DR. E.VAN AELST, ANESTHESIST

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. E.VAN AELST, ANESTHESIST
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 832.620.284

Publication

10/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 26.06.2014, NGL 07.07.2014 14274-0286-015
17/11/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

rtlitUH I BA fK VAN KOOPHANDEL GENT

0 5 NOV, 2014

AFDELING DENDERMONDE

Ondernerningsnr : 0832.620.284

Benaming

(voluit) ; Dr. E. Van Aelst, Anesthesist

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Cedronbeekstraat 15 - 9190 Stekene (volledig adres)

Onderwerp akte : Fusievoorstel

Uittreksel uit het fusievoorstel d.d. 31 oktober 2014:

Op 31 oktober 2014 is overeenkomstig art. 719 van het Wetboek van Vennootschappen door de zaakvoerders van de hierna vermelde vennootschappen, in gemeen overleg, het voorstel van met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting opgesteld waarvan hierna de tekst volgt:

De aan de fusie deelnemende vennootschappen zijn:

1.DE BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID DR. E. VAN AELST, ANESTHESIST, MET MAATSCHAPPELIJKE ZETEL TE CEDRONBEEKSRAAT 15, 9190 STEKENE

Deze vennootschap is geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het ondernemingsnummer 0832.620.284, niet onderworpen aan de Belasting over de Toegevoegde Waarde. Vennootschap opgericht bij akte verleden voor notaris Frank Muller te Stekene op negen en twintig december tweeduizend en tien, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van twintig januari tweeduizend en elf onder nummer 2011-01-20/0010086. De statuten werden later niet gewijzigd. Namens haar tekent:

1)Ellen Van Aelst, Hooimanstraat 24, 9112 Sinaal, NN 78.05.20-280-17, zaakvoerder

Zij wordt hierna ook de "overnemende vennootschap" genoemd.

2.DE BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID VOLES, MET MAATSCHAPPELIJKE ZETEL TE CEDRONBEEKSRAAT 15, 9190 STEKENE

Deze vennootschap is geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het ondernemingsnummer 0823.548.905 en als BTW-belastingplichtige onder het nummer BE 0823.548.905. Vennootschap opgericht bij akte verleden voor notaris Joz Werckx te Kelles-Lo (Leuven) op één maart tweeduizend en tien, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van twaalf maart tweeduizend en tien onder nummer 2010-03-12/0037233. De Statuten werden later niet gewijzigd. Namens haar tekenen:

1)Stijn De Knop, Pauwstraat 9, 9120 Melsele, NN 78.06.11-243-40, zaakvoerder

2)Eugène De Knop, Zittert 68, 1730 Asse, NN 48.05.16-311-68, zaakvoerder

Zij wordt hierna ook de "overgenomen vennootschap" genoemd.

In aanmerking nemende dat de zaakvoerders van voormelde vennootschappen het initiatief hebben genomen ertoe strekkende een fusie door te voeren waarbij het gehele vermogen van Voles BVBA met toepassing van de artikelen 671 ev. van het Wetboek van Vennootschappen zal overgaan op de vennootschap

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Dr. E. Van Aelst, Anesthesist BV BVBA, verbinden de zaakvoerders van genoemde vennootschappen zich ertoe jegens elkaar te doen wat in hun macht ligt om tussen de genoemde vennootschappen een fusie tot stand te brengen tegen de hierna vermelde voorwaarden en leggen zij bij deze het fusievoorstel vast dat ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de respectievelijke algemene vergaderingen van de vennoten van deze vennootschappen.

Aldus wordt het volgende vastgesteld:

(a)De rechtsvorm, de naam, het doel en de zetel van de te fuseren vennootschappen: De fusie zal doorgevoerd worden tussen:

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Dr. E. Van Aelst, Anesthesist, met maatschappelijke zetel te 9190 Stekene, Cedronbeekstraat 15, die luidens artikel 3 van de statuten het hierna gestelde doel heeft:

"-de uitoefening van de geneeskunde, meer in het bijzonder de anesthesie, reanimatie en intensieve zorgen en pijntherapie.

Alle klinische, functionele en technische onderzoeken in deze domeinen.

Iedere medische, klinische, technische of heelkundige behandeling van aandoeningen in deze domeinen. De geneeskunde zelf wordt evenwel uitgeoefend door de arts zelf en niet door de vennootschap. Tevens het behouden en aanscherpen van de wetenschappelijke kennis door zelfstandig wetenschappelijk werk en door het volgen van wetenschappelijke seminaries, congressen, voordrachten en dergelijke, naast het doorgeven van kennis door het geven van onderwijs en door publicatie.

De vennootschap mag geen overeenkomsten afsluiten die verboden zijn aan de arts, met een andere arts of met een derde.

Dit alles in de meest ruime zin.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, ook verwant, of die de verwezenlijking van het maatschappelijk doel vergemakkelijken.

In de algemene regel mag de vennootschap alle daden stellen van burgerlijke, roerende, onroerende of financiële aard, welke rechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met het maatschappelijk doel. De vennoten oefenen hun volledige medische activiteiten uit in naam van en voor rekening van de vennootschap. De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

Het uitoefenen van deze activiteiten door de artsen-vennoten impliceert onder meer de inning van de erelonen door en voor de vennootschap.

De vennootschap realiseert haar doel door de activiteiten van de vennoot, arts. De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Ten dien einde mag zij alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft.

Ten dien einde mag zij technisch, verpleegkundig of administratief personeel in dienst nemen en mag zij alle medische apparatuur en accommodatie, dienstig voor voornoemde praktijk, aankopen, huren of invoeren. In hetzelfde kader mag zij eveneens een medisch secretariaat oprichten, gelast met inning en de verdeling van de erelonen.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten worden uitgeoefend in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline.

Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot, arts, In de uitoefening van zijn beroep, gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

De vennootschap laat de vennoot, arts, de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme op de voet te volgen en stelt in dit kader aile mogelijke middelen ter beschikking."

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Voles, gevestigd te 9190 Stekene, Cedronbeekstraat 15, die luidens artikel 4 van de statuten het hierna gestelde doel heeft:

"Verrichten van adviesdiensten op het gebied van kwaliteitsmanagement, veiligheids- en arbo-management, milieumanagement, risicomanagement, interim-management en algemeen, management, alles in de ruimste zinvan het woord, het detacheren van personeel, het drijven van handel in goederen, het in- en exporteren van goederen, het verlenen van diensten en het voeren van management, het oprichten, het beheer voeren, het samenwerken met en het deelnemen in casu cuo besturen van andere vennootschappen, ondernemingen,

" r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

fondsen en vermogens van derden en de financiering daarvan, het sluiten van overeenkomsten, het exploiteren en verhandelen van bepaalde activiteiten, het beleggen van vermogens in effecten, onroerend goed en (hypothecaire) vorderingen, het aangaan van periodieke schuldverplichtingen en het beleggen van de op die wijze verkregen gelden, het zich ten behoeve van derden in welke vorm dan ook sterk maken, het geven van trainingen en het geven van opleiding, het aankopen, verkopen, verbeteren, uitrusten, inrichten, verkavelen, ruilen, huren, verhuren, beheren, bouwen, omvormen, uitbaten en in waarde brengen van alle onroerende goederen, het beheer van een patrimonium waarnemen, alleen of in participatie, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alsook alle hier voor niet voorziene verrichtingen waartoe onroerende goederen aanleiding kunnen geven. Deze opsomming is niet beperkend. Het verlenen van bijstand en hulp onder hun meest verschillende vormen aan derden. Het verlenen van management, intellectuele en administratieve hulp, het ter beschikking stellen aan derden van benodigdheden, materiaal, hard- en software,het beheren, kopen en verkopen van aandelen als holdingvennootschap, het waarnemen van mandaten in rechtspersonen en ondernemingen. Dit alles binnen het kader van de geldende wettelijk en bestuurlijke voorschriften. Deze aanduiding en opsomming zij niet beperkend doch enkel van aanwijzende aard en te begrijpen in de ruimste zin. Dit alles als hoofdaannemer dan we! als onderaannemer, als hoofdhandelaar, makelaar, bemiddelaar, agent, commissionaris, concessionaris of depositaris. De vennootschap mag alle roerende en onroerende, industriële of financiële verrichtingen doorvoeren die in verband staan met haar doel en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen, en deelnemen op alle mogelijk wijzen in andere vennootschappen of ondernemingen."

(b)Datum vanaf welke de handelingen van de overgenomen vennootschap boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap:

Vanaf 30 september 2014 worden de verrichtingen gesteld door de overgenomen vennootschap, boekhoudkundig geacht te zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap.

(c)De rechten die de overnemende vennootschap toekent aan de aandeelhouders van de overgenomen vennootschap, die bijzondere rechten hebben, alsook aan de houders van andere effecten dan aandelen, of de jegens hen voorgestelde maatregelen:

Er zijn in de overgenomen vennootschap geen bevoorrechte aandelen of effecten waaraan bijzondere rechten werden toegekend. Er worden dan ook geen maatregelen voorgesteld.

(d)Bijzondere voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen:

Aan de zaakvoerders van de overnemende vennootschap en van de overgenomen vennootschap worden geen bijzondere voordelen toegekend naar aanleiding van de fusie.

(e)Overige bepalingen:

De zaakvoerder van de overnemende vennootschap en de zaakvoerders van de overgenomen vennootschap verklaren kennis genomen te hebben van de wettelijke verplichting overeenkomstig artik 671 e.v. van het Wetboek Vennootschappen, voor elke bij de fusie betrokken vennootschap, om het fusievoorstel ten minste zes weken voor de algemene vergaderingen van de vennoten die over de fusie moeten besluiten, ter griffie van de rechtbank van koophandel van elk der betrokken vennootschappen neer te leggen.

Bijzondere volmacht, met recht van indeplaatsstelling om al het nodige te doen voor de voornoemde neerlegging van dit fusievoorstel bij de bevoegde griffie en over te gaan tot de nodige formaliteiten voor publicatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad, wordt verleend aan: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VMW Accountants, te 2060 Antwerpen, Bredastraat 140 B301.

Opgemaakt te Stekene op 31 oktober 2014 in 6 exemplaren. Elk bestuursorgaan van de bij de fusie betrokken vennootschappen erkent drie door of namens alle bestuursorganen, getekende exemplaren te hebben ontvangen, waarvan er twee bestemd zijn om in het vennootschapsdossier te worden neergelegd en het ander om te worden b ewaard op de maatschappelijke zetel van de respectievelijke vennootschappen.

Dr. E. Van Aelst, Anesthesist BV BVBA

vertegenwoordigd door

haar zaakvoerder

Ellen Van Aelst

Voles BVBA

vertegenwoordigd door

haar zaakvoerder

Stijn De Knop

Voles BVBA

vertegenwoordigd door

haar zaakvoerder

Eugène De Knop

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

08/12/2014
ÿþr

Mod Word 1 i.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0832.620.284

Benaming

(voluit) : Dr. E. Van Aelst, Anesthesist

(verkort)

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Cedronbeekstraat 15, 9190 Stekene

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel

Uittreksel uit het verslag van de zaakvoerder d.d. 31 oktober 2014:

De zaakvoerder beslist de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar 9112 Sinaai, Hooimanstraat 24. Deze wijziging treedt in werking vanaf heden.

Ellen Van Aelst,

Zaakvoerder.

KOOANANFITANK

DE$ GENTAN

2 7 NOV. 2014

AFDELING DE D; F. ONDE

ui 11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

17/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 11.06.2013, NGL 09.07.2013 13298-0433-010
16/01/2015
ÿþ mod 11.1



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GFNT

06 JAN, 2015

AFDELING DigNfaRMONDE











Ondernemingsnr : 0832.620.284

Benaming (voluit) : DR. E. VAN AELST, ANESTHESIST

(verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Hooimanstraat 24

(volledig adres) 9112 Sint-Nikiaas (Sinaai)

Onderwerp(en) akte : BVBAFUSIE DOOR VERENIGING VAN ALLE AANDELEN IN ÉÉN HAND  OVERNEMENDE VENNOOTSCHAP

Uittreksel afgeleverd vóár registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandels te Gent, afdeling Dendermonde.

Uit een akte van een buitengewone algemene vergadering van vennoten verleden voor Frank Liesse, notaris te Antwerpen, op 29 december 2014, blijkt het volgende:

1. De vergadering besloot tot de fusie door vereniging van alle aandelen in één hand (hierna de "Fusie") van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VOLES", rechtspersonenregister Gent afdeling'; zs Dendermonde 0823.548.905, met zetel te 9190 Stekene, Cedronbeekstraat 15 (de "Overgenomen Vennootschap"), door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DR. E. VAN AELST, ANESTHESIST", rechtspersonenregister Gent afdeling Dendermonde 0832.620.284, met zetel te 9112 Sint-Niklaas (Sinaai), Hooimanstraat 24, (de "Overnemende Vennootschap"), door de overgang van het gehele; vermogen, zowel de rechten als de verplichtingen, van de Overgenomen Vennootschap naar de Ovememende Vennootschap overeenkomstig het fusievoorstel de dato 5 november 2014 (hierna het "Fusievoorstel") op 17; november 2014 neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel Gent afdeling Dendermonde in de respectieve vennootschapsdossiers van de Fuserende Vennootschappen, als gevolg waarvan de Overgenomen Vennootschap werd ontbonden.

Vanuit boekhoudkundig oogpunt, werden al de handelingen van de Overgenomen Vennootschap gesteld vanaf 30 september 2014 om 24.00 uur, derhalve met boekhoudkundige retroactiviteit, geacht te zijn verricht; voor rekening en risico van de Overnemende Vennootschap.

2. Het gehele vermogen van de Overgenomen Vennootschap, id est het volledige actief en passief

vermogen, is overgegaan naar de Overnemende Vennootschap onder algemene titel, met aile rechten en;

verplichtingen, niets voorbehouden noch uitgezonderd.

VOOR UITTREKSEL (Ondertekend)

Notaris Frank Liesse

rl Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Lui B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 29.06.2012, NGL 11.07.2012 12294-0229-011
20/01/2011
ÿþMoa 2.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte~,_`

GRIVAFFI k

NEUl RECHTBANK

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

1111111J11!!!11,M11,111!11111

Ondernemingsnr : $32 G, to P gy

Benaming :

(voluit): DR. E.VAN AELST, ANESTHESIST

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Zetel : 9190 Stekene, Cedronbeekstraat 15

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte, verleden voor ons, meester Frank Muller , notaris te Stekene, op negen en twintig december tweeduizend en tien,nog te registreren, blijkt dat

i 1. Mevrouw VAN AELST Ellen Maria Victor, geboren te Deurne op 20 mei 1978, nationaal nummer 78.05.20 280-17, identiteitskaart nummer 590-7207323-55, echtgenote van de heer DE KNOP Stijn, samenwonende te 9190 Stekene, Cedronbeekstraat 15.

Een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de naam "DR. E.VAN AELST, ANESTHESIST".

A. FINANCIEEL PLAN

Voor het verlijden van de oprichtingsakte heeft de oprichter aan ondergetekende notaris een financieel plan overhandigd, opgemaakt op 29 december 2010 en ondertekend door haar of haar gemachtigde, waarin zij het bedrag van het kapitaal van de op te richten vennootschap, groot ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) verantwoordt.

Dit financieel plan zal door ons, Notaris, bewaard worden.

De oprichter erkent dat de notaris haar ingelicht heeft over de aansprakelijkheid van de oprichter bij faillissement ingeval van kennelijk ontoereikend kapitaal.

B. ONDERSCHRIJVING - VOLSTORTING

Het kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (£ 18.600,00)

vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen zijn door de oprichter ingeschreven a pari in speciën. De honderd (100) aandelen werden als volgt onderschreven:

1. Mevrouw VAN AELST Ellen, wonende te 9190 Stekene, Cedronbeekstraat 15, titularis van honderd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2011- Annexes du Moniteur belge

10.0i. 2011

DENDERMONDE

Griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

\

Luik B - vervolg

1(100) aandelen

Totaal : honderd (100) aandelen.

De oprichter verklaart en erkent dat elk der aandelen volledig volgestort ten belope van 12.400.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van 12.400 euro.

Het geheel van de inbreng in speciën werd gedeponeerd op een bijzondere rekening, geopend namens de vennootschap in oprichting bij Argenta.

Een bankattest werd als bewijs van de storting overhandigd aan Ons, instrumenterende notaris.

Wij, notaris, bevestigen dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

C. QUASI-INBRENG

De oprichter verklaart dat ondergetekende notaris haar ingelicht heeft over de verplichting om een verslag op te stellen bij elke inbreng die niet in speciën wordt gedaan of voor elke verkrijging binnen een periode van twee jaar vanaf de oprichting van een goed dat toebehoort aan een oprichter, een vennoot of een zaakvoerder.

D. OPRICHTINGSKOSTEN

Het bedrag van de kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, bedragen bij benadering negenhonderd euro (£ 900,00).

H. STATUTEN

TITEL EEN - AARD VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel één - NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap opgericht onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam DR. E. VAN AELST, ANESTHESIST.

Aansprakelijkheid van de arts-vennoot

De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten.

De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn.

De arts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste , als arts, persoonlijk verantwoordelijk blijven.

I .. Artikel twee - ZETEL

De zetel is gevestigd te 9190 Stekene, Cedronbeekstraat 15.

De zaakvoerder kan door eenvoudige beslissing deze verplaatsen naar iedere andere plaats in het Nederlandstalig of tweetalig landsgedeelte van België. Zij draagt zorg voor de publicatie van elke [verandering van de zetel van de vennootschap in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De

Luik B - vervolg

verplaatsing van de maatschappelijke zetel zal vooraf worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

 9~igísch

Staatsblad

i De arts-vennoot mag een bijkomende praktijk vestigen, mits naleving van de code van de medische plichtenleer en de voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan.

Artikel drie - DOEL

De vennootschap heeft als doel:

-de uitoefening van de geneeskunde, meer in het bijzonder de anesthesie, reanimatie en intensieve zorgen en pijntherapie.

Alle klinische, functionele en technische onderzoeken in deze domeinen.

Iedere medische, klinische, technische of heelkundige behandeling van aandoeningen in deze domeinen.

De geneeskunde zelf wordt evenwel uitgeoefend door de arts zelf en niet door de vennootschap.

Tevens het behouden en aanscherpen van de wetenschappelijke kennis door zelfstandig wetenschappelijk werk en door het volgen van wetenschappelijke seminaries, congressen, voordrachten en dergelijke, naast het doorgeven van kennis door het geven van onderwijs en door publicatie.

De vennootschap mag geen overeenkomsten afsluiten die verboden zijn aan de arts, met een andere arts of met een derde.

Dit alles in de meest ruime zin.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, ook verwant, of die de verwezenlijking van het maatschappelijk doel vergemakkelijken.

ln de algemene regel mag de vennootschap alle daden stellen van burgerlijke, roerende, onroerende of financiële aard, welke rechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met het maatschappelijk doel.

De vennoten oefenen hun volledige medische activiteiten uit in naam van en voor rekening van de vennootschap. De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

Het uitoefenen van deze activiteiten door de artsen-vennoten impliceert onder meer de inning van de erelonen door en voor de vennootschap.

De vennootschap realiseert haar doel door de activiteiten van de vennoot, arts. De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Ten dien einde mag zij alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk

Luik B - vervolg

karakter van de vennootschap behouden blijft.

Ten dien einde mag zij technisch, verpleegkundig of administratief personeel in dienst nemen en mag zij alle medische apparatuur en accommodatie, dienstig voor voornoemde praktijk, aankopen, huren of invoeren.

In hetzelfde kader mag zij eveneens een medisch secretariaat oprichten, gelast met inning en de verdeling van de erelonen.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten worden uitgeoefend in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline.

Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot, arts, in de uitoefening van zijn beroep, gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

De vennootschap laat de vennoot, arts, de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

Artikel vier - DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

I TITEL TWEE - KAPITAAL

I Artikel vijf- KAPITAAL

Het kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (E 18.600,00).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk éénlhonderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel zes - WIJZIGING VAN HET MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

De algemene vergadering, beraadslagend onder de voorwaarden vereist voor de wijziging van de statuten, kan het maatschappelijk kapitaal verhogen of verminderen.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst worden aangeboden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd gedurende een termijn van tenminste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De algemene vergadering bepaalt de inschrijvingsprijs waartegen, en de periode tijdens dewelke, het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend.

Op aandelen waarvoor het voorkeurrecht niet werd uitgeoefend overeenkomstig de bepalingen van dit artikel, kan slechts worden ingeschreven door de in artikel 10 van deze statuten genoemde personen en onder de in datzelfde artikel bepaalde voorwaarden.

Indien de algemene vergadering beslist een uitgiftepremie te vragen, dient deze volledig volgestort te worden bij de inschrijving en geboekt te worden op een onbeschikbare reserverekening die slechts kan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

worden verminderd of weggeboekt door een besluit van de algemene vergadering genomen op de j wijze die vereist is voor de wijziging van de statuten. De uitgiftepremie zal in dezelfde mate als het maatschappelijk kapitaal de waarborg voor derden uitmaken.

Bij vermindering van het geplaatst kapitaal moeten de vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk worden behandeld.

Artikel 7  OPVRAGING DOOR STORTING

De zaakvoerder besluit soeverein over het opvragen van stortingen op aandelen.

Indien een vennoot de opgevraagde storting op zijn aandelen niet heeft verricht binnen de door de zaakvoerder bepaalde termijn, wordt de uitoefening van de rechten verbonden aan de betrokken aandelen van rechtswege geschorst, zolang deze storting niet is verricht. Bovendien zal deze vennoot van rechtswege aan de vennootschap een nalatigheidsinterest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interest.

Indien de vennoot geen gevolg geeft aan een ingebrekestelling verzonden door de zaakvoerder bij aangetekend schrijven tenminste één maand na verloop van de door de zaakvoerder bepaalde termijn, mag de zaakvoerder de betrokken aandelen op de meest aangepaste wijze verkopen, onverminderd het recht van de vennootschap de niet voldane storting alsook eventuele schadevergoeding van de vennoot te vorderen en mits eerbiediging van artikel 10 van deze statuten.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de zaakvoerder worden gedaan.

Artikel acht - AARD VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn altijd op naam.

Op de maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden.

Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen.

Het register bevat:

1. de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsook het aantal van de hem toebehorende aandelen;

2. de aanduiding van de gedane stortingen;

3. de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer of hun gevolmachtigden, ingeval van overdracht onder de levenden; door de zaakvoerder en de rechtverkrijgende, ingeval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en de overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

Artikel 9 - UITOEFENING VAN DE AAN DE AANDELEN VERBONDEN RECHTEN

De aandelen zijn ten overstaan van de vennootschap ondeelbaar en onsplitsbaar. De uitoefening van

Voor-

behouden

aan het

-~eTgisé í~

Staatsblad

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

L----j\F-

eigendom wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die

voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden.

Artikel 10 - OVERDRACHT VAN DE AANDELEN

Aandelen mogen slechts worden overgedragen aan een arts, ingeschreven op de Lijst van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard.

Het aandelenbezit van de vennoten dient zich daarenboven steeds te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een andere arts die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere arts kan het maatschappelijk doel niet meer verwezenlijkt worden en blijft haar bedrijvigheid beperkt tot het beheer en het in stand houden van de goederen van de vennootschap.

De erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten, kunnen vennoot worden. Diegenen die de vereiste hoedanigheid niet bezitten, hebben recht op de waarde van de naar hen overgegane aandelen. Deze waarde wordt vastgesteld op de wijze zoals bepaald in artikel 12 van de statuten.

Indien geen enkele erfgenaam, legataris en/of rechthebbende de vereiste hoedanigheid bezit, wordt tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot de aflevering van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de eraan verbonden rechten geschorst tot dat één enkel persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangewezen.

Wanneer deze erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden over de onverdeelde aandelen wensen te beschikken en deze bijgevolg overdragen aan een derde-arts dienen zij de regels van het burgerlijk wetboek inzake de mede-eigendom in acht te nemen. Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

De erfgenamen, legatarissen, rechthebbenden en schuldeisers van de enige vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de papieren en documenten van de vennootschap, verdeling of veiling van de maatschappelijke goederen eisen, bezwarende maatregelen treffen, inventarissen doen opmaken, noch zich met het bestuur van de vennootschap inlaten.

Waardebepaling van aandelen bij overdracht onder levenden of overgang wegens overlijden

De waarde van de aandelen in geval deze moeten worden overgedragen zoals hierboven bepaald, is de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

De waarde der aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waardeverhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen

Belgisch de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of in naakte eigendom en vruchtgebruik gesplitste Staatsblad

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

i

Luik B - vervolg

die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de waarde worden vastgesteld door een in gemeen akkoord aangestelde deskundige of door twee deskundigen waarvan één door elke partij te benoemen.

Bij ontstentenis van effectieve aanstelling of bij gebrek aan overeenstemming tussen beide

deskundigen zal worden beslist door een deskundige, aangeduid op verzoek van de meest gerede partij door de bevoegde rechtbank van de plaats waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zullen in elk geval tot stand moeten komen binnen drie maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld.

Artikel 11- RECHTVERKRIJGENDEN

De rechten en verplichtingen blijven aan het aandeel verbonden, in welke handen het ook overgaat.

Artikel 12 - OBLIGATIES

De vennootschap kan, bij beslissing van de zaakvoerder, obligaties uitgeven, binnen de limieten en onder de voorwaarden voorzien in artikel 243 van het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL DRIE - BESTUUR EN CONTROLE

Artikel dertien - BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen en artsenvennoten, die worden benoemd door de algemene vergadering.

Het mandaat van de zaakvoerder is beperkt in de tijd, met name voor de duur van diens medische activiteiten.

Alle zaakvoerders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering beslissend met een gewone meerderheid.

De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met éénparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij tevens vennoot is.

De zaakvoerder mag op elk ogenblik aftreden. Nochtans is hij verplicht zijn opdracht verder te vervullen, totdat redelijker wijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel veertien - BEVOEGDHEDEN VAN DE ZAAKVOERDER

De zaakvoerder heeft met de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Hij is bevoegd alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De volmachtdrager verbindt de vennootschap binnen de noodzakelijk beperkte omvang van zijn mandaat.

Artikel vijftien - VERGOEDINGEN

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

1 De opdracht van zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidend besluit van de algemene I vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Als arts wordt hij voor zijn medische activiteiten volgens de medische regels en gebruiken op een normale manier vergoed.

Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze I laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat.

Kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

De werkverdeling, alle vergoedingen voor het gepresteerd werk  inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder  en terugbetalingen van kosten en vacaties worden vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de vennoten en de vennootschap, dit binnen de perken van de Code van I Geneeskundige Plichtenleer.

Artikel zestien - VERTEGENWOORDIGING

De vennootschap wordt in al haar handelingen, met inbegrip van de vertegenwoordiging in rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de zaakvoerder of, in geval er meerdere zaakvoerders zijn, door elk afzonderlijk optredende zaakvoerder, die desgevallend geen bewijs van een voorafgaand besluit van het college van zaakvoerders tegenover derden moet leveren.

Een zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn opdracht en aansprakelijk voor bestuursfouten overeenkomstig het gemeen recht en de vennootschappenwet.

De vennootschap wordt eveneens geldig vertegenwoordigd door een lasthebber, binnen de perken van zijn mandaat.

Artikel zeventien - TEGENSTRIJDIG BELANG

Indien een zaakvoerder bij een verrichting of een te nemen beslissing, rechtstreeks of onrechtstreeks, een tegenstrijdig belang heeft in de zin van artikel 259 van het Wetboek van Vennootschappen, dienen de wettelijke bepalingen en formaliteiten nageleefd te worden.

Artikel achttien - CONTROLE

Indien de vennootschap wettelijk niet verplicht is een commissaris te benoemen en besluit om er geen I te benoemen, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

In de mate dat de wet deze verplichting oplegt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van het Wetboek van Vennootschappen en de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren en die de titel van commissaris dragen.

De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van

schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene

I I vergadering worden ontslagen, mits eerbiediging van de wettelijke procedure.

Luik B- vervolg

Bij ontstentenis van commissarissen wanneer de wet het vereist, of wanneer alle commissarissen zich in de onmogelijkheid bevinden hun taak uit te voeren, roept de zaakvoerder onmiddellijk de algemene vergadering bijeen om in hun benoeming of vervanging te voorzien.

Artikel negentien - TAAK VAN DE COMMISSARISSEN

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vennootschap. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Er wordt hun ieder semester door de zaakvoerder een staat overhandigd waarop de actieve en passieve toestand van de vennootschap wordt samengevat.

De commissarissen kunnen zich bij de uitoefening van hun taak, op hun kosten, doen bijstaan door aangestelden of andere personen voor wie zij instaan.

TITEL VIER - ALGEMENE VERGADERING

Artikel twintig - SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEDEN

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid van de vennoten. De besluiten van de algemene vergadering zijn bindend voor alle vennoten, zelfs voor de afwezigen of zij die tegenstemden.

Telt de vennootschap slechts één vennoot, dan oefent hij alle bevoegdheden van de algemene vergadering uit. Hij kan die niet overdragen.

Een natuurlijk persoon kan de enige vennoot zijn en blijft beperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap. Hij kan de enige vennoot zijn van meerdere besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid doch verliest dan het voordeel van de beperkte aansprakelijkheid voor de tweede en volgende besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid, behalve wanneer de aandelen in die vennootschap wegens overlijden aan hem zijn overgegaan.

Artikel een en twintig - VERGADERING

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde vrijdag van de maand mei om negentien uur (19u).

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de daarop volgende werkdag gehouden.

Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist en moet worden bijeengeroepen telkens de vennoten die samen een vijfde van het geplaatst kapitaal vertegenwoordigen er om vragen.

Tenzij anders vermeld in de oproeping vinden de algemene vergaderingen plaats op de zetel van de vennootschap.

Artikel tweeëntwintig - BIJEENROEPING

De zaakvoerder of, in voorkomend geval, de commissaris roept de algemene vergadering bijeen.

Zij moeten die bijeenroepen wanneer vennoten die een vijfde van het maatschappelijk kapitaal

Voor-

behouden

aan het

Staatsblad

Luik B - vervolg

I vertegenwoordigen, het vragen.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste vijftien dagen vé5r de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen die erom verzoeken.

Elk jaar wordt tenminste één algemene vergadering gehouden waarvan de agenda tenminste de volgende punten vermeldt: in voorkomend geval, de bespreking van het jaarverslag en het verslag van de commissaris, de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening en de bestemming van de nettowinst, de kwijting aan de zaakvoerder en in voorkomend geval de commissaris, en in voorkomend geval, de benoeming van een zaakvoerder en/of commissaris.

De regelmatigheid van de bijeenroeping kan niet worden betwist indien alle vennoten aanwezig of regelmatig vertegenwoordigd zijn.

Artikel drieëntwintig - TOELATING

Om tot de algemene vergadering te worden toegelaten en indien de zaakvoerder dit in de oproeping vereist, moet elke vennoot minstens drie werkdagen v66r de vergadering aan de zaakvoerder zijn inzicht te kennen geven de algemene vergadering bij te wonen.

De houder van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven en van obligaties mogen de algemene vergadering bijwonen, maar enkel met een raadgevende stem en voor zover zij de toelatingsvoorwaarden vereist voor de vennoten naleven.

Artikel vier en twintig - VERTEGENWOORDIGING

Iedere vennoot kan per brief, telegram, telex, fax of op een andere schriftelijke wijze een volmacht geven om zich op de algemene vergadering te laten vertegenwoordigen. De lasthebber moet vennoot zijn.

De zaakvoerder mag in de oproeping de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij minstens drie werkdagen voor de algemene vergadering op de in de oproeping aangeduide plaats worden neergelegd.

' Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, vennoot. Iedere vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen.

Artikel vamen twintig - BUREAU

Iedere algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het college van zaakvoerders of, bij diens afwezigheid, door een zaakvoerder of, bij diens afwezigheid, door een vennoot aangewezen door de algemene vergadering.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de vennoot.

De voorzitter duidt de secretaris aan die geen vennoot of zaakvoerder dient te zijn.

Indien het aantal vennoten het toelaat, kiest de vergadering twee stemopnemers. De zaakvoerders vullen het bureau aan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

B~Tgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel zes en twintig - VERDAGING

De zaakvoerder mag elke algemene vergadering, staande de zitting, tot drie weken verdagen.

Deze verdaging vernietigt elk genomen besluit.

Artikel zeven en twintig : STEMRECHT

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel achtentwintig - AANWEZIGHEIDSLIJST -BERAADSLAGING

Een aanwezigheidslijst waarop de naam van de vennoten en het aantal aandelen waarmee ze aan de vergadering deelnemen wordt vermeld, wordt door ieder van hen of door hun lasthebber ondertekend alvorens de zitting wordt geopend.

De algemene vergadering kan niet beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld staan, tenzij alle vennoten persoonlijk op de vergadering aanwezig zijn en ze met eenparigheid besluiten tot uitbreiding van de agenda.

De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld m.b.t. hun verslag of de agendapunten, voorzover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

Behoudens andersluidende wettelijke, deontologishe of statutaire bepalingen, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, ongeacht het aantal op de vergadering vertegenwoordigde aandelen, tenzij de wet, de medische deontologie of de statuten een grotere meerderheid voorschrijven. Blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen geteld.

Wanneer bij een benoeming geen enkele kandidaat de volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen behaalt, gaat men over tot een herstemming tussen de beide kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald. Indien bij de herstemming het aantal stemmen gelijk is, is de oudste kandidaat in leeftijd verkozen.

I De stemmingen gebeuren door handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de algemene vergadering er met eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen anders over besluit.

Er kan eventueel op schriftelijke wijze algemene vergadering gehouden worden mits:

-alle besluiten bij eenparigheid van stemmen genomen worden;

-het voorwerp van de besluiten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort met uitsluiting van die besluiten welke bij authentieke akte moeten genomen worden.

Bij gebrek aan eenparigheid van stemmen over alle besluiten vervallen alle besluiten en dient tot algemene vergadering in de gebruikelijke vorm overgegaan te worden.

Artikel negen en twintig - NOTULEN

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die er om vragen.

Voor-

behouden

aan het

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor.

behouden aan het %T"sc`Fi

Staatsblad

Luik B - vervolg

De afschriften of uittreksels, in rechte of anderszins voor te leggen, worden ondertekend door de meerderheid van de zaakvoerders en de eventuele commissarissen.

TITEL VIJF. JAARREKENING - WINSTVERDELING

i Artikel dertig - JAARREKENING

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt de zaakvoerder een inventaris op alsmede de jaarrekening. In de mate dat de wet dit vereist, stelt de zaakvoerder tevens een jaarverslag op waarin hij rekenschap geeft Ivan zijn beleid. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap, evenals van de verdere informatie voorgeschreven door de wet.

Artikel 31: Goedkeuring van de jaarrekening

De jaarvergadering hoort in voorkomend geval het jaarverslag en het verslag van de commissaris en beslist over de goedkeuring van de jaarrekening.

Na goedkeuring van de jaarrekening spreekt de algemene vergadering zich uit, bij afzonderlijke stemming, over de kwijting aan de zaakvoerders en de commissarissen. Deze kwijting is slechts geldig indien de balans noch weglatingen, noch valse vermeldingen bevat die de werkelijke toestand van de vennootschap verbergen, en, wat betreft handelingen strijdig met de statuten, slechts wanneer deze speciaal in de oproeping werden aangeduid.

De zaakvoerder draagt er zorg voor dat de jaarrekening, het jaarverslag en de overige door de wet vermelde documenten binnen dertig dagen na de goedkcuring van de jaarrekening bij de Nationale Bank van België worden neergelegd.

Artikel tweeëndertig - UITKERING

Jaarlijks wordt van de netto-winst vermeld in de jaarrekening een bedrag van vijf ten honderd voorafgenomen tot vorming van een wettelijke reserve; deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer het reservefonds één tiende van het geplaatst kapitaal bereikt.

Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering jaarlijks bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen over de bestemming van het saldo van de netto-winst.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, indien dit hoger, is van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden:

1) voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's;

2) tot het uitkeren van een redelijk dividend.

L

Luik B - vervolg

Î Artikel drieëndertig - BETALING VANDE DIVIDENDEN

E

1 De uitbetaling van de dividenden gebeurt op het tijdstip en op de plaats door de zaakvoerder

Í vastgesteld.

I

TITEL ZES. ONTBINDING - VEREFFENING

1

Artikel vier en dertig - ONTBINDING

Algemeen

Behoudens de gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Alarmbelprocedure

I

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief is gedaald tot minder dan de helft van het

1 geplaatst kapitaal, moet de zaakvoerder de vraag van de ontbinding van de vennootschap en eventueel 1 andere maatregelen voorleggen aan de algemene vergadering, die zal beraadslagen overeenkomstig de 1 wettelijke voorschriften.

Wanneer het netto-actief ten gevolge van het geleden verlies is gedaald tot minder dan een vierde van Ihet geplaatst kapitaal, kan tot de ontbinding worden besloten door een vierde van de ter vergadering

1 uitgebrachte stemmen.

1

Wanneer het netto-actief is gedaald tot beneden het wettelijk minimumbedrag, kan iedere

I belanghebbende de ontbinding van de vennootschap in rechte vorderen. In voorkomend geval kan de

1 rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren. I

1 Voortbestaan  ontbindingsprocedure

1

i

Î De vennootschap blijft na ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter, dan wel bij

Îeen besluit van de algemene vergadering plaatsheeft, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan 1

I Het besluit tot ontbinding door de algemene vergadering dient te worden genomen volgens de

I

procedure voorzien in het Wetboek van Vennootschappen

1

I Artikel vijf en dertig - VEREFFENING

I

l In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de

1 vereffening door vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, en bij gebreke van dergelijke 1 benoeming, geschiedt de vereffening door de zaakvoerder of door het college van zaakvoerders 1 handelend in hoedanigheid van vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de Ivereffenaars gezamenlijk op. Te dien einde beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide Îmachten voorgeschreven door de wet, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

1

I Indien de in functie zijnde zaakvoerder niet als vereffenaar kan optreden, dient er een beroep gedaan te

worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer 1 van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

BeigEscW

Staatsblad

Luik B - vervolg

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

Artikel zes en dertig - VERDELING

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

TITEL ZEVEN. ALGEMENE EN BIJZONDERE BEPALINGEN

Artikel zeven en dertig - WOONSTKEUZE

Ieder in het buitenland gedomicilieerde zaakvoerder, directeur en vereffenaar doet voor de duur van zijn opdracht woonstkeuze op de zetel van de vennootschap, waar hem dagvaardingen en betekeningen betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid voor zijn bestuur, geldig kunnen worden gedaan met uitzondering van de oproepingen die zullen gebeuren overeenkomstig deze statuten.

De vennoten zijn verplicht de vennootschap kennis te geven van elke verandering van woonplaats. Bij ontstentenis van kennisgeving worden zij geacht keuze van woonplaats te hebben gedaan in hun vroegere woonplaats.

Artikel acht en dertig - WETTELIJKE BEPALINGEN

De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire bepaling.

Artikel negen en dertig - KENNISGEVING VAN WIJZIGINGEN

Iedere wijziging aan deze statuten, dient voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Provinciale Raad.

Artikel veertig - DEONTOLOGIE

De artsen-vennoten zijn verder onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige Plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

Bij meerdere vennoten dient iedere vennoot de andere vennoot in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening. De vennoot, geschorst in het recht de geneeskunde uit te oefenen, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing.

Noch één der vennoten noch de vennootschap mogen gedurende de straftijd een vervanger aanstellen. Het verbod de geneeskunde uit te oefenen, ontslaat de geschorste arts er niet van de nodige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisc1

Staatsblad

Luik B - vervolg

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Hëi-gísc~-

Staatsbiad

rmaatregelen te nemen om de continuïteit van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voornoemde sanctie in werking treedt.

De getroffen schikkingen moeten meegedeeld worden aan de Provinciale Raad waarbij deze arts is

.

ingeschreven.

! DEEL DL OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang op heden en zal worden afgesloten op 31 december 2011.

2. De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 20 mei 2012 om negentien uur (19u).

3. Overname van verbintenissen

De oprichter verklaart te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uitreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel zal gedeponeerd zijn.

De oprichter verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan binnen de twee jaar voor het verlijden van onderhavige akte. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. I De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

4. Benoeming van de zaakvoerder

Wordt benoemd tot zaakvoerder van de vennootschap voor de duur van diens medische activiteiten: mevrouw VAN AELST Ellen, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Haar mandaat is bezoldigd.

Volmacht.

De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling, Pieter Mattheessens, Amerikalei 24 bus 2, 2000 Antwerpen, aan wie de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de B.T.W.-administratie, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en het ondernemingsloket.

VERBINTENISSEN VAN DE ENIGE VENNOOT

Als enige vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DR. E. VAN AELST, ANESTHESIST", verbindt mevrouw Ellen VAN AELST, voornoemd, er zich uitdrukkelijk toe de gedragsregels van de code van de medische plichtenleer strikt na te leven.

De vennootschap die de verschuldigde honoraria rechtstreeks ontvangt, zal de arts-vennoot een

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

Staatsblad

laeigisch normale vergoeding uitkeren in verhouding tot de geleverde prestaties.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL. Notaris Frank Muller te Stekene op 29 december 2010.

Tegelijkertijd neergelegd: uitgifte van oprichtingsakte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2011- Annexes du Moniteur belge

15/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 11.09.2015 15584-0346-016
05/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 26.08.2016 16500-0503-016

Coordonnées
DR. E.VAN AELST, ANESTHESIST

Adresse
HOOIMANSTRAAT 24 9112 SINAAI

Code postal : 9112
Localité : Sinaai-Waas
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande