd voor onbeperkte duur. Zo, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders Is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien,

Artikel 18.2. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de Raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. Meerdere functies kunnen door één persoon worden Ingevuld.

Artikel 18.3. De Raad van Bestuur Kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 18.4. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de op de vergadering aanwezige bestuurders en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder,

Artikel 18.5. De voorzitter, de secretaris, de penningmeester en een van de leden van de Raad van Bestuur zijn handtekeninghouders voor vzw zoals voorzien in het huishoudelijk reglement.

Artikel 18.6 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, De Raad van Bestuur kan zelfs alle daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

Artikel 18.7. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheld van de Raad van Bestuur als college is de vereniging ten aanzien van derden slechts geldig verbonden door een alleen handelend bestuurder, voor zover dit het bedrag van 1000 ¬ niet te boven gaat.

Artikel 18.8. Voor handelingen boven 1000 ¬ is de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, waaronder de voorzitter, de penningmeester of de secretaris, steeds vereist.

Artikel 18.8, Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 18.10, De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit zo hij dit nodig acht.

Artikel 19; Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders:

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffe van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

MOe 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

moeten neergelegd worden op de grifte van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen nal de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt warden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 20 : ambtsbeëindiging en afzetting bestuurders:

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vegadering, door vrijwillig ontslag,

door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

TITEL Vl. -- ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 21. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet van 27 juni 1921. Artikel 22. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Raad van Bestuur, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden, alsmede de vereffeningsvaorwaarden, alsook de bestemming die aan het nettovermogen van het maatschappelijk bezit gegeven wordt.

Artikel 23. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel ais dat van de ontbonden vereniging nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 24. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Artikel 25: Ontslag en benoeming nieuwe leden per 18 juli 2013

Op deze Algemene Vergadering van de vzw Dekenij ' t Sohaarken werd aanvaard het vrijwillig ontslag van

Penningmeester-Secretaris Viaene Suzanne en bestuurder-deken Van Heirzeele Roland en voorzitster Marcella

Sonneville. De Algemene vergadering heeft unaniem besloten om de heer Alphonse Van den Broecke, geboren

op 27102148, wonende Adolphe della Faillelaan 12 te 9052 Zwijnaarde, aangesteld ais nieuwe deken op 12 juni

2013, te verkiezen tot voorzitter.

Tevens werden volgende personen benoemd tot bestuurden

- Johan Van den Broecke,

wonende te 9052 Zwijnaarde, Heerweg-Noord 131

gebaren te Gent op 27111,1972 - secretaris

- Gouwy José

wonende te 9052 Zwijnaarde, Hertooie 1,

geboren te Poperinge op 16/12/1946 - commissaris

- Frank Sandrie,

wonende te9052 Zwijnaarde, Adolphe della Faillelaan 8 ,

geboren te Gent op 08/07/1968 - commissaris

Alphonse Van den Broecke

voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

~

j. 4 t

"Voorbehouden aan hot Belgisch Staatsblad

J-

Coordonnées
DEKENIJ 'T SCHAARKEN

Adresse
Zetel : 9052 Zwijnaarde, Cornelis de Schepperestraat 5

Code postal : 9052
Localité : Zwijnaarde
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande