DR VANDER BRUGGEN CHRISTIAN (HUISARTS)

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR VANDER BRUGGEN CHRISTIAN (HUISARTS)
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 598.986.381

Publication

02/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

26-02-2015

Griffie

*15303675*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0598986381

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

DR VANDER BRUGGEN CHRISTIAN (HUISARTS)

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte, verleden voor notaris Brigitte VERMEERSCH te Horebeke (Sint-Maria-

Horebeke) op 25 februari 2014

Dat nagenoemde:

De heer VANDER BRUGGEN Christian Patrick Mario, huisarts, geboren te Oudenaarde op 20 mei

1975, wonende te 9700 Oudenaarde (Mater), Hauwaart 123.

Een burgerlijke vennootschap heeft opgericht onder de rechtsvorm van een beslo¬ten vennootschap

met beperkte aansprakelijkheid.

NAAM

De naam luidt:  DR VANDER BRUGGEN CHRISTIAN (HUISARTS) .

ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9700 Oudenaarde, Hauwaart 123.

Elke verplaatsing van de maatschappelijke zetel dient voorafgaandelijk aan de Provinciale Raad van

de Orde te worden medegedeeld. De arts vennoot mag een bijkomende praktijk vestigen, mits

voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren. Na het

bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe

overgaan.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel :

1. Het creëren van het juridisch kader voor de uitoefening van de medische beroepsactiviteit door de arts op het gebied van de activiteit van huisarts in het algemeen en van arts in het algemeen. De arts oefent de geneeskunde uit overeenkomstig de regels van de behoor-lijke beroepsuitoefening en onder zijn eigen onbeperkte professionele aan-sprakelijkheid. De activiteit van de vennootschap omvat impliciet de inning van de erelonen en de uitkering van een vergoeding a rato van de geleverde prestaties voor rekening van de vennootschap.

2. Het verstrekken van de materiële voorwaarden en middelen om de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, om de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren en haar doelstellin¬gen zo degelijk mogelijk te realiseren, te weten onder meer:

het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bij¬zonder, gelast met de inning en de verdeling van de erelonen

de aankoop, het huren en invoeren van alle medische apparatuur en bege¬leidende accommodaties nodig of dienstig voor voornoemde activiteiten

het aanleggen van reserves teneinde alle nodige apparaten en gebouwen aan te schaffen de mogelijkheid scheppen om de arts toe te laten zich verder te bekwamen, teneinde in zijn discipline aan de spits van de evolutie te blijven

Dit alles in overeenstemming met de wetten, de administratieve voorschriften, de deontologie, de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline, eigen aan het beroep van arts. De vennootschap zal er tevens over waken dat de onafhankelijkheid van de arts in de uitoefening

Onderwerp akte :

Hauwaart 123 9700 Oudenaarde

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde of directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

3. In het algemeen mag de vennootschap alle verrichtingen ondernemen van onroerende, roerende of financiële aard, die rechtstreeks met haar doel ver-want of verkocht zijn, of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen. De vennootschap zal zich verder beperken tot het beheren en valoriseren van haar vennootschapsrechterlijk vermogen. Zij mag daartoe alle gebruikelijke roerende en onroerende handelingen stellen. In geen geval evenwel mag dit beheer leiden tot een inbreuk op de regelen van de medische deontologie

DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd vanaf haar oprichting. De rechts-persoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

KAPITAAL - AANDELEN - VOLSTORTING

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ¬ 20.000,00 (twintigduizend euro) en is verdeeld in 20 gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die ieder een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op het kapitaal wordt volledig ingeschreven in geld door de comparant, dokter Christian VANDER BRUGGEN voornoemd, die aldus inschrijft op 20 aandelen zonder aan¬duiding van nominale waarde, uitgegeven aan de prijs van ¬ 1.000,00 per aandeel, die hij op heden gedeeltelijk volstort ten belope van ¬ 12.400,00, hetzij door inbreng van een bedrag van ¬ 12.400,00.

De comparant verklaart en erkent dat voor de gedeeltelijke volstorting van de aldus inge¬schreven aandelen een globaal bedrag van ¬ 12.400,00 werd gestort, welk bedrag gedeponeerd werd op een bijzondere rekening nummer BE82 7340 4061 9868 op naam van de vennootschap in oprichting, bij KBC Bank.

Het bewijs van deponering, afgeleverd door laatst gemelde financiële instelling op 23 februari 2015, werd aan de optredende notaris overhandigd teneinde in haar dos¬sier te bewa¬ren.

ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de derde zaterdag van de maand juni, om 20 u.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerst-volgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens op een andere plaats aangeduid in de bijeenroeping.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproe-pingen.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Daartoe zal het bestuursorgaan een rondschrijven versturen hetzij per brief, fax, e mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, en dit naar alle vennoten, zaakvoerders, bestuurders, commissarissen, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de vennoten om de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na het versturen van het rondschrijven op een correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of naar enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens de in de wet voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, kan elke vennoot zijn stem uitbrengen, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber, die vennoot is en drager van een schriftelijke volmacht. Een vennoot kan slechts één volmacht uitoefenen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die natuurlijke personen moeten zijn.

Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

De duur van het mandaat van een zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd, met name voor de duur van diens medische activiteiten.

Het mandaat van een zaakvoerder die geen vennoot is, wordt vastgelegd voor een beperkte en bepaalde duur, namelijk voor een duur van zes jaar.

Het mandaat van zaakvoerder wordt bezoldigd uitgeoefend, behoudens anders-luidende beslissing

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

van de algemene vergadering. Voor zijn medische acti¬viteit wordt de arts-vennoot volgens medische gebruiken op een normale manier (in geld en/of in natura) vergoed. Indien hij de functie van commissaris uitoefent, wordt hij voor deze functie niet vergoed. Vergoedingen van zaakvoerders niet-artsen dienen in overeenstemming te zijn met de werkelijk uitgeoefende bestuurs¬activiteiten. Reis en andere kosten door een zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennoot-schap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door deze zaak-voerder voor echt verklaarde staat. De kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

Indien er meerdere vennoten zijn, worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk  inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder  en terugbetaling van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de artsenvennoten en de vennootschap.

De afzetting van een statutaire zaakvoerder kan slechts plaatshebben om gewich¬tige redenen. Wordt aangesteld als enige statutaire zaakvoerder, voor de duur van diens medische activiteiten: de bovengenoemde oprichter, dokter Christian VANDER BRUGGEN voornoemd.

De enige zaakvoerder, of elke zaakvoerder afzonderlijk zo er meerdere zijn, heb-ben de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de vennootschap.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

De uitoefening van de geneeskunde en alle handelingen die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het professioneel beroeps-geheim, zijn strikt voorbehouden aan de zaakvoerders-artsen.

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zal (zullen) de zaakvoer-der(s) handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Iedere zaakvoerder, afzonderlijk optredend, is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

De zaakvoerders kunnen voor één of meerdere niet-medische handelingen hun bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De volmachtdrager verbindt de vennoot-schap binnen de noodzakelijk beperkte omvang van zijn mandaat.

BOEKJAAR

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalen-derjaar. WINSTBESTEDING

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat. De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleg-gen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag en rekening houdend met de regels van de deontolo¬gische code.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die vol¬gens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet om-vatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toe-lichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. ONTBINDING EN VEREFFENING

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt.

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen.

De voorzitter van de rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat hij heeft nagegaan dat de vereffenaars voor de uitoefening van hun man¬daat alle waarborgen van rechtschapenheid bieden.

De voorzitter van de rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de veref-fenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergade¬ring en de bevestiging ervan. Hij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

kan die handelingen nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden.

Voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levens-sfeer van de

patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten, dient een beroep gedaan te worden op artsen.

Zij moeten er op toezien dat de patiënten-dossiers uitsluitend volgens de wens en in het belang van

de patiënten worden toegewezen.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvou-dige meerderheid

van stemmen.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij

voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de

aandelen die in mindere mate werden vol-gestort of doen ze ten laste van deze laatste een

aanvullende opvraging van stor-tingen.

De verdeling door de vereffenaars van de activa onder de diverse schuldeisers zal steeds

voorafgaandelijk goedgekeurd moeten worden door de rechtbank van koophandel.

ENIGE VENNOOT

Wanneer er maar één vennoot (meer) is in de vennootschap, zijn volgende arti-kelen aanvullend van

toepassing.

Zaakvoerder

De enige vennoot is steeds van rechtswege zaakvoerder.

Algemene vergadering

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan

die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt

die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van

de vennootschap wordt bewaard.

OVERGANGS EN SLOTBEPALINGEN

Eerste boekjaar - Eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar vangt aan op 1 oktober 2014 om te eindigen op 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in het jaar 2016.

Overname verbintenissen

Voor zoveel als nodig worden alle door de oprichter in naam van de in oprichting zijnde

vennoot¬schap aangegane verbintenissen sinds 1 oktober 2014 thans door de vennoot¬schap,

onder de opschortende voorwaarde van het beko¬men van de rechtsper¬soonlijk¬heid ingevolge de

neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprich¬tingsakte op de griffie van de bevoegde

rechtbank van koop-handel, uitdruk¬kelijk overgeno¬men en bekrachtigd.

BENOEMINGEN - AANVAARDINGEN

Benoeming statutaire zaakvoerder

Wordt als enige statutaire zaakvoerder aangesteld voor de duur van diens medische acti¬viteiten:

dokter Christian VANDER BRUGGEN, die verklaart te aan-vaarden en die bevestigt niet getroffen te

zijn door enige ver¬bods¬bepaling voor het uitoefe¬nen van zijn mandaat.

De al dan niet bezoldiging van de zaakvoerder zal vastgelegd worden bij afzon-derlijk besluit van de

algemene vergadering. Deze zal daarbij rekening houden met de statutaire bepalingen hieromtrent.

Commissaris

Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen ter

zake.

Voor analytisch uittreksel

BRIGITTE VERMEERSCH,

NOTARIS

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de oprichtingsakte

Coordonnées
DR VANDER BRUGGEN CHRISTIAN (HUISARTS)

Adresse
HAUWAART 123 9700 OOIKE(OUDENAARDE)

Code postal : 9700
Localité : Ooike
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande