DIENST 112 VLAAMSE ARDENNEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DIENST 112 VLAAMSE ARDENNEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 508.598.615

Publication

24/12/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1.

Art.2.

Art. 3.

verklaren een VZW op te richten met volgende statuten:

Titel I. Naam, zetel, doel en duur

De vereniging draagt de naam  Dienst 112 Vlaamse Ardennen vzw . Alle stukken uitgaande van de vereniging bevatten naast de naam van de vereniging, onmiddellijk gevolgd door de afkorting  vzw , eveneens het adres van de maatschappelijke zetel.

De vereniging heeft tot doel het dringend vervoer van zieken en gewonden via ziekenwagens, in het kader van de wet van 8 juli 1964 betreffende de dringende geneeskundige hulpverlening via het eenvormig oproepstelsel 100/112. De vereniging kan alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn om de verwezenlijking van haar doel te bevorderen. Zij kan dit doen in België en in het buitenland, voor eigen rekening en voor rekening van derden.

ONDERGETEKENDE STICHTERS:

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde en heeft als adres Geraardsbergsestraat 7 te 9660 Brakel. De algemene vergadering is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel te wijzigen binnen de grenzen van hetzelfde gerechtelijk arrondissement.

· Filip IMBO, Geraardsbergsestraat 7 te 9660 Brakel

· Veronique RUBBENS, Geraardsbergsestraat 7 te 9660 Brakel

· Dominiek D HAENE, De Pintelaan 12 te 9000 Gent;

· Katrien DE CLERCQ, De Pintelaan 12 te 9000 Gent;

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Dienst 112 Vlaamse Ardennen

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12306765*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Geraardsbergsestraat 7

0508598615

9660

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Brakel

Griffie

Neergelegd

20-12-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 4.

Luik B - vervolg

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II. Leden

Art.5.

Het ledenaantal is onbeperkt maar moet ten minste drie stemgerechtigde leden bedragen. De stemgerechtigde leden, zijn de leden die als dusdanig door de algemene vergadering werden aanvaard en die aan de cumulatieve voorwaarden opgenomen in artikel 6 voldoen. Alleen de stemgerechtigde leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. Alle overige leden zijn de toegetreden leden. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Art. 6.

Art. 8.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7. De leden zullen zich in hun gedraging door deze principes laten leiden en ze verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen. Tevens zullen zij alle bepalingen in het huishoudelijk reglement stipt naleven.

De algemene vergadering beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren. Kandidaat stemgerechtigde leden richten een schriftelijk verzoek tot lidmaatschap aan de voorzitter van de algemene vergadering.

§ 2. Elk lid, zowel stemgerechtigd als toegetreden, kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter of een bestuurder. Een ontslag van een lid kan niet geweigerd worden.

§ 3. Ingeval van ontslag dient het ontslagnemend lid een opzegtermijn van 6 maand in acht nemen, behoudens toegestane afwijking door de raad van bestuur.

§ 4. Leden die een eerloze daad stellen of op enigerlei wijze de rechten en/of belangen van de vereniging ernstige schade toebrengen, kunnen worden uitgesloten. De uitsluiting van stemgerechtigde leden wordt door de algemene vergadering uitgesproken met een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden en dit nadat het betrokken lid werd gehoord en de nodige inlichtingen heeft verstrekt. De uitsluiting van toegetreden leden wordt door de raad van bestuur uitgesproken met een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders en dit nadat het betrokken lid werd gehoord en de nodige inlichtingen heeft verstrekt.

§ 1. Tot de vereniging kan als gewoon toegetreden lid toetreden elke natuurlijke persoon die:

- aanvaard wordt door de raad van bestuur

- de statuten en desgevallend het huishoudelijk reglement aanvaard heeft.

§ 2. Tot de vereniging kan als stemgerechtigd lid toetreden elke natuurlijke persoon die

- aanvaard wordt door de algemene vergadering;

- de statuten en desgevallend het huishoudelijk reglement aanvaard heeft.

§ 1. Het lidmaatschap van zowel de stemgerechtigde als de gewone toegetreden leden neemt van rechtswege een einde bij het overlijden van het lid. Het lidmaatschap van de stemgerechtigde leden neemt van rechtswege een einde wanneer één van de cumulatieve voorwaarden opgenomen onder artikel 6 niet meer is voldaan.

§ 5. Een lid en/of zijn rechtsopvolgers dat ophoudt deel uit te maken van de vereniging kan in geen enkel geval aanspraken laten gelden op het vermogen van de vereniging, noch zijn betaalde bijdragen terugvorderen.

Titel III. De algemene vergadering.

Art. 9.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle stemgerechtigde leden. Enkel de stemgerechtigde leden, al dan niet vertegenwoordigd door een ander lid, beschikken in de vergadering over één stem. Een stemgerechtigd lid kan zich door een ander stemgerechtigd lid laten vertegenwoordigen. Een stemgerechtigd lid kan maximaal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

één ander stemgerechtigd lid vertegenwoordigen.

Art. 10.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

het wijzigen van statuten; het benoemen en afzetten van bestuurders; uitsluiten van leden; de eventuele benoeming en afzetting van commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend; de kwijting aan de bestuurders en commissarissen; de vrijwillige ontbinding van de vereniging; het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het bepalen van de bezoldiging toekomend aan de bestuurders; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; de goedkeuring van het huishoudelijk reglement; alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11.

Art. 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

§ 5. De oproepingsbrief of oproepingsmail bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de

voorzitter van de algemene vergadering.

Art. 13

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt. In dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het verzoekschrift. Een algemene vergadering kan nooit gehouden worden binnen de vijftien dagen volgend op de daaraan voorafgaande algemene vergadering.

§ 2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dat getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Op deze tweede vergadering zal een geldig besluit kunnen genomen worden ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of door de ondervoorzitter. Bij afwezigheid wordt de raad voorgezeten door een door de vergadering aan te duiden persoon.

§ 1. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor de begroting van het komende jaar en de bepaling van de bezoldiging van de bestuurders.

§ 3. De stemgerechtigde leden worden door middel van een gewoon schrijven of met een rechtsgeldige e-mail opgeroepen voor de algemene vergadering door de raad van bestuur. De oproepingsbrief dient de leden ten minste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De postdatum of de datum van verzending van de e-mail geldt als bewijs.

§ 4. De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief of oproepingsmail.

§ 1. De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden, behoudens afwijkingen door de wet of de statute bepaald. Bij staking van stemmen is het voorstel van beslissing niet aangenomen.

§ 3. De vrijwillige ontbinding van de vereniging kan alleen worden uitgesproken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijzigingen van het doel of de doeleinden van de vereniging (zie art. 13§ 2).

§ 4. Een meerderheid van twee derde stemmen is vereist voor de benoeming en de afzetting van de bestuurders. Art. 14.

Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en verstuurd worden aan alle stemgerechtigde leden. De notulen kunnen op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 15.

De algemene vergadering heeft de mogelijkheid om een of meerdere commissarissen te benoemen. De commissarissen worden benoemd onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut van bedrijfsrevisoren.

Titel IV  De raad van bestuur Art. 16.

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders die tevens lid moeten zijn van de vereniging.

Art. 17.

Art. 18.

Art. 21.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 19.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door of op vraag van de voorzitter of twee bestuurders.

Art. 20.

§ 2. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor hernieuwbare termijnen van vier jaar. Indien hun mandaat vroegtijdig eindigt zal op de eerstvolgende algemene vergadering in vervanging worden voorzien, conform het hierna bepaalde.

§ 3. De bestuurders kunnen vrijwillig ontslag nemen uit hun functie, mits het in acht nemen van een opzegtermijn van drie maand. De bestuurder die vrijwillig ontslag wil nemen dient dit schriftelijk kenbaar te maken aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een vrijwillig ontslag van een bestuurder kan niet geweigerd worden.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd voor alle aangelegenheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan één of meerdere bestuurders aanduiden die met het dagelijkse bestuur worden belast. De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanvaarden van rechtsmiddelen.

De Raad van bestuur kiest, naast de voorzitter uit zijn leden een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester, en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door een ondervoorzitter.

De raad van bestuur beraadslaagt en beslist als een college: de raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behoudens statutaire afwijkingen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of degene die hen op de vergadering vervangt. Deze notulen worden opgestuurd naar alle bestuurders. Het register van de leden en alle boekhoudkundige stukken worden bewaard op de maatschappelijke zetel.

§ 4. Een bestuurder kan steeds afgezet worden door de algemene vergadering.

Art. 22.

Behoudens voor de uitvoering van een beslissing die duidelijk omschreven is in de notulen van een raad van bestuur en waarbij één bestuurder als gevolmachtigde is aangeduid, kunnen bestuurders hun bevoegdheden slechts uitoefenen met een gezamenlijke handtekening van de meerderheid van de bestuurders.

Titel V. Dagelijks bestuurder Art. 23.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

§ 1. Onder de leden van de raad van bestuur kan een dagelijks bestuurder worden aangeduid. Deze is gerechtigd, in afwijking van de vereiste meervoudige handtekening van artikel 22, om alle beslissingen te nemen en uit te voeren die het dagelijks bestuur aanbelangen en die noodzakelijk zijn om de continuïteit van de dienstverlening te verzekeren. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Er is slechts sprake van een handeling van dagelijks bestuur, indien het een handeling of verrichting van gering belang betreft, en deze handeling tegelijkertijd spoedeisend is zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt. De benoeming gebeurt door de raad van bestuur. De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur, of door afzetting door de raad van bestuur.

§ 2. De raad van bestuur oefent controle uit op de dagelijkse bestuurder.

Titel VI. Huishoudelijk reglement

Art. 24.

Art. 27.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Titel VII. Rekeningen en begrotingen Art. 25.

Titel VIII- Ontbinding en vereffening Art. 26.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register ingeschreven worden binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet bekleed met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen voor het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beiden worden ieder jaar en ten laatste binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Het eerste boekjaar zal lopen vanaf de datum van oprichting tot en met 31 december van het jaar volgend op datgene waarin de vereniging werd opgericht.

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zoverre het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in dat geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van één jaar. De vereniging kan vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 bepaalde, door een gerechtelijke beslissing of door intrede van de ontbindende voorwaarde. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan , de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Titel IX- Ledenregister

§ 1. De Raad van Bestuur kan aan de Algemene vergadering een huishoudelijk reglement voorleggen, dat de punten regelt waarin bij de wet of de statuten niet dwingend is voorzien.

§ 2. Het huishoudelijk reglement wordt goedgekeurd met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen.

Titel X - Overige

Art. 28.

Voor al wat door deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, van toepassing.

De algemene vergadering van 18/12/2012 heeft tot bestuurders benoemd:

Imbo Filip, Geraardsbergsestraat 7 te 9660 Brakel, geboren op 07/03/1966 te Opbrakel.

D haene Dominiek, De Pintelaan 12 te 9000 Gent, geboren op 09/02/1980, te Kortrijk.

De Koker Stijn, Tweekerkenstraat 99/1 te Zottegem, geboren op 20/12/1984, te Zottegem.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd voor alle aangelegenheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan één of meerdere bestuurders aanduiden die met het dagelijkse bestuur worden belast. De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanvaarden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur beraadslaagt en beslist als een college: de raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behoudens statutaire afwijkingen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Deze zijn gerechtigd om alle beslissingen te nemen en uit te voeren die het dagelijks bestuur aanbelangen en die noodzakelijk zijn om de continuïteit van de dienstverlening te verzekeren. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Te Brakel, op 18/12/2012

Dagelijks bestuurders,

Filip Imbo Dominiek D haene

Conform artikel 23 van de statuten werd door de raad van bestuur van 18/12/2012 volgende dagelijks bestuurders benoemd:

Er is sprake van een handeling van dagelijks bestuur, indien het een handeling of verrichting van gering belang betreft, en deze handeling tegelijkertijd spoedeisend is zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt.

D haene Dominiek, De Pintelaan 12 te 9000 Gent, geboren op 09/02/1980, te Kortrijk. Imbo Filip, Geraardsbergsestraat 7 te 9660 Brakel, geboren op 07/03/1966 te Opbrakel.

Coordonnées
DIENST 112 VLAAMSE ARDENNEN

Adresse
GERAARDSBERGSESTRAAT 7 9660 BRAKEL

Code postal : 9660
Localité : BRAKEL
Commune : BRAKEL
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande