EMBA 2015

Association sans but lucratif


Dénomination : EMBA 2015
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.773.189

Publication

14/01/2014
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

- 3 JAN. 2014

REC Nit VAN

KOOPH L TE GENT

Voor- 11111en011

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Ondememingsnr : Benaming

voluit): EMBA 2015 ,O X,W

0 \- e1-1-3 Iz\

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Zwijnaardsesteenweg 209, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

-De heer Stef Nys, wonende te 9000 Gent, Zwijnaardsesteenweg 209, geboren op 28 april 1975 te

Antwerpen;

-Mevrouw Sophie De Maesschalck , wonende te 9000 Gent Bisdomkaai 12, geboren op 19 september 1976 te Brussel;

-De heer Jan-Benjamin Beckers, wonende te Cederlaan 48, 2610 Wilrijk, geboren op 05/06/1983 te Brasschaat;

wordt op 12 december 2013 overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen dd 21 juni 1921 (de "VZW-Wet"), onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Titel I Naam - Zetel - Doel  Duur

ARTIKEL 1 - NAAM VAN DE VEREN1G1NG

De vereniging draagt de naam EMBA 2015 vzw,

ARTIKEL 2 - ZETEL VAN DE VERENIGING

2.1. De vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Zwijnaardsesteenweg 209, De vereniging ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Gent.

Iedere verplaátsing van de zetel van de vereniging vereist een besluit van de algemene vergadering der leden overeenkomstig het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging.

2.2. Alle stukken voorgeschreven door VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

ARTIKEL 3 - DOEL VAN DE VERENIGING

3.1.De vereniging stelt zich tot doel:

het organiseren van evenementen van welke aard dan ook en in de ruimste zin van het woord ter bevordering van de groepsgeest van studenten die zijn ingeschreven in de opleiding executive MBA 2015 aan de Vlerick Business School, gelegen te Reep 1, 9000 Gent

3.2.0e vereniging tracht het in lid I van dit artikel omschreven doel onder meer te bereiken door:

- het organiseren van en deelnemen aan seminaries, rondleidingen, uitstappen, festiviteiten, bijeenkomsten,... onder welke vorm dan ook;

- het verwerven van fondsen, al dan niet onder haar leden, om haar doel te bereiken en desgevallend in het licht hiervan bepaalde activiteiten te ontwikkelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

3.3.De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten stuiten, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

ARTIKEL 4 - DUUR VAN DE VERENIGING

De vereniging wordt opgericht voor een bepaalde duur en zal van rechtswege worden ontbonden op 31 augustus 2015 om middernacht, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering voor voormelde datum.

Titel Il Lidmaatschap

ARTIKEL 5 - WERKELIJKE EN TOEGETREDEN LEDEN

5.1. De vereniging bestaat uit werkelijke leden en toegetreden leden. Gezamenlijk worden zij de leden

genoemd.

5.2, De vereniging telt tenminste 3 werkelijke leden.

5.3. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden en niet aan de toegetreden leden.

5.4. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd,

ARTIKEL 5 - VOORWAARDEN VOOR LIDMAATSCHAP

6.1. Als werkelijk lid kan tot de vereniging toetreden de personen die voldoen aan de volgende

toetredi ngsvoorwaarden:

(1) zijn voorgedragen door ten minsten 2 werkelijke leden en 2 bestuurders, tenzij de 2 werkelijke leden tevens de hoedanigheid van bestuurder hebben;

(2) ingeschreven zijn in het jaar 2013 aan de Vlerick Business School te Reep 1, 9000 Gent voor de studie Executive MBA die eindigt in het schooljaar 2015 (de "Studie");

(3) de gedachte onderschrijven dat de Studie bij voorkeur met vrucht dient te worden beëindigd maar dat dit tevens dien te gebeuren middels de nodige ontspanning met de medestudenten.

6.2, Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft.

6.3, Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als werkelijk lid of toegetreden lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging gedurende de eerstvolgende vergadering en beslist hierbij met gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. De raad van bestuur kan volledig discretionair en zonder motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als [id.

ARTIKEL 7 - JAARLIJKS LIDGELD

Er is geen jaarlijks lidgeld voor de leden maar de raad van bestuur kan de leden desgevallend oproepen om

vrijwillig een handgift aan de vereniging te doen.

ARTIKEL 8 - VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

De leden verbinden er zich formeel toe om zich in hun gedragingen door de bovengenoemde principes te laten leiden en geen daden te stellen of na te laten te stellen welke strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of die de vereniging of de principes die zij nastreeft op enige wijze schaden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

ARTIKEL 9 - ONTSLAG, UITSLUITING EN SCHORSING VAN EEN LID

9.1. Elk werkelijk lid of toegetreden lid kan ten alle tijden ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de raad van bestuur. Het ontslag heeft uitwerking 10 werkdagen na het verzenden van het schrijven.

9.2. Een werkelijk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Voor tot de uitsluiting te besluiten, zal de algemene vergadering het betrokken lid horen tenzij het lid niet aanwezig is op de vergadering die tot zijn uitsluiting zal besluiten. Iedere beslissing tot uitsluiting wordt schriftelijk gemotiveerd,

9.3. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een werkelijk lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon:

a. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b, die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per brief of email worden meegedeeld aan het betrokken werkelijk lid. Zij kan maximaal 26 weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken werkelijk lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het werkelijk lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

9,4. De raad van bestuur/algemene vergadering beslist over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid. Zij kan het betrokken lid horen vooraleer over de uitsluiting te besluiten.

9.5. Het lidmaatschap van een werkelijk lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden. De leden van rechtswege verliezen van rechtswege de hoedanigheid van lid, wanneer zij niet meer de vereiste hoedanigheid hebben zoals omschreven in artikel 6.1. Zij verbinden zich ertoe om de vereniging onverwijld te informeren van het verlies aan hoedanigheid.

9.6. Ontslagnemende of uitgesloten werkelijke leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel III Raad van Bestuur

ARTIKEL 10 - SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens 3 bestuurders die lid van de vereniging moeten zijn, tenzij de algemene vergadering slechts drie leden telt in welk geval er slechts 2 bestuurders moeten zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkelijke leden van de vereniging.

De bestuurders handelen ais een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij geheime stemming en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen,

ARTIKEL 11 - DUUR VAN HET MANDAAT

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van maximaal 24 maanden en zijn herverkiesbaar.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 12 - ORGANISATIE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

12.1. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Evenwel zal dergelijke verdeling van taken niet tegenwerpelijk zijn aan derden, ongeacht of deze taakverdeling al dan niet openbaar is gemaakt. Het niet naleven van de voornoemde taakverdeling brengt wel de aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder t.a.v, de vereniging in het gedrang.

12.2. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De oproepingen gebeuren op schriftelijke wijze (per brief of per e-mail). De oproepingstermijn bedraagt minimum 15 werkdagen, tenzij ingeval van hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de raad van bestuur.

De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage worden, indien mogelijk, aile stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering. De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

12.3. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

12.4, Iedere bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder of een derde om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

12.5. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

12.6. In uitzonderlijke gevallen, wanneer het belang van de vereniging zulks vereist, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. in voorkomend geval zal de voorzitter, samen met de secretaris een brief, fax of e-mail zenden naar de bestuurders waarin het volgende wordt opgenomen (1) de vermelding dat het om een voorstel van beslissing van de raad van bestuur gaat; (2) dat, opdat er een geldige beslissing zou worden genomen, aile bestuurders het voorstel moeten

goedkeuren; (3) dat het voorstel tot beslissing niet kan worden geamendeerd; (4) dat alle leden het voorstel tot

beslissing ondertekend moeten terugzenden met de met de hand geschreven woorden "goedgekeurd voor

beslissing van de raad van bestuur°; (5) de vermelding van de termijn waarbinnen het ondertekend voorstel tot

beslissing moet worden teruggezonden naar de zetel van de vereniging. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, email of fax.

12.7. Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder,

12.8. Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dan moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dat agendapunt aanvat. Deze procedure is niet van toepassing op de gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden aan de voorwaarden en tegen de zekerheden die gewoonlijk op de markt gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ARTIKEL 13 - VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING

13.1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, De raad kan zelfs daden van beschikking stellen.

13.2. De voorzitter van de raad van bestuur dan wel twee bestuurders samen handelend kunnen de vereniging vertegenwoordigen ten aanzien van derden. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

13.3. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan 18 maanden en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

13.4. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

13.5. De raad van bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen m.b.t. bijzondere, beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenwerpelijk zijn aan derden.

Titel IV Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 14 - SAMENSTELLING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

14.1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen

ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

14.2. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige bestuurder.

14.3. Een werkelijk lid kan zich door een ander werkelijk lid of een derde laten vertegenwoordigen. 14.4. Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering,

ARTIKEL 15 - BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een werkelijk lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en I. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

ARTIKEL 16 - ORGANISATIE VAN DE ALGEMENE VERGADERING

16.1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden er om vraagt. Zij moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 15 november van dat jaar valt.

16.2. Alle werkelijke leden worden minstens vijftien dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of email uitgenodigd op de algemene vergadering. De oproeping tot de algemene vergadering kan desgevallend worden opgenomen in een nieuwsbrief, ledenblad of andere publicatie van de vereniging. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

16.3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, Een twintigste van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden hiermee instemmen en minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

ARTIKEL 17 - MEERDERHEDEN EN AANWEZIGHEIDSQUORUM

17.1. Met uitzondering van de aangelegenheden opgesomd sub 2 en 3, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (- de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

17.2. In geval van uitsluiting van een werkelijk lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

17.3. Ingeval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering van leden worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede algemene vergadering moet minstens vijftien dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of onderhavige statuten vereiste meerderheid der stemmen blijft onverkort gelden.

ARTIKEL 18 -- NOTULEN

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Ze worden opgenomen in een bijzonder register.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Titel V Inzagerecht van de werkelijke leden

ARTIKEL 19 - INZAGERECHT VAN DE WERKELIJKE LEDEN

Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft, kunnen alle werkelijke leden op de zetel van de vereniging het register van de werkelijke leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Toegetreden leden hebben het recht om inzage te vragen in de notulen van de algemene vergadering.

ARTIKEL 20 - HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De algemene vergadering beslist over het, desgevallend, door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel VI Begrotingen - Rekeningen -- Controle

ARTIKEL 21 - JAARREKENING  BEGROTING

21.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus.

21.2. De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris(sen).

21.3. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring warden neergelegd op de grifte van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België,

ARTIKEL 22 - COMMISSAR1S(SEN)

22.1. Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar,

22.2. De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel VII Ontbinding  Vereffening

ARTIKEL 23 - ONTBINDING VAN DE VERENIGING

23.1. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-Wet. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de werkelijke Leden wordt verzonden.

23.2. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

ARTIKEL 24 - BESTEMMING VAN HET VEREFFENINGSSALDO

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft, De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen. De vereffenaar kan een gemotiveerd voorstel tot bestemming overmaken aan de algemene vergadering die over de afsluiting van de vereffening beraadslaagt en beslist.

indien de vereniging van rechtswege wordt ontbonden gelet op het feit dat haar duurtijd is verstreken zullen de activa, na aanzuivering van de schulden, worden overgedragen aan een vereniging die zich inzet voor de studenten aan de Vlerick Business School te Reep 1, 9000 Gent

MoQ' 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

" Luik B - Vervolg

ARTIKEL 25 - VZW-WET

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 augustus 2014.

2. Datum van de eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 18 oktober 2014.

3. De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de

volgende besluiten:

a) wordt tot de functie van bestuurder benoemd:

- Mevrouw Sophie De Maesschalck, wonende te Bisdomkaai 12, 9000 Gent;

- de heer Stef Nys, wonende te Zwijnaardsesteenweg 209, 9000 Gent

Deze mandaten hebben een duurtijd tot en met 3110812015.

b)de opdracht van bestuurder is (on)bezoldigd.

4.De heer Stef Nys wordt voor de duurtijd van zijn mandaat benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur en tot dagelijks bestuurder.

De vereniging is van mening dat op basis van de vooruitzichten tijden de eerstkomende jaren, haar jaarrekening niet onderworpen zal zijn aan de revisorale controle.

Opgemaakt in drie exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering der oprichters, gehouden te Gent op 12 december 2013.

Stef Nys

Bes rder

h'wc~-,rteene)ecà : s\fa.%o\ten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/02/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIl~I~VIMIVVUIWVN

5031062*

L

v

NEE% GELE C'73

13 -02- 2015

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL TE GENT

1



Qndernemingsnr : 0543.773.189

Benaming

(voluit) : EMBA 2015 VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvoren : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Zwijnaardsesteenweg 209, 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging boekjaar

De buitengewone algemene vergadering van 29 augustus 2014 heeft unaniem beslist om de datum van het einde van het boekjaar te wijzigen van 30/06 naar 31112 en artikel 21.1 als volgt te wijzigen : het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Bijgevolg heeft de algemene vergadering ook unaniem beslist om artikel 16,1 als volgt te wijzigen: De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden er om vraagt. Zij moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 15 juni van het jaar valt.

Overgangsbepaling : Het eerste boekjaar loopt van de dag van de oprichting tot 31 december 2014.





Te Gent, op 5 februari 2015

Stef Nys

Voorzitter













Op% ihigefearrLifflrÎiZOe2~~ Wdeeie UrY~ estae~íegr~etáeMeáing matenr),

b ére¬ 1HM~#~'ó8arr4j§filWF~n~náreR Z9reuger~gere

ye>~5 Jakiii~ Nreereng



Coordonnées
EMBA 2015

Adresse
ZWIJNAARDSESTEENWEG 209 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande