DOMO SINT NIKLAAS

Association sans but lucratif


Dénomination : DOMO SINT NIKLAAS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.526.235

Publication

14/11/2012
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Watermolenstraat 22, 9111 Belsele

Onderwerp akte

Uit een onderhandse akte van 2/07/2012 blijkt dat

Catharina Vandeveegaete, Albrecht Rodenbachstraat 48, 9100 Sint-Niklaas, geboren te Leuven op 15 juli 1969; Tine Foubert, Hoge bokstraat 21, 9111 Belsele, geboren te Sint-Niklaas op 11 oktober 1988 en Amold Schaek, Felix Wijterslaan 12, 2980 Zoersel, geboren te Kortrijk op 25 november 1964 (een vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht met de naam vzw Domo-Sint-Niklaas.

Maatschappelijke zetel  Gerechtelijk arrondissement

De vereniging is gevestigd te Watermolenstraat 22, 9111 Belsele. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Sint-Niklaas. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Minimum aantal leden

De vereniging telt ten minste drie effectieve leden.

Doel

De vereniging stelt zich tot doel om laagdrempelige opvoedingsondersteuning aan te bieden bij gezinnen die het moeilijk hebben. De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel ondermeer te bereiken door individuele opvang van mensen, fondsenwerving, informatieverstrekking en belangenbehartiging.

Voorwaarden en formaliteiten van toetreding en uittreding van leden

Als lid kan tot de vereniging toetreden, Iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Ais toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toetreding dienen aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als effectief lid of toetredend lid. De raad van bestuur beslist soeverein over de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt,

Algemene vergadering  Bevoegdheden  Bijeenroeping  Kennisgeving van beslissingen

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook

toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij afwezigheid

van voornoemd door de oudste aanwezige bestuurder.

Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen. Elk effectief lid kan evenwel

slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

~ 2 Mn. 2012

In

1111111111111111111111111

*12185604*

DENDERMONDE

Griffie

MoD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VANK~QPI lANdEL

Qndernemingsnr : Soes 59.4 SL~~

Benaming

(voluit) : vzw Domo-Sint-Niklaas

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

T "

Moo 2.2

" ] A

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders

c. het verlenen van kwijting aan de bestuurders

d. het goedkeuren van de begroting

e, het vrijwillig ontbinden van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

f. het uitsluiten van een effectief lid

g, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

h, alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 16

a, De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden erom vraagt. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum die voor 30 juni van dat jaar valt.

b. Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

c. De oproeping bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De vergadering mag slechts de hierop vernielde punten behandelen. Niettemin kan een voorstel, gesteund door twee derde van de aanwezige leden, op de agenda worden geplaatst, uitgezonderd de wijziging van de statuten en de ontbinding van de vereniging.

Artikel 17

a. Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt b hieronder worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b. In geval van uitsluiting van een effectief lid, van een wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door een bestuurder.

Bestuurders  Benoeming  Ambtsbeëindiging  Afzetting -- Bevoegdheden -- Wijze van uitoefening  Duur

van mandaat

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste 3 bestuurders, al dan niet effectief lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12

a. De raad van bestuur kiest uit zijn effectieve leden een voorzitter, eventueel een of meerdere ondervoorzitters en een penningmeester.

De voorzitter of de ondervoorzitter roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. ln geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan een ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

b. De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met een zelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheidde helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

c. ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten a. tot c, hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

e. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van

.t

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram, telefax of e-mail. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

f. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door een lid van de raad van bestuur en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door een bestuurder.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid t.a.v. derden

Artikel 13

a. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorgehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken...

b.De vzw wordt verbonden door de handtekening van één bestuurder, die afzonderlijk kan optreden. Deze moet ten aanzien van derden geen blijk van enig besluit van de Raad van Bestuur of enige machtiging voorleggen.Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in en buiten rechte.

c. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamelijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddelijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

d. De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk

reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur,

doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement

mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen

worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken

in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van

de vereniging wordt geacht.

Ledenbijdrage

Artikel 7

Er is geen jaarlijks lidgeld voor effectieve leden.

Er is geen jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden.

Bestemming van het vermogen bij ontbinding

Artikel 21

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkwaardig niet-winstgevend doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 23

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die

deze zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het

huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.Duur van de vereniging

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

Overgangsbepalingen

Als eerste bestuurders van de vereniging zijn benoemd:

Voorzitter

Catharina Vandeveegaete, geboren te Leuven op 15 juli 1969 wonende te Albrecht Rodenbachstraat 48,

9100 Sint-Niklaas

...r* .....if

Ondervoorzitter en penningmeester

Arnold Schaek, geboren te Kortrijk op 25.11.1964, wonende te Felix Wijterslaan 12 in 2980 Zoersel.

Bestuurslid en secretaris

Tine Foubert, geboren te Sint-Niklaas op 11 oktober 1988, wonende te Hoge bokstraat 21, 9111 Belsele.

Als dagelijks bestuurder van de vereniging is benoemd:

Arnold Schaek, geboren te Kortrijk op 25,11.1964, wonende te Felix Wijterslaan 12 in 2980 Zoersel. Hij is

bevoegd de vereniging in alle aangelegenheden van dagelijks bestuur alleen te verbinden en te

vertegenwoordigen.

Voor eensluidend analytisch uittreksel,

-y

J

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Catharina Vandeveegaete, geboren te Leuven op 15 juli 1969 wonende te Albrecht Rodenbachstraat 48, 9100 Sint-Niklaas.

Vo r-' behouden

aan het -Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz van Luik B vermelden - Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOMO SINT NIKLAAS

Adresse
WATERMOLENSTRAAT 22 9111 BELSELE

Code postal : 9111
Localité : Belsele
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande