ETHERCENTRUM

Association sans but lucratif


Dénomination : ETHERCENTRUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 877.091.618

Publication

05/09/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

iimï!,ii.11111110111

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

NEERGELEGD

2 l A06. 2013

RECHTBANK VAN

KOOPH-ahlein TE GENT

Ondernerningsnr : 0877.091.618 Benaming

(voluit) : Ethercentrum

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Stalhof 6, 9000 Gent

Onderwerp akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge - Ontslag en benoeming nieuwe leden van de raad van bestuur

ln de bijzondere algemene vergadering van 19 juni 2013 van de vzw Ethercentrum hebben alle leden van de raad van bestuur ontslag genomen. ln dezelfde vergadering wordt de nieuwe raad van bestuur voorgesteld en benoemd.

Volgende personen worden ontslagen als bestuurder:

bestuurder: Jan Vermoesen

bestuurder: Jan Hautekiet

bestuurder: Erwin Deckers

bestuurder: Kristof De Moor

Volgende personen worden benoemd als bestuurder:

bestuurder: Universiteit Gent: vertegenwoordigd door Rik Van de Walle en Kristof De Moor

- Aanduiding gedelegeerd bestuurder

Door de raad van bestuur van 19 juni 2013 is Sven De Coninck aangeduid als gedelegeerd bestuurder

' - De nieuwe raad van bestuur bestaat uit:

de voorzitter: Wim De Waele

bestuurder: Universiteit Gent: vertegenwoordigd door Rik Van de Walle en Kristof De Moor

bestuurder: Jan Staes

bestuurder: Wies Callens

bestuurder: Sven De Coninck

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ' Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notarLs. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Wijziging van statuten

In de bijzondere algemene vergadering van 19 juni 2013 worden de oude statuten vervangen door nieuwe statuten:

Artikel 1.  Naam, duur en zetel

1.1 De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" of "vereniging" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd (hierna de "VZW-wet" genaamd).

1.2 De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd: "Ethercentrum" en wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden de naam van de vereniging onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", en het adres van de zetel van de vereniging.

1.3 De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Stalhof 6, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

1.4 ledere wijziging van zetel moet worden neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel met het oog op de bekendmaking ervan in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De algemene vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

De raad van bestuur heeft eveneens de bevoegdheid om te beslissen tot de oprichting van kantoren, filialen of correspondentieadressen.

Artikel 2. - Doel

2.1 De vereniging heeft tot doel :

f

M0D 2.2

" " Kansen te bieden aan Vlaamse radiomakers met het opzet om kennis uit te wisselen, op projectbasis samen te werken en de hele radiosector te inspireren.

" Het overbrengen van mediavaardigheden

oOnderwijs en vorming

pJongeren een kennismaking met de praktijk bieden, door het leggen van contacten met de professionele media (en door het bieden van een forum aan de professionele media om het aanwezige jonge talent te bereiken)

Oliet aanbrengen en inoefenen van aan media eigen vaardigheden

pDoor een forum te zijn voor jonge mediamakers die actief worden opgespoord en benaderd

1Dit alles in samenwerking met de bestaande media - opleidingen en kenniscentra in Vlaanderen en Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge o Jeugdwerk:

pJongeren op een actieve manier vaardigheden bijbrengen

pJongeren op een gestructureerde manier in contact brengen met het professionele verlengstuk van hun vrijetijdsbesteding

" Het stimuleren van de aantrekkingskracht van de UGent en het ondersteunen van de werking als media-universiteit.

" Stimuleren van daadwerkelijke integratie en aandacht voor diversiteit in het medialandschap.

2.2 Om haar doel te bereiken kan de vereniging alle activiteiten ondernemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen, met inbegrip van het stellen van handelsdaden binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van de niet-winstgevende doelstelling.

pe vereniging mag hiertoe tevens roerende en onroerende goederen verwerven, rationeel beheren en vervreemden, in welke vorm dan ook (eigendom, vruchtgebruik, bezit e.a.), dit evenwel in overeenstemming met het niet-winstgevende doel waartoe zij is opgericht.

Artikel 3. Lidmaatschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOI] 2.2

3,1 Werkende leden

Het aantal werkende leden is onbeperkt met een minimum van drie. De eerste werkende leden zijn de oprichters.

Iedere natuurlijke persoon en/of rechtspersoon kan een schriftelijke aanvraag indienen bij de voorzitter van de raad van bestuur om werkend lid te worden.

De raad van bestuur beslist over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid. De beslissing van de raad van bestuur wordt genomen zoals hierna verder in de statuten bepaald. De beslissing hoeft niet te worden gemotiveerd en is niet voor beroep vatbaar.

De werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die In de VZW-wet en in deze statuten worden beschreven.

3.2 Toegetreden leden

Elke natuurlijke en/of rechtspersoon die de doelstelling en de statuten van de vereniging onderschrijft, kan een schriftelijke aanvraag indienen bij de voorzitter van de raad van bestuur om te worden aanvaard als toegetreden lid.

De raad van bestuur beslist over de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden [id. De beslissing van de raad van bestuur wordt genomen zoals hierna verder in de statuten bepaald. De beslissing hoeft niet te worden gemotiveerd en is niet voor beroep vatbaar.

Toegetreden leden verklaren zich akkoord met het doel, statuten en in voorkomend geval het huishoudelijk reglement.

De toegetreden leden beschikken niet over de rechten van de werkende leden. Zij hebben geen stemrecht, doch enkel een aanwezigheidsrecht op de algemene vergadering met raadgevende stem.

3,3 Huishoudelijk reglement

De rechten en de plichten van de leden kunnen verder worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement.

3,4 Ontslag  uitsluiting  lidmaatschapsrechten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een lid kan zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een aangetekend schrijven te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag wordt effectief na één maand en zal in het register van de leden worden ingeschreven.

Als een werkend lid handelt in strijd met de doelstelling van de vereniging, kan deze, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens 1/5de van alle werkende leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering waarop minstens de helft van alle werkende leden aanwezig is of vertegenwoordigd is, en welke genomen wordt met 2/3de meerderheid. Het werkend lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstelling van de vereniging kunnen door een eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van het lidmaatschap.

Een uitsluiting wordt onmiddellijk effectief.

Geen enkel lid kan aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

3.5 Ledenregister

Alle beslissingen betreffende toetreding, ontslag of uitsluiting van leden worden door de raad van bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vereniging wordt gehouden, binnen acht dagen na kennisname van de beslissing.

Dit register vermeldt de naam, de voornamen en de woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 4. - Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

M01] 2.2

4.1 De algemene vergadering bestaat uit de werkende en de toegetreden leden.

4.2 Leden onder de vorm van een rechtspersoon kiezen elk binnen hun geledingen één of meerdere vaste vertegenwoordiger(s) en één of meerdere plaatsvervanger(s), die aan de algemene vergadering kan (kunnen) deelnemen in geval van afwezigheid van de vaste vertegenwoordiger(s).

De Universiteit Gent heeft recht op minstens twee vaste vertegenwoordigers (die ieder een plaatsvervanger hebben) in de algemene vergadering.

4.3 Enkel de werkende leden (en dus niet de toegetreden leden) hebben stemrecht op de algemene vergadering. ieder werkend lid heeft één stem op de algemene vergadering, met uitzondering van de Universiteit Gent die steeds zoveel stemmen heeft als haar aantal vaste vertegenwoordigers in de algemene vergadering.

4.4 Een lid van de algemene vergadering mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de algemene vergadering. Elk lid kan maximum twee volmachten dragen.

4.5 De algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de VZW-wet of door deze statuten. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en afzetting van bestuurders;

- de benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend);

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een werkend lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

4.6 De jaarlijkse bijeenkomsten van de gewone algemene vergadering, ten einde o.a. de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het lopende boekjaar goed te keuren, zullen doorgaan op (uiterlijk) de laatste vrijdag van de maand maart om 10h, op de maatschappelijke zetel of een andere plaats vermeld in de uitnodiging. Indien deze dag een feestdag zou zijn, wordt de vergadering uitgesteld naar de eerstvolgende werkdag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.7 De vergaderingen worden door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens twee bestuurders bijeengeroepen.

4.8 Een buitengewone algemene vergadering kan door de voorzitter van de raad van bestuur of minstens twee bestuurders worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist. De voorzitter van de raad van bestuur is ertoe gehouden een buitengewone algemene vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de werkende leden er schriftelijk om verzoekt.

4.9 Oproepingen voor de algemene vergadering worden per gewone post of via e-mail, ten laatste acht dagen voor de vergadering aan alle leden verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de voorzitter van de raad van bestuur en wordt bij de oproeping gevoegd. Elk punt dat door ten minste één tiende van de werkende leden ten minste één dag vôdr de vergadering wordt aangebracht, wordt op de agenda geplaatst.

4.10 Indien alle werkende leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en voor zover zij hier unamiem mee instemmen, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

4.11 De algemene vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van haar werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de VZW-wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.12 Indien er niet voldoende werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe algemene vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

4.13 Behalve wanneer de VZW-wet of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de algemene vergadering geldig beslissen indien de beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van de stemmen van alle aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden (doch zonder rekening te houden met de onthoudingen).

Bij staking van stemmen is de stem van de Universiteit Gent doorslaggevend.

4.14 Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de werkende leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MpD 2,2

De beslissing tot statutenwijziging is enkel aangenomen indien de beslissing wordt genomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van alle aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen indien de beslissing wordt genomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van alle aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt een tweede vergadering bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid van artikel 4.14 ongeacht het aantal aanwezige of" vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Iedere wijziging van de statuten moet worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

4.15 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders.

Artikel 5. - Raad van bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit zes (6) bestuurders, waarvan twee (2) bestuurders worden voorgedragen door de Universiteit Gent. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal stemgerechtigde leden van de algemene vergadering. Wanneer de algemene vergadering slechts het wettelijk bepaald minimum van drie stemgerechtigde leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde stemgerechtigd lid in de algemene vergadering wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

De bestuurders-rechtspersonen worden in de raad van bestuur vertegenwoordigd door één of meerdere vaste vertegenwoordigers of in geval laatstgenoemde(n) afwezig of belet is (zijn), door diens plaatsvervanger(s). De identiteit van de vaste vertegenwoordiger(s) en diens plaatsvervanger(s) dient schriftelijk te worden meegedeeld bij de voordracht van de kandidaat-rechtspersoon als bestuurder en dient tevens te worden vermeld in de akte van benoeming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5.2 De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid en kunnen te allen tijde ontslagen worden door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. Ieder lid van de raad van bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

5.3 De leden van de raad van bestuur worden verkozen voor een termijn van 3 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. De bestuurders zijn herbenoembaar. De raad van bestuur kiest onder zijn leden de voorzitter, twee ondervoorzitters, secretaris en schatbewaarder.

5.4 De leden van de raad van bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits goedkeuring van de uitgave door de algemene vergadering.

5.5 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, dienen te worden

bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

5.6 De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door één van de ondervoorzitters of door minstens twee bestuurders, en vindt plaats op de maatschappelijke zetel of in elke andere plaats vermeld in de oproepingsbrief.

5.7 Oproepingen voor de raad van bestuur worden per gewone post of via e-mail, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering samen met alle voorbereidende documenten. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, maar ieder lid van de raad van bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

5.8 De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door één van de ondervoorzitters, of wanneer beiden afwezig zijn, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. Teneinde het oudste aanwezige bestuurslid vast te stellen, zal voor bestuurders-natuurlijke personen rekening worden gehouden met hun leeftijd en voor bestuurdersrechtspersonen met de datum van hun oprichting.

5.9 De raad van bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn. indien er niet voldoende bestuurders aanwezig zijn, wordt er een nieuwe raad van bestuur opgeroepen, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

5.10 De raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen zijn de stemmen van de bestuurders van de Universiteit Gent doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

5.11 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

5.12 In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 6. - Bevoegdheden van de raad van bestuur en externe vertegenwoordigingsmacht

6.1 De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

6.2 De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur of door de twee bestuurders van de Universiteit Gent die gezamenlijk handelen.

6.3 Alle bevoegdheden die niet door de VZW-wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

De raad van bestuur is onder andere bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen alle aanwervingen, ontslag en bezoldiging van personeel en alle financiële en praktische handelingen nodig voor het uitvoeren van de activiteiten zoals omschreven in artikel 2. De raad van bestuur treedt op als eiser of als verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur kan alle handelingen van bestuur stellen en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden van goederen, het lenen en ontlenen en alle handels- en bankverrichtingen.

6.4 De raad van bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD Z2

6.5 De vereniging is aansprakelijk voor alle daden en handelingen gesteld door de bestuurders in de uitvoering van hun opdracht binnen het kader en de doelstellingen van de vereniging.

6.6. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van

vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóár dat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdige belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 7. -- Dagelijks bestuur

7.1 Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe

vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan een gedelegeerd bestuurder van de vereniging.

7.2. Zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordiging voor dat dagelijks bestuur betreft, zal de gedelegeerd bestuurder alleen handelen. Verder kan de Raad van Bestuur handtekeningsbevoegdheid verlenen voor het ondertekenen van overeenkomsten waarbij de VZW partij is.

7.3. 13ij gebrek aan een wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" inhoudt, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken. Onder "daden van dagelijks bestuur" wordt uitdrukkelijk ook begrepen, het ondertekenen van overeenkomsten van gelijk welke aard voor de VZW maar met een maximum van 30.000 euro (excl. BTW).

7.4 De benoeming van de gedelegeerd bestuurder wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door de bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8. - Rekeningen en boekhouding

8.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

8.2 De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig volgens de principes van het dubbel boekhouden gevoerd te worden, tenzij voldaan wordt aan de voorwaarden voor het voeren van een vereenvoudigde boekhouding voorzien in artikel 17, §2 en §3 van de VZW-wet.

8.3 Op de jaarlijkse gewone algemene vergadering [egt de raad van bestuur de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het lopende boekjaar ter goedkeuring voor.

8.4 Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 van de VZW-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 9. - Ontbinding

9.1 De vereniging kan vrijwillig worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering dat de voorwaarden voor een doelwijziging respecteert zoals omschreven in artikel 4.14 van deze statuten, of door een gerechtelijke beslissing.

9.2 In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering en bij gebreke daarvan, de rechtbank één of meer vereffenaars aanstellen, hun bevoegdheden bepalen en de wijze van vereffening van de schulden en van het te gelde maken van de goederen vaststellen.

9.3 In geval van vrijwillige ontbinding zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming der goederen toegekend worden aan een andere VZW met een gelijkaardig doel, werkzaam in Gent, bepaald door de algemene vergadering.

Artikel 10. - Slotbepalingen

M0D 2.2

Luik B - vervolg

10.1 Alles waarin deze statuten niet voorzien, wordt geregeld in overeenstemming met het huishoudelijk reglement en de wet van 27 juni 1921 evenals de hierop aangebracht wijzigingen. indien sommige bepalingen van onderhavige statuten in strijd zijn met de gebiedende voorschriften van de wet, dan dienen zij als ongeschreven beschouwd te worden zonder echter een oorzaak van vernietiging van de vereniging te kunnen zijn.

10.2 Deze statuten treden in werking na publicatie in het Belgisch Staatsblad. Zij vervangen vanaf dat moment alle voorgaande publicaties.

Aldus opgesteld in 3 exemplaren Wim De Waele, voorzitter

ca, cotcii a\DUie

Annexes du-Maiieurliére

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/04/2011
ÿþ li nnfiiiZ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor- *11059 90*

behoude aan het Belgiscl

Staatsbh

Ondernemingsnr : 877.091.618

Benaming

(voluit) : Ethercentrum

NEERGELEGD

-.7 APR. 2011

RECHTBANK VAN

KOOPHA!tkTE GENT

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stalhof 6, 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging leden van de raad van bestuur.

In de Algemene Vergadering van 25 maart 2011 van vzw Ethercentrum worden 3 nieuwe leden benoemd in: de raad van bestuur en 2 leden ontslaan.

Nieuwe leden raad van bestuur:

Hautekiet Jan

De Moor Kristof

Deckers Erwin

Ontslagen leden raad van bestuur:

Renard Thibaut

Dierickx Jelle

Als volgt bestaat de Raad van Bestuur uit volgende personen:

De Waele Wim: voorzitter

Vermoesen Jan: bestuurder

De Coninck Sven: bestuurder

Staes Jan: bestuurder

Callens Wies: bestuurder

Hautekiet Jan: bestuurder

De Moor Kristof: bestuurder

Deckers Erwin: bestuurder

Aldus opgesteld in 3 exemplaren.

Sven De Coninck

Bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ETHERCENTRUM

Adresse
STALHOF 6 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande