FANCLUB ZANGERES ISA

Association sans but lucratif


Dénomination : FANCLUB ZANGERES ISA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 504.841.547

Publication

13/02/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 1 : Naam, zetel, duur

Art 1 : De vereniging draagt de naam  Fanclub Zangeres Isa , vereniging zonder winstoogmerk.

Art 2 : De vereniging is gevestigd te Eeklo, Euerardstraat 3 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art 3 : De vereniging heeft tot doel, zowel rechtstreeks als onrechtstreeks, het inrichten van artiestenoptredens en het meewerken aan de organisatie van festiviteiten en activiteiten ter promotie van zangeres Isa. Hiertoe kan zij alle middelen aanwenden voor de eigen economische uitbating ervan met uitsluiting van elke winstgedachte en alle activiteiten uitoefenen die hogervermeld doel ten goede komen, dan wel de uitbating ervan toevertrouwen aan derden

Met het oog op de verwezenlijking van haar doelstellingen kan de vereniging alle onroerende en roerende goederen ten kostenloze of ten bezwarende titel verwerven, aankopen, ruilen, leasen, vervreemden, renten, opstelrechten of erfpachten verkrijgen of toestaan, hypotheek verlenen of nemen, onroerende zakelijke rechten verwerven, toestaan of vervreemden, obligatieleningen uitschrijven of onderschrijven, huren of verhuren, verpanden of in pand nemen, dit alles zowel in binnen- als buitenland.

Zonder dat deze opsomming beperkend is kan de vereniging tentoonstellingen inrichten, allerhande culturele en gastronomische manifestaties organiseren

Zij kan in de zin van voornoemde, zij het op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen enkel voor zover de opbrengst ervan uitsluitend besteed wordt aan het doel waarvoor de vereniging is opgericht.

De vereniging kan op allerhande wijze handelingen uitvoeren ter promotie van bovenstaand doel.

Art 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan overeenkomstig de wet en haar statuten te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II : Leden

Art 5 : Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. De eerste leden zijn de ondertekende stichters

Benaming (voluit) : Fanclub Zangeres Isa

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Euerardstraat 3, 9900 Eeklo

ONDERWERP AKTE : Oprichting

De hierna vernoemde oprichters :

Ryckaert Franky, Euerardstraat 3, 9900 Eeklo

Van Hoe Marleen, Koning Albertlaan 54, 9060 Zelzate

Willems Robert, Bentelstraat 52, 2300 Turnhout

Zijn heden, 1 februari 2013, overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een

vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en onder de hierna

volgende voorwaarden

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Fanclub Zangeres Isa

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13301034*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Euerardstraat 3

0504841547

9900

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Eeklo

Griffie

Neergelegd

11-02-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art 6 : De vereniging bestaat uit effectieve of werkende leden en de sympathiserende of niet-werkende leden. De werkende leden beschikken over de volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de Algemene vergadering.

De sympathiserende leden zijn deze die op vrijwillige basis een bijdrage betalen ter bevordering van de doelstellingen van de vereniging, zonder evenwel te beschikken over de rechten eigen aan de lidmaatschap. Art 7 : Om werkend lid te zijn van de vereniging, dient men daartoe aanvaard te worden door de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering beslecht, zonder verhaal, elke betwisting inzake lidmaatschap. Art 8 : Elk werkend lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden mits hij er een maand vooraf schriftelijk kennis van geeft aan de Raad van Bestuur van de vereniging.

Tot uitsluiting van een werkend lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten met drie/vierden meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord. Opgave van redenen is niet vereist.

Een uittredend, uitgesloten of van rechtswege weggelaten werkend lid en de rechthebbende van een overleden werkend lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de verenigingen kunnen nooit teruggave van gestorte lidgelden of bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

Zij kunnen evenmin mededeling of afschrift van rekeningen of het maken van een inventaris vorderen.

ART 9 : Het jaarlijks lidgeld van de werkende leden bedraagt 100 euro maximum en zal jaarlijks bepaald worden op de Algemene Vergadering.

TITEL III : RAAD VAN BESTUUR

Art 10 : De vereniging word bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie personen benoemd door de Algemene Vergadering en te alle tijde door deze herroepbaar.

Hun mandaat duurt drie jaar. Het eindigt bovendien door overlijden, ontslag, of afzetting. In hun opvolging kan onmiddellijk worden voorzien. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn evenwel beperkt tot de eerstvolgende algemene verkiezingen;

Ze zijn onmiddellijk herkiesbaar. De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd.

Ook de werkende leden zijn onbezoldigd.

ART 11 : De Raad kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris-penningmeester. ART 12 : De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij elke gerechtelijke of buitengerechtelijke handelingen. Hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van de voorzitter is de handtekening van twee bestuurders vereist. Voor andere handelingen volstaat de handtekening van één bestuurder. Bestuurders die namens de Raad optreden moeten tegenover derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging. Is echter de machtiging van de Algemene Vergadering tot het verrichten van de voorgenoemde handelingen vereist , dan zal hiervan blijk dienen gegeven te worden. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

ART 13 : Telkens het belang van de vereniging het vereist of op aanvraag van twee bestuurders, vergadert de Raad van Bestuur op uitnodiging van de voorzitter of twee bestuurders. De vergaderingen worden gehouden ter zetel van de vereniging, behoudens wanneer de oproeping een andere plaats aanduidt.

De voorzitter, of bij zijn afwezigheid of belet de ondervoorzitter en bij gebrek daaraan de oudste der aanwezige leden, zit de vergadering voor.

De Raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Is hij niet in aantal dan beslist hij, zo ten minste drie leden aanwezig zijn, op de volgende vergadering over de punten die op de agenda van de vorige vergadering stonden en opnieuw op de agenda werden gebracht. De beslissingen worden genomen bij unanimiteit van stemmen.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De Raad zal het huishoudelijk reglement uitvaardigen, te bekrachtigen door de Algemene Vergadering.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING

ART 14 : De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden. Een lid mag zich echter laten

vertegenwoordigen door een ander lid. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht.

Ieder lid beschikt over één stem.

ART 15 : De Algemene Vergadering heeft de volmacht om alle daden die de vereniging aanbelangen te stellen, met als uitzondering de wettelijke en statutaire prerogatieven van de Raad van Bestuur.

ART 16 : Elk jaar worden ten minste twee Algemene Vergaderingen gehouden. Een eerste Algemene Vergadering wordt gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar.

Tijdens de tweede Algemene Vergadering zal de begroting voorgelegd worden.

ART 17 : De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Om geldig te zijn moet de oproeping ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief, ten minste acht dagen voor de vergadering.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld wanneer hierom wordt verzocht door minstens de helft van de werkende leden.

ART 18 : De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens ontstentenis, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst de secretaris aan.

ART 19 : In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging op de oproeping is vermeld en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

indien drie vierden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit zal

kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen, een door die tweede vergadering genomen besluit tot wijziging

moet door de Burgerlijke Rechtbank worden bekrachtigd, voor zover geen twee derden der werkende leden

aanwezig of vertegenwoordigd is

Voor elke statuutwijziging is bovendien de meerderheid van drie vierden der aanwezige en vertegenwoordigde

stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Dezelfde regels als deze in het tweede lid van dit artikel omschreven dienen te worden nageleefd bij ontbinding

van de vereniging.

Een meerderheid van drie vierden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

TITEL V : BEGROTINGEN EN REKENINGEN

ART 20: Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de

begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Het eerste boekjaar begint op datum van heden en eindigt op 31 december 2013

TITEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

ART 21 : Na de ontbinding van de vereniging zal haar bezit besteed worden aan een doel dat het beste met dat

van de huidige vereniging overeenstemt

ART 22 : Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 van

toepassing

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging en zonder bijeenroeping zijn de stichtende leden en de werkende leden in buitengewone vergadering bijeengekomen en hebben beslist :

TOT BESTUURDERS :

Ryckaert Franky, voorzitter - penningmeester

Van Hoe Marleen, ondervoorzitter

Willems Robert, secretaris

Coordonnées
FANCLUB ZANGERES ISA

Adresse
EUERARDSTRAAT 3 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande