ERIK VAN HOVE INGENIEUR ARCHITECT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ERIK VAN HOVE INGENIEUR ARCHITECT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 446.141.996

Publication

22/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 27.06.2014, NGL 18.07.2014 14314-0340-010
02/09/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13304874*

Neergelegd

29-08-2013



Griffie

Ondernemingsnr : 0446.141.996

Benaming (voluit): VAN HOVE en MEYNS

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 9120 Beveren, Kruibekesteenweg(BEV) 3

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Modificatie

Uit een akte verleden voor het ambt van notaris Bert Haeck te Beveren-Waas (Melsele) op negenentwintig augustus tweeduizend dertien, welke eerstdaags ter registratie zal worden aangeboden op het registratiekantoor te Beveren-Waas,

BLIJKT DAT de buitengewone algemene vergadering met éénparigheid van stemmen volgende beslissingen heeft genomen:

Eerste beslissing:

Met eenparigheid van stemmen beslist de buitengewone algemene vergadering tot wijziging van de maatschappelijke naam van de vennootschap van  VAN HOVE EN MEYNS naar  ERIK VAN HOVE INGENIEUR ARCHITECT .

Tweede beslissing:

Met eenparigheid van stemmen beslist de buitengewone algemene vergadering ondergetekende notaris te ontslaan van de voorlezing van het verslag van de zaakvoerders de dato één augustus tweeduizend dertien, waarin deze de hierna door te voeren doelswijziging verantwoordt, evenals van de staat van activa en passiva van dertig juni tweeduizend dertien.

De vennoten erkennen kennis te hebben genomen van dit verslag en van deze staat van activa en passiva.

Met eenparigheid van stemmen beslist de buitengewone algemene vergadering de tekst van artikel drie aan te passen met de tekst zoals hierna opgenomen.

Derde beslissing:

Met eenparigheid van stemmen beslist de buitengewone algemene vergadering tot aanpassing van de statuten aan de voorschriften van de Orde van Architecten door schrapping van de tekst van de statuten en te vervangen door nieuwe statuten met volgende tekst:

 Titel I. NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL EEN.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zij neemt de naam aan van:  Erik VAN HOVE ingenieur architect .

Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen toegelaten. De naam wordt steeds begeleid door de vermelding  burgerlijke vennootschap en door de vermelding  Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid of  BVBA .

De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

ARTIKEL TWEE.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9120 Beveren, Kruibekesteenweg nummer 3.

Zij mag overal in hetzelfde taalgebied worden verplaatst bij eenvoudig besluit van een zaakvoerder die alle machten heeft om de wijziging die eruit voorkomt authentiek te doen vaststellen in huidig artikel van de statuten. Iedere verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal voorafgaand worden gemeld aan de Provinciale Raad van Oost-Vlaanderen van de Orde der Architecten evenals aan de Provinciale raad van de Orde der Architecten van de plaats waar de nieuwe zetel gevestigd wordt.

De vennootschap kan bij eenvoudig besluit van een zaakvoerder, administratieve zetels, agentschappen en bijkantoren vestigen in België en in het buitenland, mits inachtneming van de taalwetgeving betreffende de exploitatiezetels. De oprichting van één of meer bijkomende vestigingen zal voorafgaand worden gemeld aan de Provinciale Raad van Oost-Vlaanderen van de Orde der Architecten evenals aan de Provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied de bijkomende vestiging gevestigd wordt.

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL DRIE.

De vennootschap heeft tot doel :

" Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

" Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap oefent deze activiteiten uit hetzij voor eigen rekening, hetzij voor rekening van derden of bij deelneming, hetzij op gelijk welke andere wijze, in België of in het buitenland.

Behoudens wettelijke of deontologische beperkingen mag de vennootschap in België en in het buitenland alle financiële, roerende of onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar vennootschappelijk doel.

Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen van uitsluitend professionele aard, waarvan het doel en de activiteiten niet onverenigbaar zijn met de functie van architect. Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of hen aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

ARTIKEL VIER.

De vennootschap is voor onbepaalde duur opgericht op dertig december negentienhonderd éénennegentig en heeft aanvang genomen op één januari negentienhonderd tweeënnegentig. De vennootschap zal als architect-rechtspersoon functioneren vanaf de publicatie van de akte van statutenwijziging en de opname van de vennootschap op de tabel.

TITEL II. KAPITAAL  AANDELEN

ARTIKEL VIJF.

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op achttienduizend en zeshonderd euro, vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig kapitaalaandelen, zonder vermelding van waarde, ieder aandeel een fractiewaarde van één/zevenhonderd vijftigste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigend, volledig onderschreven en volgestort in geld ten belope van de geheelheid.

ARTIKEL ZES.

Het maatschappelijk kapitaal kan éénmaal of verschillende malen verhoogd of verlaagd worden bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze voorzien voor een statutenwijziging.

Bij kapitaalvermindering wordt het doel van deze vermindering en de voor de verwezenlijking ervan te volgen werkwijze in het oproepingsbericht tot de algemene vergadering vermeld.

Verder wordt gehandeld in overeenstemming met de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. ARTIKEL ZEVEN.

Bij kapitaalverhoging waarop in geld wordt ingeschreven, moeten de aandelen eerst aangeboden worden aan de vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal dat door hun aandelen vertegenwoordigd wordt. De voorwaarden van uitgifte en uitoefening van het voorkeurrecht worden bepaald in het Wetboek der Vennootschappen.

Op de aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorgaande alinea s, kan slechts worden ingeschreven vooreerst door één of meerdere van de overige vennoten in zelfde verhouding en, bij ontstentenis van zulke inschrijving, door de in het Wetboek van Vennootschappen genoemde personen.

Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie-vierde van de architect-aandelen bezitten.

ARTIKEL ACHT.

Tot opvraging van storting op niet volgestorte aandelen wordt soeverein door de zaakvoerder(s) besloten. Stortingen worden op de totaliteit van de aandelen, waarop de vennoot heeft ingeschreven, aangerekend. ARTIKEL NEGEN.

De aandelen zijn op naam.

Zij zijn ingeschreven in het register van aandelen, gehouden op de zetel van de vennootschap. De vennoten zijn ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een provinciale Raad inzage te verlenen in het register van aandelen.

ARTIKEL TIEN.

Ten minste zestig procent (60%) van de aandelen alsook van de stemrechten moet rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De overige aandelen kunnen in het bezit zijn van natuurlijke personen of rechtspersonen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen en gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten. Met  onrechtstreeks wordt bedoeld dat de architect-aandelen ook in handen kunnen zijn van een ander rechtspersoon die er toe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen, met andere woorden opgenomen is op de tabel.

De vennootschap erkent slechts één eigenaar voor elk aandeel, wat de uitoefening van de aan de vennoten toegekende rechten betreft. Indien het aandeel toebehoort aan verscheidene eigenaars, worden de aan het aandeel verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap.

Voor de berekening van de architect-aandelen (met andere woorden het minimum van zestig procent (60%)) wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen, zoals dit blijkt uit het vennootschapsregister. In geval van splitsing van het eigendomsrecht tussen vruchtgebruiker en naakte eigenaar zullen, behoudens andersluidende overeenkomsten tussen hen, alle rechten verbonden aan de aandelen ten opzichte van de vennootschap uitgeoefend worden door de vruchtgebruiker, voor zover hierdoor zestig procent (60 %) van de stemrechten van alle aandelen worden uitgeoefend door natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Elke voorgenomen splitsing van het eigendomsrecht over aandelen in vruchtgebruik en naakte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

eigendom moet worden voorgelegd aan de Provinciale Raad van Oost-Vlaanderen van de Orde van Architecten.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar is aangewezen. In geval van onverdeeldheid van architect-aandelen zijn de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen. Met het oog op de uitoefening van stemrechten dient deze persoon tevens te beantwoorden aan de voorwaarden van artikel 2, §1 van de wet van 20 februari 1939.

Rechtspersonen kunnen slechts vennoot zijn, voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat niet onverenigbaar is met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

Een stagiair kan slechts vennoot zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent. Indien niet voldaan is aan de boven vermelde 60% voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon architect/vennoot beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te tellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect blijven uitoefenen. Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelen verhouding. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot rechtspersoon dan mag de vennootschap het beroep van architect niet uitoefenen tot regularisatie..

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding.

De vennootschap zal dan, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of een zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijke doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ARTIKEL ELF.

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden en ook niet overgaan wegens overlijden dan met unanieme instemming van alle vennoten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag niet tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

Als wegens het overlijden van een natuurlijke persoon, de vennootschap niet meer beantwoordt aan de voorwaarde dat 60 % van de aandelen alsook van de stemrechten, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit moeten zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen met deze voorwaarde. Gedurende die termijn mag de vennootschap het beroep van architect verder uitoefenen. De erfgenamen of legatarissen van de aandelen die geen vennoot kunnen worden, omdat niet aan deze voorwaarde voldaan is, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen overeenkomstig artikel 252 van het Wetboek van Vennootschappen.

Voor het overige is de overdracht van aandelen onderworpen aan de voorwaarden en formaliteiten bepaald in het Wetboek van Vennootschappen.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen moet worden voorgelegd aan de Provinciale Raad van Oost-Vlaanderen van de Orde van Architecten.

TITEL III. ZAAKVOERDER(S)  TOEZICHT

ARTIKEL TWAALF.

Het bestuur van de vennootschap wordt door de algemene vergadering toevertrouwd aan één of méérdere, statutaire of niet-statutaire zaakvoerders, natuurlijke personen, doch die steeds vennoot zijn én gemachtigd zijn om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, en in geval van niet-statutaire zaakvoerder, voor een duur door de algemene vergadering vast te stellen.

De duur van de opdracht van een statutaire zaakvoerder is onbeperkt.

Werd tot statutaire zaakvoerder aangesteld de heer VAN HOVE Erik, Robert, Joannes, ingenieur architect, wonende te 9120 Beveren, Kruibekesteenweg nummer 3.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect in naam en voor rekening van de vennootschap worden gesteld door personen die

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal dan, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of een zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien geen regularisatie mogelijk blijkt, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien geen regularisatie mogelijk blijkt, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ARTIKEL DERTIEN.

Iedere zaakvoerder mag noch rechtstreeks noch zijdelings belangen hebben in een onderneming die met de vennootschap zou concurreren, tenzij toelating van de algemene vergadering.

ARTIKEL VEERTIEN.

Ieder zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet en de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

ARTIKEL VIJFTIEN.

Indien er slechts één zaakvoerder is dan dient deze voor handelingen te verrichten met tegenstrijdigheid van belangen, de andere vennoten daarvan in kennis te stellen en mag deze handeling slechts door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap worden verricht. De lasthebber ad hoc is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien de enige zaakvoerder tevens de enige vennoot is, dan dient deze voor handelingen verricht met tegenstrijdigheid van belangen een bijzonder verslag op te maken dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

ARTIKEL ZESTIEN.

Onverminderd de vergoeding van zijn kosten, kan door de algemene vergadering aan de zaakvoerder(s) een vaste en/of variabele vergoeding worden toegekend, waarvan het bedrag door deze vergadering wordt vastgesteld .

ARTIKEL ZEVENTIEN.

Indien de aanstelling van een commissaris wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekeningen en op de regelmatigheid van de verrichtingen van de vennootschap, aan één of meerde commissarissen opgedragen gekozen onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Wordt geen commissaris benoemd overeenkomstig de mogelijkheid voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid.

Hij kan zich in dit geval laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant .

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL ACHTTIEN

De vennoten komen in algemene vergadering bijeen om te beraadslagen en te besluiten over alle zaken die de vennootschap aanbelangen.

Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproeping vermeld en wel op de eerste maandag van de maand juni te twintig uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag of verlofdag, dan heeft de jaarvergadering plaats op de eerstvolgende werkdag, op dezelfde plaats en hetzelfde uur.

De jaarvergadering hoort het jaarverslag en het verslag van de commissarissen (voor zover deze verslagen vereist zijn), en behandelt de jaarrekening.

De zaakvoerders moeten een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, telkens wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen en telkens dit gevraagd wordt door een vennoot die ertoe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer deze vennoten de bijeenroeping van een bijzondere algemene vergadering vragen, geven zij in hun

verzoek de agendapunten aan. De zaakvoerder zal de algemene vergadering bijeenroepen binnen de vijftien

dagen na het verzoek hiertoe.

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda.

Zij worden gedaan door middel van een ter post aangetekende brief, gericht aan de vennoten ten minste vijftien

volle dagen voor de vergadering.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot heeft, oefent deze de bevoegdheden uit welke aan de

algemene vergadering zijn toegekend.

Hij zal deze bevoegdheden niet kunnen overdragen.

De besluiten van de vennoot die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een

register welke bijgehouden wordt op de zetel van de vennootschap.

De algemene vergadering verleent tevens eventuele kwijting aan de zaakvoerder, enige vennoot, voor zijn

uitgeoefende opdracht als zaakvoerder.

ARTIKEL NEGENTIEN.

Ieder vennoot brengt zijn stem uit in persoon of bij schriftelijke volmacht.

De lasthebber dient zelf vennoot te zijn.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts

gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te

oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan

natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

ARTIKEL TWINTIG.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering kan geldig worden gehouden, zelfs zonder

voorafgaandelijke schriftelijke oproeping, indien alle vennoten, zaakvoerders en in voorkomend geval

commissarissen aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten over punten die op de agenda staan,

tenzij alle vennoten van de vennootschap persoonlijk aanwezig en unaniem akkoord zijn het punt toe te voegen

aan de agenda.

ARTIKEL EENENTWINTIG

De algemene vergadering beraadslaagt en besluit volgens de regels bepaald in het Wetboek van

Vennootschappen.

De verslagen van de algemene vergadering worden getekend door de leden van het bureau en door de

aanwezige vennoten die erom verzoeken.

De afschriften of uittreksels voor te leggen in- en buiten rechte worden door een zaakvoerder ondertekend.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en ontslag van

bestuurders of zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en hun mandaat.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de

uitsluiting van een architect-vennoot.

TITEL V. INVENTARIS  JAARREKENING  BESTEMMING VAN HET RESULTAAT.

ARTIKEL TWEEËNTWINTIG

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Ieder jaar maken de zaakvoerders de inventaris, de jaarrekening en het jaarverslag (voor zover dit laatste

wettelijk verplicht is) op, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, welk artikel

tevens de te verrichten formaliteiten voorschrijft.

Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel.

ARTIKEL DRIEËNTWINTIG

Het saldo van de resultatenrekening maakt het netto-resultaat uit van het boekjaar van de vennootschap.

Eerst wordt van het positief resultaat, na aanrekening van de eventuele overgedragen verliezen, ten minste vijf

procent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve.

De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk

kapitaal heeft bereikt, maar moet opnieuw worden toegepast indien om gelijk welke reden, het reservefonds

beneden peil komt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die er de aanwending van bepaalt, wel

verstaan zijnde dat ieder aandeel recht heeft op een gelijk deel in de verdeling van de winsten.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts

gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te

oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan

natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

TITEL V. ONTBINDING  VEREFFENING

ARTIKEL VIERENTWINTIG.

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden worden door een besluit van de buitengewone algemene

vergadering.

De voorwaarden en formaliteiten vereist voor de ontbinding van de vennootschap wegens aanmerkelijke

verliezen zijn voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL VIJFENTWINTIG.

Bij de ontbinding van de vennootschap om welke reden en op welk tijdstip ook, stelt de algemene vergadering

der vennoten de vereffenaar(s) aan, bepaalt hun bevoegdheden en hun emolumenten, en stelt de wijze van

vereffening vast overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. De vereffenaars

treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

Luik B - Vervolg

Alle vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Bij ontbinding en vereffening van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

ARTIKEL ZESENTWINTIG.

Bij de ontbinding van de vennootschap wordt, na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, het eigen vermogen eerst aangewend om in geld of effecten, het gestort bedrag van de aandelen, dat niet werd gedelgd, terug te betalen.

Het beschikbaar overschot wordt verdeeld onder alle vennoten volgens het aantal van hun aandelen.

TITEL VII. WOONSTKEUZE  CONFORMITEIT MET DE WET

ARTIKEL ZEVENENTWINTIG

De vennoten, zaakvoerders, commissarissen, directeurs en vereffenaars die in het buitenland wonen, doen, voor de uitvoering van huidige statuten, keuze van woonplaats op de zetel van de vennootschap, waar hen geldig alle kennisgevingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen kunnen worden gedaan.

ARTIKEL ACHTENTWINTIG.

De bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, waarvan niet geldig zou zijn afgeweken, worden geacht te zijn ingeschreven in huidige akte, en clausules die strijdig zijn met de dwingende bepalingen van het wetboek

worden geacht niet te zijn geschreven.

De vennootschap, zowel als alle vennoten leven de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963 en het Reglement van Beroepsplichten en deontologie van het beroep van architect na.

TITEL VII. DEONTOLOGIE

ARTIKEL DERTIG.

Iedere wijziging der statuten zal vooraf in ontwerp ter kennisgeving en goedkeuring worden voorgelegd aan de Provinciale Raad van Oost-Vlaanderen van de Orde van Architecten.

Deze statuten moeten in overeenstemming met de deontologie van het beroep van architect worden geïnterpreteerd.

De vennootschap is ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

In geval van terugtreding, ontslag, uitsluiting, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de vennootschap zelf wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn.

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Vierde beslissing:

Met eenparigheid van stemmen beslist de algemene vergadering bijzondere volmacht te verlenen aan mevrouw GEENS Christiane, kantoorhoudend te 2170 Merksem, Gildestraat 1, met macht van indeplaatsstelling, om voor en namens de vennootschap alle verrichtingen te doen teneinde de inschrijving van huidige en alle latere wijzigingen tot stand te brengen in het ondernemingsloket, bij de administratie van de directe belastingen, de B.T.W.-administratie, de sociale kas en bij elke andere administratieve dienst, alle verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen.

De comparant heeft verklaard dat de gewijzigde tekst van de statuten zoals hierboven opgenomen, werd goedgekeurd door de Orde van Architecten  Provinciale Raad Oost-Vlaanderen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL: Neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde via e-depot: uittreksel akte. Neergelegd per afzonderlijk schrijven: verslag zaakvoerder dd. 01/08/2013 met staat van actief en passief dd. 30/06/2013.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

16/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 04.06.2013, NGL 15.07.2013 13297-0475-010
05/07/2012 : DET000269
22/06/2011 : DET000269
31/03/2015
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

T

Voor-

behoudei aan het Belgisch

Staatsbia



GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

19 »MT 2015

AFDELING DENleidiyNDE



Ondernemingsnr : 0446.141.996

Benaming

(voluit) : Erik Van Hove ingenieur architect

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met? beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Kruibekesteenweg 3 - 9120 Beveren

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel

Bij beslissing van de zaakvoerder wordt de zetel van de vennootschap overgebracht naar

De Brownestraat 27/5 te 9120 Beveren Waas, met ingang van 01.04.2015.

Erik Van Hove

zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

26/06/2009 : DET000269
16/07/2008 : DET000269
02/07/2007 : DET000269
13/07/2006 : DET000269
18/07/2005 : SNT000269
14/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 10.07.2015 15283-0116-011
14/07/2004 : SNT000269
21/01/2004 : SNT000269
12/09/2003 : SNT000269
17/07/2002 : SNT000269
28/06/2001 : SNT000269
30/10/1997 : SNT269
22/04/1992 : SNT269

Coordonnées
ERIK VAN HOVE INGENIEUR ARCHITECT

Adresse
DE BROWNESTRAAT 27/5 9120 BEVEREN-WAAS

Code postal : 9120
Localité : BEVEREN-WAAS
Commune : BEVEREN-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande