DOKTER LUC DELVAUX - HUISARTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER LUC DELVAUX - HUISARTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 845.524.650

Publication

08/05/2012
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11J111j1IJIMIIj11111

NEERGELEGD

2 5 APR, 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL Tî

vc

behi

eaÈ

Bell Staa

Vr

Î~

1~

Ondernemingsnr : Q $ 'e Ç4 C

il Benaming (voluit) : DOKTER LUC DELVAUX - HUISARTS

il

I (verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

i

ii

Onderwerp akte :OPRICHTING j

,l ,

; Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Niek Van der Straeten, geassocieerd notaris, zaakvoerder van de;

;I burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "P. MOULIN & N.; ii VAN DER STRAETEN, geassocieerde notarissen", met zetel te Destelbergen, Dendermondesteenweg 432, op achttien april; :; tweeduizend en twaalf, dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van besloten vennootschap met beperkte;

;j aansprakelijkheid werd opgericht als volgt : 1

Naam : DOKTER LUC DELVAUX - HUISARTS ;

;i Zetel : 9000 Gent, Rooigemlaan 248 I

,

Duur : Onbepaald.

; Vennoot: De Heer Delvaux, Lucas wonend te 9000 Gent, Rooigemlaan 248. ;

Op de kapitaalaandelen wordt in geld ingeschreven door de oprichter, de Heer Delvaux Lucas, voornoemd. De oprichter verklaart en erkent dat ieder aandeel afbetaald is tot beloop van twee/derden.

,: Kapitaal:

;, Het kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door;

,: honderd (100) aandelen met stemrecht zonder vermelding van waarde.

i De vennoot of vennoten zijn niet aansprakelijk, noch hoofdelijk verantwoordelijk voor de verbintenissen van de;

vennootschap. In dat verband beperkt hun financiële aansprakelijkheid zich tot de algehele volstorting van de onderschreven aandelen.

Professioneel blijft de arts-vennoot onbeperkt aansprakelijk.

i~ De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient

I; eveneens gewaarborgd te zijn,

De arts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als arts, persoonlijk verantwoordelijk blijven. De verdeling der aandelen in de vennootschap mag niet beletten dat elke arts vennoot een normale vergoeding krijgt ;; voor het als bedrijfsleider gepresteerde werk.

;E Rekening houdend met de professionele autonomie van de arts dienen alle artsen vennoten over de volledige:

;: diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken; hun taak dient derhalve ais leidinggevend beschouwd te worden.

Elke vennoot dient dé andere vennoten in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve; veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening. De vennoot, geschorst in het recht de geneeskunde: l; uit te oefenen, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing en noch één der vennoten noch de; ;I vennootschap mogen gedurende de straftijd een vervanger aanstellen.

li Het verbod de geneeskunde uit te oefenen, ontslaat de geschorste arts er niet van de nodige maatregelen te nemen om dei 11 continuïteit van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voornoemde sanctie in:

I werking treedt. I

De getroffen schikkingen moeten meegedeeld worden aan de provinciale Raad waarbij deze arts is ingeschreven.

De aandelen zijn op naam.

Zij zijn ten opzichte van de vennootschap ondeelbaar en onsplitsbaar. De uitoefening van de rechten verbonden aan.

aandelen in onverdeelde of in naakte eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom wordt geschorst tot de overdracht van deze:

; aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennootte worden, I

: Zij kunnen slechts door artsen  huisartsen verworven worden. Deze artsen dienen daarenboven steeds te voldoen aan

; de voorwaarden zoals bepaald in artikel 9.

I. Samenstelling van het kapitaal : Het kapitaal is volledig onderschreven door volstorting in geld.

l; Boekjaar : van één januari tot en met eenendertig december van ieder jaar.

Reserves --winstverdeling --vereffening : I

II Jaarlijks wordt van de zuivere winsten minstens vijf ten honderd vooraf genomen voor het aanleggen van een wettelijk:

ii reservefonds. Die voorafneming is niet meer verplichtend wanneer de wettelijke reserve een tiende van het maatschappelijk:

Il kapitaal bereikt. 1

j;Het overschot van de winst zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun maatschappelijke: ï; aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkaardig recht.

Voor het aanleggen van een reserve is een éénparige beslissing van de artsen-vennoten vereist.

i. D e vennootschap wordt niet-ontbonden door de ontzetting, het isenn eijic orivermogsri of de _d gpd vair pen vennoot ___ ___ _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Rooigemlaan 248

9000 Gent

n mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad





Bij de ontbinding van de vennootschap, om gelijk welke reden, zal de algemene vergadering de vereffenaars benoemen en hun bevoegdheden bepalen. Indien de vereffenaar geen arts is, zal een beroep gedaan worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Zij zat ze in het bijzonder volmacht mogen geven om het maatschappelijk vermogen in een andere vennootschap in te brengen tegen aandelen.

Na betaling van de schulden en lasten van de vennootschap zullen met het saldo van het maatschappelijk vermogen, in de eerste plaats de aandelen a pari van hun afbetaling, terugbetaald worden.

Indien niet alle aandelen in dezelfde verhouding zijn afbetaald, moeten de vereffenaars, alvorens tot de in het voorgaande lid voorziene verdeling overgaan, rekening houden met die verschillen en het evenwicht herstellen door alle aandelen op gelijke voet te plaatsen, hetzij door een aanvullende storting op te vragen betreffende de titels die in mindere mate werden afbetaald, hetzij door een voorafgaande terugbetaling in speciën betreffende de titels die in meerdere mate werden afbetaald. Het overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de maatschappelijke aandelen.

BIJZONDERE BEPALING.

De arts-vennoot is verder onderworpen aan de regels van de Code van Geneeskundige Plichtenleer, opgesteld door de Nationale Raad van de Orde van de Geneesheren. Deze bepaling maakt integrerend deel uit van de onderhavige statuten. Zo er meerdere artsen-vennoten zijn, moet een intern reglement worden opgesteld, Dit intern reglement zal in voorkomend geval vooraf worden voorgelegd aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De honoraria worden voor rekening van de vennootschap geïnd.

Bestuur :

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, artsen-vennoten. indien de vennootschap slechts één vennoot teit, wordt deze benoemd voor de duur van diens medische activiteit. Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat van de zaakvoerders herleid tot 6 jaar, eventueel hernieuwbaar.

De zaakvoerders moeten de regels van de behoorlijke beroepsuitoefening naleven.

1]e benoeming evenals de ambtsbeëindiging van een zaakvoerder, die geen statutair zaakvoeder is, hetzij in de akte van oprichting, hetzij in een akte van statutenwijziging benoemd, worden openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een uittreksel uit het benoemingsbesluit en van een afschrift daarvan bestemd om te worden bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vennootschap vertegenwoordigen, de vennootschap ieder afzonderlijk of gezamenlijk verbinden.

Een niet-statutair zaakvoerder kan ten alle tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens de terugbetaling van kosten en vacaties. De in de vennootschap actieve artsen ontvangen evenwel een bezoldiging voor hun gepresteerde diensten als arts actief in de geneeskunde.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerde werk  inclusief de eventuele bezoldiging ais zaakvoerder  en de terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennootschap.

De zaakvoerders zijn ieder bevoegd om alle handelingen van extern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet, de statuten en de medische deontologie alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De zaakvoerder(s) kunnen voor één of meerdere niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De volmachtdrager verbindt de vennootschap binnen de noodzakelijk beperkte omvang van zijn mandaat

De zaakvoerder(s) kunnen bepaalde taken aan niet-artsen delegeren, doch enkel voor niet-medische aangelegenheden.

Doel :

De vennootschap heeft ais burgerlijk doel:

1. De uitoefening en bevordering van de geneeskunde, meer bepaald huisarts, door de arts-vennoot of door artsen die in het kader van de vennootschap hun volledige medische activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen en die voldoen aan de voorwaarden om vennoot te worden zoals bepaald in artikel 9, met dien verstande dat aile medische activiteiten in gemeenschap worden gebracht en alle daar uit voortvloeiende honoraria geïnd worden door en voor rekening van de vennootschap en de arts-vennoot een normale vergoeding zal ontvangen van de vennootschap, rekening houdende met de regels van de medische plichtenleer, onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

Zij zal onder meer de vrijheid van artskeuze, diagnose en therapie, alsmede het beroepsgeheim doen respecteren en de noodzakelijke maatregelen treffen om commerciële exploitatie te weren;

2. Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of ncdig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit.

De aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, Kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de arts-vennoot;

3. Het scheppen van de mogelijkheden om de arts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

4. Het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake algemene geneeskunde en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen;

S. De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelen-vennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren, Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren;

BIJKOMSTIG DOEL

De vennootschap kan, doch uitsluitend als bijkomstig doel, beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren; het beheer uitoefenen over alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren, onder de uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geeft tot het ontwikkelen van een commerciële activiteit ook.

Beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

Het beleggen van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen,

Jaarvergadering :



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge







Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

24/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 18.08.2015 15439-0335-008
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 30.08.2016 16542-0161-008

Coordonnées
DOKTER LUC DELVAUX - HUISARTS

Adresse
ROOIGEMLAAN 248 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande