EYE MOVEMENT DESENSITIZATION AND REPROCESSING BELGIUM, AFGEKORT : EMDR-BELGIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : EYE MOVEMENT DESENSITIZATION AND REPROCESSING BELGIUM, AFGEKORT : EMDR-BELGIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 894.717.508

Publication

14/01/2014
ÿþMOa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

0 3 JAN. 2014

Griffie

~

Bijtagen bij hel $e1gtstti Stáutsülád"=14i01C2014"- Annëxés dü 1Vróiïiteur kïélgë

IRMI10111

Ondernerningsnr : 894.717.508

Benaming

(voluit) : `Eye Movement Desensitization and Reprocessing Belgium vzw', in het Vlaams 'Eye Movement Desensitization and Reprocessing België vzw', in het Frans 'a.s.b.I. Eye Movement Desensitization and Reprocessing Belgique'

(verkort) " 'EMDR-Belgium vzw', in het Vlaams'EMDRBelgië vzw', in het Frans 'a.s.b.l. EMDR-Belgique'

Rechtsvorm . Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Processieweg 7, 9620 Sint Maria Oudenhove

Onderwerp akte : Wijziging Raad Van Bestuur

Uittreksel uit de verslaggeving van de algemene vergadering op 20 juni 2012

De algemene vergadering neemt kennis en aanvaard het ontslag van volgende bestuursleden:

Schatbewaarder: Marlier Stéphanie, wonende te 1640 Sint-Genesius-Rode, Rue de l'ancienne Gare 23 met ais rijksregisternummer 73051428092

Volgende bestuurders worden met onmiddellijke ingang benoemd:

Schatbewaarder: Peterkenne Bénédicte, wonende te 1180 Brussel, Rue Baron Guillaume Van Hamme, 36 met als rijksregisternummer 73051027424

Ondervoorzitter: Josse Evelyne, wonende te 1310 La Hulpe, Avenue Fond du Diable 14 met als rijksregisternummer 63121618860

De nieuwe raad van bestuur ziet er als volgt uit:

Voorzitter: Cornu Ludwig, wonende te 9620 Sint-Maria-Oudenhove, Processieweg 7 met als rijksregisternummer 65102136948

Ondervoorzitter: Josse Evelyne, wonende te 1310 La Hulpe, Avenue Fond du Diable 14 met als rijksregisternummer 63121618860

Schatbewaarder: Peterkenne Bénédicte, wonende te 1180 Brussel, Rue Baron Guillaume Van Hamme, 36 met als rijksregisternummer 73051027424

Secretaris: Vlahogiannis Michaël, wonende te 1190 Brussel, Rue de Fierlant 164/5 met als rijksregisternummer 76081627920

De algemene vergadering besliste tevens op 20 juni 2012 de statuten te wijzigen, Hier volgen de vernieuwde statuten:

De hierna vermelde stichters:

- Cornu! Ludwig, Processieweg 7, 9620 Sint-Maria-Oudenhove;

- Delplancq Annie, Eltbunderslaan 18, 1650 Beersel;

- Sun Haixia, Processieweg 7, 9620 Sint-Maria-Oudenhove;

- Vermeire Anne, Burgemeester Lemmensstraat 22, 9220 Moerzeke;

Op de laatste biz van Luik B vermelden : Recto " Naam er, hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

hebben besloten een vzw op te richten conform de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 gecoördineerd en bijgewerkt tot 28 februari 2010, de volgende statuten aan te nemen:

Titel 1 Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1

De vereniging draagt de naam: 'Eye Movement Desensitization and Reprocessing Belgium vzw', afgekort "EMDR-Belgium'; in het Vlaams 'Eye Movement Desensitization and Reprocessing België' afgekort EMDR-België; in het Frans `Eye Movement Desensitization and Reprocessing Belgique' afgekort "EMDRBelgique".

Art. 2

De vereniging is gevestigd te 9620 Sint-Maria-Oudenhove, Processieweg 7. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Art. 3

De vereniging heeft tot doel:

" De leden, hulpverleners die de EMDR-therapie beoefenen in België te groeperen

" De kwaliteit van de EMDR-therapie in België te garanderen ter bescherming van en als dienstverlening naar het publiek, door het uitwerken, vastleggen en verspreiden van hoge kwaliteitscriteria op vlak van opleiding in, toepassing van en onderzoek naar EMDR, dit in overeenstemming met de Europese EMDR-vereniging.

" Het opleggen aan en laten respecteren door erkende opleidingscentra in België van criteria voor het opleiden van hulpverleners in EMDR ten einde hen de titel "EMDRpractitioner" te kunnen toekennen.

" Het opleggen en laten respecteren door erkende opleidingscentra in België van criteria voor de voortgezette opleiding van EMDR-practitioners.

" Het aanmoedigen van het installeren van een continu evaluatiesysteem van de kwaliteit van de EMDR behandeling.

" Het stimuleren van onderzoek met betrekking tot EMDR

" Het verspreiden van wetenschappelijke en praktijk-informatie met betrekking tot EMDR aan de leden van de vereniging en het publiek.

" Het ontwikkelen van relaties met gelijkaardige organisaties in de andere landen van EMDR-Europe en daarbuiten.

v

De vereniging gebruikt alle middelen en werkvormen die gericht zijn op de verwezenlijking van haar doelstellingen, De vereniging kan in beperkte mate handelsactiviteiten verrichten ter ondersteuning van haar opdracht, De vereniging organiseert haar activiteiten zowel in haar maatschappelijke zetel als op andere plaatsen.

Art. 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijden ontbonden worden volgens de bepalingen van artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wetvan 2 mei 2002, gecoördineerd en bijgewerkt tot 28 februari 2010.

Titel 2 Leden

Art. 5

De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Art. 6

Alleen de effectieve leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering, De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden bepaald in een huishoudelijk reglement. Met de term " lid " in deze statuten, wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Art. 7

Hij die effectief lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, samen met een schriftelijke instemming het doel en de statuten van de vereniging te eerbiedigen. Aanvaarding van de statuten sluit aanvaarding van het huishoudelijk reglement in.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

M90 2.2

Art. 8

Nieuwe effectieve leden worden toegelaten na een twee derde beslissende meerderheid van de Algemene Vergadering, waarvan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en mits betaling van het jaarlijks lidgeld.

Art, 9

De door de effectieve leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt door de Raad van Bestuur ter goedkeuring voorgedragen aan de Algemene Vergadering die beslist met een meerderheid van stemmen. Dit bedrag wordt vastgelegd op een maximum van 250 Euro per jaar. Wijzigingen van dit maximum bedrag dienen te worden goedgekeurd door de algemene vergadering. Bij wanbetaling kan de Raad van Bestuur dreigen het lid te ontslaan. Het ontslag wordt pas effectief bekrachtigd door een besluit van de algemene vergadering.

Art. 10

De leden zijn in geen geval persoonlijk verantwoordelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 11

Het lidmaatschap eindigt door:

- - overlijden van het lid;

- - vrijwillig ontslag via een schrijven gericht aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging.

- - niet na komen van één van de voorwaarden tot lidmaatschap, bepaald in de statuten.

- - beslissing van de Algemene Vergadering waarbij uitsluiting van een lid wordt bekomen door een 2/3

meerderheid van de stemmen, waarbij twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art, 12

Uitgetreden en uitgestoten leden hebben geen deel in het vermogen van de Vereniging. Evenmin hebben ze recht om de door hen zelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte lidgelden terug te vorderen.

Titel 3 Algemene Vergadering

Art. 13

De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden;

Art. 14

De Algemene Vergadering is bevoegd om te beslissen in volgende aangelegenheden: het benoemen en ontslaan van bestuurders; het wijzigen van de statuten en het huishoudelijk reglement; het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen; het aannemen en uitsluiten van leden; het vrijwillig ontbinden van de vereniging; het benoemen en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend; de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 15

De algemene vergadering wordt minstens jaarlijks door de Raad van Bestuur samengeroepen en telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De oproeping gebeurt door een gewone omzendbrief gericht tot elk van de leden en ten minste twee weken voor de vergaderingverzonden en namens de Raad van Bestuur ondertekend door de voorzitter of ondervoorzitter en de secretaris. Deze oproepingsbrief vermeldt plaats, datum en uur van samenkomst. Hij bevat de agenda. De leden kunnen punten op de agenda laten plaatsen die zij besproken wensen te zien. Enkel een voorstel ondertekend door 1/20 van de leden komt op de agenda indien 1 week op voorhand ter kennis gebracht aan de voorzitter.

Art, 16

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de ondervoorzitter. Ai de leden van de algemene vergadering hebben gelijk stemrecht en beschikken over één stem. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits geschreven volmacht. Elk lid mag slechts over één volmacht beschikken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 17

De algemene vergadering zal geldig kunnen beraadslagen en besluiten als ten minste de helft vande leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Voor besluiten rond uitsluiting van leden dienen twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

Art. 18

De besluiten van de algemene vergadering worden neergeschreven in het verslag van de vergadering dat wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het register met de verslagen wordt bewaard door de secretaris. Alle leden kunnen uittreksels uit het register bekomen. Deze uittreksels worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris. De besluiten van de algemene vergadering zijn bindend voor alle leden.

Art. 19

Elk jaar wordt ten minste één algemene vergadering gehouden voor de beraadslaging over de werking van de vereniging en het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het komende jaar.

Art. 20

Wanneer één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt, is de raad verplicht de algemene vergadering samen te roepen. De oproepingsbrief moet de agendapunten bevatten door de verzoekende leden voorgesteld.

Art. 21

De Algemene Vergadering beschikt ook over het recht tot aanstelling en afzetting van de commissarissen, de bepaling van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend en het recht tot kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen.

Titel 4 Raad van Bestuur

Art. 22

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Bij uitzondering kan zij uit twee bestuurders bestaan als de Algemene Vergadering uit drie personen bestaat. Zoniet geldt de regel dat de algemene vergadering steeds groter moet zijn dan de Raad van Bestuur. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten alle tijden door deze afzetbaar. Ze kunnen uit hun midden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester kiezen. De bestuurders worden aangesteld voor een termijn van 4 jaar. De leden van de Raad van Bestuur zijn herverkiesbaar. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen via aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur of de voorzitter.

Art. 23

De bestuurders worden niet bezoldigd, maar kunnen een vergoeding van hun kosten, gemaakt in de uitoefening van hun functie als lid van de Raad van Bestuur, bekomen. De regels daarop toepasselijk worden bepaald in het huishoudelijk reglement en dienen aanvaard te worden door de algemene vergadering.

Art. 24

indien een opdracht van een bestuurder vacant wordt, kan de eerstvolgende algemene vergadering een plaatsvervanger aanduiden. Deze plaatsvervanger voltooit de opdracht van de bestuurder die hij vervangt.

Art. 25

In geval van ontslagneming of sterfgeval van één of meerdere leden van de Raad van Bestuur, blijven de fungerende leden aile macht van de raad uitoefenen, behalve indien hun aantal beneden het minimum van drie valt. De algemene vergadering wordt in het laatste geval binnen de maand bijeengeroepen.

Art. 26

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter telkens als het belang van de vereniging dit vereist. De raad kan ook door twee bestuurders worden samengeroepen. De oproepingsbrief dient minstens acht dagen voor de vastgelegde datum te worden verzonden en bevat de agenda, opgesteld door de voorzitter in overleg met de andere leden van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 27

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 28

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden ais college uit. De raad kan slechts geldig beraadslagen als de helft van de bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. De besluiten worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of bij diens afwezigheid, van de ondervoorzitter of de oudste aanwezig persoon. Over personen geschiedt de stemming geheim en schriftelijk: bij staking van stemmen in dit geval is het probleem niet opgelost en kan het doorgeschoven worden naar de algemene vergadering.

Art. 29

De raad kan besluiten buiten de agenda, mits unaniem akkoord van de statutair geldige aanwezigen.

Art. 30

De besluiten van de raad worden neergeschreven in het verslag van de vergadering, dat wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels en afschriften worden afgeleverd en ondertekend door de voorzitter en secretaris.

Art. 31

De Raad van Bestuur beheert de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Alle bevoegdheden die niet door de Wet zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur. Dit zijn onder meer koop en verkoop van roerende  en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten alsmede alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, het aanvaarden van gelden, het aangaan van leningen, het aanvaarden van giften, schenkingen en sponsorgeld, het afsluiten van verzekeringen, bankrekeningen openen en beheren en daar geld op storten, betalingen verrichten die de vereniging verschuldigd is, de briefwisseling voeren en ontvangen, de vereniging in rechten vertegenwoordigen, zij het als eiser of verweerder. Het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel die werken uitvoeren opgedragen door de Raad van Bestuur.

Art. 32

Voor aile handelingen in en buiten rechte hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en afzonderlijke volmacht. Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de schatbewaarder onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 2500 euro. Boven dit bedrag is hun gezamenlijke handtekening of de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders verplicht. Gemachtigden kunnen ontslag nemen via aangetekend schrijven en het beëindigen van de volmachten door de Raad van Bestuur gebeurt door een collegiale beslissing.

Art. 33

De Raad van Bestuur maakt het huishoudelijk reglement op en legt het ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Art. 34

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het uitvoeren van hun mandaat.

Titel 5 Financiële middelen, begroting en rekeningen

Art. 35

De geldmiddelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit:

De inkomsten verworven uit de jaarlijkse bijdrage van effectieve en toegetreden leden.

De inkomsten uit sponsoring, schenkingen, giften en legaten.

De eventuele overheidssubsidies.

De inkomsten verkregen uit eigen activiteiten van de vereniging.

" " r "

Voor,

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MoD 2.2

Luik B - Vervolg

De normale beleggingen van deze inkomsten.

Art. 36

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december,

Art. 37

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Titel 6 Ontbinding en vereffening

Art, 38

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Art, 39

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden,

Art. 40

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Art. 41

De Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 gecoördineerd en bijgewerkt tot 28 februari 2010 is van toepassing op al wat door deze statuten niet wordt geregeld.

Comil Ludwig Viahogiannis Michaël

Voorzitter Secretaris

Cap de laatste blz. van Luik i3 vermeiden Recto ; Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

07/05/2015
ÿþï:Lt>fll~'

A

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

111111NRIM

Gent

Melle Oudenaarde

2 LI APR. 2015

Griffie

Ondernemingsnr : 894.717.508

Benaming

(voluit) : EYE MOVEMENT DESENSITIZATION AND REPROCESSING

BELGIUM

(verkort) : EMDR-Belgium

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Processieweg 7 9620 Sint-Maria.Oudenhove België

Onderwerp akte : Zetelwijziging en wijziging raad van bestuur

Op de algemene vergadering van 28/02/2015 werd het vereiste aanwezigheidsquorum bereikt, vervolgens werden volgende personen aangesteld/ontslagen ais bestuurder van vzw EMDR-Belgium.

De algemene vergadering neemt kennis en aanvaardt het ontslag van volgende bestuursleden:

Voorzitter: Comil Ludwig, wonende te 9620 Sint-Maria-Oudenhove, Processieweg 7 met als rijksregisternummer 65102136948

Ondervoorzitter: Josse Evelyne, wonende te 1310 La Hulpe, Avenue Fond du Diable 14 met als rijksregisternummer 63121618860

Volgende bestuurders worden met onmiddellijke ingang benoemd:

Secretaris: Goovaerts Gerda, wonende te 2800 Mechelen, Brusselsesteenweg 96 met als rijksregisternummer 56122032841

Voorzitter: Dhooghe Freek, wonende te 3018 Wijgmaal, Henricus Wittebolsstraat 25 met als rijksregisternummer 63102123543

Volgende bestuurder verandert van vertegenwoordiging:

Ondervoorzitter: Vlahogiannis Michaël, wonende te 1190 Brussel, Rue de Fierlant 164/5 met ais

rijksregisternummer 76081627920

De nieuwe raad van bestuur ziet er als volgt ui:

Secretaris: Goovaerts Gerda, wonende te 2800 Mechelen, Brusselsesteenweg 96 met als rijksregisternummer 56122032841

Voorzitter: Dhooghe Freek, wonende te 3018 Wijgmaal, Henricus Wittebolsstraat 25 met als rijksregisternummer 63102123543

Ondervoorzitter: Vlahogiannis Michaël, wonende te 1190 Brussel, Rue de Fierlant 16415 met als rijksregisternummer 76081627920

Schatbewaarder: Peterkenne Bénédiote, wonende te 1180 brussel, Rue baron Guillaume Van Hamme, 36 met als rijksregisternummer 73051027424

Op de algemene vergadering van 28/02/2015 werd het vereiste aanwezigheidsquorum bereikt, vervolgens werd beslist om de zetel te wijzigen, aangepast aan de vereisten, opgelegd door de nieuwe vzw-wetgeving. Dit is de oude paragraaf:

Art. 2

De vereniging is gevestigd te 9620 Sint-Maria-Oudenhove, Processieweg 7, De vereniging ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Dit artikel wordt veranderd naar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 2

De vereniging is gevestigd te 3018 Wijgmaal, Henricus Wittebolsstraat 25, De vereniging ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Leuven,

Dhooghe Freek

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening



Voor- ,-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2015 - Annexes du Moniteur belge



Coordonnées
EYE MOVEMENT DESENSITIZATION AND REPROCESSIN…

Adresse
PROCESSIEWEG 7 9620 ST-MARIA-OUD(ZOTTEG)

Code postal : 9620
Localité : ZOTTEGEM
Commune : ZOTTEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande