ECONOMISCHE RAAD VOOR OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : EROV

Association sans but lucratif


Dénomination : ECONOMISCHE RAAD VOOR OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : EROV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.436.890

Publication

19/06/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na needegging van de akte ter griffie

Vois>

bsboucle

aan het

Belglsol

Staatsbic

Benn

NEERGELEGD

10 JUNI 2014

RECHTeafieVAN

KOOPHANDEL TE GENT

Ondernemingsnr : 0410.436.890

Benaming

(voluit) Economische Raad voor Oost-Vlaanderen

(verkort) EROV

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Gouvemementstraat 1, 9000 GENT

Onderwerp akte Wijziging statuten

Statuten goedgekeurd in de Algemene Vergadering d.d. 17 juli 1964 (B.& van 1 oktober 1964), gewijzigd bij beslissing van de Algemene Vergadering d.d. 7 oktober 1985 (18.S. van 20 augustus 1986), bij beslissing van de Algemene Vergadering d.d. 13 juni 1994 (B.S. van 4 november 1994), bij beslissing van de Algemene Vergadering d.d. 12 december 1996. (B.S. van 6 maart 1997), bij beslissing van de Algemene Vergadering d.d. 15 januari 1998 (B.S. van 15 oktober 1998), bij beslissing van de Algemene Vergadering d.d. 14 december 2000 (B.S. van 22 maart 2001), bij beslissing van de Algemene Vergadering d.d. 2 december 2004 (B.S. van 02/02/2005), bij beslissing van de Algemene Vergadering d.d. 24 april

I. Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging heeft ais naam: "Provinciaal Extern Verzelfstandigd Agentschap in privaatrechtelijke vorm Economische Raad voor Oost-Vlaanderen", afgekort "PEVA in privaatrechtelijke vorm EROV".

De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZ\Ar genaamd) en is aangepast aan de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad: van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

De vereniging is tevens onderworpen aan de artikelen 219-224 en 238-240bis van het Provinciedecreet, en

latere wijzigingen.

eit0

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd teVGent, Gouvernementstraat 1, in het gerechtelijk

arrondissement Oost-Vlaanderen afdeling Gent.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel beleidsuitvoerende taken van het provinciaal economisch beleid op te nemen. Zij kan vanuit deze beleidsuitvoerende taken betrokken worden bij de beleidsvoorbereiding. Het gaat om taken van provinciaal belang.

De vereniging draagt bij toi hei bevorderen van de economische ontwikkeling van de provincie Oost-Vlaanderen. Hiertoe zal zij, naargelang van de evolutie van de economische omstandigheden, een passende actie voeren en alle initiatieven nemen van economische, sociale, wetenschappelijke, financiële en technische aard die de economische bloei van de provincie kunnen vrijwaren en bevorderen.

Deze acties worden als volgt verbijzonderd

11.11tbouw van een overlegplatform en gedocumenteerde gesprekstafel van het bedrijfsleven/ondernemers

2.Begeleiding detailhandelsbeleid, centrummanagement en kemversterking van de gemeenten

3.Stimuleren van ondernemerschap en de relatie onderwijs-ondernemerschap

4.Promotie- en imago-ondersteuning van Oost-Vlaamse streekproducten

..... .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzlen van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

c " .%

?

't MOD 2.2

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de

.. verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige economische activiteiten, zoals daden van koophandel, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden

bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Tussen de vereniging en de provincie Oost-Vlaanderen wordt een samenwerkingsovereenkomst gésloten houdende de uitvoering van de toevertrouwde taken van provinciaal belang. Deze samenwerkingsovereenkomst regelt minstens de aangelegenheden, zoals bepaald in artikel 240 van het provinciedecreet (en eventuele latere wijzigingen). Bij provincieraadsbesluit kan de provincie aan de vereniging middelen, infrastructuur of, mits de terzake geldende rechtspositieregeling nageleefd wordt, personeel ter beschikking stellen of overdragen.

De vereniging legt in de loop van het eerste jaar na de volledige vernieuwing van de provincieraden een evaluatieverslag voor aan de provincieraad over de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst sinds de inwerkingtreding ervan. Dat verslag omvat ook een evaluatie van de verzelfstandiging, waarover de provincieraad zich binnen drie maanden uitspreekt.

De vereniging is onderworpen aan de verplichtingen inzake formele motivering en openbaarheid van bestuur die gelden voor de provincle.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

II.Werkende leden

Art. 5. Het aantal werkende [eden is niet beperkt, maar bedraagt ten minste negen.

De provincie Oost-Vlaanderen, publiekrechterlijke rechtspersoon, met ondememingsnummer 0207.725.795

is werkend lid van de vereniging.

Art. 6 Nieuwe werkende leden, zowel natuurlijke als rechtspersonen, kunnen door de Raad van Bestuur aanvaard worden indien zij op één of andere wijze tot de economische of sociaal-economische vooruitgang van de provincie Oost-Vlaanderen bijdragen.

Het lidmaatschap brengt ipso facto de aanvaarding van de statuten mede. Er wordt geen individueel lidgeld gevraagd aan de [eden.

De personen beschreven in artikel 223 van het Provinciedecreet kunnen geen lid zijn van de vereniging,

noch worden voorgedragen of aangewezen als vertegenwoordiger of bestuurder in het provinciaal xtem

verzelfstandigd agentschap.

Conform artikel 238 van het Provinciedecreet kunnen gemeenten, gemeentelijke extern

verzelfstandigde agentschappen, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, andere

provincies en hun provinciale extern verzelfstandigde agentschappen, de Vlaamse

Gemeenschap en het Vlaamse Gewest, niet deelnemen in het provinciaal extern verzelfstandigd

agentschap.

Art. 7. Het lidmaatschap neemt een einde door rechtsonbekwaamheid of uitsluiting, ontslag, het verlies van het openbaar mandaat, de functie of de hoedanigheid die aanleiding gaf tot het lidmaatschap van de vereniging.

De uitsluiting geschiedt overeenkomstig de bepalingen van de wet 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de latere wetswijzigingen.

Het met uitsluiting bedreigd werkend lid wordt vooraf gehoord door de Raad van Bestuur, die proces-verbaal opmaakt van de hem ten laste gelegde feiten en van zijn verklaringen. Dit proces-verbaal wordt aan de Algemene Vergadering overgemaakt,

Bij het einde van zijn lidmaatschap kan geen enkel werkend lid enig recht doen gelden op het vermogen van de vereniging. Het Kan opgave noch overlegging van rekeningen, zegellegging of inventaris eisen.

Werkende leden kunnen ontslag nemen uit de VZVV door een aangetekend schrijven te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

q

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MIJD 2 2

III. De Algemene Vergadering

Art. 8. De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd voor:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

4.de goedkeuring van de begroting en de rekening;

5.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6.de uitsluiting van een werkend lid;

7. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

8. de goedkeuring van de werkingsverslagen;

9. de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

10. alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen.

Art. 9. De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden, zowel natuurlijke personen als rechtspersonen.

De Provincie Oost-Vlaanderen wordt in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door 15 provincieraadsleden, gekozen door de provincieraad uit zijn leden, met dien verstande dat elke erkende fractie in de provincieraad minstens 1 vertegenwoordiger moet hebben, Deze vertegenwoordigers van de provincie in de Algemene Vergadering handelen overeenkomstig de instructies van de provincieraad.

De provincieraad kan steeds beslissen om deze aanwijzing van haar vertegenwoordigers te herroepen. Door deze herroeping zijn de betrokken provincieraadsleden als vertegenwoordiger van rechtswege ontslagnemend. Er wordt overgegaan tot hun vervanging.

Alle aanwijzingen door de provincieraad worden herroepen door de volledige vernieuwing van de provincieraad. De vertegenwoordigers blijven in functie totdat hun vervangers zijn aangewezen.

De andere werkende leden-rechtspersonen worden in de Algemene Vergadering vertegenwoordigq door één natuurlijke persoon, aan te wijzen door het daartoe wettelijk of statutair bevoegd orgaan van deze rechtspersoon.

De vertegenwoordigers van de Provincie Oost-Vlaanderen kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een andere vertegenwoordiger van de Provincie Oost-Vlaanderen. Een provincieraadslid mag echter nooit meer dan één ander provincieraadslid vertegenwoordigen.

De overige werkende leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Een werkend lid mag echter nooit meer dan één ander werkend lid vertegenwoordigen.

Bestuurders kunnen, na beëindiging van hun mandaat, hetzij van voorzitter, hetzij van ondervoorzitter, hetzij van gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen, op eigen verzoek en mits goedkeuring door de Algemene Vergadering de zittingen van de Algemene Vergadering bijwonen met raadgevende stem.

Eik jaar in de maand april wordt, op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief, een Algemene Vergadering gehouden in de stad Gent. Alle werkende leden moeten hierop uitgenodigd worden; ook bestuurders, bedoeld in het voorgaande lid, ontvangen een uitnodiging.

De Raad van Bestuur brengt op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering verslag uit over de werkzaamheden van de vereniging.

Een Buitengewone Algemene Vergadering kan gehouden worden telkens het belang van de vereniging het vereist. Zij moet gehouden warden op verzoek hetzij van de voorzitter, hetzij van de Raad van Bestuur, hetzij van drie bestuurders, hetzij van één vijfde van de werkende leden. Dit verzoek vermeldt de punten die de indieners op de agenda wensen te brengen. Deze Buitengewone Algemene Vergadering wordt samengeroepen binnen de één entwintig dagen na het verzoek.

Art, 10, De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst Alleen over de punten vermeld op de agenda kan een geldige beslissing worden genomen.

Art. 11. De oproepingen tot de Algemene Vergadering warden door de voorzitter van de Raad van Bestuur schriftelijk gericht aan ieder werkend lid, ten minste acht dagen verár de vergadering. De oproepingsbrief bevat de agenda.

Art. 12. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De directeur is de secretaris van de Algemene Vergadering, De directeur wordt voor het notuleren bijgestaan door een hiertoe aangeduid lid van de personeelsformatie van de vereniging, hierna de notularis genoemd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 13, Op de Algemene Vergadering heeft elk werkend lid, met uitzondering van de Provincie Oost-Vlaanderen, recht op 1 stem.

Ongeacht de grootte van de eventuele inbreng van de andere werkende leden beschikt de Provincie Oost-Vlaanderen steeds over een meerderheid van de stemmen in de Algemene Vergadering, Hiertoe beschikt elke vertegenwoordiger van de Provincie Oost-Vlaanderen in de Algemene Vergadering over 1 stem.

Indien de vereniging, als PEVA in privaatrechtelijke vorm, naast de Provincie Oost-Vlaanderen, 15 of meer werkende leden telt, wordt het stemrecht van de Provincie Oost-Vlaanderen proportioneel verhoogd, zodat zij steeds over een meerderheid van de stemmen in de Algemene Vergadering blijft beschikken.

Art. 14. De Algemene Vergadering is geldig samengesteld, wat ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden is. De Provincie Oost-Vlaanderen dient echter steeds vertegenwoordigd te zijn om geldig te kunnen beraadslagen.

De Algemene Vergadering beslist bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De beslissing nopens wijziging van de statuten, uitsluiting van werkende leden of ontbinding van de vereniging zijn evenwel onderworpen aan de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de latere wetswijzigingen.

Art. 15. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een register op de maatschappelijke zetel; zij worden ondertekend door de voorzitter en de directeur. De werkende leden kunnen ter plaatse inzage nemen van dit register. De voorzitter van de Raad van Bestuur of de directeur kunnen er eensluidend verklaarde uittreksels van afleveren,

IV. De Raad van Bestuur

Art. 16, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste vijf bestuurders.

De provincie Oost-Vlaanderen, publiekrechterlijke rechtspersoon, met ondememingsnummer 0207.725.795 is lid van de Raad van Bestuur van de vereniging,

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft 13 vertegenwoordigers, die de meerderheid van de stemmen bezitten in de Raad van Bestuur. Ze worden voorgedragen overeenkomstig artikel 229 van het provinciedecreet. De voordrachten waarborgen elke erkende politieke fractie in de provincieraad een vertegenwoordiger. Ten hoogste twee derde van de door de provincie voorgedragen vertegenwoordigers is van hetzelfde geslacht.

De provincieraad kan steeds beslissen om deze aanwijzing van haar vertegenwoordigers te herroepen. Door deze herroeping zijn de betrokken provincieraadsleden als vertegenwoordiger van rechtswege ontslagnemend. Er wordt overgegaan tot hun vervanging.

Alle aanwijzingen door de provincieraad worden herroepen dont de volledige vernieuwing van de provincieraad. De vertegenwoordig ers blijven in functie totdat hun vervangers zijn aangewezen.

De overige bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd onder de werkende leden Van de vereniging voor een termijn van zes jaar. Deze bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen te allen tijde worden afgezet door de Algemene Vergadering. De met afzetting bedreigde bestuurder wordt vooraf gehoord.

Bestuurders en vertegenwoordigers van de Provincie Oost-Vlaanderen kunnen, na beëindiging van hun mandaat, hetzij van voorzitter, hetzij van ondervoorzitter, hetzij van gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen, op eigen verzoek en mits goedkeuring door de Algemene Vergadering de zittingen van de Raad van Bestuur bijwonen met raadgevende stem.

Art. 17. De mandaten van voorzitter en eerste ondervoorzitter van de Raad van Bestuur worden toevertrouwd aan een lid van de Deputatie of van de provincieraad, voor te dragen door de provincieraad Het mandaat van tweede ondervoorzitter zal toekomen aan een lid uit de Raad van Bestuur dat niet voorgedragen is door de provincieraad, aan te duiden door de Algemene Vergadering van de vereniging.

Art. 18. Wanneer het openvallen van een bestuursmandaat tot gevolg heeft dat het aantal bestuurders onder het bij artikel 16 voorziene minimum daalt, wordt de Algemene Vergadering binnen de drie maanden samengeroepen om een nieuwe bestuurder aan te stellen, die het mandaat zal voleindigen.

Ieder lid van de raad van bestuur kan vrijwillig ontslag nemen door een aangetekend schrijven te richtén aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

'MOD 2.2

Art. 19. De Raad van Bestuur vergadert als een collegiaal orgaan, De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, zo dikwijls de belangen van de vereniging dit vereisen, maar ten minste viermaal per jaar. De Raad van Bestuur moet bovendien samengeroepen worden op schriftelijk verzoek van ten minste één vierde van zijn leden, en dit binnen de dertig dagen na ontvangst van dit verzoek.

Hij mag slechts beslissen indien ten minste de helft plus één van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en de Provincie Oost-Vlaanderen vertegenwoordigd is. Zijn beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Indien de stemming niet geheim is, zal bij staking van de stemmen de stem van de voorzitter beslissend zijn. De benoemingen geschieden bij geheime stemming en bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

In de Raad van Bestuur heeft elke bestuurder, met uitzondering van de Provincie Oost-Vlaanderen, recht op 1 stem.

Ongeacht de grootte van de eventuele inbreng van de andere bestuurders beschikt de Provincie Oost-Vlaanderen steeds over een meerderheid van de stemmen in de Raad van Bestuur. Hiertoe beschikt elke vertegenwoordiger van de Provincie Oost-Vlaanderen in de Raad van Bestuur over 1 stem.

Indien de vereniging, als PEVA in privaatrechtelijke vorm, naast de Provincie Oost-Vlaanderen, 13 of meer bestuurders telt, wordt het stemrecht van de Provincie Oost-Vlaanderen proportioneef verhoogd, zodat zij steeds over een meerderheid van de stemmen in de Raad van Bestuur blijft beschikken.

Een bestuurder en hun vertegenwoordigers kunnen zich op de Raad van Bestuur door een andere bestuurder of vertegenwoordiger laten vertegenwoordigen mits een schriftelijke volmacht. Een bestuurder of vertegenwoordiger kan evenwel slechts één andere bestuurder of vertegenwoordiger vertegenwoordigen.

Indien na de eerste oproep niet ten minste de helft plus één van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is, kan binnen de maand een tweede raad van bestuur worden bijeen geroepen, met dezelfde agenda. Deze vergadering zal geldig beslissen, wat ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders is. De uitnodigingen voor deze tweede raad van bestuur maken melding van dit laatste lid.

Indien een bestuurder en hun vertegenwoordigers, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard hebben dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vôôr dat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder en vertegenwoordigers met het tegenstrijdig belang verwijderen zich uit de vergadering en onthouden zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Art. 20. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering wordt voorbehouden, valt onder zijn bevoegdheid. Hij kan een huishoudelijk reglement opstellen.

Hij benoemt het personeel en stelt de bezoldigingsvoorwaarden vast.

De Raad van Bestuur houdt er rekening mee dat aan geen enkel personeelslid van de vereniging een jaarsalaris kan worden toegekend dat gelijk is aan of hoger is dan het jaarsalaris van de provinciegriffier van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Art. 21. De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter en de directeur, die gezamenlijk handelen; met betrekking tot het dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de directeur of zijn plaatsvervanger.

Art. 22. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden vastgesteld in processen-verbaal. Deze worden door de voorzitter en de directeur of hun plaatsvervanger ondertekend en in een bijzonder register ingeschreven.

Art, 23. Alle bevoegdheden van de voorzitter van de Raad van Bestuur worden bij zijn of haar afwezigheid uitgeoefend door de eerste ondervoorzitter of in beider afwezigheid door de tweede ondervoorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter en beide ondervoorzitters worden hun bevoegdheden uitgeoefend door het oudste lid van de Raad van Bestuur.

V. Het Directiecomité

Art. 24, Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt uitgeoefend door een Directiecomité. Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 25. Het Directiecomité bestaat uit vier personen met name: de voorzitter en de beide ondervoorzitters

van de Raad van Bestuur en de directeur. Dit Directiecomité beslist bij consensus,

Het Directiecomité kan experten met raadgevende stem uitnodigen.

Art. 26, Het Directiecomité kan geldig beraadslagen wanneer minstens de helft van haar leden aanwezig is, waaronder minstens de voorzitter of de eerste ondervoorzitter als vertegenwoordiger van de Provincie Oost-Vlaanderen,

Art, 27. Het Directiecomité komt minimaal vier keer per jaar samen en verder zo dikwijls ais door het comité wordt noodzakelijk geacht.

Art. 28. De bijeenroeping van het directiecomité gebeurt per elektronische post. De oproeping vermeldt de agenda. Deze agenda wordt opgesteld door de voorzitter. leder lid van het directiecomité kan op eenvoudig verzoek vragen om punten op de agenda te plaatsen.

Art 29. De beslissingen van het Directiecomité worden vastgelegd in notulen en meegedeeld aan de Raad van Bestuur in zijn eerstvolgende vergadering,

VI. Technische werkgroepen

Art. 30. Flet Directiecomité kan technische werkgroepen oprichten, samengesteld uit een aantal personen die niet noodzakelijk lid zijn van de vereniging, maar die wegens hun speciale bevoegdheid in bepaalde vraagstukken, tot de goede werking van de vereniging kunnen bijdragen.

Art. 31, De technische werkgroepen vergaderen op uitnodiging van en onder het voorzitterschap van de directeur, tenzij het Directiecomité hierover uitdrukkelijk anders beslist.

De directeur brengt hierover verslag uit op de eerstkomende vergadering van het Directiecomité.

De technische werkgroepen hebben, evenals elk van hun leden afzonderlijk, alleen een adviserende bevoegdheid.

VII. Het boekjaar en de fondsen

Art. 32. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de VZVV-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtsbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de VZW-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening eveneens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de VZW-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Art. 33. De vereniging wordt ondermeer gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen en legaten gegeven zowel om het doel van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project Ze kunnen ook bekomen worden als vergoeding voor een prestatie. De fondsen kunnen worden verschaft door, ten indicatieve titel, natuurlijke personen, privaatrechtelijke en publiekrechtelijke rechtspersonen en de Europese instellingen etc.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

VIII. Ontbinding

Art. 34. In geval van ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 35. In gavai van ontbinding, om welke reden ook, wordt aan het nettoactief een bestemming gegeven, die zoveel mogelijk aansluit bij het doel van de vereniging. Deze bestemming wordt door de algemene vergadering bepaald.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

'Voorbehouden .,. aan het -.Belgisch Staatsblad

r

Luik B - Vervolg

IX. Andere aangelegenheden

Art. 36. Alle aangelegenheden die in deze statuten niet uitdrukkelijk zijn voorzien, vallen onder toepassing van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de latere wetswijzigingen, en van de bepalingen van het provinciedecreet betreffende de provinciale extern verzelfstandigde agentschappen.

Aldus gedaan te Gent op 24 april 2014,

Brecht Carels Jozef Dauwe

directeur voorzitter

gedeputeerde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

01/10/2013
ÿþ(verkort) : EROV

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Gouvernementstraat 1, 9000 GENT

Onderwerp akte : wijziging dagelijks bestuur : benoeming directeur

Tijdens de Raad van Bestuur van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen vzw dd. 25 juni 2013 werd op voorstel van het Directiecomité dd. 17 juni 2013 en de door de Raad van Bestuur in zitting van 25 april 2013 aangestelde selectiecommissie, de heer Brecht Carels, adjunct-directeur, wonende te B-8581 Kerkhove, Oudenaardsesteenweg 601, aangesteld tot directeur en dit met ingang van 1 september 2013.

Brecht Carels vervangt Daniël De Steur, wonende te B-5670 Koksijde, Koning Albert I laan 133-203, die sinds 1 september 2013 op pensioen is.

De directeur is conform artikel 24 van de statuten lid van het Directiecomité. De directeur is conform artikel 12 van de statuten secretaris van de Algemene Vergadering, De directeur ondertekent conform artikel 22 van de statuten, samen met de voorzitter, de beslissi gen van de Raad van Bestuur en vertegenwoordigt (art. 21) in en buiten recht de vereniging met de voorzitter.

de voorzitter

Jozef Dauwe

gedeputeerde

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

1 1491 9*

NEERGELEGD

2 0 -09- 2013

RECHI'PANI~, ~y

KOOPHA:~'DEL tP~TU,~NT

Ondernemingsnr : 0410.436.890 Benaming

(voluit) :

Economische Raad voor Oost-Vlaanderen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

10/07/2013
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Moo2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0410.436.890

Benaming

(voluit) ; Economische Raad voor Oost-Vlaanderen

(verkort) : EROV

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Gouvernementstraat 1, 9000 GENT

Onderwerp akte : benoeming - ontslagneming bestuurders /aanstelling verificateurs

NEERGELEGD -~ ? JUL 2013

RBCH"K'IMrV- -!R..UUt!i-tANi).lrh, Tt;-GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Tijdens de Algemene Vergadering van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen vzw van 21 februari 2013 werd er met eenparigheid van stemmen beslist volgende personen aan te stellen tot bestuurden hetzij van 21102/2013 tot en met 31/12/2018,

Volgende personen werden herbenoemd, bestuurders zijn herkiesbaar conform artikel 16 van de statuten :

- de heer Marc BUYSSE, wonende te B-9032 Wondelgem, Sparappellaan 17

- de heer Jozef DAUWE, wonende te B-9200 Dendermonde, Gentsesteenweg 120

- de heer René DENIS, wonende te B-9080 Beervelde, Bochtenstraat 6b

- de heer Peter HERTOG, wonende te B-9100 Sint-Niklaas, Walburgstraat 65

- de heer Gerrit MUYLAERT, wonende te B-9340 Impe, Essestraat 64

- de heer Jean-Benoit TURCKSIN, wonende te B-9000 Gent, Prinsenhof 20

- de heer Pieter VAN OOST, wonende te B-9770 Kruishoutem, Nazarethsesteenweg 34F

- de heer Dirk VAN WIEMEERSCH, wonende te B-9920 Lovendegem, Oostveld Kouter 120

- de heer Jan VERCAMST, wonende te B-9000 Gent, Koning Albertlaan 95

Volgende personen werden nieuw benoemd :

- de heer Dirk BELON, wonende te B-9112 Sint-Niklaas, Hemelsbreedte 113

- de heer Jan BORMS, wonende te B-9280 Lebbeke, Dendermondsesteenweg 208a

- de heer Yvan DE BIE, wonende te B-9000 Gent, Weefselstraat 42

- mevrouw Hilde DE SUTTER, wonende te B-9860 Gijzenzele, Brielstraat 67

- mevrouw Riet GILLIS, wonende te B-9130 Kieldrecht, Lange Nieuwstraat 57

- de heer Jeroen LEMAITRE, wonende te B-9040 Sint Amandsberg, Kleine Schuurstraat 4

- mevrouw Marleen MAENHOUT, wonende te B-9060 Zeszate, Denderdreve 126 A

- de heer Matthijs PIETRALA, wonende te B-9130 Kieldrecht, Weverstraat 19

- mevrouw Liesbet NYS, wonende te B-9000 Gent, Sportstraat 276

- mevrouw Lena VAN BOVEN, wonende te B-9160 Lokeren, Hendrik Consciencestraat 16 - de heer Joris VANDENBROUCKE, wonende te B-9000 Gent, Kortrijksesteenweg 162 - mevrouw Marjolein VANDERSTEENE, wonende te B-9860 Landskouter, Bakkerstraat 10 - de heer Arnold VANHAECKE, wonende te B-9160 Lokeren, Rechtstraat 60

- mevrouw Martine VERHOEVE, wonende te B-9030 Mariakerke, Oranjeboomstraat 28

- de heer Geert VERSNICK, wonende te B-9000 Gent, Korenlei 21 J

- mevrouw Annick WILLEMS, wonende te B-9980 Sint-Laureins, Eerstestraat 29

Volgende personen werden niet herbenoemd als bestuurders ingevolge einde mandaat :

- de heer Johan BEKE, wonende te B-9030 Mariakerke, Mazestraat 25

- de heer Bart BLOMMAERT, wonende te B-9300 Aalst, Wateringen 11

- de heer Jozef BORMS, wonende te B-9280 Lebbeke, Macharisdreef 2 - de heer Marc DE BUCK, wonende te B-9800 Deinze, Paddenpoelhof 2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

- mevrouw Carine DE CLERCQ, wonende te B-9270 Laame, Warande 116

- de heer Jo DE CUYPER, wonende te B-9111 Belsele, Donkerstraat 10

- de heer Daniëi DE KNIJF, wonende te B-9080 Lochristi, Gavetveld 6

- de heer Jan FIERS, wonende te B-9030 Mariakerke, Juliaan Braekeleirstraat 2

- de heer Luc LAMPAERT, wonende te B-9930 Zomergem, Kruisdreef 5

- de heer Geert MOERMAN, wonende te B-9890 Dikkelvenne, Blokstraat 2

- mevrouw Annemie PEETERS-MUYSHONDT, wonende te B-9140 Temse, Guido Gezelleplaats 11

- mevrouw Melissa VAN DER HAEGHEN, wonende te B-9050 Gentbrugge, J, Van Biesbroeckstraat 64

- de heer Jozef VAN PEE, wonende te B-9041 Oostakker, Wildebrake 8 - de heer Yves VANDEWAL, wonende te B-8550 Zwevegem, Deerlijkstraat 161

- de heer Alexander VERCAMER, wonende te B-9070 Destelbergen, Moerenakker 4 - de heer Paul VERDONCK, wonende te B-9100 Sint-Niklaas, Knaptandstraat 204

De Algemene Vergadering van 21 februari 2013 stemt unaniem in met de benoeming van de voorzitter, de

1 ste en 2de ondervoorzitter, hetzij :

- de heer Jozef DAUWE, gedeputeerde, tot voorzitter

- de heer Geert VERSNICK, gedeputeerde, tot tste ondervoorzitter

- de heer Jean-Benoit TURCKSIN, tot 2de ondervoorzitter

De Algemene Vergadering stelde in zitting van 26 april 2012 unaniem en voor een periode van 3 jaar - hetzij

voor de rekeningen 2012, 2013 en 2014 - aan tot verificateurs

- de heer Stefaan DE SMET, wonende te B-9660 Brakel, Ronsestraat 312

Roels, Criel & Co, bedrijfsrevisoren bvba, gevestigd te B-9270 Kalken, Heirweg 53 en met BTW nr

BE0425.688.557, vertegenwoordigd door de heer Luc Crie!, bedrijfsrevisor.

de voorzitter

Jozef Dauwe

gedeputeerde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

, *or-

' V Behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijkagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

2 9 JUN! 2011

RECHTBANK VAN

KOOf'HAeieÏ9erE GENT



1111/11J11,1.illi!f!Mt1111)!11111

Vo(

behoi aan Belg

Skiah

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar: 0410.436.890

Benaming

(voluit): Economische Raad voor Oost-Vlaanderen

(verkort; : EROV

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Gouvernementstraat 1, 9000 GENT

Onderwarp akte : ontslagneming - benoeming bestuurder

De Algemene Vergadering van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen vzw nam in zitting van 5 mei, 2011 kennis van het ontslag als bestuurder van de heer Karel Uyttersprot, wonende te 9280 t_ebbeke Brusselsesteenweg 95.

In dezelfde zitting wordt de heer Geert Moerman, wonende te 9890 Dikkelvenne, Blokstraat 22, tot: bestuurder benoemd. Hij zal het mandaat van de heer Karel Uyttersprot voltooien. De mandaten van de: bestuurders vervallen op 31 december 2012.

de voorzitter

Jozef Dauwe

gedeputeerde

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(c)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Coordonnées
ECONOMISCHE RAAD VOOR OOST-VLAANDEREN, AFGEK…

Adresse
GOUVERNEMENTSTRAAT 1 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande