DEMONAE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DEMONAE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 521.833.571

Publication

19/03/2013
ÿþ Mod word 11.7

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

bel

az

8e

Sta







NEERGELEGD

07UT2Uf3

3zcCiiqlifÏi VAN

::CT" `D ri. TD CENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0514.. 833 . 5~ 1

Benaming

(voie) : Demonae

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel: Papenwal 7 9880 Aalter

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Op heden, de zeventiende januari van het jaar tweeduizend en dertien, zijn samengekomen te Aalter, volgende ondergetekenden - oprichters:

1) De heer De Moes Jean Pierre

geboren te Aalter op 10 september 1952

en wonende te 9880 Aalter, Papenwal 7,

2) Mevrouw Naert Annie

geboren te Tielt op 22 mei 1956

en wonende te 9880 Aalter, Papenwal 7,

teneinde tussen hen een vennootschap onder firma op te richten, onder de naam "DEMONAE" waarvan de

zetel gevestigd wordt te 9880 Aalter, Papenwal 7.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, beginnend op 17 januari 2013.

De statuten zijn bepaald zoals hierna wordt opgegeven.

Inbreng en kapitaal:

De voormelde oprichters verklaren dat zij beiden, elk wat hen betreft, inbreng zullen doen van hun

professionele kundigheid en kennis in verband met de activiteiten die door de vennootschap zullen worden

ontplooid.

Door ieder van de vennoten wordt ingebracht zijn kennis, arbeid en vlijt, relaties en vergunningen voor zover

deze op de door de vennootschap te drijven onderneming betrekking hebben.

De voormelde oprichters verklaren dat zij zich, boven de bovenvermelde inbreng, tot vorming van het

kapitaal onvoorwaardelijk verbinden tot een fondseninbreng van honderd (100,00) euro, en wel als volgt:

De Moes Jean Pierre, voornoemd:

Naert Annie, voornoemd:

aldus samen

Het kapitaal van de vennootschap beloopt zodoende de som van honderd (100,00) Euro en is volledig

geplaatst,

De oprichters verbinden er zich toe om het saldo ineens vol te storten,

Met onderling goedvinden kunnen door de vennoten meer geld en/of goederen in de vennootschap gebracht

worden.

De statuten van de vennootschap zijn bepaald zoals hierna wordt opgegeven.

2. STATUTEN:

Artikel 1: Rechtsvorm

De vennootschap is een Vennootschap Onder Firma.

Omzetting van de vennootschap in een andere rechtsvorm is, onverminderd de toepassing van de bepalingen van artikel vier van deze statuten, mogelijk mits een met unanieme toestemming genomen besluit van de algemene vergadering waarop alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

50,00 Euro

50,00 Euro

100,00 Euro

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 2: Naam

De naam van de vennootschap luidt "DEMONAE".

Wijzigingen aan de naam van de vennootschap zijn mogelijk mits een met unanieme toestemming genomen

besluit van de buitengewone algemene vergadering.

Artikel 3: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9880 Aalter, Papenwal 7.

Hij kan overgebracht worden naar een andere plaats in België mits eenparige beslissing van de zaakvoerders. Elke verandering van zetel zal door de zaakvoerders worden bekendgemaakt op de wijze zoals voorgeschreven door wettelijke en/of administratieve bepalingen.

De zaakvoerders kunnen ten allen tijde beslissen tot de oprichting, de overbrenging en de afschaffing van bijhuizen, exploitatiezetels en administratieve zetels, zowel in België als in het buitenland.

Artikel 4: Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

De vennootschap wordt niet ontbonden door de dood van een vennoot. ln voorkomend geval zal de vennootschap voortduren met zijn erfgenamen en/of rechtverkrijgenden, die evenwel de hoedanigheid van stille vennoot zullen hebben. De vennootschap wordt, door het loutere feit van het overlijden van een vennoot, van rechtswege overeenkomstig artikel 787 van het wetboek vennootschappen, omgezet in een gewone commanditaire vennootschap.

De rechten en verplichtingen van de stille vennoten worden bepaald door de bepalingen van de artikelen 206 tot en met 208 van het wetboek van vennootschappen. Voor de verbintenissen die dagtekenen van voor het tijdstip van de omzetting, zijn de erfgenamen-stille vennoten gezamenlijk met de andere vennoten onbeperkt gehouden.

De vennootschap wordt evenmin ontbonden door het onder voogdij stellen, het onder gerechterlijk raadsman stellen, het onvermogen of het faillissement van een vennoot. In voorkomend geval geldt hetgeen in vorige alinea werd uiteengezet, met dien verstande dat de vennoot die onder voogdij of gerechterlijk raadsman werd gesteld, onvermogend of failliet werd verklaard, als stille vennoot dient te worden aanzien.

De vennootschap wordt evenmin ontbonden door het overlijden, wettelijke onbekwaamheid of verhindering van de zaakvoerder. In voorkomend geval za! de vennootschap verder worden bestuurd door de overblijvende zaakvoerders) of door de in de onderhavige statuten aangeduide opvolger. Bij ontstentenis kunnen de stille vennoten of één van hen, bij de bevoegde rechtsmacht om de aanstelling van een bewindvoerder verzoeken.

De vennootschap wordt evenmin ontbonden door de uittreding of het ontslag van een vennoot. In voorkomend geval zal de vennootschap worden verdergezet met de overblijvende vennoten.

De vennootschap kan slechts vervroegd ontbonden worden bij een beslissing genomen bij unanimiteit der stemmen in een buitengewone algemene vergadering.

Artikel 5: Doel

De vennootschap heeft tot doel:

Het geven van adviezen, het maken van studies, het voorbereiden en op gang brengen van organisatiesystemen, het in toepassing brengen van systemen van gegevensverwerking en alle technieken in verband met het technische, administratief, economisch en algemeen beheer van ondernemingen het beleggen van beschikbare middelen in roerende goederen en waarden, het verwerven, te gelde maken, inbrengen, afstaan en verhandelen door uitgiften of andere middelen van alle soorten marktwaarden, aandelen of obligaties van participaties of belangen onder gelijk welke vorm in Belgisch of buitenlandse vennootschappen of ondernemingen, bestaande of op te richten het verwerven, beheren, uitbaten, in waarde stellen en afstaan van alle brevetten, octrooien, merken, licenties en intellectuele rechten

Het organiseren, promoten en/of coördineren van alle soorten activiteiten, manifestaties, happenings, seminaries, tentoonstellingen, feesten, beurzen, concerten en (sport)evenementen, zowel in de ontspanningssfeer als in alle andere mogelijke sectoren.

Het verlenen van adviezen en hulp, het verschaffen van informatie aan publiekrechterlijke en privaatrechterlijke bedrijven, instanties, vennootschappen, verenigingen, particulieren en de overheid o het gebied van planning, administratie, organisatie, efficiëntie, toezicht en beheer,

Alle secretariaatswerk en administraties in de meest ruime zin van het woord, evenals het inrichten van algemene diensten die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van in dit doel vermelde activiteiten en andere activiteiten.

Het stellen van verrichtingen en/of leveren van alle diensten en middelen die verband Horden met het voeren van een evenementenbureau.

á.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het uitbaten van één of meer horecabedrijven, en het voeren van alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks daarmee verband houden, zoals aan- en verkoop van dranken, bieren, wijnen, likeuren en rookartikelen. Evenals de aan- en verkoop en het voorbereiden van koude en warme maaltijden, snacks.

Het ontwerpen en plaatsen van reclame in alle mogelijk vormen, uitoefening van publiciteitsonderneming, reclamebureau, grafisch bureau en multimedia toepassingen.

Het aan- en verkoop, groot- en kleinhandel, in- en uitvoer, in consignatie geven en nemen onderhoud en herstelling van antiek, militaria, curiosa, modeartikelen, accessoires, geschenkartikelen, ...

Het verrichten, het uitbaten en het organiseren van het vervoer van zieken en hulpbehoevenden met daartoe vereiste vervoermiddelen.

Het verrichten, het uitbaten en organiseren van goederenvervoer, evenals de verhuur van vervoermiddelen met en zonder chauffeur.

Het verrichten, het uitbaten en organiseren van lijkenvervoer.

Het uitbaten van een begrafenisondememing en het uitbaten van een funerarium.

Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer van roerend en onroerend patrimonium, met inbegrip van het verwerven en het vervreemden, het laten opschikken, uitrusten, renoveren of ombouwen van alle onroerende goederen met het oog op exploitatie ervan of met het oog op wederverkoop.

Al deze activiteiten kunnen worden uitgeoefend, in België zowel als in het buitenland, in eigen naam, voor rekening van derden, als tussenpersoon, agent, commissionair, makelaar of anderszins, al dan niet in onderaanneming of in andere samenwerking met derden.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze , rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen, zowel als het bestuur waarnemen in andere ondernemingen en vennootschappen, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan en opnemen, haar goederen in hypotheek geven of pand stellen.

De vennootschap mag aile roerende of onroerende, lichamelijke of onlichamelijke goederen verwerven, bouwen, vervreemden, ruilen, in vruchtgebruik nemen of geven, huren en verhuren.

Het doel van de vennootschap kan gewijzigd worden mits een beslissing van de buitengewone algemene vergadering, en mits toestemming van aile beherende vennoten.

Artikel 6: Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd euro (900,00 ¬ ) en is volledig geplaatst.

Het kapitaal kan verhoogd of verlaagd worden, op de wijze voorgesteld door de zaakvoerder(s) en mits

unanieme beslissing genomen door de buitengewone algemene vergadering.

Artikel 7: Toetreding - overdracht - uittreding

Toetreding als vennoot in de vennootschap kan, onverminderd de toepassing van artikel vier van de statuten, slechts geschieden mits unanieme toestemming van de vennoten.

Een vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap vrij overdragen aan een medevennoot, Overdracht van zijn aandeel aan een derde kan slechts mits unanieme toestemming van de overige vennoten.

Uittreding van een vennoot uit de vennootschap is slechts mogelijk mits een niet ontijdige en ter goeder trouw verstuurde opzegging, gedaan ten minste zes maand op voorhand en mits de eenparige instemming van alle overige vennoten, die steeds het recht hebben het aandeel van de uittredende vennoot over te nemen enfof een derde- overnemer voor het aandeel van de uittredende vennoot aan te duiden. In geen geval zal de uittreding de ontbinding van de vennootschap voor gevolg kunnen hebben,

Uitredende vennoten, evenals de rechtsopvolgers van een overleden vennoot blijven gedurende de

wettelijke termijnen aansprakelijk voor alle verbintenissen door de vennootschap aangegaan. Deze

aansprakelijkheid is hoofdelijk en onbeperkt,

Artikel 8: Bestuur en controle

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders die niet verplichtend vennoten der vennootschap moeten zijn.

Bij deze worden aangesteld als statutaire zaakvoerder,en dit voor onbepaalde duur: de heer De Moes Jean Pierre, voornoemd, die verklaart te aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De statutaire zaakvoerders) hebben elk afzonderlijk de meest uitgebreide bevoegdheden om in naam van de vennootschap op te treden, daden te stellen of toe te laten met betrekking tot het doel en de werking van de vennootschap. Zij kunnen een deel van hun bevoegdheden bij bijzondere volmacht overdragen aan derden en zich laten vertegenwoordigen door mandatarissen van hun keuze.

Elke statutaire zaakvoerder beschikt over de maatschappelijke handtekening die de vennootschap verbindt.

Behoudens de statutair benoemde zaakvoerders, kan de algemene vergadering overgaan tot het aanstellen van één of meer bijkomende zaakvoerders, voor dewelke zij de duur en de modaliteiten van hun mandaat bepaalt.

Het mandaat als zaakvoerder kan worden bezoldigd. De algemene vergadering bepaalt hun vaste wedde of de wedde naar verhouding. Deze wedde wordt gedragen door de algemene kosten en is onafhankelijk van de eventuele vergoeding van de voor rekening van de vennootschap gemaakte kosten.

De zaakvoerders zijn gerechtigd tot het opnemen van voorafnames op de toe te kennen wedde.

Zolang de vennootschap voldoet aan de bepalingen van het wetboek van vennootschappen inzake de omvangscriteria voor kleine ondernemingen, zal geen commissaris worden aangesteld.

Artikel 9: Algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op voorste! van de zaakvoerder(s). Zij dient zich minstens uit te spreken over de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van het resultaat en over de kwijting aan de zaakvoerders.

De buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op voorstel van de zaakvoerders, teneinde te beslissen over de wijziging aan onderhavige statuten.

Telkens de zaakvoerders dit nodig achten, kunnen zij bovendien een bijzondere algemene vergadering samenroepen, die beraadslaagt en beslist over de punten op de agenda.

De vennoten worden opgeroepen tot de algemene vergadering docr de zaakvoerder(s) met opgave van plaats en tijdstip zowel als van de agenda en dit bij middel van een uitnodigingsbrief of op een andere geschikte wijze.

Tenzij afwijkende regeling in onderhavige statuten of in de vigerende wetgeving, worden de beslissingen genomen met gewone meerderheid van stemmen, waarbij elke vennoot over één stem beschikt, en voor zover de meerderheid der hoofdelijk en solidair aansprakelijke vennoten het eens zijn met de genomen beslissing,

Artikel 10: Boekjaar -.. Jaarrekening

Het boekjaar begint op de éérste januari en eindigt op de éénendertigste december van elk kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerders de inventaris en de jaarrekening opgemaakt. Indien wettelijk verplicht maken zij ook het jaarverslag op.

Het voor uitkering vatbare resultaat wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die er binnen de wettelijke grenzen een bestemming aan geeft.

De algemene vergadering beslist, binnen de wettelijke grenzen, over de wegwerking van enig verlies.

Artikel 11: Ontbinding  vereffening

De vennootschap kan slechts vervroegd ontbonden worden bij een beslissing genomen bij unanimiteit van

een buitengewone algemene vergadering waarop alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Werden geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in

functie zijn, van rechtswege vereffenaar.

De vereffenaars hebben de meest uitgebreide bevoegdheid.

Het netto resultaat van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten a rato van hun aandeel in het

kapitaal.

Artikel 12: Keuze van woonplaats

Alle vennoten, zaakvoerders, commissarissen, directeurs, volmachtdragers en vereffenaars van de vennootschap die in het buitenland wonen, zijn verplicht voor hun betrekkingen met de vennootschap woonplaats te kiezen in België. Komen zij deze verplichting niet na, dan worden zij geacht van rechtswege woonplaats te kiezen ter zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, aanzeggingen en aanmaningen kunnen worden gedaan.

Artikel 13: Arbitrage

'f. ~

Voor-.behotelen

aan hef Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Geschillen tussen de vennootschap, de vennoten, zaakvoerders of geweied zaakvoerders en vereffenaars met betrekking tot het vennootschapscontract, worden definitief beslecht door arbitrage opgedragen aan een scheidsrechter door partijen in gemeen overleg aangewezen.

Raken zij het niet eens over de aanstelling van een scheidsrechter dan kiest elke partij haar scheidsrechter. Beide scheidsrechters duiden dan een derde scheidsrechter aan die het college voorzit. Indien de beide scheidsrechters het niet eens zijn over deze aanduiding dan wordt de derde scheidsrechter benoemd door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, op verzoek van de meest gerede partij.

Artikel 14: Overgangsbepalingen

Alle handelingen, door de oprichters aangegaan ter oprichting van de vennootschap, en alle verrichtingen sinds 1 januari 201$ door de oprichters aangegaan voor de vennootschap in oprichting, zullen aanzien worden als gedaan in naam en voor rekening van de vennootschap,

Het eerste boekjaar vangt aan op 17 januari tweeduizend en dertien en eindigt op de éénendertigste december tweeduizend en dertien. De eerste jaarlijkse algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en veertien, de derde vrijdag van juni om 19u

Artikel 15: Slotbepaling

Alles wat niet voorzien is in onderhavige statuten, wordt geregeld door de vennootschappenwet. De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van een artikel der onderhavige statuten zal aanzien worden als niet geschreven en zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

Aldus gedaan te Aalter, Papenwal 7, de dato zoals ten hoofde vermeld, opgemaakt in zes exemplaren (van elk 6 pagina's) en na lezing door elk der hogervermelde oprichters getekend.

Elk der ondergetekenden verklaart een exemplaar van onderhavige akte te hebben ontvangen, het derde exemplaar bestemd zijnde voor de vennootschap, de overige exemplaren bestemd zijnde voor registratie en andere administratieve doeleinden.

(get)

De oprichters,

De Moes Jean Pierre Naert Annie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DEMONAE

Adresse
PAPENWAL 7 9880 AALTER

Code postal : 9880
Localité : AALTER
Commune : AALTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande