FINAJURIS

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : FINAJURIS
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 597.962.537

Publication

25/02/2015
ÿþ Moa Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

°Jb

VOor- behoude aan he eelgisc Staatsbl 1111Mtrill

~

NEEUGELEGD

1 3 FEI 205

VAN

iRECHTBANK KOOpHAfflr#LeTE GENT



Ondernemingsar Benaming

(voluit) : FINAJURIS

(verkort) :

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : KORTE KRUISSTRAAT 45, 9000 GENT, BELGIE (volledig adres)

Onderwerp akte OPR1CHT1NGSAKTE

Op heden, twaalf februari tweeduizendvijftien, zijn de partijen:

1.DE HULSTERS PHILIP , geboren te Kortrijk op drie oktober negentienvierenvijftig , wonende te Korte Kruisstraat 45, 9000 Gent

2.DE HULSTERS SARAH, geboren te Kortrijk op achttien februari negentienvijventachtig, wonende te Leliestraat 1, 9840 De Pinte

overeengekomen een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van een vennootschap onder firma met onbeperkte en hoofdelijke aansprakelijkheid van de bestuurders, waarvan statuten bepalen wat volgt.

HOOFDSTUK I - BENAMING, ZETEL, DUUR

Artikel 1. Naam en zetel

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma, met ais

maatschappelijke naam FinaJuris.

De commerciële naam is gelijk aan de maatschappelijke naam tenzij de Algemene Vergadering hier met unanimiteit van de stemmen anders over beslist. De wijziging van de commerciële naam zal bekendgemaakt warden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Korte Kruisstraat 45, 9000 Gent.

De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussél Hoofdstad, zonder dat hiertoe een statutenwijziging vereist is, door een beslissing van de zaakvoerder.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De zaakvoerders zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het buitenland, op te richten.

Artikel 2, Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden. De vennootschap wordt ontbonden na het verstrijken van acht maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de anderen gedaan per aangetekend, schrijven,

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

"

. N

Voor'

'behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK ll - DOEL

Artikel 3, Doel

De vennootschap heeft tot doel

-Tussenpersoon in bank- en beleggingsdiensten.

De vennootschap mag aan beleggingsadvies doen als bedoeld in de reglementering op de financiële

transacties en de financiële markten en het beleggingsadvies, voor zover zij daarvoor vooraf goedkeuring of

vergunning van de FSMA of andere overheidsinstanties heeft verkregen.

-Tussenpersoon in kredieten,

De vennootschap mag aan diensten inzake kredietbemiddeling doen als bedoeld in de reglementering op de activiteit van de kredietbemiddelaars inzake consumentenkrediet en hypothecair krediet, voor zover zij daarvoor vooraf goedkeuring of vergunning van de FSMA of andere overheidsinstanties heeft verkregen.

-Het aanleggen, verwerven en beheren voor eigen rekening van een roerend en onroerend patrimonium.

Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en verhandeling van de onroerende goederen en roerende goederen ; de vennootschap mag onder meei'y onroerende goederen verwerven en vervreemden, huren, in leasing geven en verhuren, bouwen, verbouwen, , renoveren, opschikken, uitrusten en ombouwen ; zij mag belangen nemen in andere vennootschappen of ondernemingen door middel van inbreng of aankoop van maatschappelijke rechten of op een andere wijze ; de vennootschap mag zich borg stellen of zakelijk zekerheden verlenen mits vergoeding, onder voorbehoud evenwel van de verbodsbepaling opgenomen in artikel 629 van het Wetboek van vennootschappen,

Het optreden als bouwpromotor en vastgoedmaatschappij; projectontwikkeling en handel in onroerend goed; het ontwerpen en beheren van verkavelingen; het ontwerpen en realiseren van diverse vastgoedprojecten; in het algemeen alle operaties die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, voor zichzelf of voor anderen van alle bebouwde of onbebouwde onroerende eigendommen. De bemiddeling en het beheer van onroerend goed voor rekening van derden. Het optreden als vastgoedmakelaar, syndicus en rentmeester,

-Het uitvoeren van technische studies, audits en expertises inzake voormelde activiteiten.

-Het optreden als managementvennootschap; het beheren van vennootschappen, het optreden als holding, het verrichten van alle managementactiviteiten van holdings.

-Het verrichten van consultancy en adviesverlening inzake algemeen management en beheer; inzake commercieel, juridisch, strategisch, financieel en administratief management; het verlenen van diverse administratieve en zakelijke dienstverlening. Het uitvoeren van administratief-organisatorische opdrachten, bijstand bij de leiding van vennootschappen, het verstrekken van advies en verlenen van bijstand aan het beheer op het gebied van onder andere administratieve organisatie, het opzetten van interne audit, het verstrekken van informatie, het selecteren en opleiden van personeel.

-Advies en analyse van de financiële behoeften van de onderneming en de begeleiding en onderhandeling met financiële instellingen, toezien op de optimale aanwending van kredieten, budgettering en budgetcontrole,

-Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheren, in waarde stellen, in licentie nemen of geven van licenties, brevetten, octrooien, know-how en andere intellectuele rechten.

De vennootschap kan in het algemeen alle burgerlijke, commerciële, industriële, financiële, roerende of " ° onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in , ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel. ,

De vennootschap kan onder eender welke vorm participaties verwerven en/of aanhouden in bestaande of nog op te richten maatschappijen. Zij kan deze participaties beheren, te gelde maken en valoriseren, onder meer door deel te nemen aan het bestuur van de ondememing(en) waarin zij participeert en door ze bijstand te verlenen. De vennootschap beoogt de verdere gunstige ontwikkeling van de vennootschappen waarin zij participeert fe stimuleren, te plannen en te coordineren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening

De vennootschap kan de functies van bestuurder, zaakvoerder, directeur of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

De vennootschap kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

ti

Voos

behouden aan het Belgisch Staatsblad

De vennootschap kan zich, zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden, borg stellen, tevens kan zij hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Dit alles in de ruimste zin, met inbegrip van aanverwante activiteiten, Deze bepalingen zijn niet beperkend, doch opsommend, zodat de vennootschap alle daden kan stellen, behalve deze verboden door de wetgeving terzake,

Al deze werkzaamheden kunnen worden uitgeoefend, zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap kan al deze activiteiten uitoefenen voor eigen rekening als voor rekening van derden, alleen of in deelneming en samenwerking met derden.

Deze opsomming is verklarend en niet beperkend en dient verstaan te worden in de ruimste zin.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met unanimiteit.

HOOFDSTUK III - VENNOTEN, KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 4. Vennoten

De vennoten zijn:

-De Hulsters Philip, voornoemd, brengt in de vennootschap vijftienduizend euro in. In gemeen overleg worden hem hiervoor vijftien van de dertig aandelen toegekend. -De Hulsters Sarah, voornoemd, brengt in de vennootschap vijftienduizend euro in. In gemeen overleg worden haar hiervoor vijftien van de dertig aandelen toegekend.

Zij zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprake-lijk voor alle vennootschapsschulden.

Artikels Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal wordt, gelet op artikel 4, gebracht op dertigduizend euro, vertegenwoordigd

door dertig aandelen.

Dit geld wordt volstort op een rekening op naam van de vennootschap VOF FinaJuris die bij financiële instelling zal worden geopend door de vennoten na neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel en inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen,

Artikel 6. Overdracht van aandelen

Een deelneming mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met unanimiteit. De overdracht of de overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen.

De verkoopprijs is gelijk aan de intrinsieke boekwaarde op de dag van de overdracht. De werkelijke waarde wordt door een bij onderling overleg gekozen deskundige bepaald indien de partijen op dit vlak niet overeenkomen. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank van eerste aanleg een deskundige aan op verzoek van één der partijen.

HOOFDSTUK IV - BESTUUR EIS VERTEGENWOORDIGING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor- "

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7, Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die al dan niet vennoot dienen te zijn van

de vennootschap.

Op datum van oprichting, worden tot zaakvoerders voor onbepaalde duur benoemd:

-De Hulsters Philip, voornoemd;

-De Hulsters Sarah, voornoemd,

Zij verklaren hun opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat zij niet werden getroffen door enige maatregel die zich hiertegen zou verzetten.

Aan de zaakvoerders en aan de andere vennoten kan, bij gewone meerderheid van stemmen, een verloning worden uitgekeerd die voor elkeen zal bepaald worden in functie van de voor de vennootschap geleverde prestaties.

Zowel de benoeming als het ontslag van een zaakvoerder moet bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Artikel B. Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, Uitzondering wordt gemaakt voor die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij

elk afzonderlijk de vennootschap in en buiten rechte,

De zaakvoerder kan ook gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Hij mag enkel bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen toekennen.

' De verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting verbinden de vennootschap.

HOOFDSTUK V - TOEZICHT

Artikel 9. Controle

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de verrichtingen van de vennootschap. Dit houdt in dar hij inzage mag nemen in al de = boeken, de briefwisseling, de processen-verbaal en algemeen in al de geschriften van de vennootschap.

HOOFDSTUK VI - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10, Bijeenroeping en agenda

De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de eerste werkdag dag van de maand april, om tien uur, op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging. De vergadering zal op de eerst-'volgende werkdag gehouden worden, indien die

" dag een wettelijke feestdag is.

De agenda van de jaarvergadering omvat minstens: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening,

de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder(s),

De vergadering wordt voorgezeten door de oudste van de aanwezige vennoten.

Te allen tijde kan een vergadering door een vennoot worden bijeengeroepen om over een wijzi`'ging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten,

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief en wordt toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Voor-,

behouden aan hot Belgisch Staatsblad

Artikel 11, Besluitvorming

Er wordt gestemd per aandeel, waarbij elk aandeel recht geeft op één stem.

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen maar geen enkele vennoot mag drager zijn van meer dan één mandaat. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behoudens afwijkende bepalingen in deze statuten. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is de unanimiteit van de stemmen vereist.

Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welke ook het aantal aanwezige vennoten is.

HOOFDSTUK VII - BOEKJAAR, JAARREKENING

Artikel 12. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar.

ln afwijking hiervan neemt het eerste boekjaar een aanvang op 1 april 2015 en eindigt het op 31 december

2016.

Artikel 13. Bestemming van de winst of het verlies

De nettowinst wordt tussen de vennoten verdeeld in dezelfde verhouding als het aantal aandelen in zijn bezit. De vennoten mogen, bij gewone meerderheid van de stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij gewone meerderheid van de stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winsten uit de vorige Jaren, geheel of gedeetelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 14. Vergoedingen

Bij beslissing van de'vennoten met tweederde meerderheid, kan aan iedere vennoot bovenop zijn aandeel , in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedde of vertegenwoordigingskosten bij de algemene onkosten gerekend worden.

De eenmaal toegekende vergoeding kan later niet meer gewijzigd worden door de vergadering van de vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

Artikel 15. Jaarrekening

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat.

HOOFDSTUK VIII - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 16. Ontbinding

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot kunnen aangevraagd worden, indien de verliezen vijftig procent van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 17 hierna.

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffenin gtoevertrouwd worden aan de vennoten, vereffenaar(s) aangesteld overeenkomstig artikel 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal

worden verdeeld overeenkomstig de artikeln 13 en 14.

Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" Voor-

behoGst'en

aan het

Belgisch

Staatsblad

. ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17. Overlijden van een vennoot

1n geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch , voortgezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in het voorkomende geval met de erfgenamen in rechte Zijn van de overleden vennoot, die zich ten aanzien van de vennootschap laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde, De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan hen toekomst volgens de laatste belans die opgemaakt werd voor het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen,

Daarenboven zullen wij deel hebben in de winsten of de verliezen van het [opende jaar, vastgesteld , overeenkomstig artikel 13 en 14 na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap.

De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na overlijden.

ln geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwnaar of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

HOOFSTUK IV - WOONSTPLAATSKEUZE

Artikel 18. Adres buitenlandse zaakvoerders en vereffenaars

Ieder in het buitenland verblijvend vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar of maatschappelijk lasthebber wordt geacht keuze van woonplaats gedaan te hebben in de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, aanmaningen en dagvaardingen geldig kunnen geschieden,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Personen bevoegd om de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen:

- De Hulsters Philip, rijksregisternummer 54.10.03-

- De Hulsters Sarah, rijksregisternummer 85.02.18-090.05

îezeC';e ezesSJ esteecedee. oke, aerCcei,~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor,

.ehoudeh

aan het

Belgisch

staatsblad

" ~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FINAJURIS

Adresse
KORTE KRUISSTRAAT 45 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande