EUROPEAN PASSENGERS' FEDERATION, AFGEKORT : EPF

Divers


Dénomination : EUROPEAN PASSENGERS' FEDERATION, AFGEKORT : EPF
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 867.635.702

Publication

14/12/2011
ÿþr`

In de bijlagen bij het'Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Ondernemingsnr : 0867.635.702

Benaming

(voluit) : European Passengers' Federation

(verkort) : EPF

Rechtsvorm : ivzw

Zetel : Hubert Frère-Orbanlaan 570 - 9000 Gent

Onderwerp akte : Statutenwijziging

European Passengers' Federation

EPF ivzw

internationale vereniging zonder winstoogmerk

Statuten

I. BENAMING  ZETEL - DOEL

Artikel 1

Hierbij wordt een internationale vereniging zonder winstoogmerk opgericht genaamd "European' Passengers' Federation", afgekort "EPF", in het Nederlands "Europese Reizigersfederatie", in het Frans= "Fédération Européenne des Voyageurs", in het Duits "Europëischer Fahrgastverband". De statuten van de European Passengers' Federation werden aanvaard op de Algemene Vergadering van 19 oktober 2002 te:

" Gent.

De vereniging valt onder de bepalingen van titel III van de Belgische wet van 27 juni 1921 betreffende de' verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd op de Kortrijksesteenweg 304 te 9000 Gent.

Artikel 3

De vereniging heeft geen enkel winstoogmerk. Haar doelstellingen zijn zowel van pedagogische als van wetenschappelijke aard. Enerzijds ijvert zij in het kader van een duurzame ontwikkeling voor kwaliteitsvol, openbaar vervoer ten dienste van de Europese burger, anderzijds wil zij middels advies en onderzoek een, bijdrage leveren aan het Europese openbaarvervoerbeleid, en dit vanuit een gebruikersperspectief.

Tevens functioneert de vereniging als een platform en ontmoetingsplaats  in de meest brede zin van het, woord - voor Europese gebruikersorganisaties (non-profit of gebaseerd op burgerinitiatief) die de belangen; verdedigen van zowel potentiële als feitelijke openbaarvervoergebruikers.

Om deze doelstellingen te bereiken zijn alle activiteiten mogelijk voor zover deze stroken met de' waardigheid van de Leden, en voor zover deze constructief, vredelievend en vanuit de belangenverdediging van; de Europese burgers geïnspireerd zijn en niet vanuit nationale belangen. De vereniging mag geen enkele actie ondernemen die door het uitsluitend nationale karakter van de actie eerder een verantwoordelijkheid is van de. individuele lidorganisaties, zonder de toestemming van de betrokken lidorganisatie(s).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

is

*11187969*

i

bel

l3E Sta

u

i

I

0

1

11

11

1

1

NEE .' GELEGD

- 2 -12- 2011

fflitleANK VAN

terjno i..tisn`{

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

II. LEDEN

Artikel 4

De vereniging heeft alleen andere verenigingen als lid.

Met betrekking tot het lidmaatschap warden de volgende categorieën onderscheiden:

-volwaardige, stemgerechtigde leden;

-waarnemende, niet-stemgerechtigde leden;

Zowel de volwaardige als waarnemende leden duiden een welbepaalde contactpersoon aan. Deze persoon verzorgt de contacten tussen de leden en de vereniging. Elk lid beslist zelf over de criteria om de contactpersoon aan te duiden en over de duur van het mandaat.

Het is de bedoeling dat in elke lidorganisatie de betrokkenheid bij de Europese en de internationale werking maximaal gestimuleerd wordt. Alle leden worden geacht op te komen voor de belangen van de Europese burgers, en niet voor de belangen van een natiestaat.

Artikel 5

Een vereniging kan in aanmerking komen voor lidmaatschap als zij aan alle onderstaande voorwaarden voldoet :

-zij is gevestigd binnen geografisch Europa;

-zij komt op voor de belangen van openbaarvervoergebruikers;

-zij functioneert onafhankelijk van organisaties uit de politieke, confessionele, syndicale, vervoerbedrijfs- en

overheidswereld;

-zij is een nationale of regionale rechtspersoon;

-zij is gevestigd in overeenstemming met de relevante nationale wet;

Volwaardige leden moeten eventuele belangenconflicten melden en zich in deze gevallen van stemming binnen de organen van de vereniging onthouden.

De vereniging moet minstens 5 leden tellen om te kunnen bestaan.

De Algemene Vergadering beslist over de aanvragen en de aanvaarding van zowel volwaardige als waarnemende leden.

Leden die uit de vereniging willen treden doen dit door een aangetekende mededeling aan de Algemene Vergadering of aan de leden van de Raad van Bestuur.

De uitsluiting kan worden voorgesteld door de Raad van Bestuur, na de belanghebbenden gehoord te hebben. De uitsluiting wordt beslist door de Algemene Vergadering mits een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen rechten laten gelden op het vermogen van de vereniging.

Artikel 6

De leden betalen een bijdrage, waarvan het bedrag jaarlijks vastgesteld wordt (per categorie van lidmaatschap) door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. De verantwoordelijkheid van ieder volwaardig en waarnemend lid blijft beperkt tot het bedrag van het lidgeld.

III. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 7

De Algemene Vergadering heeft de ruimste bevoegdheden met het oog op de verwezenlijking van de doelstellingen van de federatie.

De volgende aangelegenheden behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-het goedkeuren van de jaarlijkse algemene begroting en rekening;

-de toetreding van leden;

-het benoemen en ontslaan van de bestuurders;

-het wijzigen van de statuten;

-het ontbinden van de vereniging;

Artikel 8

Alle leden zetelen in de Algemene Vergadering. Enkel de volwaardige leden zijn stemgerechtigd. Deze stem wordt uitgebracht door de contactpersoon. Elk lid kan aan de Algemene Vergadering deelnemen met een door hem samengestelde delegatie.

Artikel 9

De Algemene Vergadering vergadert jaarlijks van rechtswege onder het voorzitterschap van de voorzitter, op de maatschappelijke zetel of op een andere plaats, te vermelden in de oproepingsbrief. De oproeping gebeurt door het secretariaat van de vereniging, en dit minstens 30 dagen voor de vergadering. Zij dient tevens de punten op de agenda te vermelden. Op de Algemene Ledenvergadering worden minstens volgende documenten uitgedeeld : rekening van het voorbije werkjaar, begroting van het nieuwe werkjaar, jaarverslag en jaarprogramma, evenals voorstellen voor statutenwijzigingen.

Een Buitengewone Algemene Vergadering kan samengeroepen worden door de Raad van Bestuur, op voorwaarde dat dit gebeurt op vraag van de helft van de volwaardige leden.

Artikel 10

Elk volwaardig lid mag zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander volwaardig lid middels een speciale volmacht. Elk volwaardig lid mag echter niet meer dan twee van deze volmachten bezitten. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 11

Behalve in de uitzonderingsgevallen die in deze statuten voorzien zijn worden de beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De beslissingen worden ter kennis gebracht van alle leden. Er kan niet beslist worden over onderwerpen die niet op de agenda staan, tenzij hierover overeenstemming bereikt wordt bij aanvang van de vergadering. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd in een register, goedgekeurd op de daaropvolgende vergadering, ondertekend door de voorzitter en bewaard door de secretaris, die dit register ter beschikking van de leden houdt. Een kopie van het register wordt binnen de eerste jaarhelft opgestuurd naar alle leden.

IV. WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN  ONTBINDING

Artikel 12

Onverminderd de toepassing van de artikelen 50 § 3, 55 en 56 van de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, dient elk voorstel tot wijziging aan de statuten of de ontbinding van de vereniging uit te gaan van de Raad van Bestuur of van ten minste twee derden der volwaardige leden van de vereniging. De Raad van Bestuur dient ten minste drie maanden op voorhand aan de leden de datum van de Algemene Vergadering ter kennis te brengen waarop over een dergelijk voorstel zal beraadslaagd worden.

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien twee derden van de stemgerechtigde leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een beslissing is slechts geldig indien zij een meerderheid van twee derden der stemmen bereikt.

Indien deze Algemene Vergadering het quorum van twee derden der volwaardige leden niet bereikt zal een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, volgens dezelfde modaliteiten als de eerste. Deze tweede Algemene Vergadering zal definitief geldige beslissingen kunnen nemen in verband met het gedane voorstel, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wijzigingen aan de statuten zullen slechts van kracht worden na goedkeuring door de bevoegde overheid overeenkomstig artikel 5 § 3 van de wet en na de publicatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig artikel 51 § 3 van bedoelde wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De Algemene Vergadering bepaalt de wijze van ontbinding en vereffening van de vereniging. Het netto-aktief dient toe te komen aan een private rechtspersoon zonder winstoogmerk met een gelijkaardig doel als dat van de ontbonden vereniging.

V. BESTUUR

Artikel 13

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, samengesteld uit ten minste 6 leden. Elk volwaardig lid mag 1 persoon voorstellen om te zetelen in de raad van bestuur. De bestuurders worden verkozen door de Algemene Vergadering. Een beheersmandaat duurt 1 jaar en is onbeperkt hernieuwbaar.

Indien gewenst kunnen één of meer waarnemende leden uitgenodigd worden op de bestuursvergadering. Zij nemen hieraan deel zonder stemrecht.

Bestuurders kunnen afgezet worden door de Algemene Vergadering, die hierover beslist met een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De functie van bestuurder zal ophouden door sterfgeval, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid, afzetting of verstrijking van de termijn van het mandaat.

Artikel 14

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, alsook een vice-voorziter, een vice-secretaris en een vice-penningmeester. De taken en verantwoordelijkheden van de bestuurders worden gedetailleerd omschreven in het huisreglement van de vereniging.

Artikel 15

De Raad van Bestuur vergadert tenminste 2 keer per jaar en ingevolge speciale bijeenroeping door het secretariaat. Een bestuurder mag zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, die echter niet meer dan 2 van deze volmachten mag dragen. De Raad kan slechts geldig beraadslagen indien ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 16

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden van bestuurlijke aard, met uitzondering van deze die tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren. Het bestuur in zijn geheel treedt op in naam van de vereniging, verbindt de vereniging tegenover derden en vertegenwoordigt de vereniging. Het vormt een college en treedt bijgevolg steeds solidair en als groep op.

De Raad van Bestuur mag bovendien op zijn verantwoordelijkheid speciale welomschreven bevoegdheden toevertrouwen aan één of meerdere andere personen.

De concrete werking van de Raad van Bestuur en de organisatie- en werkingsstructuur van de vereniging worden, voor zover niet in de statuten geregeld, bepaald door het huishoudelijk reglement. Het huishoudelijk reglement wordt door de Raad van Bestuur opgesteld en bijgewerkt als de nood daartoe zich voordoet.

Artikel 17

Beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. De beslissingen worden genotuleerd in een register, dat ondertekent wordt door de voorzitter en bewaard wordt door de secretaris, die het ter beschikking houdt van de leden van de vereniging.

Artikel 18

Alle geschriften die de vereniging binden dienen, behalve in geval van speciale volmachten ondertekend te worden door twee bestuurders, die tegenover derden geen bewijs moeten aanvoeren van hun bevoegdheid terzake.

Artikel 19

MOD 2.2

Voor- Luik 8 - Vervofg

behouden De Raad van Bestuur treedt namens de vereniging op als eiser of verweerder in rechtsgedingen en wordt daarbij vertegenwoordigd door zijn voorzitter of door een hiertoe door de Raad aangeduide bestuurder.

aan het

Belgisch Staatsblad

Artikel 20

Het boekjaar van de vereniging wordt afgesloten op 31 december. Overeenkomstig artikel 53 van de wet wordt door de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar opgemaakt, alsook de begroting van het volgende boekjaar en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering op haar eerstvolgende s bijeenkomst.

De jaarrekening dient overeenkomstig artikel 51 van de wet, overgemaakt te worden aan de Federale " Overheidsdienst Justitie.

Artikel 21

Voor alles wat in de bovenstaande statuten niet voorzien is en met name de publicaties in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, wordt gehandeld in overeenstemming met de bepalingen van titel III van de wet van 27 juni ?. 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Voor echt verklaard

Rian Van der Borgt, bestuurder

25/10/2011 te Gent

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
EUROPEAN PASSENGERS' FEDERATION, AFGEKORT : …

Adresse
HUBERT FRERE-ORBANLAAN 570 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande