DIFFERENTI8

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DIFFERENTI8
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 634.818.676

Publication

06/08/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zijn verschenen

1 Dhr. Laurens Mussely, Kloosterstraat 7e, 9960 Assenede geboren te Brugge op 11.10.1976 met rijksregisternummer 76.10.11-167.05, getrouwd met Mevr. Sofie De Vleeschouwer onder wettelijk stelsel.

Teneinde conform het Wetboek van Vennootschappen, de Vennootschap onder Firma Differenti8 op te richten en hiervoor navolgende statuten aan te nemen. De vennootschap start vanaf 1 September 2015 met zijn

activiteiten.

Artikel 1: Naam

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9960 Assenede, Kloosterstraat 7e.

De vennootschap valt onder het gerechtelijk arrondissement van Gent.

De zetel van de vennootschap mag verplaatst worden binnen de grenzen van het Nederlandse taalgebied en het

tweetalig gebied Brussel hoofdstad, bij unanieme beslissing van de zaakvoerder(s).

Artikel 3: Doel

In het jaar tweeduizend en vijftien, Op 27 juli 2015,

2 Mevr. Sofie De Vleeschouwer, Kloosterstraat 7e, 9960 Assenede geboren te Sint-Niklaas op 03.06.1979 met rijksregisternummer 79.06.03-176.77, getrouwd met Dhr. Laurens Mussely onder wettelijk stelsel.

De vennootschap wordt opgericht onder de benaming  Differenti8 .

De vennootschap neemt de rechtsvorm van een vennootschap onder firma aan, afgekort VOF.

De afkorting VOF zal de naam van de vennootschap steeds voorafgaan en zal vermeld worden op alle

documenten uitgaande van de vennootschap.

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening en voor rekening van derden, of bij deelneming in België of in het buitenland:

Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, financieel beleid, personeelsbeleid, marketing, productie en

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Differenti8

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Differenti8

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Kloosterstraat 7 E

*15313070*

Luik B

9960

België

0634818676

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Assenede

Griffie

Neergelegd

04-08-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis, alsmede projectmanagement, Ingenieurs- en studiebureel voor projecten in de industrie

Adviesbureau op het gebied van bedrijfsvoering en beheer, administratieve, commerciële en sociale organisatie dienstverlening.

Het uitvoeren van alle studies en onderzoek, het verrichten van marktonderzoek, promotie, raadgeving, prospectie, marketing, technisch, commercieel en administratief beheer en advies.

De publiciteit, reclame, marketing en algemene communicatie onder alle vormen en het uitvoeren van alle werken die voor de verwezelijking van publiciteit, reclame, marketing en algemene communicatie noodzakelijk zijn, zonder enige beperking.

Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheer, in waarde stellen, in licentie nemen of geven van brevetten, octrooien, know-how en andere intellectuele rechten.

De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in t kort tussenpersoon in de handel.

Studie-, organisatie- en raadgevende diensten inzake financiële, fiscale, sociale of handelsaangelegenheden. Het verstrekken van onderwijs in het kader van een opleiding en/of herscholing en van de daarmee samenhangende diensten.

Administratiekantoor, secretariaatswerkzaamheden, behandeling van post en alle activiteiten in verband met administratieve en zakelijke dienstverlening en bijstand aan derden.

Public relations bureau.

Het verlenen van hulp en bijstand aan het begeleiden van personen en bedrijven in het kader van emigratie, immigratie en integratie.

Het organiseren van colloquia, seminaries, studiedagen en het uitgeven van studies, rapporten, cursussen en adviezen met betrekking tot voorgaande.

Het aankopen, verkopen, ruilen, uitbaten, beheren, huren of verhuren van onroerende goederen en roerende goederen, alle gebouwen oprichten, afbreken, heropbouwen, veranderen, alle bouwmaterialen aankopen. Ondersteuning geven aan andere ondernemingen op vlak van horeca of handel.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Dit op voorwaarde dat de vennootschap hier belang bij heeft.

De vennootschap kan, als bijkomend doel, beleggen in roerende en onroerende goederen en mag haar middelen investeren. Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen of andere vreemde activa.

Het intekenen op aandelen, effecten of investeringen van welke aard dan ook, deze te onderschrijven, te kopen of te verwerven en om een dergelijk bedrijf te subsidiëren of bij te staan. Alsook met of zonder garantie tot verkoop, bezit, heruitgave of anderzijds dergelijke aandelen, investeringen of effecten en alle rechten of opties in verband hiermee te behandelen en vreemde valuta te kopen en verkopen.

Alle andere activiteiten uit te voeren die de vennootschap eventueel nuttig of winstgevend acht, in verband met of ondergeschikt aan de andere activiteiten van de vennootschap en waarvan men van mening is dat deze de eigendommen, activa of rechten of expertise van de vennootschap, rechtstreeks of onrechtstreeks winstgevend of winstgevender zullen maken.

De vennootschap mag alle verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening en voor rekening van derden, dit alles in de meest uitgebreide zin.

De vennootschap zal haar doel op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland mogen nastreven, op alle wijzen en volgens de modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen.

Zij mag ondermeer en zonder dat de navolgende opsomming beperkend is, alle industriële, commerciële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel in verband staan of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken, zich door vereniging, inbreng of fusie, inschrijvingen, participaties, financiële tussenkomst of op het even welke wijze interesseren in alle bestaande of op te richten vennootschappen waarvan het doel hetzelfde of verwant aan het hare zou zijn of die haar bedrijvigheid in de hand zouden kunnen werken of bevorderen en uitbreiden, en er het bestuur van voeren.

Artikel 4: Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5: Kapitaal

Het geplaatste kapitaal is vastgesteld op 1200,00 Euro.

Verschijners verklaren en erkennen dat het gehele kapitaal is geplaatst en onderschreven, en gestort als volgt :

1. door Laurens Mussely

voor een bedrag van 600,00 Euro, hij verkrijgt hiervoor 60 aandelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

2. door Sofie De Vleeschouwer

voor een bedrag van 600,00 Euro, zij verkrijgt hiervoor 60 aandelen.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van 1.200,00 Euro, verdeeld over 120 aandelen op naam zonder nominale waarde, elk 1/120 ste van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 6 :Overdraagbaarheid

Behoudens de uitdrukkelijke toestemming van alle vennoten, kunnen de aandelen van de vennootschap niet overgedragen worden.

Artikel 7: Overlijden vennoot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bij het overlijden van een vennoot blijft de vennootschap voortbestaan onder de overlevende venno(o)t(en) die indien nodig zorg(t)(en) voor het aanstellen van een nieuwe vennoot. Indien door het overlijden het aantal vennoten kleiner is dan twee, dient een nieuwe vennoot gezocht te worden. Het niet naleven van deze clausule leidt tot de ontbinding van de vennootschap. De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledene toekomt volgens het eigen vermogen van de laatste balans die opgemaakt werd voor het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen. Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikel 10 van onderhavig statuten na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende de welke de overleden nog deel uitmaakte van de vennootschap.

Artikel 8: Zaakvoerderschap

Het bestuur van de vennootschap wordt waargenomen door één of meerdere zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Tot zaakvoerder wordt benoemd:

Laurens Mussely

Artikel 9: Bestuurs- en vertegenwoordigingsbevoegdheid zaakvoerders

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel.

Voor engagementen van boven de 5.000~ dienen alle vennoten akkoord te zijn.

Artikel 10: Aansprakelijkheid

De vennoten onder firma zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, ook al heeft een enkele vennoot getekend, mits dit met de firma geschied is.

De vennoten zullen in de verliezen een evenredig deel aan hun inbreng dragen en zullen de winsten in dezelfde verhouding verdelen.

Artikel 11: Jaarvergadering

De vennootschap houdt haar jaarlijkse algemene vergadering tijdens de derde vrijdag van de maand Juni om 20 uur op de maatschappelijk zetel van de vennootschap of op een andere locatie mits voorafgaandelijk akkoord door alle aandeelhouders.

Niet-statutaire zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders met unanimiteit der stemmen.

Bij pluraliteit van zaakvoerders, vertegenwoordigt iedere zaakvoerder de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2017.

Artikel 12: Bevoegdheid algemene vergadering

De algemene vergadering beraadslaagt en beslist over alle aangelegenheden die de statuten haar heeft voorbehouden en/of die door de zaakvoerder(s) aan haar beoordeling worden onderworpen.

Behoudens afwijkende bepalingen terzake in de wet of in de statuten, neemt de algemene vergadering alle beslissingen met meerderheid van stemmen waarbij minstens 3/4 van de vennoten dienen aanwezig te zijn.

Artikel 13: Bevoegdheid buitengewone algemene vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten en met name te besluiten tot: wijziging van het doel van de vennootschap, omzetting van een vennootschap in een vennootschap met een andere rechtsvorm.

Artikel 14: Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari van elk jaar om te eindigen op 31 december van elk jaar. Het eerste boekjaar

begint bij oprichting tot en met 31 december 2016.

Artikel 15: Ontbinding en vereffening

De vennootschap kan op gelijk welk moment ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering

beraadslagend volgens de voorwaarden en vormen vereist voor een statutenwijziging. Na haar ontbinding wordt

de vennootschap geacht voort te bestaan voor haar vereffening.

Artikel 16: Benoeming en werkwijze van de vereffenaars

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Alle geschillen terzake van deze vennootschap tussen de vennootschap en haar vennoten, of zaakvoerders en gewezen zaakvoerders, tussen zaakvoerder en vennoten, tussen vereffenaars en vennoten, zullen definitief beslecht worden door de rechtbanken en hoven van het gerechtelijk arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een

omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van

koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zete1 heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

Artikel 17 : Geschillen

Artikel 18 : Wetboek van Vennootschappen

Voor al wat niet uitdrukkelijk statutair geregeld is , wordt verwezen naar het wetboek van vennootschappen.

Gedaan te Assenede op 27 Juli 2015

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

Coordonnées
DIFFERENTI8

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 7, BUS E 9960 ASSENEDE

Code postal : 9960
Localité : ASSENEDE
Commune : ASSENEDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande