DIERENBESCHERMING MEETJESLAND

Association sans but lucratif


Dénomination : DIERENBESCHERMING MEETJESLAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 426.007.766

Publication

02/07/2013
ÿþOndernemingsre : 0426.007.766

Benaming

(voluit) : Dierenbescherming Meetjesland

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel : 9940 EVERGEM, Verdegemstraatje 20

Onderwerp akte : wijziging statuten- benoeming raad van bestuur

Op de buitengewone algemene statutaire vergadering dd 14.04.2009 werden de statuten gewijzigd en gecoördineerd als volgt

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd: 'Dierenbescherming Meetjesland'.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 9940 Evergem, Verdegemstraatje 20, zijnde op het adres van haar voorzitter. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van Gent.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel in het algemeen de bescherming van natuur en leefklimaat en de verdediging van wat in deze natuur leeft. Meer bijzonder zal zij zich specifiek inzetten voor de bescherming van de dieren en zal zij te dien einde alle dierenvrienden en dierenbeschermers pogen te groeperen ten einde op te treden daar waar in strijd met de wetgeving op de dierenbescherming, in strijd met de goede zeden of in strijd met gelijk welke norm dieren gedood, verwaarloosd, mishandeld of in een voor hen gevaarlijke situatie genegeerd worden. Ze zal hierbij zelf de nodige stappen nemen voor onder andere opvang van verwaarloosde en alleen gelaten dieren, voor het in de hand werken van gerechtelijke acties tegenover dierenmishandeling of verwaarlozing en voor in het algemeen, iedere actie welke haar bovenvermeld doel rechtstreeks of onrechtstreeks zou kunnen helpen verwezenlijken.

Verder zef zij zich ook inzetten voor de verdediging van de natuur en het leefklimaat en hiertoe ook alle nodige acties inrichten en er actief aan meewerken of deze ondersteunen op de door haar best geoordeelde wijze.

Zij zal verder alles mogen doen dal zich rechtstreeks of onrechtstreeks bij bovenvermelde doelstelling aansluit of deze helpt te verwezenlijken, onder andere alle maatregelen treffen van propaganda en voorlichting..

Artikel 4. De vereniging bestaat uit werkende leden, steunende leden en ereleden. Er zijn minstens drie werkende leden,

Artikel 5. Men wordt lid door het jaarlijks betalen van het lidgeld, waarvan het bedrag wordt bepaald door de raad van bestuur.

Met uitzondering van het steunend lidgeld en het erelidgeld, mag het gewoon lidgeld niet hoger zijn dan 25,00 EUR per jaar.

Een steunend of erelid kan werkend lid worden indien hij actief meewerkt aan de verwezenlijking van het doel van de vereniging en zijn kandidatuur wordt aangenomen door twee derde van de werkende leden.

Elk [id van de vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of tegenwoordige leden.

Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Artikel 6. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden. De steunende leden en de ereleden worden uitgenodigd en hebben spreek- en adviesrecht. Enkel de werkende leden hebben stemrecht, Bij het, bepalen van het quotum wordt enkel rekening gehouden met de werkende leden.

Artikel 7. De algemene vergadering beschikt over de bevoegdheid:

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de ak

_!13!Iiii.ili111111111 111

11

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoQ' 2.2

-de statuten te wijzigen en de vereniging te ontbinden. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de werkende leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden,

-de bestuursleden te benoemen en te ontslaan en jaarlijks de begroting en de rekeningen goed te keuren mits een twee derde meerderheid

-alle andere machten uit te oefenen die voortvloeien uit de wet of de statuten, mits een gewone meerderheid

Artikel 8, De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen op uitnodiging van de raad van bestuur. Een buitengewone algemene vergadering kan op verzoek van één vierde van de werkende leden worden samengeroepen.

Artikel 9, De beslissingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering worden opgenomen in een verslag dat aan alle werkende leden wordt overgemaakt. De steunende leden en de ereleden hebben inzagerecht.

Artikel 10, De raad van bestuur bestaat uit minstens drie werkende leden, benoemd door de algemene

vergadering. Een bestuursmandaat duurt in principe vier jaar.

Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopig bestuurslid benoemd om het mandaat van degene

die hij vervangt, te beëindigen.

Elke twee jaar komt een einde aan het mandaat van de helft van de bestuursleden.

De uittredende bestuursleden zijn herkiesbaar,

De raad van bestuur benoemt onder zijn werkende leden een voorzitter, een secretaris en een

penningmeester.

Artikel 11. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige bestuursleden.

Artikel 12 De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren; leningen afsluiten; huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser dan als verweerder.

Artikel 13. Voor aile rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen en waarvan de waarde 500,00 EUR te boven gaat, is de vereniging slechts verbonden door de sociale handtekeningen van twee bestuursleden, aangeduid ais gevolmachtigden. Voor alle andere handelingen volstaat de sociale handtekening van één bestuurder.

Artikel 14. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. leder jaar, in de maand januari, worden de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het komend jaar opgemaakt door de raad van bestuur.

Beide worden voorgelegd aan de goedkeuring van de eerst volgende algemene vergadering.

Artikel 15. Bij de ontbinding van de vereniging bepaalt de algemene vergadering de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. De voorkeur gaat naar een vereniging met een gelijkaardig doel.

Artikel 16. Al wat niet voorzien is in deze statuten, wordt geregeld overeenkomstig de wet van 2 mei 2002. Overgangsbepaling. Op de algemene vergadering van 05.03.2013 hebben de werkende leden

ontslag verleend aan volgende bestuursleden :

- De Bie Hilde

- De Pauw Carine

- Hebbrecht Mireille

- Versprille Bert

- Verstraete Daniël

- Verstringe Hilaire

1 'r

Luik B - Vervolg

e . "

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

als bestuursleden verkozen:

-Bellekens Edgard, Doornzele Dries 126, 9940 Evergem

-Bogaert Els, Dr. Verhaeghestraat 97, 8400 Oostende

-De Decker Marie-Louise, Verdegemstraatje 20, 9940 Evergem

-Laveyt Georges, A. De Voslaan 8, 9940 Evergem

-Locy Geert, Muidepoort 94, 9000 Gent

-Van Herreweghe Patrick, Hazelaarstraat 16, 9940 Evergem

-Van Verdeghem Sotie, Bredestraat 87, 9920 Lovendegem De opnieuw samengestelde raad van bestuur duiden aan als -voorzitter: De Decker Marie-Louise

-ondervoorzitter: Laveyt Georges

-secretaris: Bellekens Edgard

-penningmeester: Van Herreweghe Patrick

-gevolmachtigden ; De Decker Marie-Louise en Van Herreweghe Patrick

Voor eensluidend afschrift, Evergem 11,062013

voorzitter

Marie-Louise De Decker

penningmeester

Patrick Van Herreweghe

BijIagenTiij he BèTgiscli Staatsblad - 02/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/02/2015
ÿþ i MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

2 é JAN. 2015

RECHTBANK VAN KOOPHAMDEbeEiGBNT

Ondernemingsnr : 0426.007.766

Benaming

(voluit) : Dierenbescherming Meetjesland

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : 9940 Evergem, Verdegemstraatje 20

Onderwerp akte

Op de buitengewone algemene vergadering van 26.11.2014 hebben de werkende leden:

ontslag verleend aan volgende bestuursleden:

- Geert Locy, Muidepoort 94, 9000 Gent

- Edgard Bellekens, Doornzele Dries 126, 9940 Evergem

- Els Bogaert, Dr, Verhaeghestraat 97, 8400 Oostende

- Sofie Van Verdeghem, Bredestraat 87, 9920 Lovendegem

als nieuw bestuurslid verkozen:

- Sabine Geerinck, Emiel Speeckaertstraat 28, 9940 Evergem

De raad van bestuur kwam eveneens samen en heeft ontslag verleend aan Edgard Bellekens als secretaris. Sabine Geerinck werd benoemd tot nieuwe secretaris,

Evergem, 21.01.2015

voorzitter

Marie-Louise De Decker

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DIERENBESCHERMING MEETJESLAND

Adresse
VERDEGEMSTRAATJE 20 9940 EVERGEM

Code postal : 9940
Localité : EVERGEM
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande