EUROPEAN CONTROLLERS CUP 2014 OOSTENDE, AFGEKORT : ECC 2014 OOSTENDE

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPEAN CONTROLLERS CUP 2014 OOSTENDE, AFGEKORT : ECC 2014 OOSTENDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.254.958

Publication

11/01/2012
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



11111J11',11.1111QV11,1111111

1

3242. 1..S4 ctSS

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : F U(LOPERt" -1 ïLS C-x-) Qà C31tt oc)`_~ V 2W

Voor 1.

behouden aan het Belgisch Staatsblad



NEERGELEGD

2 9 DEC. 2011

RECHTBA,,tih VAN

KOOPHAND! er GENT



oceTr+N tia_ JLu/

\12.A.w

Et-Ise 60.,\ülapaezs-t-efNt 9 1: ,..SO4-1 4ci5T['tucv:~~

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte :

Oprichtingsstatuten

European Controllers Cup 2014 Oostende vzw "

Dhr. Bjorn Borrey, rijksregisternr. 81.12.23-311.08, wonende te 8400 Oostende, Sartlaan 9, geboren op. 23/12/1981 te Oostende.

Dhr. Dirk Georges A Vanoudenhoven, rijksregisternr. 60.01.26-209.84, wonende te 8400 Oostende, groenendaallaan 6, geboren op 26/01/1960 te Elsene.

Dhr. Lieven Christiaan C. Scharlaken, rijksregisternr. 77.03.28-083.36, wonende te 9041 Oostakker, Elise, Grandprezstraat 9, geboren op 28/03/1977 te Veurne.

Mevr. Karen Camps, rijksregisternr. 80.10.20-300.74 wonende te 1982 Elewijt, Kampenhoutsebaan 117, geboren op 20/10/1980 te Torhout

Dhr. Nico Mareen, rijksregisternr. 68.10.14-053.55 wonende te 3511 Kuringen, Grote Negenbunderstraat 54, geboren op 14/10/1968 te St. Amandsberg

Koen Vanderlinden, rijksregisternr. 84.05.17-295.24 wonende te 3040 Loonbeek, Kouterstraat 32, geboren op 17/05/1984 te Leuven

Hierna genoemd "stichters", allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging op te' richten, met de volgende statuten.

Titel I  Benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "European Controllers Cup 2014 Oostende vzw", hierna aangeduid als "ECC 2014 Oostende vzw". Het is een 'vereniging zonder winstoogmerk' (hierna genoemd vzw) zoals omschreven in de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd vzw-wet). De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en ze kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Gent, Dise, Grandprezstraat 9, 9041 Oostakker. Bij beslissing van de Algemene Vergadering kan hij worden verplaatst naar een andere bestemming.

Artikel 3

De vzw heeft als doel binnen de Belgische luchtverkeersleidingssector sport en cultuur in de ruimste betekenis te ondersteunen en activeren. Teneinde dit doel te bevorderen kan zij allerhande activiteiten organiseren.

Meer specifiek heeft de vereniging tot doel de European Controllers Cup (ECC) en alle hiermee gepaard gaande nevenactiviteiten te organiseren zoals de ontvangst, de opvang, het vervoer, de logies e.d. van de deelnemers aan dit voetbaltornooi.

Artikel 4

De vereniging kan alle initiatieven nemen die op directe of indirecte wijze met de doelstellingen in verband" staan of ze helpen realiseren. In het bijzonder kan ze contacten leggen, overeenkomsten afsluiten met derden: of rechtspersonen, met firma's en organisaties, en kan ze activiteiten van commerciële aard uitvoeren of: uitbesteden.

Voor het bereiken van haar doel mag ze in gebruik of eigendom alle roerende of onroerende goederen, bezitten, ontvangen, verkopen of verwerven. De vereniging kan voor haar doel te bereiken eveneens personeel aanwerven of rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten.

Ter verwezenlijking van haar doel kan de vereniging eveneens verrichtingen alleen doen of in: samenwerking met anderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

NOOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel il - Lidmaatschap

Artikel 5

De vereniging kent twee soorten leden: effectieve leden en toetredende leden. Beide categorieën worden hierna "leden" genoemd.

Effectieve leden zijn van rechtswege de stichters en personen die door de Raad van Bestuur in deze hoedanigheid werden aangesteld en erkend. Zij zijn vrijgesteld van het betalen van enige bijdrage en worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering, waar ze stemrecht hebben.

Toetredende leden onderschrijven de doelstelling van de vereniging en hebben het volle genot van het lidmaatschap. Ze hebben echter geen stemrecht, worden niet uitgenodigd op de Algemene Vergadering en kunnen geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Het staat hen vrij een gemotiveerde aanvraag te richten tot de Raad van Bestuur om als effectief lid te worden erkend.

Artikel 6 "

Er zijn minstens drie effectieve leden met alle rechten zoals omschreven door de vzw-wet. Het aantal effectieve leden kan niet minder dan drie bedragen. In voorkomend geval wordt een overgangstermijn van zes maanden voorzien om dit aantal te bereiken. Indien dit niet mogelijk blijkt, wordt de vereniging ontbonden.

Artikel 7

Bij huishoudelijk reglement kunnen bijzondere voorwaarden aan het lidmaatschap gesteld worden. De nieuwe leden worden door de Algemene Vergadering van de vzw aangenomen. De beslissing van de Raad van Bestuur is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden.

Artikel 8

De leden kunnen uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk bij de Raad van Bestuur ingediend worden. Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij de functie verliest in dewelke hij als lid werd aanvaard.

Artikel 9

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering beslist worden indien twee derden van " de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen het voorstel van de Raad van Bestuur goedkeuren. De beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 10

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaam verklaring.

Artikel 11

De Raad van Bestuur kan een bijdrage vaststellen die niet meer mag bedragen dan 100 euro. De leden gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen andere persoonlijke verplichting aan dan het betalen van de eventueel door hen verschuldigde jaarlijkse bijdrage.

Artikel 12

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging raadplegen: - het register van de leden - alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van alle personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden. - alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 13

Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welke hoofde ook in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen niet vorderen. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging.

Artikel 14

Noch de effectieve leden, noch de toetredende, noch het Dagelijks Bestuur zijn aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Titel III  Raad van Bestuur

Artikel 15

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur, gekozen uit de stichters en de effectieve leden, bij gewone meerderheid en bij geheime stemming. Deze Raad telt minstens twee leden, die voor een periode van vier jaar worden benoemd. Zij kunnen zich onbeperkt herverkiesbaar stellen.

Artikel 16

De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze functies zijn verenigbaar.

Om de vlotte werking van de vereniging te verzekeren, mandateert de Raad van Bestuur minstens één lid naar het Dagelijks Bestuur, dat alle handelingen voor het dagelijks beheer kan stellen. Deze persoon verantwoordt zich ten opzichte van de Raad van Bestuur. Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 17

Op uitnodiging van de voorzitter of op aanvraag van minstens drie van zijn leden, vergadert de Raad van Bestuur minstens viermaal per jaar. Hij heeft alle bevoegdheden door de wet voorzien en die niet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij bekrachtigt alle toetredingen en uitsluitingen van de vereniging, organiseert de activiteiten en bepaalt de inhoud van de publicaties.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

" behouden aan het  -Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden

" aan het

`$elgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Raad vergadert geldig als de helft van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Raad opnieuw samengeroepen, waarna hij geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 18

Indien in de loop van een mandaat een plaats van een bestuurslid vrijkomt, kan de eerstvolgende Algemene Vergadering een bestuurslid benoemen, dat dit mandaat beëindigt.

Artikel 19

In alle akten en handelingen is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van één bestuurder zonder dat een bijzondere machtiging vanwege de Raad van Bestuur dient voorgelegd te worden. Alle rechtsvorderingen, hetzij ais eiser, hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door één bestuurder.

Titel IV  Algemene Vergadering

Artikel 20

De Algemene vergadering bestaat uit het geheel van de stichters en effectieve leden. Ze heeft het soevereine gezag over de vereniging. Haar beslissingen zijn rechtsgeldig en binden alle leden.

In het bijzonder is ze bevoegd voor:

" De wijziging van de statuten

" De benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur

" De kwijting van de bestuursleden op het einde van het werkingsjaar

" De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

" De ontbinding van de vereniging

" De uitsluiting van een toetredend of effectief lid in laatste instantie

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

Elk lid beschikt in de Algemene Vergadering over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Algemene Vergadering vergadert geldig als de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, tenzij voor die gevallen waarin de wet dit anders voorschrijft. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Algemene Vergadering opnieuw samengeroepen, waarna ze geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 21

De Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen in de loop van de maand september. Verder kan ze vergaderen wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist of op uitdrukkelijk verzoek van minstens drie stichtende en/of effectieve leden.

Alle leden worden minstens 10 werkdagen bij voorbaat per elektronische post uitgenodigd, en ontvangen daarbij in bijlage alle stukken waarover zij dienen te beschikken. De uitnodiging wordt opgesteld en ondertekend door de voorzitter of de secretaris en vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering, alsook de agenda. Ze

worden hiertoe gemandateerd door de Raad van Bestuur. "

De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda

vermeld zijn, uitgezonderd over de wijziging der statuten, op voorwaarde dat alle aanwezigen er mee

instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 22

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van

de aanwezige leden, tenzij het een wijziging van de statuten betreft, waar alle wettelijke beschikkingen van

kracht zijn.

Een wijziging in de doelstellingen van de vereniging kan slechts met unanimiteit van alle aanwezige leden

tot stand komen.

Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Artikel 23

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de

voorzitter en ingeschreven in een daartoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de

secretaris en de voorzitter. Deze uittreksels blijven steeds ter beschikking van de leden.

Titel V  Middelen en Begroting

Artikel 24

De middelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit leningen, subsidies, legaten, schenkingen,

inkomsten en baten in functie van het maatschappelijke doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

**Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Lat B - Vervolg

Artikel 25

Elk jaar wordt de balans van het afgelopen werkingsjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december, vastgelegd en wordt een begroting opgemaakt voor het volgende werkingsjaar. Beide worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur voor het einde van de maand januari en onderworpen aan de goedkeuring op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Op deze vergadering wordt de balans al dan niet goedgekeurd, en al dan niet ontheffing verleend aan de leden van de Raad van Bestuur.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten.De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Bij wijze van uitzondering loopt het eerste dienstjaar van 1 april 2011 tot 31 december 2011.

Titel VI  Ontbinding en vereffening

Artikel 26

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de Raad van Bestuur één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. Na vereffening van alle schulden wordt het patrimonium aangewend ten gunste " van een aan te duiden vereniging met parallelle doelstellingen of een gelijklopend maatschappelijk engagement.

Titel VII  Slotbepalingen

Artikel 28

De wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002, is onverminderd van toepassing voor de eventualiteiten waarvoor geen regeling is voorzien.

Het Huishoudelijk Reglement voorziet in alle instanties, waarin de wet geen uitsluitsel geeft en regelt de zaken van inwendige orde. Tevens bevat het de aanvullingen bij en de verdere omschrijving van bovenstaande artikels.

In de Algemene Vergadering van 11 september 2010 werd de volgende samenstelling in de Raad van , Bestuur aanvaard.

-Bestuurder

Bjorn Borrey (hiervoor genoemd)

" Bestuurder

Dirk Vanoudenhoven (hiervoor genoemd)

-Bestuurder

Karen Camps (hiervoor genoemd)

" Bestuurder

Lieven Scharlaken (hiervoor genoemd)

Gedaan te Oostende op 17 maart 2011 bij onderhandse akte, in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

W,elL\cjc~ 6,Aj1/4.c..k.Re\221^

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : netto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EUROPEAN CONTROLLERS CUP 2014 OOSTENDE, AFGE…

Adresse
ELISE GRANDPREZSTRAAT 9 9041 OOSTAKKER

Code postal : 9041
Localité : Oostakker
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande