DOICGENT

Association sans but lucratif


Dénomination : DOICGENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 533.957.680

Publication

17/05/2013
ÿþOndernemingsnr. : D 5 6 1? Q

Benaming

(vQlult) : D (5 %. GE W 17

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Blaisantvest 37, 9000 Gent

Onderwerp akte :

Tussen

Dominicus Gent vzw, met zetel aan de Rozemarijnstraat 76-78, te 9000  Gent, ondememingsnummer

865.991.452, hier vertegenwoordigd, overeenkomstig de statuten,

door Johan Declerck, voorzitter en Ingrid Avet, secretaris,

International Community Church Belgium vzw, met zetel aan de Schoenerstraat 8.te 9000 - Gent,

ondernemingsnummer 887,242.271, hier vertegenwoordigd, overeenkomstig de statuten,

door Janneke Bultsma voorzitter en Leo Proot, secretaris,

mevrouw Ingrid Avet, Gentbruggekouter 58,9050 Gentbrugge/Gent,

de heer Lieven Vanoverbeke, Stationsstraat 19, 9840 -- De Pinte,

de heer Leo Proot, Schoenerstraat 8 te 9000  Gent,

de heer Geoffrey Decan, Kwatrechtsesteenweg 37/01, te 9230  Wetteren,

wordt een vereniging zonder oogmerk opgericht, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en latere wijzigingen van deze wet en waarvan de statuten als volgt warden vastgesteld:

TITEL 1- Benaming, duur, maatschappelijke zetel

Artikel 1.

De vereniging zonder winstoogmerk heeft als maatschappelijke naam DOICGENT.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9000 - Gent, Blaisantvest 37, gerechtelijk arrondissement Gent. De maatschappelijke zetel kan bij gewone beslissing van de algemene vergadering naar een andere plaats binnen Gent worden verplaatst. Elke wijziging van de zetel moet binnen de maand neergelegd worden bij de griffie van de rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement Gent,

TITEL Il - Maatschappelijk doel

Artikel 3.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

-7 MEI 2013

REC K VAN

KOOPNATbL TE GENT

X130,5 0,"

bei aa Be Sta;

11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

~

. ~ ' `" -,:a

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging heeft tot doel de verwerving van persoonlijke en zakelijke rechten op onroerende en roerende goederen, de instandhouding, structureel verbeteren en onderhoud van deze goederen, met de bedoeling deze goederen ter beschikking te stellen van verenigingen en organisaties die maatschappelijke, educatieve, sociale, religieuze, spirituele, culturele en aanverwante doelstellingen nastreven en dit op het grondgebied van de stad Gent..

Het maatschappelijk doel dient in ruime zin geïnterpreteerd te worden,

Artikel 4.

De vereniging mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks nuttig of noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Zij is bevoegd alle contracten af te sluiten en alle roerende en onroerende goederen in eigendom te verwerven of andere zakeiijke rechten daarop uit te oefenen die voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel nuttig zijn.

TITEL Iii - Leden

Artikel 5.

De vereniging bestaat uit ten minste zes leden. De vereniging bestaat uit de stichtende leden en uit de leden die door de algemene vergadering tot lid worden aangenomen, zoals uiteengezet in artikel 6 en 7 van deze statuten.

Artlkei 6.

De leden worden ingedeeld in de categorieën A en B.

Tot de leden van categorie A behoren:

-Dominicus Gent vzw;

- Ingrid Avet;

-Lieven Vanoverbeke.

Tot de leden van categorie B behoren'.

-International Community Church Belgium vzw;

- Leo Proot;

-Geoffrey Decan.

Artikel 7.

De algemene vergadering aanvaardt slechts nieuwe leden op voordracht van ofwel de leden van categorie A ofwel van de leden van categorie B waarbij gestreefd wordt naar een gelijk aantal leden van categorie A en van categorie B

Artikel 8

De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag bij de

voorzitter van de raad van bestuur in te dienen.

De raad van bestuur stelt het ontslag vast en deelt het mee aan de algemene vergadering,

Een lid kan uitgesloten worden door de algemene vergadering op voordracht van ten minste de helft van de leden van de categorie waartoe het uit te sluiten lid behoort. De algemene vergadering beslist over de uitsluiting met een meerderheid van twee derden van de geldig uitgebrachte stemmen. Ten minste de helft van de leden dienen aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en ten minste de helft van de leden van elke categorie.

Artikel 9,

Het ontslagnemende óf uitgesloten lid en de reohthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit.

Artikel 10

De leden zijn tot geen enkele financiële bijdrage verplicht.

TiTEL 1V - Algemene vergadering.

Artikel 11.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of indien deze belet is, door de

ondervoorzitter en indien deze ook belet is door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 12.

De algemene vergadering Is bevoegd om:

-de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken;

-leden aan te nemen;

-leden uit te sluiten;

-de bestuurders te benoemen en te ontslaan;

-de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de financieel bestuurder van de raad van bestuur te

benoemen en te ontslaan;

-jaarlijks de begroting en de rekeningen goed te keuren;

-alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen.

Bovendien is de algemene vergadering bevoegd voor het goedkeuren van de strategisohe beslissingen. De algemene vergadering bepaalt zelf wat zij onder strategische beslissingen verstaat.

Aile bevoegdheden die niet aan de algemene vergadering zijn toegewezen, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 13

De voorzitter van de raad van bestuur of zijn vervanger nodigt de leden uit tot de algemene vergadering. De leden worden uitgenodigd bij een schrijven dat ten minste acht dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden en dat eveneens elektronisch kan worden verstuurd..

De uitnodiging omvat de agenda.

De leden mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid dat behoort tot dezelfde categorie van dat lid. Een lid mag slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 14,

De vergadering moet samengeroepen worden wanneer één vijfde van de leden erom verzoeken. Elk voorstel dat ondertekend wordt door één vijfde van de leden dient op de agenda geplaatst te worden.

Artikel 15,

§1. Een algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig vergaderen en beslissingen als ten minste twee leden van categorie A en twee leden van categorie B, zoals vastgelegd in artikel 6 van deze statuten, aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en in totaal de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden samengeroepen die beslist wanneer ten minste één lid van categorie A en één lid van categorie B aanwezig of vertegenwoordigd is. Dergelijke tweede algemene vergadering kan slechts plaats hebben ten vroegste acht dagen na datum van de versturing van de uitnodiging daartoe,

§2, Alle [eden hebben gelijk stemrecht op de algemene vergadering, Onverminderd de regeling uiteengezet In artikel 8 In verband met de uitsluiting van leden, worden alle beslissingen genomen met eenparigheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. In geval geen eenparigheld wordt bereikt, dan wordt de aangelegenheid uitgesteld tot een volgende algemene vergadering die plaats vindt op verzoek van ten minste één vijfde van de leden en die een beslissing neemt met een meerderheid van ten minste 2/3 van de leden van elke categorie.

Wanneer aldus na een twee algemene vergadering geen consensus noch gekwalificeerde meerderheid bereikt wordt, dan kan de aangelegenheid voorgelegd worden aan een college van scheidsrechters op voorwaarde dat het gaat om een dringende aangelegenheid die geen verder uitstel duit. Dit college van scheidsrechters wordt samengesteld door één scheidsrechter aangeduid door de leden van categorie A en één scheidsrechter aangeduid door de leden van categorie B. Beide aldus aangestelde scheidsrechters stellen gezamenlijk een derde scheidsrechter aan. Dit college van scheidsrechters neemt vervolgens een gemotiveerde beslissing over de aan hen voorgelegde aangelegenheid met meerderheid van stemmen en dit binnen een redelijke termijn, afhankelijk van de dringendheid van de aan hen voorgelegde aangelegenheid, of binnen de termijn die de algemene vergadering heeft opgelegd.

Artikel 16.

§1 De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de wijziging van de statuten wanneer het voorwerp daarvan expliciet is vermeld in de uitnodigingsbrief en wanneer ten minste twee derden van de leden

b. L.,

I. e--,:.ii

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDo 2.2

aanwezig of vertegenwoordigd zijn en ten minste één lid van elke categorie. De wijziging wordt goedgekeurd met eenparigheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§2 De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als deze die betrekking hebben op een wijziging van de statuten van de vereniging.

Artikel 17.

De notulen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register en ondertekend door de voorzitter en een bestuurder, Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er ter plekke inzage van kunnen nemen,

Deze beslissingen worden eventueel per brief ter kennis gebracht worden aan belanghebbende derden.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement Gent.

Dit geldt eveneens voor de benoeming en het ontslag van bestuurders.

TITEL V. - Raad van bestuur.

Artikel 18,

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit ten minste vier bestuurders die benoemd en ontslagen worden door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd op voordracht van de leden van categorie A enerzijds en van de leden van categorie B anderzijds, Elke categorie heeft recht op een gelijk aantal bestuurders.

Artikel 19..

De duur van het mandaat is vastgesteld op vier jaar. Bij het openvallen van een mandaat kan een bestuurder benoemd worden om het mandaat van degene die hij vervangt te beëindigen en op voordracht van de leden van de categorie waartoe het openvallende mandaat behoort.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar,

Artikel 20,

De algemene vergadering benoemt de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de financieel bestuurder van de raad van bestuur, Twee van deze mandaten komen toe aan bestuurders benoemd op voordracht van de leden van categorie A en de twee andere mandaten komen toe aan bestuurders benoemd op voordracht van de leden van categorie B.

Bij belet van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter en bij diens belet door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 21.

De raad beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een ander bestuurder die behoort tot dezelfde

categorie. Een bestuurder mag slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met eenparigheid van stemmen.

Zo de eenparigheid niet wordt bereikt, dan wordt de aangelegenheid geagendeerd op een volgende raad van bestuur. Zo op een tweede vergadering geen eenparigheid wordt bereikt dan kan, op verzoek van één bestuurder, de aangelegenheid voorgelegd Worden aan de algemene vergadering, die beslist conform de bepalingen van artikel 15,

Artikel 22,

De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte bevoegdheden om de vereniging te besturen.

De raad van bestuur dient, in de uitoefening van zijn bevoegdheden, in voorkomend geval rekening houden

met strategische beslissingen die een algemene vergadering zou hebben genomen.

Alle bevoegdheden die niet aan de algemene vergadering zijn toegewezen, worden uitgeoefend door de

raad van bestuur.

Artikel 23.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voor)

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één of verschillende van zijn leden en hun bevoegdheden vastleggen.

Artikel 24,

Tegenover derden en in rechte wordt de vereniging vertegenwoordigd en verbonden door twee bestuurders, een bestuurder voorgedragen door de leden van categorie A en een bestuurder voorgedragen door de leden van categorie B, en dit zonder dat hiervoor een volmacht van de raad van bestuur is vereist.

inzake dagelijks bestuur wordt de vereniging, tegenover derden en in rechte, vertegenwoordigd en verbonden door degenen die met het dagelijks bestuur zijn belast. De raad van bestuur is bevoegd aan één of meer personen, al of niet bestuurders of leden van de vereniging een bijzondere volmacht te geven om de vereniging tegenover derden en in rechte te vertegenwoordigen en te verbinden.

Artikel 25.

De bestuurders nemen, in de oefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen.

TITEL VL - Slotbepalingen

Artikel 26.

Het dienstjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december van elk jaar.

Artikel 27.







1]e rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgende dienstjaar worden jaarlijks onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die gehouden wordt in de loop van het eerste kwartaal van ieder jaar.

Artikel 28.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden en de bestemming die aan het netto-actief zal gegeven worden.

Aldus overeengekomen te Gent op 25 maart 2013, in 8 originelen, een origineel voor elk stichtend lid, een origineel voor het maatschappelijk register en een origineel voor neerlegging op de griffie van de bevoegde rechtbank.

Op de buitengewone R.V. en RvB van 25.03.13 werden benoemd tot bestuurders Johan Declerck, Leo Proot, Michel Alboort, Geoffrey Decan en tot dagelijks bestuurders Leo Proot en Simone Mornmens.

Tegelijk hiermee neergelegd: de oprichtingsakte dd. 25.03.13, verslag van de buitengewone algemene vergadering en van de raad van bestuur dd. 25.03.2013











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOICGENT

Adresse
BLAISANTVEST 37 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande