FIBROMYALGIA RESEARCH, AFGEKORT : FIBRORES

Association sans but lucratif


Dénomination : FIBROMYALGIA RESEARCH, AFGEKORT : FIBRORES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.597.223

Publication

13/11/2013
ÿþ MOA 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

E 111111

*13171353*



NEERGELEGD

31OKT.2013

REC t3 NK VAN

KOOPHA 1L TE GENT



0.5~-4 S5q- 5 29-)

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : Fibromyalgia Research

(verkort) : FibroRes

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Ganzendries 84, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting

Tim trammens, Ganzendries 84, 9000 Gent, geboren 24 juni 1981 te Lokeren, Belgisch;

Araceli Diez Fraile, Ganzendries 84, 9000 Gent, geboren 19 augustus 1972 te Bilbao (Spanje), Spaanse;

Lamie Ben Brahim, Ganzendries 112, 9000 Gent, geboren 6 augustus 1978 te Menen, Belgisch

Bert Defoor, Ganzendries 112, 9000 Gent, geboren 8 maart 1975 te Kortrijk, Belgisch

Bijeengekomen op 26 oktober 2013, hebben besloten over te gaan tot de oprichting van een Vereniging zonder Winstoogmerk, waarvan de statuten luiden als volgt:

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur, taal

Artikel 1. De vereniging draagt de naam Î~ Fibromyalgia Research", vereniging zonder

winstoogmerk. Al de akten, facturen, berichten, publicaties en andere stukken, uitgaande van de vereniging, moeten haar benaming vermelden, met onmiddellijk daarna of daarvoor, deze leesbaar en voluit geschreven woorden "vereniging zonder winstoogmerk". De vereniging behoudt zich weliswaar het recht voor om in bovengenoemde stukken de afkorting vzw FibroRes te gebruiken.

p

Artikel 2. De etel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Gent. Hij is thans ondergebracht te ent, Ganzendries 84. Hij kan worden overgebracht naar gelijk welke andere plaats in België, door een 2/3de meerderheid van de Raad van Beheer, die eveneens nodig is voor het oprichten van kantoren of filialen. Het correspondentieadres van de vereniging is identiek aan dat van de zetel, tenzij anders bepaald door de Raad van Beheer bij 213de meerderheid.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de bevordering en het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek rond fibromyalgie, het bevorderen van de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de persoon met fibromyalgie en de verbetering van de sociale situatie van de betrokkene en het gezin. Zij mag elle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. Tij is bevoegd om op alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, elgendoms- of andere zakelijke rechten uit te oefenen.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. De vereniging mag zich aansluiten, versmelten of op welke andere wijze ook, samenwerken met andere natuurlijke of rechtspersonen met gelijkaardige of aanverwante doelstellingen.

Artikel 5, Alle documenten kunnen in een der welke taal opgemaakt worden. Indien er meerdere versies bestaan dan wordt er bij twijfel eerst naar de Nederlandstalige tekst gekeken. Bij afwezigheid wordt de volgende lijst gebruikt om te zien welke tekst doorslaggevend is. (1) Nederlands, (2) Engels, (3) Spaans, (4) Frans. Indien geen van bovenstaande talen gebruikt werd beslist de raad van bestuur bij gewone meerderheid welke doorslag gevend fs., Documenten die gepubliceerd dienen te worden of overgemaakt te worden aan officiële staatsinstellingen dienen steeds opgemaakt te worden in één van de drie landstalen.

TITEL Il.  Leden

Artikel 6. Het aantal leden is onbeperkt, doch het minimumaantal is bepaald op drie.

Overeenkomstig artikel 26, wet van 27 juni 1921, moeten minstens drie vijfden van de leden Belg zijn of

verblijf houden in België en er ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Vprsn " Naam Pn handtakeninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-* behouden aan het Belgisch Staatsblad

L,'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 7. Het lidmaatschap van de vereniging staat open voor personen die zich in België of in het buiteniand bezig houden met het bevorderen en verwezenlijken van de doelstellingen van de vereniging zoals omschreven in artikel 3. Wie als lid deel wenst uit te maken van de vereniging moet daartoe een schriftelijke of elektronische aanvraag richten tot de Raad van Bestuur, met daarin vermeld de naam en voornaam, het adres of indien het een rechtspersoon betreft de naam, rechtsvorm en het adres van de maatschappelijke zetei. Nieuwe leden worden na geheime stemming over deze aanvraag aanvaard of geweigerd bij besluit van de Raad van Bestuur met gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend. Elk lid is verplicht zich akkoord te verklaren (digitaal of geschreven) met de statuten en het huishoudelijk reglement.

Artikel 8. Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald in deze statuten en volgens artikel 12 van de wet van 27 juni 1921. Het staat de leden te allen tijde vrij om ontslag als lid te nemen. Het ontslag wordt medegedeeld bij aangetekende brief, gericht aan de voorzitter(s) van de vereniging op het adres van haar zetel. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen,voimachten inbegrepen. ln afwachting kan de Raad van Bestuur een lidmaatschap schorsen van een persoon die de verplichtingen bepaald in het huishoudelijk reglement ernstig schendt of ondanks schriftelijke aanmaning in gebreke blijft in zijn of haar financiële en/of administratieve verplichtingen. Een schorsing word meegedeeld per aangetekend schrijven en kan maximaal zes weken duren. Binnen deze termijn dient een bijzondere algemene vergadering bijeengeroepen te worden. In deze algemene vergadering blijft het betreffend lid weliswaar zijn rechten behouden.

Artikel 9.1n geen geval zijn de leden persoonlijk verantwoordelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Het lid dat ophoudt deel uit te maken van de vereniging en de erfgenamen of rechtverkrijgenden van een overleden lid, kunnen geen enkel recht laten gelden op het vermogen, noch aanspraak maken op terugbetaling van de door hem gestorte bijdragen of vergoeding van om het even welke door hem verstrekte diensten.

Artikel 10. De leden zijn een jaarlijks lidgeld verschuldigd, elk jaar vóór 31 januari te voldoen door storting op ' de bankrekening van de vereniging aangeduid door de Raad van Bestuur Elk nieuw lid is tot de volgende bepaling van lidgeld vrijgesteld van deze. Op voorstel van de Raad van Bestuur kan de gewone algemene vergadering het bedrag van het jaarlijks lidgeld herzien, mits twee derde meerderheid. Het maximumbedrag ligt vast op 200 euro, nog rekening houdend met de thans geldende index voor de lonen en wedden van overheidspersoneel; Bij aanvang is geen lidgeld bepaald. De leden die twee opeenvolgende jaren in gebreke blijven om het lidgeld op de vervaldag te voldoen, worden zonder verdere ingebrekestelling ais ontslagnemend beschouwd en weggelaten van de ledenlijst. De leden moeten de verandering van het adres van hun woonplaats en elektronisch postadres aan de vereniging meedelen. De leden worden geldig aangeschreven op het adres van hun woonplaats en/of elekronisch postadres, opgegeven bij de toetreding tot de vereniging of op het laatst door hen medegedeeld adres.

TITEL Ili. -- Bestuur, Raad van Bestuur

Artikel 11. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit leden van de algemene vergadering, benoemd door de algemene vergadering, bij geheime stemming, en te allen tijde door deze afzetbaar. In de Raad van Bestuur zetelen vertegenwoordigers van volgende groepen waartoe de leden van de vereniging behoren:

Groep A: patiënten

-Groep B: familieleden en aangetrouwde familieleden van patiënte

-Groep C: zij die niet tot de groepen A en B behoren

De verdeling van de mandaten over deze groepen gebeurt als volgt: de som van groepen A en B is steeds minstens 1/3 plus één van het aantal leden van de Raad van Bestuur. Groep C is echter nooit kleiner dan 1/4de van het aantal leden van de Raad van Bestuur. Bovendien geld dat indien groep A en B slechts uit 1 persoon zouden bestaan, groep C steeds uit 1 persoon dient te bestaan.

Indien een lid van de Raad van Bestuur tijdens de duur van zijn mandaat niet langer deel uitmaakt van dezelfde groep blijft hij niettemin zijn mandaat uitoefenen tot wanneer de termijn waarvoor hij is verkozen, verstreken is. De beheerders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 12. ieder lid van de algemene vergadering kan zich persoonlijk kandidaat stellen bij gedateerde en ondertekende brief gericht aan de voorzitter die er uiterlijk vijf dagen vôôr de algemene vergadering kennis moet kunnen van nemen. De kandidaten worden verkozen door de gewone algemene vergadering bij geheime stemming, met een meerderheid van twee derden van de uitgebrachte stemmen, volmachten inbegrepen.

Artikel 13. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde duur. Mochten, door welk geval ook, vrijwillig ontslag, overlijden, verstrijken van termijn, afzetting, enz., de voorafgaande bepalingen niet meer nageleefd zijn of nageleefd kunnen worden, dan blijven de andere beheerders in functie, tot dat regelmatig in de vervanging van de ex-beheerders is voorzien.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

'

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 14. De Raad van Bestuur bestaat ten minste uit één of twee vooº%zitter (ook wel gedelegeerd bestuurder(s) genaamd), één secretaris en één penningmeester. Zij vormen het dagelijks bestuur van de vereniging, De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter(s) of van twee beheerders. De raad vergadert minstens vier maal per jaar, namelijk minstens één keer in elk semester. De oproepingsbrief (geschreven of digitaal) bevat de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere beheerders. Elke beheerder heeft het recht om een punt op de agenda van de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur te doen opnemen. De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de beheerders vertegenwoordigd is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid (de helft plus één, de onthoudingen niet meegeteld), tenzij anders bepaald binnen deze statuten. Bij staking van stemmen is de stem van de oudste voorzitter beslissend. Indien niet aanwezig, geldt de stem van de eventuele tweede voorzitter of diegene die vervangt. Een beheerder kan zich door een andere beheerder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben. Een volmacht wordt op schriftelijke of digitale wijze gegeven. De voorzitter(s) zit(ten) de vergadering voor. Indien deze verhinderd is (zijn), vervangt de oudst aanwezige ondervoorzitter. Is ook deze verhindert dan zit het oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur de vergadering voor. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat door de voorzitter(s) en de secretaris van de vergadering wordt goedgekeurd. Dit verslag wordt op de volgende vergadering van de Raad van Bestuur ter goedkeuring voorgelegd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter(s) of door twee beheerders. De Raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

Artikel 15, De Raad van Bestuur heeft, behoudens de machten die uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehouden zijn, de meest volstrekte bevoegdheid om de door de vereniging nagestreefde doeleinden te vervullen en te dien einde alle daden van beheer of van beschikking te verrichten die de vereniging aanbelangen. Hij kan namelijk alle betalingen doen en ontvangen, en er kwijting van vragen of geven, alle deposito's doen en aannemen, beslissen over alle contracten, dadingen en scheidsrechterlijke overeenkomsten, over de verkrijging, vervreemding en ruil van alle roerende en onroerende goederen, over alle huurcontracten en verhuringen, over de aanvaarding van alle private en officiële toelagen en steungelden, van alle schenkingen en legaten, over aile beleggingen van fondsen, ontvangst van inkomsten, over aile leningen, waarvan hij vrij de voorwaarden bepaalt, over het toestaan of aanvaarden van hypotheken met of zonder beding van dadelijke uitwinning en over aile andere waarborgen, alsmede over elke afstand van hypotheek, zakelijke of persoonlijke rechten, over de handlichtingen voor of na betaling van alle inschrijvingen van voorrechten en hypotheken, van al de overschrijvingen, inbeslagnemingen, verzetsakten en andere bezwaren of uitvoeringsmaatregelen, over alle rechtsvorderingen als eiser of als verweerder, over de benoeming of ontslag van om het even welke bediende of lasthebber, waarvan hij de wedde of het loon vaststelt en de opdracht bepaalt. Hij kan een beroep doen op elke bron van informatie of op elke medewerking die hij nuttig acht tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging, zoals omschreven in artikel 3. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is. De akten waarbij de vereniging zich verbindt, worden ondertekend door twee leden van de Raad van Beheer, die van een bijzondere machtiging zullen moeten doen blijken. Tegenover derden zijn zij er niet toe gehouden enig bewijs voor te leggen; tegenover de vereniging blijven zij evenwel aansprakelijk, ook op hun persoonlijk vermogen, zelfs voor lichte schuld. Voor de lopende briefwisseling, de stukken betreffende het dagelijks beheer, kwijtingen aan vervoermaatschappijen, aan het beheer van de post, zal de handtekening van de voorzitter of van een door de Raad van Bestuur daartoe aangesteld persoon volstaan (wat moeten blijken uit een email of briefwisseling). In aile rechtsvorderingen wordt de vereniging door de voorzitter(s) van de Raad van Bestuur of door een door de voorzitters) aangeduid beheerder vertegenwoordigd.

Artikel 16. De Raad vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

TITEL IV.  Bestuur, Dagelijks bestuur

Artikel 17. De Raad van Bestuur kan, onder haar verantwoordelijkheid, het dagelijkse bestuur van de

vereniging aan een dagelijks bestuur overdragen.

Artikel 18. Het dagelijks bestuur kan de dagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen de vereniging stellen. De werking van een dagelijks bestuur wordt geregeld door een huishoudelijk reglement. Dit huishoudelijke reglement wordt aangenomen en geamendeerd door de Raad van Bestuur.

Artikel 19. De leden van het dagelijkse bestuur worden benoemd door de Raad van Bestuur. Naast bestuurders kunnen ook personen die geen lid van de vereniging vertegenwoordigen worden benoemd. De leden van het dagelijkse bestuur worden benoemd voor een termijn van zes jaar. Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege. De dagelijkse bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Artikel 20. Elk lid van het dagelijks bestuur kan op elk moment ontslag nemen mits een schrijven gericht aan de Raad van Bestuur. Het mandaat van lid van het dagelijks bestuur eindigt tevens door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, door overlijden of indien het organisatie, waarvan de dagelijks bestuurder afgevaardigde is, vrijwillig of onvrijwillig de hoedanigheid van lid van de vereniging zou verliezen.

Op de laatste blz. van Luik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL V.  Algemene vergadering

Artikel 21. De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Elk lid beschikt over één stem. Een lid mag zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander lid, houder van een digitale of handgeschreven volmacht. Elke volmachthouder mag niet meer dan één volmacht uitoefenen.

Artikel 22. De algemene vergadering is bevoegd voor statutenwijziging, benoeming en afzetting van beheerders, goedkeuring van begrotingen en rekeningen, het kwijten van de beheerders, vrijwillige ontbinding van de vereniging, het aanstellen van één of meerdere vereffenaars in geval van ontbinding, het uitsluiten van leden, het omzetten van de vereninging in een andere rechtsvorm en alle andere gevallen waarin de statuten of de wet dit vereist.

` Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 23. Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgend jaar. Zj heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk zes maand na het afsluiten van het vorig boekjaar. In afwachting van die vergadering mag de Raad van Bestuur per maand één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder in initiatief van de voorzitters of van twee beheerders of van één vijfde van de leden. Zij worden verstuurd per gewone/digiitale post ten laatste 15 dagen váór de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en de tentative punten van de agenda. Deze wordt bepaald door de Raad van Bestuur. Bijkomende agendapunten kunnen genoteerd worden tot zeven dagen voor de algemene vergadering. De vergadering kan geen geldige beslissingen nemen buiten de agenda. Mits akkoord van een gewone meerderheid van stemmen kan beraadslaagd en besloten worden over niet-geagendeerde punten. Deze laatste beslissing treden weliswaar ten vroegste in werking 30 kalenderdagen na de algemene vergadering, indien er betreft deze termijn geen verzet is gekomen van een meerderheid van de leden. Een verzet wordt overgemaakt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur via een aangetekend schrijven.

Artikel 24. De vergadering wordt gepresideerd door de voorzitter(s) van de Raad van Bestuur of, bij ' afwezigheid, door de oudst aanwezige ondervoorzitter of indien ook deze afwezig is, door de oudste van de aanwezige beheerders; de vergadering kan echter dit voorzitterschap weigeren door, bij eenvoudige meerderheid, een ander beheerder te kiezen. De voorzitter wijst de secretaris van de algemene vergadering aan.

Artikel 25. in gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen warden mits deze geagendeerd werden en een 213de meerderheid in achtwond genomen. Bij staking van stemmen beslist in ieder geval de stem van de oudste voorzitter. Wanneer de wijziging evenwei betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en dient tenminste 213de van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

Artikel 26. Van elke algemene vergadering wordt een versaag opgemaakt, goedgekeurd door de voorzitter(s) en de secretaris. Dit verslag wordt op de volgende algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter(s) of door twee beheerders.

TITEL VI.  Financieel beleid

Artikel 27. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december. Ieder jaar, en voor de eerste maai op eenendertig december tweeduizend dertien, maakt de Raad van Bestuur de rekening van ontvangsten en uitgaven van het lopend dienstjaar op, alsmede de begroting van het volgend boekjaar. Beiden worden ter goedkeuring voorgelegd aan de gewone algemene vergadering. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging.

Artikel 28. De vereniging mag, zowel in eigendom als in genot, al de roerende en onroerende goederen bezitten, die nuttig kunnen zijn voor de verwezenlijking van haar doelstellingen.

Artikel 29. Voor alles wat niet uitdrukkelijk omschreven en geregeld is in deze statuten, is dewet van toepassing.

TITEL. VII.  Vertegenwoordiging

Artikel 30. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte of ten overstaan van derden door de gezamenlijke handtekening van minstens twee bestuurders, waaronder altijd de voorzitter(s) of de ondervoorzitter, die zich ten overstaan van derden niet moeten rechtvaardigen met een voorafgaandelijke beslissing van de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD22

Luik B - Vervolg

Artikel 31. Binnen de bevoegdheden van het Dagelijks Bestuur wordt de vereniging vertegenwoordigd ten overstaan van derden door de gezamenlijke handtekening van minstens twee dagelijkse bestuurders.

TITEL Viii.  Ontbinding, vereffening

Artikel 32. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars, bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Artikel 33. Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, wordt de bestemming van de nettoactiva bepaald door de algemene vergadering waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen. Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van onderhavige vereniging en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Artikel 34. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Artikel 35. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds op aile stukken die uitgaan van deze vereniging dat zij "een vzw in vereffening' is.

De algemene vergadering van 26/10/2013 duidde vervolgens als bestuurders aan:

Berckmans Barbara Sofia, Steijenhofiaan 64  3130 Betekom, Geboren te Leuven op 15 juni 1983

Bogaert Evelien, Fortstraat 16/1-- 9290 Overmere, Geboren te Gent op 3 oktober 1980

Ben Brahim Lamie, Ganzendries 112  9000 Gent, Geboren te Menen op 6 augustus 1978

Defoor Bert, Ganzendries 112  9000 Gent, Geboren te Kortrijk op 8 maart 1975

Diez Fraile Araceli, Ganzendries 84-9000 Gent, Geboren te Bilbao (Spanje) op 19 augustus 1972

Gutiérrez Gómez Iciar, C/ San Juan 3-3B  48340 Amorebieta (Spanje), Geboren te Barakaldo op

14 oktober 1972

Lammens Tim, Ganzendries 84 9000 Gent, Geboren te Lokeren op 24 juni 1981

Lauwaert Johan, Fortstraat 16/1 9290 Overmere, Geboren te Dendermonde op 9 augustus 1981

In de eerste Raad van Bestuur op 26/10/2013 worden benoemd voor de duur zoals bepaald in de statuten:

Lamie Ben Brahim: voorzitter

Barbara Berckmans: wetenschappelijk adviseur

Evelien Bogaert wetenschappelijk adviseur

Bert Defoor kwaliteitsbewaker

Araceli Diez Fraile: penningmeester

lciar Gutiérrez Gómez: buitenlands consulent

Tim Lammens: voorzitter

Johan Lauwaert: secretaris

Te Gent op 26 oktober 2013,

Voorzitter Tim Lammens

Hierbij neergelegd: oprichtingsakte en akte van de aanstelling bestuurders R'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenv oordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FIBROMYALGIA RESEARCH, AFGEKORT : FIBRORES

Adresse
GANZENDRIES 84 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande