FLANDERS DRESSAGE INTERNATIONAL AUCTION

Association sans but lucratif


Dénomination : FLANDERS DRESSAGE INTERNATIONAL AUCTION
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 554.791.993

Publication

30/06/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

genaturaliseerd. Buitenlanders kunnen van de vereniging deel uitmaken maar hun aantal mag nooit één vijfde overschrijden van het totaal aantal leden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art 6. a. Het lidmaatschap is individueel. Het bewijs ervan wordt geleverd door hun lidkaart voor het lopende

jaar. De raad van bestuur is vrij een kandidaat als lid te aanvaarden of niet, zonder dat hiervoor enige motivering is vereist.

b. De vereniging bestaat uit steunende en effectieve leden en ereleden. Geen enkel lidgeld mag de 1250 EURO overschrijden.

c. Effectieve leden zijn diegenen die hun jaarlijks lidgeld hebben betaald en wiens aanvraag voor erkenning als effectief in plaats van steunend of erelid door de raad van bestuur aanvaard wordt.

d. De lidmaatschapsbijdragen worden jaarlijks door de raad van bestuur bepaald. Bijkomende bijdragen kunnen door de raad van bestuur van de leden gevorderd worden om buitengewone lasten te dekken.

e. De uittreding, de schorsing en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door de vzw-wet. Het uittredend, geschorst of uitgesloten lid en de erfgenamen of rechthebbenden van het overleden lid hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen staat noch opgave van rekening, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving vorderen. Wordt als uittredend geacht ieder lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem per aangetekende brief werd toegezonden.

Art 7. De algemene vergadering is geldig samengesteld uit effectieve leden. De ere- en steunende leden mogen de vergadering bijwonen, doch hebben geen stemrecht. Ieder effectief lid beschikt over één stem.

Art 8. De algemene vergadering is de souvereine macht van de vereniging. Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid : de wijziging aan de statuten der vereniging; de benoeming en afzetting der beheerders; de goedkeuring der begroting en rekeningen; de vrijwillige ontbinding van de vereniging; de uitsluiting van leden; alle beslissingen die de perken te buiten gaan van de bevoegdheid welke door de wet of de statuten aan de raad van bestuur is toegekend.

Art 9. a. Ieder jaar zal ten minste één algemene vergadering worden gehouden in de loop van het eerste kwartaal van dat jaar.

b. De vergadering kan bijeengeroepen worden door de raad van bestuur, wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet daarenboven telkens worden bijeengeroepen en dit binnen de twee maanden van de datum waarop één derde van de effectieve leden hierom verzoekt.

Art 10. De uitnodigingen worden gedaan door de raad van bestuur, bij gewone brief tot elk lid gericht, ten minste veertien dagen voor de vergadering, en in naam van de raad van bestuur ondertekend door de voorzitter of door de gevolmachtigde bestuurder of door twee bestuurders. De uitnodiging vermeldt de agenda. De vergadering mag slechts beraadslagen over de hierop vermelde punten.

Art 11. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij ontstentenis, door de ondervoorzitter, of bij ontstentenis van deze, door de oudste der overige aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt een secretaris aan.

Art 12. Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen, er deel aan te nemen en te stemmen. Elk effectief lid heeft één stem. Een effectief lid kan zich bij volmacht enkel laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Ieder effectief lid kan maximaal drager zijn van één volmacht

Art 13. a. De vergadering is geldig samengesteld, welk ook het getal der aanwezige leden moge zijn, en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen.

b. Zo deze niet bereikt wordt, zal vanaf de tweede stembeurt de eenvoudige meerderheid volstaan.

c. In afwijking van het voorgaand artikel worden de beslissingen der vergaderingen houdende wijziging der statuten, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding der vereniging, slechts genomen mits de bijzonder voorwaarden zoals bepaald in de wet.

d. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze worden in een register bijgehouden op de zetel van de vereniging alwaar alle leden er inzage van kunnen nemen. Derden kunnen op dezelfde wijze kennis nemen van de beslissingen mits zij een rechtmatig belang kunnen doen laten gelden dat schriftelijk dient te worden overgemaakt aan de raad van bestuur welke hierover oordeelt. De secretaris staat in voor de organisatie van deze inzage.

3. Algemene vergadering

Bestuur, directie

Art 14. a. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie en ten hoogste tien leden, aangesteld door de algemene vergadering. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder.

b. Er wordt overeengekomen dat alle leden van de raad van bestuur, ongeacht hun functie, steeds om de drie jaar uittredend zijn. Om een beurtrol mogelijk te maken, wordt bepaald dat na één jaar, en voor het eerst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

in 2015, de helft der leden uittredend zijn, en het jaar daarop de andere helft, volgens een procedure welke in het huishoudelijk reglement is opgenomen. De uittredenden zijn herkiesbaar. Behoudens het verstrijken van de duur eindigt een mandaat eveneens bij overlijden, uittreding, afzetting of verlies van lidmaatschap.

c. De raad van bestuur kan bestuurders coöpteren. Deze gecoöpteerde bestuurders adviseren de raad van bestuur en hebben geen stemrecht.

Art 15. a. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging en onder voorzitterschap van zijn voorzitter, of bij ontstentenis van deze, door de ondervoorzitter, of bij ontstentenis van deze, door de oudste der aanwezige bestuurders, telkens als door het belang van de vereniging of door twee bestuurders gevraagd wordt.

b. De vergaderingen worden gehouden op de in de oproeping aangeduide plaats. Worden als ontslaggevend beschouwd, die leden van de raad van bestuur welke afwezig waren tijdens drie opeenvolgende vergaderingen.

Art 16. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien meer dan de helft van zijn leden aanwezig is. Elke beslissing van de raad van bestuur wordt genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van diegene die de vergadering voorzit beslissend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art 17. Het voordragen van de kandidaturen tot bestuurder van de vereniging gebeurt door een effectief lid van de vereniging en moet schriftelijk worden gericht aan het secretariaat en worden opgestuurd ten minste acht kalenderdagen voor de algemene vergadering. Enkel effectieve leden kunnen kandidaat bestuurder zijn.

Art 18. a. De schatbewaarder beheert de gelden van de vereniging.

b. Machtiging tot betalen kan eveneens aan andere leden van de raad van bestuur worden toegekend

door de raad van bestuur.

Art 19. De vereniging kan in rechte optreden als eiser of al verweerster bij monde van de raad van bestuur, vertegenwoordigd door zijn voorzitter, aangestelde bestuurder of derde.

Art 20. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Uitzonderlijk zal het maatschappelijk jaar voor de eerste maal een aanvang nemen op de dag van de publicatie der onderhavige statuten in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art 21. In geval van ontbinding van de vereniging, duidt de algemene vergadering twee of meer vereffenaars aan. Het vermogen van de vereniging op het ogenblik van de ontbinding komt ten goede aan een weldadigheidsinstelling met een specifieke interesse voor het paard.

Art 22. Na deze statuten te hebben opgesteld en goedgekeurd kwamen de leden in algemene vergadering bijeen

en benoemden met algemeenheid van stemmen tot bestuurders :

P. Brison, L. De Baets, A. De Spiegeleer, G. Maes, Thomas Eyckmans

Aldus opgemaakt te Sint-Niklaas, in zoveel exemplaren als er belanghebbende partijen zijn op datum van 23 juni 2014.

Voorzitter : Luc De Baets

Ondervoorzitter : Annick De Spiegeleer

Penningmeester : Philip Brison

Secretaris : Thomas Eyckmans

Bestuurder : Glenn Maes

Deze hebben onder hen aangeduid :

30/04/2015
ÿþ MOD 2.2

c 1 ;p I ln de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

111

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPT-IaNnFt. GENT

2 0 APR. 2015

AFDELIíie@IDERMONDE

Ondernem ing sn r : 554.791.993

Benaming

(voluit) : FLANDERS DRESSAGE INTERNATIONAL AUCTION

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Gentseweg 371A, 9120 Beveren-Waas

Onderwerp akte : Ontslag en herbenoeming van Bestuurders

Uitreksel uit de gewone algemene vergadering 18 maart, 2015

Na beraadslaging over de agendapunten heeft de vergadering, met eenparigheid van stemmen,

BESLOTEN de zetel van de vereniging te verplaatsen naar Driegoten 24b te 9220 Hamme

BESLOTEN de heer De Baets Luc te herbenoemen tot bestuurder ( voorzitter )

BESLOTEN mevrouw De Spiegeleer Annick te herbenoemen tot bestuurder ( ondervoorzitter )

BESLOTEN de heer Brison Philip te herbenoemen tot bestuurder ( penningmeester )

Voor eensluidend uitreksel

De Baets Luc

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
FLANDERS DRESSAGE INTERNATIONAL AUCTION

Adresse
GENTSEWEG 371A 9120 HAASDONK

Code postal : 9120
Localité : Haasdonk
Commune : BEVEREN-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande