FIELGOED

Association sans but lucratif


Dénomination : FIELGOED
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.472.469

Publication

19/07/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

De ondergetekenden:

Dirk Deceuninck, Magerstraat 49, 9070 Heusden

Barbara De Mey, Magerstraat 49, 9070 Heusden

Hilde Van Waelvelde, Victor Van Malderlaan 90, 1700 Dilbeek

Jo De Mey, Nerenweg 87, 9270 Kalken

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Fielgoed en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Magerstraat 49  9070 Heusden, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

- activiteiten voor kinderen met een normale intelligentie maar met een motorische beperking te promoten en te organiseren.

- Voorzien in de begeleiding, didactische, therapeutische en pedagogische ondersteuning van leden en derden, zelfs binnen het kader van andere activiteiten zoals bijvoorbeeld schoolactiviteiten.

- Instrumenten te ontwikkelen om deze kinderen beter te begeleiden en op te volgen

- Ondersteuning te bieden aan andere organsiaties die met deze doelgroep werken of begeleiden.

- Iedere activiteit die er op gericht is om het belang van de juiste ondersteuning voor kinderen met een normale intelligentie en een motorische beperking.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: studiedagen, congressen, vakantie-initiatieven, ...

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Art. 4. Het aantal effectieve (werkende) leden is onbeperkt, maar moet minimum drie bedragen.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De stichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Fielgoed

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Magerstraat(HEU) 49

9070 Destelbergen (Heusden (Oost-Vlaanderen))

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12303908*

Luik B

0847472469

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

17-07-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

effectieve leden.

Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Met de term 'lid' in deze statuten wordt vanaf hier uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Art. 5. Beslissingen over de toetreding van leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Als lid komt in aanmerking, ieder die zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. De leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen hen toekennen, voornamelijk hebben zij stemrecht in de algemene vergadering.

Wie lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij gewoon en/of aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Art. 8. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 200 euro.

De jaarlijkse te betalen bijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De leden worden jaarlijks door de raad van bestuur aangemaand hun bijdrage binnen een bepaalde termijn te betalen. Het lid dat niet betaalt binnen dertig dagen na afloop van de bepaalde termijn, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wijzigingen:

de wijziging van de statuten; de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

· de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; de goedkeuring van de begroting en van de rekening; de ontbinding van de vereniging; de uitsluiting van een werkend lid; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of een door de raad van bestuur aangeduide persoon. De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Deze A.V. komt samen in het eerste semester.

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan belanghebbende derden bekendgemaakt: door publicatie in het tijdschrift en/of website; door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 13. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een door de algemene vergadering aangeduide persoon.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 16. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum zes leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal leden van de vereniging. De leden worden voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering en dit bij gewone meerderheid van stemmen. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder kan een vervanger aangeduid worden door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. Tot afzetting kan ten allen tijde worden beslist door de algemene vergadering.

Art. 17. De raad van bestuur kan onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris kiezen en hun bevoegdheden bepalen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Art. 18. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan de algemene vergadering zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 19. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Art. 20. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter, de secretaris of de penningmeester, die alleen kunnen handelen.

Art. 22. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter of van degene die op dat moment de vergadering voorzit doorslaggevend. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Bij beslissingen i.v.m. het aanwerven of ontslaan van personeel is wel een 2/3e aanwezigheid of vertegenwoordiging vereist. Deze beslissingen worden genomen bij een 2/3e meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Art. 27. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige organisatie met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindings-beslissing.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Dirk Deceuninck, Magerstraat 49, 9070 Heusden, geboren op 30/04/1960, te Gent

Barbara De Mey, Magerstraat 49, 9070 Heusden, geboren op 20/02/1970, te Sint Amandsberg

Hilde Van Waelvelde, Victor Van Malderlaan 90, 1700 Dilbeek, geboren op 04/07/1958, te Brussel

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende gemachtigde functies verdeeld:

Voorzitter: Hilde Van Waelvelde, Victor Van Malderlaan 90, 1700 Dilbeek, geboren op 04/07/1958, te Brussel

Secretaris: Dirk Deceuninck, Magerstraat 49, 9070 Heusden, geboren op 30/04/1960, te Gent

Penningmeester: Barbara De Mey, Magerstraat 49, 9070 Heusden, geboren op 20/02/1970, te Sint Amandsberg

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter, de secretaris of de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

penningmeester, die alleen kunnen handelen.

Te Heusden, op 28/06/2012.

Dirk Deceuninck - secretaris

Barbara De Mey - penningmeester

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FIELGOED

Adresse
MAGERSTRAAT 49 9070 HEUSDEN(O-VL)

Code postal : 9070
Localité : Heusden
Commune : DESTELBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande