EDUCATIEF PROJECT VOOR ORIENTATIESPORTEN, AFGEKORT : EPOS

Association sans but lucratif


Dénomination : EDUCATIEF PROJECT VOOR ORIENTATIESPORTEN, AFGEKORT : EPOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.998.179

Publication

07/03/2011
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

be

e

St.





NEERGELEGD

2 3 FEB. 2011

>E; Ec. ; i rleritÉiïati' Ax vflt til:il.i k »r ili' iTi:' r-x-NI r

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ondernemingsar : 33 co-g et

Benaming

(voluit) : Educatief Project voor Oriëntatiesporten

(verkort) : EPOS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Rijsenbergstraat 34, 9000 Gent, België

Onderwerp akte : Oprichting

EDUCATIEF PROJECT VOOR ORIENTATIESPORTEN vzw.: E.P.O.S. vzw.

STATUTEN

I. Stichters, naam, zetel, doel en duur van de vereniging

1. Vereniging is gesticht door

" Vyncke Bram, Rijsenbergstraat 34, 9000 Gent;

" Coen Dieter, Stefaan De Jonghestraat 60, 9300 Aalst;

" Leus Pieter, Schoolstraat 89, 9420 Erpe-Mere;

" Van Boven Hans, Muizenholstraat 7, 9570 Deftinge;

" Mazyn Liesbeth, Auguste Van Ooststraat 38, 9050 Ledeberg.

2. De vereniging draagt de naam van "Educatief Project voor Oriëntatiesporten" vzw., afgekort E.P.O.S. vzw.

3. De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Rijsenbergstraat 34, in het gerechtelijk: arrondissement Gent. Alle stukken voorgeschreven door de vzw.-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement. De! zetel van de vereniging kan bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering overgebracht worden naar. een andere plaats in België.

4. De vereniging heeft tot doel, in samenwerking met de vzw "Vlaams Verbond voor Oriënteringssporten ", de bevordering van de Oriënteringssport in de provincies Oost- en West-Vlaanderen, alsmede het beheer van: deze sport op regionaal vlak. De vereniging mag alle handelingen stellen welke direct of indirect met haar doel; verband houden. Zij mag met name haar medewerking verlenen aan en zich interesseren voor elke aan haar doel gelijkaardige activiteit. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel: rechtvaardigen.

5. De duur van de vereniging is onbeperkt.

Il. Leden

6. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden. Er is geen -maximum aantal; leden in de schoot van de vereniging vastgesteld, maar het aantal effectieve leden moet minstens vijf bedragen. Onverminderd de bepalingen van artikels 14 en volgende, hebben de effectieve leden en de toegetreden leden dezelfde rechten.

7. Effectieve leden zijn: a) de oprichters van de vereniging; b) elk toegetreden lid dat, door twee effectieve' leden voorgesteld, als effectief lid aanvaard wordt door de algemene vergadering met een meerderheid van: twee derden der aanwezige leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

8. De kandidaat die wenst opgenomen te worden tot de vereniging als toegetreden lid, moet hiertoe een aansluitingsformulier invullen.

9. Elk lid is vrij zich uit de vereniging terug te trekken, mits hiervan de Raad van Bestuur schriftelijk in kennis te stellen en is verder tot geen enkele formaliteit verplicht. Worden geacht ontslag te nemen, de effectieve en toegetreden leden welke hun bijdrage niet betaalden. De uitsluiting of schorsing van een lid kan enkel worden uitgesproken door een meerderheid van twee derden van de aanwezigen in de Raad van Bestuur. De beslissing tot uitsluiting of schorsing wordt gemotiveerd. Zij wordt door de raad van bestuur aan de betrokkene kenbaar gemaakt per gewone brief. Dit alles onverminderd de reglementering betreffende de affiliatie door nationale en regionale federaties.

10. Het ontslaggevend of uitgesloten lid, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds en kunnen geen aanspraak maken op teruggave van de gestorte bijdragen, noch zegels laten leggen, inventaris opvragen of de boeken laten herzien.

11. De effectieve en de toegetreden leden, aangesloten bij E.P.O.S. vzw., betalen hetzelfde jaarlijkse lidgeld. Het bedrag hiervan wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur en mag niet hoger bedragen dan honderd euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen.

12. Het lidmaatschap gaat in vanaf de betaling van het lidgeld of het invullen van het aansluitingsformulier. Het lidmaatschap van toegetreden leden eindigt op het einde van het kalenderjaar waarin toegetreden werd. Het lidmaatschap van de effectieve leden eindigt enkel bij vrijwillig ontslag of uitsluiting.

13. De leden nemen geen persoonlijke verplichting op zich voortvloeiend uit door de vereniging aangegane

e verbintenissen.

III. Raad van Bestuur

e

14. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie bestuurders, allen effectieve leden, benoemd voor de duur van ten hoogste vijf jaar door de Algemene Vergadering. Zij kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden afgezet. De leden van de Raad van Bestuur zijn herkiesbaar. De bestuurders handelen als een college.

15. De bestuurders nemen geen enkele persoonlijke verplichting op zich, verband houdend met de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van hun mandaat.

N

16. De bestuurders genieten van geen enkele bezoldiging.

17. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De Raad van Bestuur kan het dagelijkse bestuur van de vereniging, samen met het gebruik evan de maatschappelijke handtekening voor dit bestuur, toevertrouwen aan een of meerdere tussen zijn leden gekozen gedelegeerd bestuurders. De Raad van Bestuur kan eveneens alle bijzondere machten verlenen aan

alle lasthebbers zijner keuze.

et

et

18. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de secretaris, op initiatief van de voorzitter of ten minst drie van zijn leden. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter en bij diens ontstentenis door de oudste van de aanwezige bestuurders. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een ander effectief lid van E.P.O.S. om hem/haar op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

19. De Raad van Bestuur mag slechts geldig beslissingen nemen indien de meerderheid zijner leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Zijn beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

20. Wanneer een bestuurder bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vereniging, is hij verplicht de Raad van Bestuur daarvan in te lichten en zijn verklaring te doen opnemen in de notulen van de vergadering. Hij neemt dan niet deel aan de beraadslagingen en stemming over die verrichting. In de eerstvolgende Algemene Vergadering wordt van deze verrichting verslag gedaan.

21. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders, bij voorkeur de voorzitter en secretaris, en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De leden kunnen dit register raadplegen op de zetel van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

22. De raad van bestuur van de vereniging verkiest de kandidaten voor de raad van bestuur van V.V.O.. In het geval waarin een plaats van bestuurder vacant wordt, voorzien de overige bestuurders in zijn tijdelijke vervanging. In dit geval verkiest de algemene vergadering, tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst, de definitieve vervanger. Deze nieuwe bestuurder voltooit het mandaat van degene die hij vervangt. De bestuurders kunnen ten alle tijde door de algemene vergadering herroepen worden.

23. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vereniging, met als enige beperkende uitzondering van die handelingen welke de wet of onderhavige statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

24. De documenten welke de vereniging binden worden, behoudens speciale volmacht vanwege de raad van bestuur, getekend door de voorzitter of de ondervoorzitter en door de secretaris of de schatbewaarder, zonder dat zij zich hierbij tegenover derden moeten verantwoorden over de door de raad van bestuur verleende volmachten. Gerechtelijke acties, zowel aanklagend als verdedigend, worden in naam van de vereniging gevoerd door de raad van bestuur, vertegenwoordigd door de voorzitter of een van zijn leden. Deze beslissen ook over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

IV. De Algemene Vergadering

25. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

26. Zij is bevoegd voor de wijziging der statuten, de benoeming en afzetting van de bestuurders, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, en alle andere bevoegdheden zoals bepaald in onderhavige statuten of in de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

27. De Algemene Vergadering kan slechts beraadslagen over de punten die op de agenda werden geplaatst. Alle effectieve leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. Beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

28. De beslissingen van de Algemene Vergadering betreffende de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid of de ontbinding van de vereniging, kunnen evenwel alleen genomen worden mits de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid en meerderheid bepaald in artikelen 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

29. De Algemene Vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand februari. In deze vergadering worden de financiële aspecten afgewerkt alsook het aanstellen van vrijgekomen mandaten van de Raad van Bestuur.

30. Van elke Algemene Vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. Zij bevatten een beknopt verslag van het verloop van de vergadering en een uitslag der stemmingen. Leden en belanghebbende derden kunnen deze notulen raadplegen bij de secretaris van de vereniging. De leden kunnen daarenboven alle stukken raadplegen waarvan de mogelijkheid tot inzage verplicht wordt door artikel 10, alinea 2 van de Wet van 2 mei 2002.

31. De Raad van Bestuur zorgt voor de bijeenroeping van de Algemene Vergadering, die schriftelijk aan ieder effectief lid gezonden wordt, minstens acht dagen voor de vergadering. In de bijeenroeping worden dag, uur en plaats van de vergadering vermeld, alsook de agenda. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door een derde van de effectieve leden, moet op de agenda worden vermeld. Op vraag van een derde der effectieve leden moet de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeenroepen.

V. Begroting  Rekeningen  Controle

32. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar is dat van 2011.

33. De balans, opgesteld door de penningmeester, wordt ter goedkeuring aan de raad van bestuur voorgelegd. Deze stelt elk jaar aan de algemene vergadering de balans van het afgelopen jaar voor, alsmede het budget voor het volgend boekjaar.

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad Luik B - Vervolg

34. Het batig saldo van de balans hoort aan de vereniging en wordt in de reserve gestort of naar het volgend boekjaar overgedragen.

VI. Ontbinding  Vereffening

35. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 19, par. 2 en 3, of artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

36. ln geval van ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan de vzw "Vlaams Verbond voor Oriëntatieloop, of bij ontstentenis van deze laatste, aan een vereniging, vennootschap, fysische persoon of groepering, waarvan de algemene vergadering oordeelt dat het maatschappelijk doel zeer dicht bij dat van de vereniging ligt.

37. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of niet is geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Benoeming van de raad van bestuur

De leden van de v.z.w. 'EPOS', te Gent, samen in algemene vergadering op 18 februari 2011, te Gent,

hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

- Dhr. Vyncke Bram als voorzitter

- Dhr. Coen Dieter als secretaris en als ondervoorzitter

- Dhr. Leus Pieter als penningmeester

Dhr. Coen Dieter

Bestuurder

Tegelijk hierbij neergelegd:

- statuten van de vereniging

- notulen van de eerste algemene vergadering, de akte betreffende de raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EDUCATIEF PROJECT VOOR ORIENTATIESPORTEN, AF…

Adresse
RIJSENBERGSTRAAT 34 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande