EUROPEAN ROBOTIC AND MINIMAL INVASIVE SURGERY INSTITUTE, AFGEKORT : ERSI

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : EUROPEAN ROBOTIC AND MINIMAL INVASIVE SURGERY INSTITUTE, AFGEKORT : ERSI
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 568.472.953

Publication

09/01/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15300417*

Neergelegd

07-01-2015

Griffie

0568472953

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

European Robotic and Minimal Invasive Surgery Institute

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit de akte verleden voor Jeroen PARMENTIER, geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  DE GROO, BLINDEMAN, VAN BELLE, PARMENTIER & VAN OOST, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN , met zetel te 9000 Gent, Kouter 27, op eenendertig december tweeduizend veertien, te registreren, blijkt dat:

1. De heer Mottrie, Alexandre Marie François Robert Corneille, gedomicilieerd en verblijvende te 9300 Aalst, Negen Dagwand 15,

2. De heer Vandenbroucke, Geert Lucien, gedomicilieerd en verblijvende te 9340 Lede, Grotekapellelaan 77 en

3. De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dokter Alexandre Mottrie", met maatschappelijke zetel te 9300 Aalst, Negen Dagwand 15, ondernemingsnummer 0473.105.424, RPR Gent, Afdeling Dendermonde, vertegenwoordigd, overeenkomstig de statuten, door haar zaakvoerder, te weten: de heer Mottrie, Alexandre Marie François Robert Corneille,

zijn verschenen en een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de naam  European Robotic and Minimal Invasive Surgery Institute , met maatschappelijke zetel te 9090 Melle, Proefhoevestraat 12.

I. vast en veranderlijk gedeelte van het geplaatste maatschappelijk kapitaal

De comparanten onderschrijven het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal door de inbreng van geld, ten belope van twintigduizend euro (¬ 20.000,00), vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen, met elk een nominale waarde van honderd euro (¬ 100,00).

Het kapitaal van de vennootschap is veranderlijk wat het bedrag betreft dat het vast gedeelte te boven gaat.

II. verhouding van de deelname in het geplaatste kapitaal

Op de tweehonderd (200) aandelen die het vast gedeelte van het geplaatste maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, wordt in geld tegen een uitgifteprijs van honderd euro (¬ 100,00) per aandeel ingeschreven als volgt:

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Proefhoevestraat 12

9090 Melle

Oprichting

Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

ERSI

1. door de heer Mottrie, Alexandre op achtennegentig aandelen: 98

2. door de heer Vandenbroucke, Geert op honderd aandelen: 100

3. door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid "Dokter Alexandre Mottrie" op twee aandelen: 2

Samen: tweehonderd aandelen: 200

De oprichters verklaren en erkennen vervolgens:

Dat elk aandeel ten belope van tweeënzestig tweehonderdsten (62/200) volstort is voor een totaal

bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00).

Dat het bedrag, ten belope van de volstorting, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

geopend overeenkomstig artikel 399 van het Wetboek van vennootschappen op naam van de

vennootschap in oprichting bij ING bank.

Het bewijs van depot, verstrekt door de voormelde bank op datum 30/12/2014, wordt aan de

ondergetekende notaris voorgelegd en zal in zijn dossier bewaard blijven.

Dat de vennootschap thans aldus een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) tot

haar beschikking heeft.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat zij op ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven

nog een bedrag dienen te volstorten van negenenzestig euro (¬ 69,00).

De te publiceren statuten luiden als volgt: (bij uittreksel)

Artikel 1. Benaming

De vennootschap heeft de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt  European Robotic and Minimal Invasive Surgery Institute , afgekort  ERSI . Steeds dient de vermelding coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of CVBA te worden toegevoegd.

Artikel 2. Zetel

De zetel is gevestigd te 9090 Melle, Proefhoevestraat 12.

Het bestuursorgaan kan zonder statutenwijziging de zetel van de vennootschap verplaatsen in België, voor zover deze zetelverplaatsing geen wijziging veroorzaakt inzake het op de vennootschap toepasselijke taalregime.

De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door het bevoegde orgaan van vertegenwoordiging ondertekende verklaring, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, bij besluit van het bestuursorgaan, in België of in het buitenland bijkomende administratieve zetels en bedrijfszetels vestigen, alsmede kantoren en bijkantoren oprichten.

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel:

I. VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

1. Multidisciplinaire praktijkgerichte trainingen en opleidingen geven voor diverse medische disciplines, onder andere Robotchirurgie.

2. Kennis en expertise bevorderen in diverse medische domeinen en zodoende bijdragen tot de verbetering van kwaliteit en zorg.

3. Het vestigen, aan- en verkopen, uitbaten van patenten, licenties, octrooien in verband met hogervermelde activiteiten.

4. Het verlenen van diensten en adviezen aan derden.

5. Het verwerven van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen of ondernemingen; het stimuleren, plannen en coördineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

6. Het waarnemen van bestuursopdrachten en  mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies.

7. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa;

8. De aan- en verkoop, evenals de in- en uitvoer van om het even welke goederen.

II. VOOR EIGEN REKENING

1. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ...), zoals de huurfinanciering van onroerend goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen.

2. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

3. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, het verlenen van zakelijke borgen op haar activa, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

III. BIJZONDERE BEPALINGEN

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar vennoten en haar zaakvoerders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 5. Kapitaal

Artikel 5.1. Samenstelling

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Artikel 5.2. Vast kapitaal

Het kapitaal mag nooit minder bedragen dan TWINTIGDUIZEND EURO (¬ 20.000,00). Het vast kapitaal wordt vertegenwoordigd door 200 aandelen, zonder aanduiding van de nominale waarde. Tot beloop van dit minimum bedrag wordt het vast gedeelte van het kapitaal gevormd.

Het vast kapitaal kan enkel worden verhoogd of verminderd worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels voor een statutenwijziging en met naleving van de wettelijke vormvereisten (o.m. authentieke akte) in verband met de vaststelling van de kapitaalverhoging of kapitaalvermindering.

Artikel 5.3. Variabel kapitaal

Boven voormeld bedrag, is het kapitaal variabel ten gevolge van de bijneming of terugneming van aandelen door vennoten, of ten gevolge van de toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten. Onverminderd de hierna bepaalde voorwaarden inzake toetreding, uittreding, uitsluiting en terugneming van aandelen, kan het variabel kapitaal zonder wijziging van de statuten worden verhoogd of verminderd door een beslissing van het bestuursorgaan, die daartoe beslist met gekwalificeerde meerderheid.

Het veranderlijk deel van het kapitaal is onbeperkt. (...)

Artikel 6. Aandelen

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen, zonder nominale waarde, met een fractiewaarde van een deel van het kapitaal gelijk aan het aantal uitgegeven aandelen. De aandelen zijn onderverdeeld in twee categorieën, als volgt:

Op aandelen Categorie A kan enkel worden ingeschreven door de oprichters sub 1, sub 2 en sub 3 van de vennootschap ( vennoten van Categorie A aandelen ).

Op aandelen van Categorie B kan enkel worden ingeschreven door kandidaat-vennoten die worden voorgesteld door de vennoten van Categorie A aandelen, en die voorts, onder de voorwaarden die nader gespecificeerd worden in de statuten en/of het huishoudelijk reglement van de vennootschap, en na goedkeuring van het bestuursorgaan van de vennootschap, toegelaten worden tot toetreding in de vennootschap ( vennoten van Categorie B aandelen ).

Aan elk van deze twee verschillende categorieën van aandelen zijn respectieve rechten en plichten verbonden die in de statuten en/of in het huishoudelijk reglement van de vennootschap (waartoe in elk geval elke intredende vennoot zich dient te verbinden alvorens te kunnen inschrijven op de aandelen) zijn uiteengezet.

De aandelen zijn op naam en zijn voorzien van een volgnummer. Ze worden door het bestuursorgaan op grond van documenten met bewijskracht, die gedagtekend en ondertekend zijn,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

aangetekend in een aandelenregister. Dit aandelenregister wordt bewaard op de zetel van de vennootschap, waar elke vennoot er inzage in kan nemen.

De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de inschrijving in het aandelenregister. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan het bestuursorgaan de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar is aangewezen.

In geval de aandelen met een vruchtgebruik bezwaard zijn, komen de rechten, behoudens andersluidende overeenkomst tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar, toe aan de vruchtgebruiker, behoudens verzet van de blote eigenaar, in welk geval de rechten zullen zijn geschorst tot na akkoord van de belanghebbenden of gerechtelijke uitspraak. Voormeld verzet zal evenwel enkel rechtsgeldig kunnen worden gedaan wanneer het desbetreffende recht tot gevolg kan hebben dat de substantie van de aandelen erdoor wordt aangetast.

Artikel 11. Bestuur

De vennootschap zal bestuurd worden door één of meerdere bestuurders, al dan niet vennoot, benoemd voor een bepaalde of onbepaalde duur door de algemene vergadering.

Is er slechts één bestuurder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee bestuurders dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten.

Zijn er drie bestuurders, dan vormen zij een college, de raad van bestuur genoemd.

De bestuurders worden benoemd voor een bepaalde of onbepaalde duur door de algemene vergadering.

Tenminste twee bestuurders worden verkozen uit een lijst voorgedragen door de vennoten van Categorie A (klasse A bestuurders). Indien er tevens Categorie B vennoten zijn zal er één bestuurder worden gekozen uit een lijst van kandidaten voorgedragen door de vennoten van Categorie B (klasse B bestuurders). De voor te dragen kandidaten worden aangeduid binnen de klasse bij eenvoudige meerderheidsbeslissing.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, bestuurders, bestuurders, leden van de directieraad of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Alvorens de rechtspersoon benoemd kan worden, dient deze vaste vertegenwoordiger eveneens door de algemene vergadering te worden aanvaard.

De vennoot of groep van vennoten die een lijst met kandidaten voorstelt, zal enkel die kandidaten voorstellen die een adequaat niveau van professionele ervaring en vaardigheden, aanzien en reputatie, networking potentieel en/of expertise met betrekking tot de hierboven genoemde doelstellingen hebben, met dien verstande dat de aldus benoemde bestuurder verwacht wordt actief betrokken te zijn, in persoon, in de materies waarvoor het bestuursorgaan bevoegd is.

Het nalaten van een vennoot of groep van vennoten die gerechtigd is een lijst met kandidaten voor te stellen (binnen het kader van een bindend voorstel krachtens dit artikel) om zijn of hun respectieve rechten volledig uit te oefenen, zal geen afstand of vermindering van zulke rechten inhouden, noch zal dit zulke vennoot of groep van vennoten ervan weerhouden hun rechten in de toekomst volledig uit te oefenen.

De algemene vergadering is verplicht een nieuwe bestuurder te verkiezen op voordracht van de betrokken klasse van vennoten nadat het mandaat van een bestuurder welke op hun voordracht werd verkozen, om welke reden ook werd beëindigd.

De bestuurders kunnen steeds worden ontslagen door de algemene vergadering.

Artikel 12. Bevoegdheid

Het bestuursorgaan bezit de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van wat de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehoudt.

De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Artikel 13. Interne besluitvorming

De bestuurders vormen een college, de raad van bestuur genoemd.

Tenzij het Wetboek van vennootschappen, deze statuten of het huishoudelijk reglement in meer strikte stem- of quorumvereisten voorziet, zullen alle beslissingen van de raad van bestuur de goedkeuring vereisen door een gekwalificeerde meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Alle beslissingen waarvan in de statuten en/of het huishoudelijk reglement is bepaald dat zij genomen worden met een gekwalificeerde meerderheid, vereisen een aanwezigheidsquorum waarbij tenminste twee Categorie A vertegenwoordiger(s) en één Categorie B vertegenwoordiger aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij de beslissing goedgekeurd is met unanimiteit onder de Categorie A bestuurders (hierna  gekwalificeerde meerderheid genoemd).

De voorzitter van de raad van bestuur zal worden benoemd door de raad van bestuur onder de Categorie A vertegenwoordigers. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige Categorie A bestuurders. De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of een andere bestuurder zo dikwijls als het belang van de vennootschap het vereist. De raad van bestuur wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de zetel gevestigd is, aangewezen in de oproepingsbrief. De bestuurder die belet is kan bij eenvoudige brief, telefax of e-mail, volmacht geven aan één van zijn collega's van de raad, maar slechts voor één vergadering. Nochtans kan een bestuurder slechts één medelid van de raad vertegenwoordigen.

In het geval dat de raad van bestuur niet in staat is te beslissen en te stemmen, in de afwezigheid van het vereiste quorum, zal een tweede vergadering van de raad van bestuur samengeroepen worden binnen een redelijke periode waar een beslissing geldig genomen kan worden door de bestuurders aldaar aanwezig of geldig vertegenwoordigd, zelfs indien het voormelde quorum niet bereikt is.

Zonder afbreuk te doen aan enige dwingende bepalingen van het recht, zal de raad van bestuur bevoegd zijn om, zonder beperkend te zijn, desgevallend, comités op te richten, op te zetten en samen te roepen, met inbegrip van, binnen zijn bevoegdheid, de mogelijkheid om de taken en bevoegdheden van zulke comités te bepalen, te beperken of te wijzigen.

De raad van bestuur kan in dit verband een gedelegeerd bestuurder aanstellen die het dagelijks bestuur, dit zijn alle verrichtingen die omwille van hun gering belang of hoogdringendheid de samenkomst van de raad van bestuur niet verantwoorden (o.m. het kortstondig en risicoarm beleggen van de overtollige liquide middelen, opvolging boekhouding, voorbereidingen vergaderingen raad van bestuur), alleen kan verrichten. De gedelegeerd bestuurder is in principe een bestuurder Categorie A.

Zonder afbreuk te doen aan enige dwingende bepalingen van het recht, zullen bijgevolg ondermeer de volgende beslissingen steeds een beslissing van de raad van bestuur zijn:

a. Vaststelling meerjaren strategie:

b. Goedkeuring van een investering in of een desinvestering, een contract, voor een bedrag van meer dan ¬ 50.000,00;

c. Het verdelen van de bestuurdersbezoldigingen;

d. Goedkeuring van het ontwerp van jaarrekening die zullen worden voorgesteld op de algemene vergadering.

Zonder afbreuk te doen aan enige dwingende bepalingen van het recht, zullen bijgevolg ondermeer de volgende beslissingen steeds een beslissing van de raad van bestuur zijn met gekwalificeerde meerderheid:

a. Het wijzigen van de zetel of het hoofdkantoor;

b. Jaarlijkse vaststelling scheidingsaandeel;

c. Goedkeuring van enige transactie tussen de vennootschap en enige vennoot, bestuurder, zelfstandige medewerkers of werknemer van de vennootschap;

d. Toelating tot of uitsluiting van vennoten in de vennootschap;

e. Vaststelling van een datum van terugbetaling van de aandelen en de vaststelling van de voorwaarden en bepalingen met betrekking tot de terugbetaling en aflossing van de aandelen, binnen zijn bevoegdheid, zoals uiteengezet in het Wetboek van vennootschappen en de statuten;

f. Het uitwerken van een voorstel tot huishoudelijk reglement.

Deze beslissingen zullen in geen geval beschouwd worden als deel van het dagelijks bestuur, maar zullen worden beschouwd als behorende tot de bevoegdheid van de raad van bestuur, met dien verstande dat de raad van bestuur, met een gekwalificeerde meerderheid kan beslissen één of meerdere van bovenstaande punten te delegeren aan andere organen, comités, dan wel aan een of meerdere personen belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap.

Artikel 14. Externe vertegenwoordiging

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van het bestuursorgaan en behoudens bijzondere delegaties, wordt de vennootschap in de handelingen en in rechte geldig vertegenwoordigd door het optreden van de gedelegeerd bestuurder.

Artikel 17.1. Jaarvergadering

De jaarvergadering komt bijeen op de eerste zaterdag van de maand juni om 19 uur. Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende algemene vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen. (...)

Artikel 19. Samenstelling en verloop van de vergadering

De geldig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt al de vennoten.

Een vennoot mag zich op de vergadering door middel van een schriftelijke volmacht laten

vertegenwoordigen.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

afwezigheid de oudste van de aanwezige Categorie A bestuurders.

De stemming geschiedt bij handopsteken of naamafroeping, tenzij de vergadering daarover anders beslist. De verkiezing of het ontslag van bestuurders of commissarissen geschiedt principieel bij geheime stemming.

Eén Categorie B aandeel heeft recht op één stem.

De Categorie A aandelen samen hebben steeds dubbel zoveel stemmen als er stemmen verbonden zijn aan de aandelen Categorie B samen. Tussen de aandelen Categorie A worden de aldus verkregen stemmen gelijk verdeeld over het aantal aandelen Categorie A. Indien de aldus verkregen stemmen niet deelbaar zijn door het aantal aandelen, zal de breuk afgerond worden tot de hogere eenheid.

Van de aandelen waarop de eisbare stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort.

In de regel worden de besluiten geldig genomen ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde vennoten, bij gewone meerderheid.

Wanneer de algemene vergadering zich evenwel dient uit te spreken over een statutenwijziging of in de andere in de statuten vermelde gevallen, die naar de regels voor een statutenwijziging verwijzen, moet ten minste de helft van de vennoten met stemrecht op de vergadering vertegenwoordigd zijn. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met zelfde agenda te worden bijeengeroepen. Deze zal dan geldig kunnen beraadslagen ongeacht het aantal vertegenwoordigde vennoten. Voormelde beslissingen zijn bovendien maar geldig als ze met drie vierden van de geldig uitgebrachte stemmen wordt goedgekeurd. Een wijziging van het doel is evenwel maar aangenomen wanneer ze ten minste vier vijfde van de stemmen heeft verkregen. Eén en ander onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere bepalingen ingeschreven in de artikelen 435 en 436, 776 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen met betrekking tot de wijziging van de vorm van een coöperatieve vennootschap en de omvorming van vennootschappen.

Artikel 22. Boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Artikel 24. Winstverdeling

Het batig saldo dat de resultatenrekening van de jaarrekening aanwijst, nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het kapitaal bedraagt.

De vergadering die binnen de grenzen bepaald in het huishoudelijk reglement en in de statuten elk jaar verplicht is om een gedeelte van de winst aan de vennoten uit te keren, beslist tot uitkering en de verdeling van de winst, volgens de verdeelsleutel opgenomen in het huishoudelijk reglement en tot besteding van het saldo, onder voorbehoud van de toepassing van artikel 429 van het Wetboek van Vennootschappen.

De betaling van de dividenden en tantièmes geschiedt op de datum en op de wijze vastgesteld door de algemene vergadering. De vergoedingen waartoe een algemene vergadering rechtsgeldig heeft besloten, dienen evenwel uiterlijk binnen de zes maand na de beslissing te worden uitbetaald. Na de goedkeuring van de balans spreekt de vergadering zich in een bijzondere stemming uit over de décharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoot belast met de controle.

Artikel 27. Vereffening

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden. OVERGANGSBEPALINGEN

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op zaterdag 4 juni 2016.

Bestuurders

Worden benoemd tot bestuurder van de vennootschap, voor een onbepaalde duur:

1. de heer Mottrie, Alexandre;

2. de heer Vandenbroucke, Geert.

Die hun opdracht aanvaarden. Hun mandaat is bezoldigd.

Machtiging

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de heer Jean Audenaert te Melle, alsook aan de bv ovv bvba  Cnockaert & Saelens te Brugge of Gent evenals aan hun bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen en tot het afsluiten van alle overeenkomsten en akkoorden, die ten gevolge van deze akte en ook ten gevolge van toekomstige feiten en controles zouden nuttig of noodzakelijk zijn, bij alle private en publiekrechtelijke instellingen en onder meer met betrekking tot de rechtbanken van koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de ondernemingsloketten, de BTW-administratie, de andere fiscale administraties en andere instanties, ten einde in naam van de vennootschap alle documenten te ondertekenen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris Jeroen Parmentier

Hiermee neergelegd: de expeditie van de akte

Coordonnées
EUROPEAN ROBOTIC AND MINIMAL INVASIVE SURGER…

Adresse
PROEFHOEVESTRAAT 12 9090 MELLE

Code postal : 9090
Localité : MELLE
Commune : MELLE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande