DR. CHRISTIAN DECOCK, OFTALMOLOOG

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. CHRISTIAN DECOCK, OFTALMOLOOG
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 629.710.043

Publication

05/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

30-04-2015

Griffie

*15307468*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0629710043

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Dr. Christian Decock,

oftalmoloog

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor Meester Luc ROEGIERS, geassocieerd notaris te Wachtebeke, op 30 april 2015, te registreren, blijkt dat er een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de benaming ,  DR. CHRISTIAN DECOCK, OFTALMOLOOG" waarvan het uittreksel, enkel dienstig voor de neerlegging op de Rechtbank van Koophandel, luidt als volgt:

1. Oprichter: De Heer DECOCK, Christian Emmanuel René Louis, oogarts, geboren te Gent op 13 november 1973, nationaal nummer 73.11.13 375-69 in huwelijk met Mevrouw Dhuyvetters Els Annie Gerard, huisarts, gehuwd onder het stelsel van zuivere scheiding van goederen blijkens huwelijkscontract verleden voor ondergetekende Notaris op 15 februari 2000, niet gewijzigd tot op heden zo hij verklaart en wonende te 9800 Deinze, Paterstraat 21.

2. Rechtsvorm en naam: een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de naam :  DR. CHRISTIAN DECOCK, OFTALMOLOOG"

3. Zetel: 9800 Deinze, Paterstraat 21.

4. Duur: De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

5. Doel: De vennootschap heeft tot doel:

- De uitoefening van de genees , heel- en verloskunde en meer in het bijzonder de oftalmologie en oogchirurgie, in naam en voor rekening van de vennootschap, door haar vennoten, zijnde uitsluitend artsen die op de lijst van de orde der geneesheren zijn ingeschreven en die hun volledige medische activiteit in de vennootschap uitoefenen.

- Het beheren van een praktijk inzake genees,  heel- en verloskunde en meer in het bijzonder de oftalmologie en oogchirurgie, inclusief: de aan-en verkoop, het huren en verhuren, het onderhoud van gebouwen en materieel, het ter beschikking stellen van artsen die in het kader van de vennootschap werken van paramedisch personeel dat de vennoten in uitoefening van hun beroep bijstaat, het ter beschikking stellen van medisch materieel en van alles wat noodzakelijk is voor de uitoefening van voormelde discipline;

- Het inrichten van algemene diensten en medische secretariaten in het bijzonder die nuttig zijn of die nodig zijn voor de uitoefening van voormelde disciplines;

-Het organiseren van lessen, opleidingen, symposia, congressen in verband met de geneeskunde in het algemeen en met de oftalmologie en oogchirurgie in het bijzonder;

- Het uitgeven van boeken en publicaties in verband met de geneeskunde in het algemeen en met de oftalmologie en oogchirurgie in het bijzonder op alle vormen van informatiedragers en via alle publicatiemedia;

- Het verstrekken van diensten aan uitgevers van geneeskundige wetenschappelijke werken en producties in alle media en op alle informatiedragers;

- Het scheppen van de mogelijkheden om de artsen-vennoten toe te laten zich verder bekwamen in voormelde medische disciplines, teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkoefening mogelijk te

Onderwerp akte :

Paterstraat 21 9800 Deinze

Oprichting

Burgerlijke vennootschap

onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

maken.

De feitelijke genees,  heel- en verloskunde zal enkel door de artsen-vennoten uitgeoefend worden en geenszins door de vennootschap. De artsen-vennoten blijven onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. Zij blijven eveneens, als arts persoonlijk aansprakelijk tegenover de patiënten die door hen behandeld worden. De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks en int voor eigen rekening alle honoraria voor de hierboven vermelde prestaties.

De vennootschap zal in het algemeen alle handelingen van financiële, roerende of onroerende aard mogen verrichten die rechtstreeks verband houden met haar doel of die het bereiken van haar doel geheel of ten dele vergemakkelijken, zonder dat deze activiteiten het burgerlijk karakter van de vennootschap mag aantasten.

De vennootschap mag deelnemen in andere instellingen of vennootschappen naar Belgisch of buitenlands recht met een gelijkaardig doel, hetzij door inschrijving , deelneming, aankoop, optie of door eender welk ander middel.

De vennootschap zal echter geen overeenkomsten afsluiten dewelke artsen deontologisch niet mogen afsluiten met andere artsen of derden.

De vennootschap kan, doch uitsluitend als bijkomstig doel, roerende en onroerende goederen verwerven en beheren, zelf gefinancierd door leningen en kredieten, onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkele ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

Tevens is het de vennootschap toegestaan aan haar eigen vennoten leningen toe te staan vanuit haar eigen roerend patrimonium of hen, in het kader van haar bezoldigingsbeleid, kosteloos of ten bezwarende titel het gebruiksrecht van een (al of niet gemeubeld) onroerend goed van de vennootschap toe te kennen.

6. Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), en wordt vertegenwoordigd door honderd zes en tachtig (186) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/honderd zes en tachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Het maatschappelijk kapitaal is volledig onderschreven en gestort ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Er bestaat slechts één soort aandelen, namelijk kapitaalsaandelen met stemrecht.

Alle aandelen zijn op naam. In de vennootschap wordt een register van de aandelen gehouden; elke overdracht of overgang van aandelen geldt slechts vanaf de geldige inschrijving in dit register. De aandelen zijn tegen overstaande van de vennootschap ondeelbaar en opsplitsbaar. De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of in naakte eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden. Elk aandeel geeft een gelijk recht bij de verdeling van de winsten en van de vereffening.

Volstorting van kapitaal. De comparant verklaart dat elk der in geld onderschreven aandelen ten belope van honderd procent zijn volstort, door storting in speciën door hem uitgevoerd op een speciale rekening met nummer BE52 6451 0242 9409 geopend op naam van de vennootschap in

oprichting bij Bank J. Van Breda & C° op 27 april 2015 derwijze dat de vennootschap vanaf heden uit hoofde hiervan beschikt over een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Een bewijs van deponering werd afgegeven door voornoemde instelling en zal door mij notaris, bewaard worden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

7. Bestuur - vertegenwoordiging - bevoegdheden

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere, zaakvoerders, natuurlijke personen en tevens geneesheren-vennoten.

Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd: De Heer DECOCK, Christian Emmanuel René Louis, oogarts, geboren te Gent op 13 november 1973, nationaal nummer 73.11.13 375-69 en wonende te 9800 Deinze, Paterstraat 21, die dit mandaat aanvaardt. Het mandaat van de zaakvoerder is van beperkte duur, namelijk voor de duur van zijn medische beroepsactiviteit. De zaakvoerders hebben elk afzonderlijk de meest uitgebreide bevoegdheid om in naam van de vennootschap te handelen binnen de perken van het maatschappelijk doel en de vennootschap te vertegenwoordigen naar buiten en in rechte. De zaakvoerder kan voor één of meer niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon, niet-vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. De gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hem verleende volmacht. Het mandaat van de zaakvoerders is, behoudens de vergoeding voor kosten en/of vacatie, niet bezoldigd. Als geneesheer wordt hij voor zijn medische activiteiten vergoed op een normale manier volgens de regels en de gebruiken.

De zaakvoerder is, zoals een lasthebber, tegenover de vennootschap verantwoordelijk voor de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

vervulling van zijn opdracht en aansprakelijk voor de tekortkomingen die hij begaat. Hij is hoofdelijk aansprakelijk, zowel tegenover de vennootschap als tegenover derden, voor alle schade, voortvloeiend uit overtreding van de wet en/of andere statuten. Voor overtredingen, waaraan zij geen deel hebben gehad, worden zij slechts van die aansprakelijkheid ontheven, indien hem geen schuld kan worden verweten en zij die overtreding(en) hebben aangeklaagd op de eerste algemene vergadering, nadat zij er kennis van hebben gekregen.

Het behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering om eventueel een zaakvoerder-opvolger aan te duiden met vermelding van het ogenblik waarop deze in functie treedt.

8. Controle

De controle op de boekhoudkundige toestand van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een commissaris, gekozen uit de lijst der bedrijfsrevisoren.

Zolang echter de vennootschap niet voldoet aan de wettelijke criteria ter zake is zij niet verplicht een commissaris te benoemen; is er geen commissaris benoemt dan heeft elk vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

9. De jaarvergadering:

De gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden in de zetel van de vennootschap, tenzij in de oproepingsbrief een andere plaats zou aangeduid worden, op de eerste zaterdag van de maand juni te tien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering zal beraadslagen en beslissen met gewone meerderheid van stemmen, tenzij de wet, de medische deontologie of andersluidende statuten een bijzonder meerderheid voorzien.

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een andere aandeelhouder, houder van een geschreven volmacht.

Elke aandeelhouder kan slechts houder zijn van één geschreven volmacht.

De volmachten vermelden de agenda, met opgave van de te behandelen onderwerpen (en eventueel de voorstellen tot besluit); en eventuele instructies voor de uitoefening van het stemrecht. Stemming per brief is uitgesloten. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de (oudst benoemde) zaakvoerder. Elk maatschappelijk aandeel geeft recht op één stem.Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt.

10. Boekjaar: Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van dat jaar.

11. Bestemming van de winst - reserve.

Het batig saldo van de balans, na aftrek der lasten, algemene kosten en afschrijvingen, vormt de netto- winst van de vennootschap. Van deze winst wordt jaarlijks vijf procent voorafgenomen voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds. Deze voorafname houdt op verplicht te zijn zodra het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt heeft.

Over het overschot van de winst beslist de algemene vergadering met drie/vierden meerderheid van stemmen, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen, en van de normale vergoeding voor het door de geneesheren- vennoten gepresteerde werk.

12. Verdeling van het netto-actief.

De vennootschap zal ontbonden worden in de bij de wet bepaalde gevallen; bij beslissing van de algemene vergadering kan er tot vervroegde ontbinding van de vennootschap overgegaan worden. Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maarschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen de twee maand, nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke statutaire bepalingen had moeten vastgesteld worden, om te beraadslagen en te besluiten over, in voorkomend geval, de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. Beslist wordt volgens de regels, geldend voor statutenwijziging.

Indien evenwel het netto- actief, ingevolge geleden verlies, gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, heeft de ontbinding der vennootschap plaats, indien zij wordt goedgekeurd door één/vierde der uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto actief gedaald is tot beneden het minimumbedrag, gesteld in artikel 214 van het wetboek van vennootschappen kan elke belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Bij de ontbinding zal de vereffening door de zaakvoerders verwezenlijkt worden, tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars zou benoemen met bepaling van hun bevoegdheden, overeenkomstig het wetboek van vennootschappen.

Het batig saldo van de vereffening, na betaling der schulden en lasten van de vennootschap, zal verdeeld worden onder de vennoten volgens het aantal van hun respectievelijke aandelen en in verhouding tot hun volstorting.

Bij het bestaan van aandelen zonder stemrecht dient rekening te worden gehouden met de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

eventuele bijzondere rechten welke wettelijke of statutair aan de aandelen toegekend werden. Bij ontbinding van de vennootschap dient een beroep gedaan te worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of beroepsgeheim van de vennoten.

ARTIKEL 19 BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT

Alle bepalingen van deze statuten zijn van toepassing wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, in die mate dat ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de eenhoofdigheid.

1/ De enige vennoot beslist alleen over de overdracht van zijn aandelen.

2/ Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. a/ Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele erfgerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden (artikel 344 Wetboek van Vennootschappen.) b/ Bij overgang op erfgenamen of legatarissen, zijn de beperkingen toegestaan in artikel 249 Wetboek van Vennootschappen. of in de statuten niet van toepassing.

3/ Indien geen zaakvoerder benoemd is, oefent de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder uit.

4/ Bij tegenstrijdig belang tussen de zaakvoerder en de vennootschap, mag de enige vennoot die tevens enig zaakvoerder is, de verrichting zelf doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen; dit verslag wordt samen met de jaarrekening neergelegd; hij blijft gehouden, ten aanzien van de vennootschap en van derden tot vergoeding van alle schade, die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich onrechtmatig, ten koste van de vennootschap, zou hebben bezorgd.

5/ Er bestaat geen controle in de vennootschap waar de enige vennoot tevens enig zaakvoerder is. 6/ De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen; zijn besluiten worden genotuleerd en in een register opgenomen en bewaard. Hij kan zijn bevoegdheden niet overdragen.

OVERGANGSBEPALINGEN

Onmiddellijk na de oprichting heeft de vennoot eenparig volgende beslissingen genomen:

1. EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar begint op de dag van de neerlegging van onderhavige oprichtingsakte op de

Griffie van de Rechtbank van Koophandel en wordt afgesloten op 31 december 2015.

2. EERSTE ALGEMENE VERGADERING

De eerste gewone algemene vergadering heeft plaats op de eerste zaterdag van juni 2016.

3. OVERNAME VERBINTENISSEN

In toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, herneemt de vennootschap de verbintenissen namens haar aangegaan zolang zij in oprichting was en dit vanaf 1 april 2015, dit alles echter onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid.

4. AANSTELLING BIJZONDER GEVOLMACHTIGDE

De algemene vergadering beslist aan te stellen als bijzondere gevolmachtigden van de vennootschap met de bevoegdheid om hetzij afzonderlijk hetzij gezamenlijk handelend, in naam en voor rekening van de vennootschap alle nodige en nuttige formaliteiten te vervullen met betrekking tot het ondernemingsnummer en daartoe alle nodige en nuttige documenten te ondertekenen: de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  D & D - Fisc  met zetel te 9700 Oudenaarde, Louise-Mariekaai 16, ondernemingsnummer 0421.971.972, vertegenwoordigd door de heer Günther Delputte of zijn aangestelde.

Voor ontledend uittreksel.

(get.) Luc Roegiers Notaris

Hierbij neergelegd: expeditie van de akte dd. 30 april 2015

Uit een akte verleden voor Meester Luc ROEGIERS, geassocieerd notaris te Wachtebeke, op 30 april 2015, te registreren, blijkt dat er een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de benaming ,  DR. CHRISTIAN DECOCK, OFTALMOLOOG" waarvan het uittreksel, enkel dienstig voor de neerlegging op de Rechtbank van Koophandel, luidt als volgt:

1. Oprichter: De Heer DECOCK, Christian Emmanuel René Louis, oogarts, geboren te Gent op 13 november 1973, nationaal nummer 73.11.13 375-69 in huwelijk met Mevrouw Dhuyvetters Els Annie Gerard, huisarts, gehuwd onder het stelsel van zuivere scheiding van goederen blijkens huwelijkscontract verleden voor ondergetekende Notaris op 15 februari 2000, niet gewijzigd tot op heden zo hij verklaart en wonende te 9800 Deinze, Paterstraat 21.

2. Rechtsvorm en naam: een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennoot­

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

schap met beperkte aansprakelijkheid met de naam :  DR. CHRISTIAN DECOCK, OFTALMOLOOG"

3. Zetel: 9800 Deinze, Paterstraat 21.

4. Duur: De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

5. Doel: De vennootschap heeft tot doel:

- De uitoefening van de genees , heel- en verloskunde en meer in het bijzonder de oftalmologie en oogchirurgie, in naam en voor rekening van de vennootschap, door haar vennoten, zijnde uitsluitend artsen die op de lijst van de orde der geneesheren zijn ingeschreven en die hun volledige medische activiteit in de vennootschap uitoefenen.

- Het beheren van een praktijk inzake genees,  heel- en verloskunde en meer in het bijzonder de oftalmologie en oogchirurgie, inclusief: de aan-en verkoop, het huren en verhuren, het onderhoud van gebouwen en materieel, het ter beschikking stellen van artsen die in het kader van de vennootschap werken van paramedisch personeel dat de vennoten in uitoefening van hun beroep bijstaat, het ter beschikking stellen van medisch materieel en van alles wat noodzakelijk is voor de uitoefening van voormelde discipline;

- Het inrichten van algemene diensten en medische secretariaten in het bijzonder die nuttig zijn of die nodig zijn voor de uitoefening van voormelde disciplines;

-Het organiseren van lessen, opleidingen, symposia, congressen in verband met de geneeskunde in het algemeen en met de oftalmologie en oogchirurgie in het bijzonder;

- Het uitgeven van boeken en publicaties in verband met de geneeskunde in het algemeen en met de oftalmologie en oogchirurgie in het bijzonder op alle vormen van informatiedragers en via alle publicatiemedia;

- Het verstrekken van diensten aan uitgevers van geneeskundige wetenschappelijke werken en producties in alle media en op alle informatiedragers;

- Het scheppen van de mogelijkheden om de artsen-vennoten toe te laten zich verder bekwamen in voormelde medische disciplines, teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkoefening mogelijk te maken.

De feitelijke genees,  heel- en verloskunde zal enkel door de artsen-vennoten uitgeoefend worden en geenszins door de vennootschap. De artsen-vennoten blijven onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. Zij blijven eveneens, als arts persoonlijk aansprakelijk tegenover de patiënten die door hen behandeld worden. De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks en int voor eigen rekening alle honoraria voor de hierboven vermelde prestaties.

De vennootschap zal in het algemeen alle handelingen van financiële, roerende of onroerende aard mogen verrichten die rechtstreeks verband houden met haar doel of die het bereiken van haar doel geheel of ten dele vergemakkelijken, zonder dat deze activiteiten het burgerlijk karakter van de vennootschap mag aantasten.

De vennootschap mag deelnemen in andere instellingen of vennootschappen naar Belgisch of buitenlands recht met een gelijkaardig doel, hetzij door inschrijving , deelneming, aankoop, optie of door eender welk ander middel.

De vennootschap zal echter geen overeenkomsten afsluiten dewelke artsen deontologisch niet mogen afsluiten met andere artsen of derden.

De vennootschap kan, doch uitsluitend als bijkomstig doel, roerende en onroerende goederen verwerven en beheren, zelf gefinancierd door leningen en kredieten, onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkele ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

Tevens is het de vennootschap toegestaan aan haar eigen vennoten leningen toe te staan vanuit haar eigen roerend patrimonium of hen, in het kader van haar bezoldigingsbeleid, kosteloos of ten bezwarende titel het gebruiksrecht van een (al of niet gemeubeld) onroerend goed van de vennootschap toe te kennen.

6. Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), en wordt vertegenwoordigd door honderd zes en tachtig (186) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/honderd zes en tachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Het maatschappelijk kapitaal is volledig onderschreven en gestort ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Er bestaat slechts één soort aandelen, namelijk kapitaalsaandelen met stemrecht.

Alle aandelen zijn op naam. In de vennootschap wordt een register van de aandelen gehouden; elke overdracht of overgang van aandelen geldt slechts vanaf de geldige inschrijving in dit register. De aandelen zijn tegen overstaande van de vennootschap ondeelbaar en opsplitsbaar. De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of in naakte eigendom en vruchtgebruik

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

gesplitste eigendom wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden. Elk aandeel geeft een gelijk recht bij de verdeling van de winsten en van de vereffening.

Volstorting van kapitaal. De comparant verklaart dat elk der in geld onderschreven aandelen ten belope van honderd procent zijn volstort, door storting in speciën door hem uitgevoerd op een speciale rekening met nummer BE52 6451 0242 9409 geopend op naam van de vennootschap in

oprichting bij Bank J. Van Breda & C° op 27 april 2015 derwijze dat de vennootschap vanaf heden uit hoofde hiervan beschikt over een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Een bewijs van deponering werd afgegeven door voornoemde instelling en zal door mij notaris, bewaard worden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

7. Bestuur - vertegenwoordiging - bevoegdheden

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere, zaakvoerders, natuurlijke personen en tevens geneesheren-vennoten.

Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd: De Heer DECOCK, Christian Emmanuel René Louis, oogarts, geboren te Gent op 13 november 1973, nationaal nummer 73.11.13 375-69 en wonende te 9800 Deinze, Paterstraat 21, die dit mandaat aanvaardt. Het mandaat van de zaakvoerder is van beperkte duur, namelijk voor de duur van zijn medische beroepsactiviteit. De zaakvoerders hebben elk afzonderlijk de meest uitgebreide bevoegdheid om in naam van de vennootschap te handelen binnen de perken van het maatschappelijk doel en de vennootschap te vertegenwoordigen naar buiten en in rechte. De zaakvoerder kan voor één of meer niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon, niet-vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. De gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hem verleende volmacht. Het mandaat van de zaakvoerders is, behoudens de vergoeding voor kosten en/of vacatie, niet bezoldigd. Als geneesheer wordt hij voor zijn medische activiteiten vergoed op een normale manier volgens de regels en de gebruiken.

De zaakvoerder is, zoals een lasthebber, tegenover de vennootschap verantwoordelijk voor de vervulling van zijn opdracht en aansprakelijk voor de tekortkomingen die hij begaat. Hij is hoofdelijk aansprakelijk, zowel tegenover de vennootschap als tegenover derden, voor alle schade, voortvloeiend uit overtreding van de wet en/of andere statuten. Voor overtredingen, waaraan zij geen deel hebben gehad, worden zij slechts van die aansprakelijkheid ontheven, indien hem geen schuld kan worden verweten en zij die overtreding(en) hebben aangeklaagd op de eerste algemene vergadering, nadat zij er kennis van hebben gekregen.

Het behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering om eventueel een zaakvoerder-opvolger aan te duiden met vermelding van het ogenblik waarop deze in functie treedt.

8. Controle

De controle op de boekhoudkundige toestand van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een commissaris, gekozen uit de lijst der bedrijfsrevisoren.

Zolang echter de vennootschap niet voldoet aan de wettelijke criteria ter zake is zij niet verplicht een commissaris te benoemen; is er geen commissaris benoemt dan heeft elk vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

9. De jaarvergadering:

De gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden in de zetel van de vennootschap, tenzij in de oproepingsbrief een andere plaats zou aangeduid worden, op de eerste zaterdag van de maand juni te tien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering zal beraadslagen en beslissen met gewone meerderheid van stemmen, tenzij de wet, de medische deontologie of andersluidende statuten een bijzonder meerderheid voorzien.

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een andere aandeelhouder, houder van een geschreven volmacht.

Elke aandeelhouder kan slechts houder zijn van één geschreven volmacht.

De volmachten vermelden de agenda, met opgave van de te behandelen onderwerpen (en eventueel de voorstellen tot besluit); en eventuele instructies voor de uitoefening van het stemrecht. Stemming per brief is uitgesloten. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de (oudst benoemde) zaakvoerder. Elk maatschappelijk aandeel geeft recht op één stem.Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt.

10. Boekjaar: Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van dat jaar.

11. Bestemming van de winst - reserve.

Het batig saldo van de balans, na aftrek der lasten, algemene kosten en afschrijvingen, vormt de netto- winst van de vennootschap. Van deze winst wordt jaarlijks vijf procent voorafgenomen voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds. Deze voorafname houdt op verplicht te zijn zodra het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt heeft.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Over het overschot van de winst beslist de algemene vergadering met drie/vierden meerderheid van stemmen, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen, en van de normale vergoeding voor het door de geneesheren- vennoten gepresteerde werk.

12. Verdeling van het netto-actief.

De vennootschap zal ontbonden worden in de bij de wet bepaalde gevallen; bij beslissing van de algemene vergadering kan er tot vervroegde ontbinding van de vennootschap overgegaan worden. Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maarschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen de twee maand, nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke statutaire bepalingen had moeten vastgesteld worden, om te beraadslagen en te besluiten over, in voorkomend geval, de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. Beslist wordt volgens de regels, geldend voor statutenwijziging.

Indien evenwel het netto- actief, ingevolge geleden verlies, gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, heeft de ontbinding der vennootschap plaats, indien zij wordt goedgekeurd door één/vierde der uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto actief gedaald is tot beneden het minimumbedrag, gesteld in artikel 214 van het wetboek van vennootschappen kan elke belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Bij de ontbinding zal de vereffening door de zaakvoerders verwezenlijkt worden, tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars zou benoemen met bepaling van hun bevoegdheden, overeenkomstig het wetboek van vennootschappen.

Het batig saldo van de vereffening, na betaling der schulden en lasten van de vennootschap, zal verdeeld worden onder de vennoten volgens het aantal van hun respectievelijke aandelen en in verhouding tot hun volstorting.

Bij het bestaan van aandelen zonder stemrecht dient rekening te worden gehouden met de eventuele bijzondere rechten welke wettelijke of statutair aan de aandelen toegekend werden. Bij ontbinding van de vennootschap dient een beroep gedaan te worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of beroepsgeheim van de vennoten.

ARTIKEL 19 BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT

Alle bepalingen van deze statuten zijn van toepassing wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, in die mate dat ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de eenhoofdigheid.

1/ De enige vennoot beslist alleen over de overdracht van zijn aandelen.

2/ Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. a/ Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele erfgerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden (artikel 344 Wetboek van Vennootschappen.) b/ Bij overgang op erfgenamen of legatarissen, zijn de beperkingen toegestaan in artikel 249 Wetboek van Vennootschappen. of in de statuten niet van toepassing.

3/ Indien geen zaakvoerder benoemd is, oefent de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder uit.

4/ Bij tegenstrijdig belang tussen de zaakvoerder en de vennootschap, mag de enige vennoot die tevens enig zaakvoerder is, de verrichting zelf doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen; dit verslag wordt samen met de jaarrekening neergelegd; hij blijft gehouden, ten aanzien van de vennootschap en van derden tot vergoeding van alle schade, die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich onrechtmatig, ten koste van de vennootschap, zou hebben bezorgd.

5/ Er bestaat geen controle in de vennootschap waar de enige vennoot tevens enig zaakvoerder is. 6/ De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen; zijn besluiten worden genotuleerd en in een register opgenomen en bewaard. Hij kan zijn bevoegdheden niet overdragen.

OVERGANGSBEPALINGEN

Onmiddellijk na de oprichting heeft de vennoot eenparig volgende beslissingen genomen:

1. EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar begint op de dag van de neerlegging van onderhavige oprichtingsakte op de

Griffie van de Rechtbank van Koophandel en wordt afgesloten op 31 december 2015.

2. EERSTE ALGEMENE VERGADERING

De eerste gewone algemene vergadering heeft plaats op de eerste zaterdag van juni 2016.

3. OVERNAME VERBINTENISSEN

In toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, herneemt de vennootschap de verbintenissen namens haar aangegaan zolang zij in oprichting was en dit vanaf 1 april 2015, dit alles echter onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

4. AANSTELLING BIJZONDER GEVOLMACHTIGDE

De algemene vergadering beslist aan te stellen als bijzondere gevolmachtigden van de vennootschap met de bevoegdheid om hetzij afzonderlijk hetzij gezamenlijk handelend, in naam en voor rekening van de vennootschap alle nodige en nuttige formaliteiten te vervullen met betrekking tot het ondernemingsnummer en daartoe alle nodige en nuttige documenten te ondertekenen: de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  D & D - Fisc  met zetel te 9700 Oudenaarde, Louise-Mariekaai 16, ondernemingsnummer 0421.971.972, vertegenwoordigd door de heer Günther Delputte of zijn aangestelde.

Voor ontledend uittreksel.

(get.) Luc Roegiers Notaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hierbij neergelegd: expeditie van de akte dd. 30 april 2015

11/06/2015
ÿþ Le.= Mod Word 11.1

(mg

14-te 115 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0629710043

Benaming

(voluit) : Dr. Christian Decock, oftalmoloog (verkort):

Rechtsvorm : Burg. besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Paterstraat 21, 9800 Deinze

(volledig adres)

Onderwerp akte Verslagen quasi-inbreng

Neerlegging verslagen

- Verslag bedrijfsrevisor,

- Bijzonder verslag van de zaakvoerder,

Voor

behouc aan hi Selgle

Staatsti

BijYagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B_ vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
DR. CHRISTIAN DECOCK, OFTALMOLOOG

Adresse
PATERSTRAAT 21 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande