DOKTER RYCKAERT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER RYCKAERT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 433.055.411

Publication

02/12/2013
ÿþ ModWosd11.1

.~ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

GRIFFIE REOHTBP.;'.

VAN KOOPHAND

2 0 NOV 2013

DENCeitelON£.

Ondernemingsnr : 0433.055.411

Benaming

(voluit) : DOKTER RYCKAERT

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9100 Sint-Niklaas, Monseigneur Stillemansstraat 46

(volledig adres)

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGING - STATUTENWIJZIGING

Uit een proces-verbaal opgemaakt door notaris Guido Cuelenaere te Assenede (Bassevelde), vervangende zijn ambtgenoot, Meester Jan Verstraeten, notaris te Assenede, wettelijk belet, op 15 november 2013, neergelegd ter registratie, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering gehouden van de vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Bvba "DOKTER RYCKAERT", gevestigd is te 9100 Sint-Niklaas, Monseigneur Stillemansstraat 46, volgende beslissingen heeft genomen:

1) Kennisneming van het besluit dat door de algemene vergadering werd genomen tot uitkering van reeds op 31 maart 2013 bestaande belaste reserves met toepassing van de heffing van 10 procent roerende voorheffing overeenkomstig de programmawet van 28 juni 2013 (artikel 537 WIB92) en dit met het oog om de aldus verworven dividenden onmiddellijk aan te wenden voor het verhogen van het maatschappelijk kapitaal.

2) Voorstel tot verhoging van het kapitaal van de vennootschap met een bedrag van driehonderd negenennegentigduizend zevenhonderdvijftig euro twaalf cent (¬ 399.750,12) om het te brengen van achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 18.550,00) op vierhonderd achttienduizend driehonderd euro twaalf cent (¬ 418.300,12) zonder uitgifte van nieuwe aandelen maar door verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

Op deze kapitaalverhoging zal volledig worden ingeschreven door inbreng van het netto-dividend dat ingevolge het hierboven vermelde besluit werd uitgekeerd aan de vennoten.

3) Inschrijving en volstorting van de kapitaalverhoging door inbreng in geld.

4) De vergadering stelt vast dat dientengevolge op de kapitaalverhoging volledig werd ingeschreven en dat

ze volledig werd volgestort door inbreng in geld zoals hierboven vermeld.

Hierdoor is het kapitaal werkelijk gebracht op vierhonderd achttienduizend driehonderd euro twaalf cent (¬

418.300,12), vertegenwoordigd door zevenhonderd (750) aandelen zonder vermelding van waarde.

De vergadering besluit artikel 5 van de statuten aan te passen aan de kapitaalverhoging als volgt :

"Artikel 5.- Maatschappelijk kapitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt vierhonderd

achttienduizend driehonderd euro twaalf cent (¬ 418.300,12). Het is verdeeld in zevenhonderd vijftig (750)

aandelen zonder aanduiding van nominale waarde."

5) De vergadering beslist artikel 1 van de statuten aan te passen als volgt:

Artikel 1.- Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid.

Zij draagt de benaming "DOKTER RYCKAERT pneumoloog".

6) De vergadering beslist artikel 3 van de statuten aan te passen als volgt:

Artikel 3.- Zetel

De vennootschap is gevestigd te 9100 Sint-Niklaas, Monseigneur Stillemansstraat 46.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder, te publiceren in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. De verplaatsing van de zetel dient eveneens voorafgaandelijk aan de provinciale Raad van de Orde te worden meegedeeld.

De arts-vennoot mag een bijkomende praktijk vestigen, mits voorafgaande goedkeuring door de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan.

111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

7) De vergadering beslist het doel van de vennootschap te wijzigen door schrapping van "in binnen- en

buitenland" en artikel 4 § 1 aan te passen als volgt :

Artikel 4.- Doel

De vennootschap heeft tot doel :

1.- De uitoefening van de beroepsactiviteit van de arts-pneumoloog, het innen van de baten en opbrengsten van deze activiteit in eigen naam en voor eigen rekening, enerzijds, en het dragen van de kosten, lasten en uitgaven van deze activiteit, anderzijds; rekening houdend met de regelen van de medische plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunde;

2.- Het beheer en het ter beschikking stellen aan de arts-pneumoloog van de volledige materiële infrastructuur, zowel de technische, administratieve als financiële organisatie die nodig of nuttig zijn om de geneeskunde uit te oefenen en om zich te documenteren of bij te scholen ten einde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

3.- Enkel zolang er slechts één vennoot is die alle aandelen bezit, kan de vennootschap, als bijkomstig doel onroerende en roerende verrichtingen doen in verband met deze doelstellingen en het deelnemen om op het even welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijkaardig doe! nastreven of die bijdragen tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap. De vennootschap kan bijkomend doel niet nastreven zodra er twee of meer vennoten zijn.

De enige vennoot verklaart dat de formaliteiten voorzien door artikel 287 van het Wetboek van Vennootschappen geacht worden te zijn vervuld.

8) De vergadering beslist artikel 8 van de statuten aan te passen als volgt:

Artikel 8.- Overdracht van aandelen onder de levenden

Aandelen mogen slechts worden overgedragen aan een doctor in de genees-, heel- en verloskunde specialisatie pneumoloog, ingeschreven op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die in het kader van de vennootschap zijn volledige geneeskundige activiteit zal uitoefenen en mits éénparige goedkeuring door de bestaande vennoten.

Het aandelenbezit van de vennoten dient zich te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, tenzij de naam en het doel van de vennootschap zou gewijzigd worden, in die zin dat het uitoefenen van de beroepsactiviteiten van arts wordt uitgesloten.

9) De vergadering beslist artikel 9 van de statuten aan te passen als volgt:

Artikel 9.- Overgang van aandelen bij overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een andere arts (specialisme pneumoloog) die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden zoals bepaald in artikel 8 van de statuten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, dienen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt te blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het patrimonlum. Aan deze restrictie kan enkel een einde worden gesteld door systematische wijziging van de statuten, en inzonderheid artikel 1 (naam) en artikel 4 (doel) en de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

De erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten, kunnen vennoot worden mits zij met éénparigheid van stemmen door de bestaande vennoten worden aanvaard. De erfgenamen die de vereiste hoedanigheid niet bezitten, zullen recht hebben op de waarde van de naar hen overgegane aandelen. De waarde wordt bepaald overeenkomstig artikel 10 van de statuten.

De erfgenamen, legatarissen, rechthebbenden en schuldeisers van de enige vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de papieren en documenten van de vennootschap, verdeling of veiling van de maatschappelijke goederen eisen, bezwarende maatregelen treffen, noch zich met het bestuur van de vennootschap inlaten.

10) De vergadering beslist artikel 12 van de statuten aan te passen als volgt:

Artikel 12.- Benoeming - ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder, benoemd door de jaarvergadering, die tevens arts-pneumoloog dient te zijn.

Wordt benoemd tot statutaire zaakvoerder voor de duur van zijn medische activiteiten : de Heer Rudiger Ryckaert, geboren te Eeklo op 3 februari 1954, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Monseigneur Stillemansstraat 46, die verklaart de opdracht te aanvaarden.

Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat. Kosten waarvan sprake worden begrepen onder algemene kosten.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels

van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen komt toe aan het bestuursorgaan.

11) De vergadering beslist artikel 15 van de statuten aan te passen als volgt:

Artikel 15.- Bijzondere volmachten

De zaakvoerder kan gevolmachtigden voor één of meer niet-medische handelingen zijn bevoegdheid

overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De

volmachtdrager verbindt de vennootschap binnen de noodzakelijk beperkte omvang van zijn mandaat.

12) De vergadering beslist artikel 20 van de statuten aan te passen als volgt:

Artikel 20: Bijeenroeping algemene vergadering

De zaakvoerders en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of buitengewone vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen. Zij worden vijftien dagen voor de vergadering bij een per post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de houders van certificaten die overeenkomstig artikel 7 van onderhavige statuten werden uitgeschreven en die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de commissarissen en de zaakvoerders.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming, zoals uiteengezet in artikel 21 van de statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste ontvangen te hebben op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

13) De vergadering beslist artikel 22 van de statuten aan te passen als volgt:

Artikel 22.- Terbeschikkingstelling van de stukken

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken die hen krachtens het wetboek van vennootschappen ter beschikking moeten worden gesteld.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 21 van deze statuten, dan zal de zaakvoerder, samen met haar rondschrijven waarvan sprake in voormeld artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

14) De vergadering beslist artikel 23 van de statuten aan te passen als volgt:

Artikel 23.- Aanwezigheid ter algemene vergadering

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De commissarissen nemen deel aan de algemene vergadering wanneer deze dient te beraadslagen op

grond van een door hen opgesteld rapport.

15) De vergadering beslist artikel 24 van de statuten aan te passen ais volgt:

Artikel 24.- Vertegenwoordiging van vennoten

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, die tevens

vennoot moet zijn, mits hijzelf of de gevolmachtigde de bij de statuten bepaalde formaliteit heeft vervuld om tot

de vergadering te worden toegelaten.

Iedere vennoot kan slechts één volmacht uitoefenen.

16) De vergadering beslist artikel 26 van de statuten aan te passen als volgt:

Artikel 26.- Besluitvorming in de gewone en de bijzondere algemene vergadering

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht

het aantal vertegenwoordigde aandelen.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone

meerderheid van stemmen.

Met uitzondering van:

- de beslissingen te nemen in kader van de toepassing van artikel 332 van het Wetboek Vennootschappen;

en

- de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder/zaakvoerders/het college van zaakvoerders, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet

de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten. "

17) De vergadering beslist artikel 30, 31 en 32 van de statuten te vervangen door nieuwe artikelen 30 en 31

als volgt:

Artikel 30.- Ontbinding

r

De vennootschap wordt niet ontbonden door ontzetting, faillissement, kennelijk onvermogen of overlijden van een der vennoten.

Artikel 31.- Vereffening  Verdeling

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, onverminderd de eventuele toepassing van artikel 184 § 5.

Er zal een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Zij kunnen pas in functie treden nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel hun benoeming heeft bevestigd. Als de rechter de benoeming van een vereffenaar niet wil bevestigen of homologeren, stelt hij zelf een vereffenaar aan, eventueel op voordracht van de algemene vergadering. De vereffenaar beschikt over alle machten genoemd in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzondere i machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Overeenkomstig artikel 189bis van het wetboek van vennootschappen zendt de vereffenaar in de zevende en de dertiende maand na de invereffening-stelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening opgesteld aan het einde van de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft. Die omstandige staat, die onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen vermeldt en die wat nog moet worden vereffend, aangeeft, wordt bij het in artikel 195 bis bedoelde vennootschapsdossier gevoegd.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd.

Overeenkomstig artikel 190 § 1 van het wetboek van vennootschappen legt de vereffenaar, vooraleer de vereffening wordt afgesloten, het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft. De rechtbank kan van de vereffenaar alle dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan.

Na betaling van de schulden of consignaties van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden ; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

18) De vergadering beslist vroeger artikel 35 te vervangen door een nieuw artikel 34 ais volgt:

Artikel 34.- Deontologische bepalingen

ledere vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of

administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

De vennoot, geschorst in het recht de geneeskunde uit te oefenen, verliest de voordelen van de

vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mag hem gedurende de

straftijd doen vervangen.

19) Vervanging in de volledige statuten van het woord "geneesheer" in "arts",

20) De vergadering kent aile machten toe aan de zaakvoeder(s) voor de uitvoering van de genomen

beslissingen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

NOTARIS GUIDO CUELENAERE TE ASSENEDE (BASSEVELDE)

Tegelijk hiermee neergelegd:

- een afschrift van de akte kapitaalverhoging/statutenwijziging,

- de coërdinatie van de statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

06/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 31.05.2013, NGL 30.08.2013 13534-0245-015
06/10/2011 : DET000085
07/09/2010 : DET000085
02/09/2009 : DET000085
09/09/2008 : DET000085
05/07/2007 : DET000085
05/07/2006 : DET000085
06/04/2006 : DET000085
27/06/2005 : SNT000085
07/07/2004 : SNT000085
13/08/2003 : SNT000085
31/07/2002 : SNT000085
07/07/1999 : SNT000085
19/12/1998 : SNT85
01/01/1990 : SNT85
29/01/1988 : SNA3067
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.05.2016, NGL 31.08.2016 16566-0007-015

Coordonnées
DOKTER RYCKAERT

Adresse
MGR STILLEMANSSTRAAT 46 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande