EVANGELISCHE GEMEENTE DEINZE EN OMGEVING, AFGEKORT : EGD

Association sans but lucratif


Dénomination : EVANGELISCHE GEMEENTE DEINZE EN OMGEVING, AFGEKORT : EGD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 864.314.441

Publication

11/04/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 864.314.441

Benaming

(voluit) EVANGELISCHE GEMEENTE DEINZE EN OMGEVING

(verkort) EGD

Rechtsvorm vzw

Zetel cp0.-4 Vjci kie--e-j -402 , 9 co

Onderwerp akte erbenoeming Raag van Bestuur/Aanpassing adres zetel

De Algemene Vergadering, reglementair bijeen op 11 maart 2014 heeft besloten tot de publicatie van haar gewijzigde statuten. Deze publicatie is het geheel van de geldige statuten, dwz. alle vorige wijzigingen komen te vervallen. De algemene vergadering heeft besloten Matthias Valenta, Rudy Goderis, Jean Pierre Timmermans en Marc Vanhaesebroeck te herbenoemen als Raad van Bestuur. Eveneens wordt de zetel van de vzw vastegelegd. De zetel is Evangelische Gemeente Deinze, Toekomststraat 28, 9800 Deinze.

TITEL I.  Naam, historische toelichting, zetel

Artikel T. De vereniging wordt genoemd: "Evangelische Gemeente Deinze en omgeving" v.z.w. Afgekort: EGD v.z.w.

Art, 2. Historische toelichting omtrent het ontstaan:

Door het werk van de Belgische Evangelische Zending v.z.w (B.E,Z) Identificatie nummer : Belgisch Staatsblad van 29 augustus 1925 - 462/25 kwam onder haar leiding en beheer, vanaf 7 september 1980, de "Evangelische Gemeenschap" Deinze tot stand.

Art. 3. De zetel der vereniging is gevestigd te: p/a Toekomststraat 28, 9800 Deinze.

De raad van bestuur kan ten allen tijde beslissen de zetel van de vereniging te verplaatsen binnen het arrondissement Gent.

Het gerechtelijke arrondissement is gevestigd in de plaats Gent.

TITEL Il.  Grondslag, doel, duur

Art. 4. De vereniging aanvaardt ais haar grondslag de ganse Heilige Schrift als door God geïnspireerd, onfeilbaar en gezaghebbend.

Zij belijdt dat het eeuwige behoud voor elke mens slechts mogelijk is door de aanvaarding van het volbrachte werk van Jezus Christus. Het leven van de leden moet met deze grondslag overeenstemmen.

Zij gebruikt als verdere uitwerking van haar grondslag het document "Identiteit van de gemeente" wat een onderdeel is van het huishoudelijk reglement.

Art. 5. De vereniging heeft tot doel het Evangelie, de boodschap van redding door Jezus Christus, bekend te maken en de daaruit voortvloeiende christelijke levensvisie op grond van de Bijbel, het Woord van God, te bevorderen.

Daartoe wil zij alle mensen zowel op materieel als op geestelijk gebied tot hulp en steun zijn door haar activiteiten.

Deze kunnen bestaan uit het inrichten van religieuze bijeenkomsten; studiedagen; het al dan niet tegen betaling organiseren van socio-culturele activiteiten, zoals tentoonstellingen, voorstellingen en concerten; het verspreiden of verkopen van lectuur, en andere activiteiten die mogelijk op een ondergeschikte wijze de vorm kunnen aannemen van een handelsdaad, steeds op voorwaarde dat de opbrengst ten goede komt van het door de vereniging gestelde doel.

Deze opsommingen zijn slechts als voorbeeld gegeven en zijn in geen geval limitatief.

Het geheel van haar activiteiten zal steeds erop gericht zijn het geestelijk en eeuwig welzijn van de bevolking te behartigen door de uitstraling van de bijbelse christelijke leer.

Zij zal personeel in dienst kunnen nemen en alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom mogen bezitten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Art. 6. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, en kan te allen tilde ontbonden worden.

TITEL Ill. Leden

Art. 7. De vereniging heeft gewone en toetredende leden.

Het aantal gewone leden van de vereniging is onbeperkt, maar mag niet minder zijn dan 3.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEG1-5-1

0 I APR. 201it

REQJJNK VAN

KOOPHANt TF:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Indien dit aantal daalt onder het minimum, roept de raad van bestuur een algemene vergadering samen die beslist over nieuwe kandidaat-leden die de raad van bestuur voordraagt.

De gewone leden hebben alle rechten en verplichtingen zoals vermeld in de wet op de v.z.w. om de vereniging te beheren. Zij kunnen deze uitoefenen zodra zij als gewoon lid aanvaard zijn door de algemene vergadering.

Art 8. De toetredende leden nemen deel aan de activiteiten van de vereniging.

Hun rechten en plichten worden vastgesteld in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Zij kunnen hun stem niet uitbrengen in de algemene vergadering, noch daartoe gevolmachtigd worden door een gewoon lid.

Art. 9. Personen die als gewoon lid tot de vereniging wensen toe te treden dienen daarvoor een aanvraag in bij de raad van bestuur. Door deze aanvraag verklaren de kandidaat-leden uitdrukkelijk akkoord te gaan met de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

De raad van bestuur aanvaardt de kandidaatleden op grond van de procedure omschreven in het huishoudelijk reglement

Noch de raad van bestuur noch de algemene vergadering kunnen verplicht worden zich te verantwoorden over de ultslag van deze beraadslagingen.

Art. 10. Het lidmaatschap neemt een einde door ontslag in te dienen bij de raad van bestuur van de vereniging, of door het overlijden van het lid.

De leden van de algemene vergadering die om de een of andere reden de nauwe voeling verliezen met de activiteiten van de vereniging, worden geacht ontslag te nemen.

Elk lid dat door zijn levenswijze niet meer beantwoordt of afbreuk doet aan het doel of de goede naam van de vereniging en haar getuigenis schaadt, kan uitgesloten worden.

De criteria en de te volgen procedures voor ontslag en voor uitsluiting van de leden zijn vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

Het besluit tot uitsluiting wordt genomen door de algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur.

Art. 11, Zowel bij ontslag, bij overlijden als bij uitsluiting kan de betrokkene noch zijn erfgenamen, enige aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, de vrijwillig gestorte bijdragen of de inbreng van de betrokkenen.

Uitzondering hierop is de inbreng in geld als er een terugbetaling overeenkomst is afgesloten tussen de betrokkene en de vereniging. In zulke gevallen zal het contract de voorziene voorwaarden van uitvoering behouden.

Art. 12. De leden van de vereniging kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL IV.  Raad van bestuur

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minimum 3 leden.

Ze worden benoemd onder de gewone leden van de vereniging die voldoen aan de bijbelse kwalificaties van verantwoordelijken, en in het bijzonder die voor oudsten en diakenen.

Deze kwalificaties worden omschreven in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Elk mandaat loopt voor 4 jaar en is hernieuwbaar. De mandaten worden in de regel niet vergoed.

Art. 14. Als het aantal bestuurders is teruggevallen beneden het minimum, wordt een algemene vergadering bijeengeroepen door de overblijvende bestuurders om binnen de 3 maanden nieuwe bestuurders te verkiezen.

Elke bestuurder, aangeduid om te voorzien in een tijdens het mandaat opengevallen plaats, is slechts benoemd voor de tijd dat het mandaat nog duurt.

Art. 15. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke andere functie die nodig geacht wordt voor de goede functionering van de raad van bestuur. De voorzitter moet steeds voldoen aan de kwalificaties die de bijbel stelt voor een oudste.

Art. 16. De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of op vraag van 2 bestuurders.

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de bestuurder die het langst in functie is.

Beslissingen van de raad van bestuur zijn slechts geldig en bindend als ze genomen worden met een gewone meerderheid en in aanwezigheid van de helft der bestuurders, tenzij de wet anders voorziet.

In geval van staking van stemmen wordt het punt voor een definitieve beslissing verwezen naar de eerstvolgende vergadering. Bij nieuwe staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Art. 17. De notulen van elke vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen, bijeengehouden in een kaft en voorzien van een volgnummer.

Deze notulen, evenals de uittreksels, worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Art, 18. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om aile daden van bestuur te stellen, met uitzondering van die welke bij de wet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Hij is tevens bevoegd personeel in dienst te nemen en te ontslaan.

Bij alle zeer belangrijke aangelegenheden, zoals o.a. de aanstelling of het ontslag van personeel, ernstige financiële operaties, enz. zal de zin van de ze nemen beslissingen bepaald worden door een advies van de algemene vergadering.

Voor alle administratieve zaken volstaan de handtekening(en) van de voorzitter of de secretaris, of een door haar gemachtigd persoon. De vereniging is door deze handtekeningen wettelijk gebonden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2,2

Alle financi'ele aangelegenheden worden ondertekend door de penningmeester tot een bedrag, vastgesteld door de raad van bestuur op haar eerste vergadering. Boven dit bedrag is een bijkomende handtekening van de voorzitter of secretaris vereist.

Dit bedrag kan door de raad van bestuur op een van haar vergaderingen aangepast worden door een besluit genomen met een gewone meerderheid van de bestuurders en in aanwezigheid van de helft der bestuurders. Deze beslissing wordt opgenomen in het verslag van de vergadering.

De raad van bestuur zal een huishoudelijk reglement opstellen en ter goedkeuring voorleggen aan de algemene vergadering.

Art. 19. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging in opdracht geven aan één door haar aangestelde persoon, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden. Zij stelt de bevoegdheid van deze persoon vast

TITEL V.  Algemene vergadering

Art. 20. De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging en wordt samengesteld door de gewone leden van de vereniging.

Een algemene vergadering heeft elk jaar plaats voor 1 april en zo vaak de belangen van de vereniging dit vereisen.

Ze wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, op verzoek van de voorzitter, of op verzoek van één vijfde der leden die dit schriftelijk indienen bij de raad van bestuur.

Al de leden moeten worden uitgenodigd.

De algemene vergadering is wettig tezamen en kan geldig beslissen wat het aantal aanwezige leden ook moge zijn, uitgezonderd voor de situaties omschreven in artikel 24.

Art. 21. De schriftelijke oproeping tot een algemene vergadering vermeldt: datum, uur en plaats van de vergadering, evenals de dagorde.

Deze wordt tenminste 8 dagen voor de vergadering aan elk lid overhandigd of verstuurd en is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept.

De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die niet op de dagorde voorkomen als alle leden persoonlijk tegenwoordig zijn, en nadat zij met een gewone meerderheid hun instemming aan deze wijziging van de dagorde gegeven hebben.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij ontstentenis van deze door de bestuurder die het langst in functie Is.

Art. 22. Leden die niet aanwezig kunnen zijn, mogen zich laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht tot stemming geven aan een ander lid van de vereniging. Een lid kan slechts 1 volmachtstem uitbrengen.

Bij staking van stemmen wordt het puni terugverwezen naar de raad van bestuur.

Over personen wordt bij geheime stemming beslist, In zulke gevallen nemen de betrokkenen geen deel aan de stemming.

Aangestelde en bezoidigde werknemers die deel uitmaken van de algemene vergadering, nemen geen deel aan de beraadslagingen en stemmingen die hen betreffen.

Art. 23. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd tot de wijziging der statuten, het benoemen en ontslaan der bestuurders, de goedkeuring van de rekeningen en begrotingen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en (le uitsluiting van leden.

Al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de bevoegdheid van de raad van bestuur bepaald door de wet of door de statuten, behoren eveneens tot het gezag van de algemene vergadering.

Art. 24. In het algemeen worden besluiten van de algemene vergadering genomen met een gewone meerderheid van de stemmen.

Hierop gelden de volgende uitzonderingen:

De benoemingen en afzettingen van bestuurders en de uitsluiting van een lid gebeuren met een twee derden meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Met verwijzing naar de artikelen 4, 8, en 20 van de wet van 27 juni 1921 is in eerste zitting de aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden der leden vereist voor de wijziging van de statuten of van de doelstelling, evenals voor de ontbinding van de vereniging.

Een twee derden meerderheid is vereist voor de wijziging van de statuten, de wijziging van de grondslag of de ontbinding van de vereniging.

Voor de wijziging van de doelstelling is eenparigheid van stemmen vereist

Bij onvoldoende aanwezigheid kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden zoals bepaald in artikel 21. Deze beslist geldig ongeacht het aantal aanwezigen, maar met een meerderheid van twee derden der stemmen. De besluiten van deze tweede vergadering moeten door de burgerlijke rechtbank worden bekrachtigd.

Elke wijziging van de statuten van de vereniging, evenals haar ontbinding wordt binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt.

TITEL VI.  Rekeningen en begrotingen

Art, 25. Het boekjaar eindigt op 31 december. De raad van bestuur maakt de rekeningen op van het afgelopen jaar, evenals de begroting van het volgend jaar en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Het eerste boekhoudkundig jaar loopt van de datum van de stichtingsvergadering tot 31 december van dat zelfde jaar.

Voorbehouden îlt aan het Belgisch Staatsblad

M002.2

Luik B - Vervolg

TITEL VII.  Ontbinding, vereffening, slotbepalingen

Art. 26. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en

bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 27. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, of rechterlijk, op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich

ook voordoet, wordt het netto overblijvend actief, na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de

lasten, overgemaakt aan de Belgische Evangelische Zending v.z.w. (B.E.Z) Identificatie nummer : Belgisch

Staatsblad van 29 augustus 1925 - 462/25.

Art. 28. Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten werd voorzien, wordt verwezen naar wat bepaald

wordt in de wet van 27 juni 1921 en naar het huishoudelijk reglement van de vereniging.

<OS> Raad van bestuur

De algemene vergadering stelt aan als raad van bestuur:

1. Voorzitter Valenta, Matthias, geboren te Bad Marienberg/Duitsland op 13 december 1970, bediende, Toekomststraat 28, 9800 Deinze, Duitser, identiteitskaartnumrner B 0546084 71

2. Penningmeester: Goderis, Rudy Willy I geboren te Gent op 03 juli 1960, ambtenaar, Tuinwijk 79, 9870 Zulte, Belg, identiteitskaartnummer: 590-1621221-86

3. Secretaris: Timmermans Jean Pierre geboren op 26 mei 1957 te Genk, zelfstandig, Molenpark 27, 9800 Deinze, Belg, ldentiteitskaartnummer 590-2595003-85

4. Bestuurder: Vanhaesebroeck Marc Jerome Marcel geboren op 11 augustus 1944 te Deinze, gepensioneerd, Herfstlaan 25, 9800 Deinze, Belg, Identiteitskaartnurnmer 590-3316774-79

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor waar en echt verklaard en ondertekend op 11 maart 2014 Deinze

Deze akte is opgemaakt in 3 originelen.

Handtekening 1: van Valenta Matthias (voorzitter) Handtekening 2' van Timmermans, Jean Pierre (secretaris)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EVANGELISCHE GEMEENTE DEINZE EN OMGEVING, AF…

Adresse
TOEKOMSTSTRAAT 28 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande