ESTBEL

Association sans but lucratif


Dénomination : ESTBEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 554.663.519

Publication

02/07/2014
ÿþ MM 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II I 111*1,1.111,1111.11j1111 II

Gent

Afdeling Oudenaarde

Z3 JUNI 2014

Griffie





Ondernerningshr 5.514 S45

Benaming

" (voluit) Estbel



(verkort):

Rechtsvorm: VZIA/

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Zetel: Bruisbeke 11, 9520 Sint-Lievens-Houtem

. Onderwerp akte oprichting

Tijdens een vergadering bijeengeroepen op 4 mei 2014 te 9520 Sint-Lievens-Houtem, Bruisbeke 11,i hebben de ondergetekenden

-Dhoore Hartwin (Adres: Bruisbeke 11, 9520 Sint-Lievens-Houtem. Geboorteplaats: Destelberg en' Geboortedatum: 09 februari 1990)

-Vapper Leana (Adres; Speistraat 3A, 9550 Sint-Lievens-Esse. Geboorteplaats; Saaremaa, Estland." Geboortedatum: 26 augustus 1988.)

-Dhoore Koen (Adres: Bruisbeke 11, 9520 Sint-Lievens-Houtem. Geboorteplaats; Wetteren.: Geboortedatum: 06 augustus 1988)

-Dhoore Ward (Adres: Bruisbeke 11, 9520 Sint-Lievens-Houtem. Geboorteplaats: Destelbergen.. Geboortedatum: 24 april 1993)

beslist een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 en: latere wijzigingen, waarvan de statuten als volgt luiden

I. Naam - Zetel Doel- Duur

> Artikel 1: Naam

De vereniging draagt de naam :"Estber, vereniging zonder winstoogmerk.

> Artikel 2 : Zetel.

§1 De maatschappelijke zetel is gevestigd in Bruisbeke 11 te 9520 Sint-Lievens-Houtem, in het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

§2 De maatschappelijke zetel kan bij goedkeuring door de Algemene Vergadering verplaatst worden naar: : een ander adres. Deze beslissing wordt gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad en gemeld aan;

" de kruispuntbank van Ondernemingen.

> Artikel 3 Maatschappelijk doel.

VZW Estbel heeft als doel:

-het verspreiden, bekendmaken en uitwisselen van Estse en Vlaamse volksmuziek;

"

-het organiseren en verzorgen van optredens met verschillende volksmuzielcgroepen in Europa en de rest: van de wereld;

-het financieren van optredens en van het management m.b.t.deze optredens, de hiervoor nodige; materialen (instrumenten, allerhande apparatuur voor het versterken en/of opnemen van muziekgroepen,. computerapparatuur, telefonleabonnementen, intemetabonnementen, concertkledij, de reisonkosten, het: opnemen van cd's en video registratie enz.);

-activiteiten organiseren i.v.m. volksmuziek en wereldmuziek.

De vereniging kan aile middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel kunnen bijdragen. Zij kan onder meer personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen en samenwerken met partners, organisaties of overheden die tot de realisatie van haar doel: kunnen bijdragen. Zij kan tevens eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen en/of verhuren.. In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging daden van koophandel stellen.

> Artikel : Duur.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

" .. . .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Leden

> Artikel 5: Hoedanigheid, Aantal & Toetreding.

§1 Effectieve leden.

De vereniging telt minstens 4 effectieve leden, allen natuurlijke personen. Zij onderschrijven persoonlijk het doel van de vereniging en zetten zich daadwerkelijk in voor de realisatie ervan. Zij betalen geen ledenbijdrage. Zij hebben stemrecht in de Algemene Vergadering, Nieuwe leden dienen mondeling of schriftelijk hun kandidatuur in bij de voorzitter van de Raad van Bestuur en worden door de Raad van Bestuur aanvaard met minimaal een 2/3 meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden; hun toetreding wordt bekrachtigd door de eerstvolgende Algemene Vergadering met minimaal een 2/3 meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en gevolmachtigde stemgerechtigden,

§2 Toegetreden leden.

De vereniging kan een onbepaald aantal toegetreden leden aanvaarden. De toegetreden leden zijn natuurlijke personen of rechtspersonen. Zij zijn steunende en/of belangstellende leden. Zij hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Zij worden lid na aanvaarding van hun lidmaatschap door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigden.

> Artikel 6 : Ontslag en uitsluiting.

§1 Een effectief lid kan zijn/haar lidmaatschap opzeggen door dat schriftelijk mee te delen aan de Raad van Bestuur; komt door zijn/haar uittreding het minimum aantal effectieve leden van de vereniging in het gedrang, dan zal hij/zij effectief lid blijven totdat regelmatig in zijn/haar vervanging is voorzien. Een effectief lid kan worden uitgesloten wanneer hij/zij zich niet meer in overeenstemming met de andere effectieve leden inzet voor de realisatie van het doel van de vereniging of wanneer hij/zij 2 maal opeenvolgend niet aanwezig is op de algemene vergadering zonder volmacht te hebben verleend aan een ander effectief tic!. De uittreding of uitsluiting van een effectief lid wordt bekrachtigd door de Algemene Vergadering met minimaal een 2/3 meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en gevolmachtigde stemgerechtigden.

§2 Een toegetreden lid kan ten allen tijde het lidmaatschap opzeggen door dat schriftelijk mee te delen aan de Raad van Bestuur. Een toegetreden lid kan worden uitgesloten als betreffend lid niet langer loyaal is aan de vereniging en haar doel. De uittreding of uitsluiting van een toegetreden lid wordt bekrachtigd door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en gevolmachtigde stemgerechtigden,

> Artikel 7 Ledenregister

Op de zetel van de vereniging wordt een register van de effectieve leden bijgehouden waarin naam, voornaam, adres en datum van toetreding en eventuele uittreding of uitsluiting worden genoteerd binnen de acht dagen na wijziging.

> Artikel 8 : Aanspraak op het vermogen.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen,

III. Raad van Bestuur

> Artikel 9 Aantal bestuurders, benoeming, ontslag & bekendmaking.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders, allen effectieve leden van de vereniging. Kandidaat bestuurders stellen zich kandidaat op de Algemene Vergadering en worden er benoemd met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. Het bestuur kan adviserende bestuursleden toelaten; deze hebben geen stemrecht; zij hoeven geen lid van de vereniging te zijn.

Een bestuurslid kan ontslag nemen door dat schriftelijk mee te delen aan de Algemene Vergadering. Een bestuurslid kan zo nodig door de Algemene Vergadering worden afgezet. Bekrachtiging van ontslag of afzetting gebeurt met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigden. Benoeming, ontslag of afzetting van bestuurders wordt binnen de maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt met naam, voornamen, woonplaats, geboortedatum 8c -plaats van de betreffende personen.

> Artikel 10 ; Termijn.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 3 jaar en zijn herkiesbaar.

Wanneer door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen

tot onder het statutair minimum (drie), blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is

voorzien.

> Artikel 11: Werking & Verslaggeving.

§1 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de secretaris of een gemachtigde roept de Raad bijeen door middel van een schriftelijke of mondelinge uitnodiging aan alle leden van de raad. De voorzitter zit de vergaderingen voor. In geval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de bestuurder die daartoe het mandaat krijgt van de aanwezige bestuurders. In dringende gevallen kan de Raad overleggen en beslissen via telecommunicatie (telefoon, fax, e-mail, videoconferentie ..).

f.

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

§2 De Raad kan geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden bij voorkeur genomen met eenparigheid van stemmen. Indien geen consensus wordt bereikt, wordt de beslissing genomen met minimaal een 2/3 meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de

aanwezige stemgerechtigden. Bij overleg via telecommunicatie dienen alle bestuurders te worden

geconsulteerd en brengen zij hun standpunt schriftelijk uit (via fax, e-mail, ...),

§3 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat wordt bewaard in een daartoe bestemd register. Een periodiek verslag van de activiteiten en besluiten kan ter informatie toegezonden worden aan aile leden van de Algemene Vergadering, De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door één van de bestuurders.

> Artikel 12 Bevoegdheden.

§1 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad kan aile daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, het aanwerven en ontslaan van personeel,

§2 Bil buitengerechtelijke handelingen is de vereniging tegenover derden geldig verbonden door de gezamenlijke handtekenin van twee bestuurders. Bestuurders cije namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden geen besluit of machtiging voorleggen.

§3 De Raad van Bestuur kan een beleidsnota en een huishoudelijk reglement uitvaardigen. Daarin kunnen alle aangelegenheden die niet statutair zijn bepaald, en er niet strijdig mee zijn, worden geregeld. Deze interne beleidsdocumenten zijn geldig na bekrachtiging door de Algemene Vergadering. De personen voor wie ze van belang zijn, worden daar in betreffend geval van op de hoogte gebracht en bekomen elk een exemplaar.

IV. Algemene Vergadering

> Artikel 13 Samenstelling 8" stemrecht.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of diegene die hem vervangt, Elk effectief lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering kan worden bijgewoond door toegetreden leden of adviserende derden.

Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen dmv een schriftelijke volmacht. Een effectief lid kan aldus maximaal 1 ander effectief lid vertegenwoordigen.

> Artikel 14 *, Werking.

§1 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist, of wanneer tenminste 1/5 van de effectieve leden daar schriftelijk om vraagt. Zij komt tenminste éénmaal per jaar samen voor het goedkeuren van het beleid en de rekeningen van het afgelopen jaar, de kwijting van de bestuurders en de goedkeuring van het geplande beleid en de begroting voor het lopende jaar. Deze jaarlijkse statutaire vergadering vindt plaats vdôr eind juni.

§2 Alle effectieve leden worden schriftelijk uitgenodigd voor de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of secretaris van de Raad van Bestuur of hun gemachtigde. Ze vermeldt dag, plaats en uur. Deze uitnodiging wordt minstens 15 dagen vóár de bijeenkomst schriftelijk verzonden via brief, fax, e-mail,

§3 De uitnodiging bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, De Algemene Vergadering kan zoals bepaald in artikel 16 op geldige wijze een beslissing nemen over de punten die op de uitnodiging staan vermeld. Andere punten kunnen aan de agenda worden toegevoegd door schriftelijk verzoek van minstens 1/20 van de effectieve leden bij de voorzitter, uiterlijk 3 dagen voor de vergadering, en moeten op de vergadering worden besproken. Ook op de vergadering zelf kunnen, met akkoord van de voorzitter, punten aan de agenda worden toegevoegd. Over de toegevoegde punten (behalve wijziging statuten en ontbinding vereniging) kan een rechtsgeldig besluit genomen worden bij eenparigheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

> Artikel 15 Bevoegdheden.

De Algemene Vergadering is bevoegd voor het bekrachtigen van de toetreding en het uitsluiten van effectieve leden, het wijzigen van de statuten, het benoemen, ontslaan en kwijten van de bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, de benoeming en afzetting van de commissarissen, het bepalen van hun bezoldiging indien die wordt toegekend en de kwijting van de commissarissen, het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, alsook aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Wijzigingen van de statuten, benoeming of ontslag van bestuurders en ontbinding van de vereniging worden binnen de maand na goedkeuring gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

> Artikel 16: Besluitvorming.

§1 In gewone gevallen (goedkeuring jaarrekening & begroting, benoeming en ontslag bestuurders, ...) worden de besluiten genomen met eenparigheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigden. Indien nodig wordt gestemd, een eenvoudige meerderheid van de

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

uitgebrachte stemmen is dan beslissend. Bij gelijkheid van de uitgebrachte stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

§2 In geval van uitsluiting van een lid is een meerderheid van minimaal 2/3 van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigden vereist.

Bij wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging moet het onderwerp op de agenda van de betreffende Algemene vergadering zijn vernield.

Bij wijziging van de statuten -uitgezonderd het doel- is aanwezigheid of vertegenwoordiging van 2/3 van de effectieve leden én een meerderheid van minimaal 2/3 van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigden vereist.

Wijziging van het doel van de vereniging of ontbinding van de vereniging kan enkel bij aanwezigheid op de vergadering van minstens 2/3 van de effectieve leden en met een meerderheid van minimaal 4/5 van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige stemgerechtigden.

Wanneer bij een eerste bespreking van een punt geen besluit Kan genomen worden omdat minder dan 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de Algemene Vergadering kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, minimum 15 dagen later, waarop geldig kan beslist worden over alle geagendeerde punten met de aanwezige én vertegenwoordigde effectieve leden op basis van de meerderheden die hierboven bij de verschillende onderwerpen zijn genoemd.

> Artikel 17 : Verslaggeving,

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door een bestuurder. Deze verslagen worden opgenomen in een register en toegezonden aan alle effectieve leden. Uittreksels daarvan warden ondertekend door een bestuurder.

Leden of derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of een afschrift van deze verslagen te vragen.

V, Begrotingen - Rekeningen

> Artikel 18 : Boekjaar & Bevoegdheid,

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering vit& eind juni.

VI. Ontbinding - Vereffening

> Artikel 19 : Voorwaarden & Bevoegdheid

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan enkel de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in artikels 19 §2 en §3 en artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden,

> Artikel 20 : Bestemming activa

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een andere

vereniging die een gelijkaardig doel als dat van deze vereniging nastreeft,

VII. Overige

> Artikel 21 :

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn toepasselijk : de Wet van 27 juni 1921 zoals

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de

gebruiken terzake.

Raad van Bestuur

Ter gelegenheid van de oprichting werd een eerste algemene vergadering gehouden, waarop met uparrjrniteit als bestuurders werden aangesteld : Dhoore Koen (Voorzitter), Dhoore Hartwin (Secretaris) en Vapper Lapa (penningmeester).

De stichtende leden,

Dhoore Hartwin

Vapper Leana

Dhoore Koen

reloue Ward

Coordonnées
ESTBEL

Adresse
BRUISBEKE 11 9520 SINT-LIEVENS-HOUTEM

Code postal : 9520
Localité : SINT-LIEVENS-HOUTEM
Commune : SINT-LIEVENS-HOUTEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande