FLEMISH GAMES ASSOCIATION, AFGEKORT : FLEGA

Association sans but lucratif


Dénomination : FLEMISH GAMES ASSOCIATION, AFGEKORT : FLEGA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.969.950

Publication

21/05/2014
ÿþ Luik B - Vervolg MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

-1,

u

lIi

. --~--~-~

NEERGELEGD

 g MEI 2014

K~QPHÁN ~~E GENT

Ondernemingsnr : »I346,.M. v0

Benaming

(voluit) s Plemish Games Association

(verkort) : FlEDA

Rechtsvorm :

Zetel:

kerenigin9 zonderWingoQemer~

Paston Crommentaan bu% 10U0e--cm (ledeberqi

Onderwerp akte : Datagen - enoem ragen bestuurder

it et v-rsla" an " e

stuurders

ARRAKIS nv, Panharinglaan 11, 8660 De Panne, vertegenwoordigd door Vincke Swen,rijksregisfernummer 720530-041-24

NEOPICA bvba, Ottergemsesteenweg 379, 9000 Gent, vertegenwoordigd door Hautekeete Filip, rijksregisternummer 730918-155-28

VISUAL IMPACT bvba, Zijpstraat 108, 9308 Hofstade, vertegenwoordigd door Van Lier Kris, rijksregisternummer 700812-053-46

Tijdens dezelfde algemene vergadering werden volgende nieuwe bestuurders benoemd

François Bernard , rijksregisternummer 850211-059-52 , wonende Van Cromphoutstraat 17 te 9230 Wetteren

Van Weiden Dirk Hendrik , rijksregisternummer 800114-141-59 , wonende Rue Culant 5 te 7864 Deux-Acren

Maeterlinck Olivier , rijksregisternummer 690727-033-73 , wonende le Aimaplein 3 B 2 A le 1200 Brussel

Colins Stefan Louis , rijksregisternummer 750925-247-59 , wonende M. Pyckstraat 30 te 8370 Blankenberge

Wouters Wim

voorzitter raad van bestuur

ne v r-" -nn" r _Ó1 " 1"k fi on n ol.-n. e

OpqB flaPalge9Senveûikg-Kkneadf%

figetur ~~ nvâé %i~ié~~~~~~é~~1~tgP~r~et

be eevc~~i~IvB~grL~tiSl}i ;~~lu~r 4~~ g~rrIRi~iL~r~Yt ~dárf~~~rj~gnvl~rér'

VeV~Br$~Àlaalll11.11 fiU égertfirg

r~ ~~ ~~

rYcç~ ~~(p~~en) v r P ~J$en

03/07/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

De ondergetekenden:

ARRAKIS nv, Panharinglaan 11, 8660 De Panne, vertegenwoordigd door Vincke Swen

GRIN bvba, Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen, vertegenwoordigd door Wouters Wim

Hogeschool West-Vlaanderen, Vlaamse autonome hogeschool, Marksesteenweg 58, 8500 Kortrijk, vertegenwoordigd door Leenknegt Rik en De Geyter Lode

NEOPICA bvba, Ottergemsesteenweg 379, 9000 Gent, vertegenwoordigd door Hautekeete Filip

SAKARI GAMES bvba, Lange Winkelhaakstraat 26 Office 23, 2060 Antwerpen, vertegenwoordigd door Rijnders Pepijn

Triangle Factory bvba, Limburgstraat 66, 9000 Gent, vertegenwoordigd door Vanherberghen Timothy VISUAL IMPACT bvba, Zijpstraat 108, 9308 Hofstade, vertegenwoordigd door Van Lier Kris

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Flemish Games Association, afgekort: FLEGA

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Gaston Crommenlaan 8 bus 103, 9050 Gent en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging stelt zich tot doel:

- het groeperen van ondernemingen, instellingen en organisaties met aanzienlijke en professionele belangstelling in games, zoals onder meer ontwikkelaars, uitgevers, producenten, fabrikanten, distributeurs, verkopers,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Flemish Games Association

(afgekort) : FLEGA

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Gaston Crommenlaan 8 103

9050 Gent (Ledeberg (Gent))

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12303570*

Luik B

0846969950

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

29-06-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

opleidingscentra, research- en onderzoeksinstellingen, adviesverleners, servicebureaus, licentiehouders, toeleveringsbedrijven, testbureaus en andere;

- het bestuderen, verdedigen, beschermen en bevorderen van de culturele, maatschappelijke, economische en morele belangen van de leden en toegetreden leden, alsook, meer in het algemeen, van allen die in de ruimste zin deelnemen aan de activiteiten van de games industrie in Vlaanderen of daarbuiten;

- het informeren en adviseren van de leden en toegetreden leden, alsook het aanmoedigen en ondersteunen van de communicatie, samenwerking, uitwisseling van informatie en overdracht van kennis tussen de leden en toegetreden leden;

- het vertegenwoordigen van de leden en toegetreden leden bij lokale, nationale of internationale instanties, organisaties, instellingen, ondernemingen of gevestigde waarden indien het belang dit wenselijk of noodzakelijk maakt.

De term   games moet opgevat worden in zijn ruimste betekenis. Het omvat interactieve software op om het even welk platform of apparaat onafhankelijk van de drager waarop deze software beschikbaar wordt gesteld en/of al dan niet is ingebouwd. Het aantal gebruikers die, al dan niet tegelijkertijd, gebruik kunnen maken van de software is niet bepaald en er zijn geen beperkingen wat betreft de manier waarop of de hulpmiddelen waarmee de interactie tot stand wordt gebracht.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, te verwerven en/of er het gebruik van te hebben.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden.

De effectieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op drie. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Hun rechten en plichten kunnen worden vermeld in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 6

Als lid komt in aanmerking, elke rechtspersoon of natuurlijke persoon met zelfstandig sociaal statuut (freelancer) met economische hoofdactiviteit of belangrijke nevenactiviteit in de games industrie en/of aanverwante industrieën en die bereid is om de doelstellingen van de vereniging mee te helpen realiseren.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur, waarna de raad van bestuur een beslissing neemt over de al dan niet toelating als lid.

Indien de raad van bestuur de toelating van een effectief lid weigert, kan deze slechts een nieuwe aanvraag indienen zes maanden na de eerste aanvraag.

De raad van bestuur is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in de samenstelling van de algemene vergadering, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De leden hebben de verplichting om een adreswijziging en/of wijziging in de aard van activiteiten door te geven aan de raad van bestuur.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging.

De leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd aangesteld. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur.

De vereniging moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan onder de toegetreden leden verschillende categorieën indelen, welke dan kunnen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

worden beschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De verschuldigde jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage zal het bedrag van 100.000 euro per lid en per jaar niet mogen overschrijden.

Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt is gehouden de goedgekeurde bijdrage van het lopende jaar te betalen. Indien de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage tijdens de drie maanden voorafgaand aan het ontslag of de uitsluiting verhoogd is, dan wordt de verschuldigde jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van het lopende jaar beperkt tot het bedrag van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor deze verhoging.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lid dat ontslag neemt moet een opzegtermijn van drie maanden na datum van het aangetekend schrijven in acht nemen. Indien door een vrijwillig ontslag echter, het aantal leden onder het statutaire minimum daalt, wordt het ontslag opgeschort tot er na een redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een lid wordt als automatisch ontslagnemend beschouwd indien het lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om lid te worden, indien het lid diens bijdragen niet betaald heeft binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven of indien het lid in een bepaalde hoedanigheid lid is van de vereniging en deze hoedanigheid verliest.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 32 van de statuten.

De raad van bestuur kan te allen tijde een lid schorsen van de activiteiten van de vereniging. ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie bestuurders die benoemd worden onder de leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. Het aantal bestuurders moet echter twee zijn, indien er slechts drie leden zijn in de vereniging.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor een periode van zes jaar en zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Indien er meerdere kandidaturen zijn voor één vacante bestuurdersmandaat, wordt het bestuurdersmandaat bij staking van stemmen verleend aan de kandidaat met de grootste anciënniteit als lid. Bij gelijkheid, beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Bestuurders kunnen eventueel een vergoeding van kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de raad van bestuur.

ARTIKEL 14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door verlies van het lidmaatschap of door overlijden.

Het bestuurdersmandaat wordt eveneens beëindigd indien een bestuurder drie maal achtereenvolgens afwezig en niet vertegenwoordigd blijft op een bijeenkomst van de raad van bestuur zonder verontschuldiging of wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid bestuurder was en deze hoedanigheid verliest.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit per aangetekend schrijven bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag de werking van de vereniging in het gevaar wordt gebracht of wanneer het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

ARTIKEL 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Op de bijeenkomsten van de raad van bestuur heeft een bestuurder het recht zich te laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, mits verlening van een schriftelijke volmacht. Een bestuurder kan maximum één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter op eigen initiatief of op verzoek van een bestuurder.

De oproepingen tot de raad van bestuur moeten om geldig te zijn ondertekend of verstuurd worden door de voorzitter. Alle bestuurders moeten worden opgeroepen per gewone of aangetekende brief of per mail, ten minste vijf dagen voor de vergadering. Bij hoogdringendheid kan van deze termijn afgeweken worden, mits alle bestuurders hiermee akkoord zijn.

De agenda van de raad van bestuur wordt vastgelegd door de voorzitter, waarbij deze minstens rekening moet houden met de punten die de verzoekende bestuurder aanbrengt.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd worden geldig ondertekend door de voorzitter. Bij ontstentenis van de voorzitter kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 19

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover post- en koerierdiensten (zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen bij bpost).

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. Indien de raad van bestuur uit minder dan vier personen bestaat, kunnen meerdere functies gecumuleerd worden.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

b) door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte en met uitzondering van het uitvoeren van financiële transacties steeds geldig vertegenwoordigd door het individuele optreden van ofwel de voorzitter ofwel de ondervoorzitter, ofwel de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

penningmeester, ofwel de secretaris.

Voor het uitvoeren van financiële transacties volstaat het individuele optreden van de voorzitter of de ondervoorzitter of de penningmeester tot een bedrag van 2500 EUR. Boven dit bedrag is de gezamenlijke handtekening van twee van vermelde gemandateerden vereist.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door per aangetekend schrijven ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. In dat geval moet de dagelijkse bestuurder een opzegtermijn van drie maanden in acht nemen.

b) door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene. Deze stemming gebeurt geheim.

c) wanneer een dagelijks bestuur in een bepaalde hoedanigheid aangesteld werd als dagelijks bestuur en deze hoedanigheid verliest.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter en bij diens belet of afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk gegeven worden.

Elk lid beschikt over één eigen stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief of per mail tenminste veertien dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste acht dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit, met uitzondering van de bepaling in artikel 13 van de statuten.

ARTIKEL 30

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3e van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5e van de stemmen worden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3e der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 33

De al dan niet overgebleven stichtende leden beschikken over de algemene vergadering over een vetorecht. Dit houdt in dat zij bepaalde beslissingen kunnen tegenhouden indien zij unaniem samen hun veto stellen tegen de genomen meerderheidsbeslissing.

De stemming op de algemene vergadering wordt gehouden door afroeping of handopsteking. Er wordt een geheime stemming voorzien in geval een lid hierom verzoekt, alsook bij besluitnamen tot benoeming of afzetting van bestuurders of tot uitsluiting van een lid.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

De leden kunnen de notulen van de algemene vergadering eveneens raadplegen via de website van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

vereniging.

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk vanaf de oprichtingsdatum tot 31 december 2013.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wijzigingen toepasselijk.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

ARRAKIS nv, Panharinglaan 11, 8660 De Panne, ondernemingsnummer 0440.481.750, vertegenwoordigd door Vincke Swen

GRIN bvba, Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen, ondernemingsnummer 0477.970.171, vertegenwoordigd door Wouters Wim

IBBT vzw, Gaston Crommenlaan 8 bus 102, 9050 Gent, ondernemingsnummer 0866.386.380, vertegenwoordigd door Verplancke Nico

Hogeschool West-Vlaanderen, Vlaamse autonome hogeschool, ondernemingsnummer 0259.366.716, Marksesteenweg 58, 8500 Kortrijk, vertegenwoordigd door Leenknegt Rik

NEOPICA bvba, Ottergemsesteenweg 379, 9000 Gent, ondernemingsnummer 0891.990.323, vertegenwoordigd door Hautekeete Filip

VISUAL IMPACT bvba, Zijpstraat 108, 9308 Hofstade, ondernemingsnummer 0452.130.460, vertegenwoordigd door Van Lier Kris

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht. De raad van bestuur heeft onder zijn leden de functies verdeeld als volgt:

Voorzitter: ARRAKIS nv, Panharinglaan 11, 8660 De Panne, ondernemingsnummer 0440.481.750, vertegenwoordigd door Vincke Swen

Ondervoorzitter: VISUAL IMPACT bvba, Zijpstraat 108, 9308 Hofstade, ondernemingsnummer 0452.130.460, vertegenwoordigd door Van Lier Kris

Secretaris: Hogeschool West-Vlaanderen, Vlaamse autonome hogeschool, ondernemingsnummer 0259.366.716, Marksesteenweg 58, 8500 Kortrijk, vertegenwoordigd door Leenknegt Rik

Penningmeester: NEOPICA bvba, Ottergemsesteenweg 379, 9000 Gent, ondernemingsnummer 0891.990.323,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

vertegenwoordigd door Hautekeete Filip

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte en met uitzondering van het uitvoeren van financiële transacties steeds geldig vertegenwoordigd door het individuele optreden van ofwel de voorzitter ofwel de ondervoorzitter, ofwel de penningmeester, ofwel de secretaris.

Voor het uitvoeren van financiële transacties volstaat het individuele optreden van de voorzitter of de ondervoorzitter of de penningmeester tot een bedrag van 2500 EUR. Boven dit bedrag is de gezamenlijke handtekening van twee van vermelde gemandateerden vereist

Te Gent, op 22 mei 2012,

ARRAKIS nv, vertegenwoordigd door Vincke Swen

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
FLEMISH GAMES ASSOCIATION, AFGEKORT : FLEGA

Adresse
GASTON CROMMENLAAN 8, BUS 103 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande