FLORALL

Association sans but lucratif


Dénomination : FLORALL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.970.157

Publication

29/05/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



lIll liii I 11111 II IIII (iII Il lI

*12096137*

la~

s E Sti

Qndernemingsnr : 08145 S`"Ω  AS`i-

Benarrling

(voiuif) : FLORALL

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zeterf : 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem), Kortrijksesteenweg 1097/A

Onderwerp akte : oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Alex DE WULF, geassocieerd notaris te Oostakker, Stad Gent, op 25 april 2012, neergelegd voor registratie, dat:

1.De "MAATSCHAPPIJ VOOR LANDBOUW- EN PLANTKUNDE TE GENT', met zetel te 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem), Kortrijksesteenweg 1097/A, 0406.711.102 RPR Gent;

Vertegenwoordigd overeenkomstig het artikel 14 van haar statuten, door een gedelegeerd bestuurder, de Heer OPRINS Jan, wonende te 2310 Rijkevorsel, Sint Lenaartsesteenweg 91, hiertoe benoemd bij beslissing van de algemene vergadering van 16 december 2011, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 24 januari 2012, onder het nummer 12022324.

2. De feitelijke vereniging "ALGEMEEN VERBOND VAN DE BELGISCHE SIERTELERS EN GROEN VOORZIENERS", met zetel te 9080 Lochristi, Denen 157;

Vertegenwoordigd overeenkomstig het artikel 18.3 van haar huishoudelijk reglement, door haar voorzitter, de Heer HEUNGENS Géry, wonende te 9940 Evergem, Doornzeelsestraat 172, hiertoe benoemd bij, de oprichting.

3, de Heer HEUNGENS Géry, te 9940 Evergem, Doornzeelsestraat 172,

4. de Heer TIERENS Koen, te Kampenhout, Brouwerijstraat 56.

5. de Heer FONCKE Ignace, te Zulte, Tuttegemstraat 22.

6. de Heer VAN HULLE Joeri, te Maldegem, Butswervestraat 29.

7. de Heer OPRINS Jan, te 2310 Rijkevorsel, Sint Lenaartsesteenweg 91.

8, de Heer HOLLEVOET Edmond, te Temse, Luiseekstraat 12a

9. de Heer DE WAELE Hubert, te Oostakker, Wulverdam 24.

10. de Heer TOEBAERT Pieter, te Affligem, Kerkstraat 83.

De volgende vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht:

NAAM  ZETEL

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni

1921 betreffende de verenigingen zonder winst-'oogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk

en de stichtingen (hierna genoemd "V&S-wet"), De vereniging draagt de naam "FLORALL".

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem),

Kortrijksesteenweg 1097/A, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

LEDEN

Als lid van de vereniging worden enkel natuurlijke personen toegelaten.

In de vereniging worden twee categorieën leden onderscheiden:

" Tot de leden van categorie A kunnen toetreden: natuurlijke personen die gemachtigd zijn om de feitelijke vereniging "ALGEMEEN VERBOND VAN DE BELGISCHE SIERTELERS EN GROENVOORZIENERS" (afgekort AVBS) te vertegenwoordigen. Om als lid van de categorie A tot de vereniging te kunnen toetreden, moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door het Presidium van het AVBS;

" Tot de leden van categorie B kunnen toetreden: natuurlijke personen die gemachtigd zijn om de vereniging zonder winstoogmerk "KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ VOOR LANDBOUW- EN PLANTKUNDE" te vertegenwoordigen. Om als lid van categorie B tot de vereniging te kunnen toetreden, moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door de Raad van Bestuur van de vereniging zonder winstoogmerk "KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ VOOR LANDBOUW- EN PLANTKUNDE".

De vereniging dient te allen tijde minstens acht (8) leden te tellen. Hiervan dienen te allen tijde minstens vier leden te behoren tot categorie A en minstens vier leden tot categorie B. Bovendien dient het totaal aantal leden van categorie A steeds gelijk te zijn aan dat van categorie B. Ten slotte dient het totaal aantal leden van aile categorieën samen steeds hoger te zijn dan het totaal aantal bestuurders.

~~{í~F~~ r~!.`~ ,'F` I.,e,E,r_~''_ FECtC 2c' ~s" ~~_~ _Ifs-,?..'].-'r.~l,,a~l~er 1 1." -t~C. r5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging telt enkel werkende leden. Om als werkend lid tot de vereniging te kunnen toetreden, moet het kandidaat-lid aanvaard worden door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard ais werkend lid.

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Elk lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult. Het lidmaatschap neemt eveneens van rechtswege een einde bij verlies van de hoedanigheid op grond waarvan hij als lid werd voorgedragen en bij kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring. Het lidmaatschap neemt eveneens een einde op verzoek van het orgaan door hetwelk hij als lid werd voorgedragen.

Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het Bestuur van onderhavige VZW of op verzoek van minstens één vijfde van de werkende leden worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering,

DOEL

De vereniging stelt zich tot doel het steunen van de promotie, alsook de belangen van de markt en afzet, van de Vlaamse en Belgische Sierteelt en haar producten in zowel een nationale als een internationale context,

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vereniging worden verwezenlijkt, behoren onder meer, de periodieke organisatie van vakbeurzen voor sierplanten, boomkwekerijproducten en snijbloemen alsmede het ondersteunen van sier- en boomkwekerijproducten en hun aanverwanten, warme kasplanten, alle perk-, terras en balkonplanten, alle snijbloemen en de kweek daarvan en dit met zijn toebehoren van materiaal tot lectuur. Het promoten van belangen van tuinarchitecten en tuinaannemers, fleuristen en sierkunstenaars, zowel beroeps als liefhebbers. Alle deze beschrijvingen moet men interpreteren in de ruimste zin van het woord.

Om het doel omschreven in het eerste lid te bereiken kan de vereniging daarenboven ook aile initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen. Zij mag hiertoe alle nodige en nuttige diensten verrichten, Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsactiviteiten te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met aile ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig zijn. Zij kan activiteiten ontplooien zowel in België als daarbuiten.

ALGEMENE VERGADERING

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden: 1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3.de kwijting aan de bestuurders;

4.de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

5.de ontbinding van de vereniging;

6.de uitsluiting van een lid;

7.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

8.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het lopend jaar.

Een Algemene Vergadering der leden dient samengeroepen te worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens twee bestuurders. Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn ontstentenis door minstens twee bestuurders alsook wanneer ten minste één vijfde van de leden van de vereniging daarom verzoekt.

Elke oproeping tot een Algemene Vergadering dient schriftelijk of per email te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand.

BOEKJAAR

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste zes personen, gekozen uit de leden van de vereniging, Het aantal bestuurders moet in ieder geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders voor een door haar te bepalen termijn. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar. Minstens drie bestuurders worden gekozen uit de leden die behoren tot categorie A. Minstens drie bestuurders worden gekozen uit de leden die behoren tot de categorie B. Het aantal bestuurders gekozen uit de leden behorend tot categorie A dient steeds gelijk te zijn aan het aantal bestuurders gekozen uit de leden behorend tot categorie B.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist conform de modaliteiten geldend voor de gewone aangelegenheden. Het mandaat vervalt van rechtswege wanneer de bestuurder uit de functie treedt op grond waarvan hij als bestuurder werd verkozen,

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, ontslag van rechtswege, vrijwillig ontslag of afzetting, wordt door de Algemene Vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

de termijn. De bestuurder die verkozen wordt in vervanging van een voortijdig beëindigd mandaat, wordt steeds gekozen uit dezelfde categorie van leden als het mandaat dat beëindigd is.

De bestuurders kiezen onder zich een voorzitter en een secretaris. De voorzitter en de secretaris dienen steeds gekozen te worden uit de bestuurders gekozen uit de leden behorende tot verschillende categorieën, zodanig dat één van beide categorieën steeds in één van beide functies vertegenwoordigd is. De mandaten van voorzitter en secretaris dienen hierbij afwisselend te worden ingevuld door een bestuurder gekozen uit de leden van categorie A en de leden van categorie B.

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt,

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

DAGELIJKS BESTUUR

Voor het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur een secretaris en voorzitter worden aangesteld. De secretaris rapporteert aan de Raad van Bestuur. Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de nood-zakelijkheid om een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. De secretaris verzorgt tevens het notuleren van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. De benoeming van de secretaris en zijn ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt

VERTEGENWOORDIGINSBEVOEGDHEID

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door ofwel de voorzitter ofwel de secretaris, samen met twee bestuurders behorend tot een verschillende categorie, die telkens gezamenlijk dienen op te treden.

BIJDRAGEN

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel steeds vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten.

Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen rechten op de goederen van de vereniging laten gelden.

Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen.

VERMOGEN

Ingeval van ontbinding beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het overblijvend actief van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstcogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in dezelfde regio.

DIVERSE BEPALINGEN

A. Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering

en hebben met eenparigheid van stemmen besloten:

1.Het aantal bestuurders te bepalen op 6

2.Aan te stellen tot bestuurder voor een termijn van 3 jaar, ingaand op heden:

1. de Heer HEUNGENS Géry.

2. de Heer TIERENS Koen.

3. de Heer FONCKE Ignace,

4. de Heer HOLLEVOET Edmond.

5. de Heer DE WAELE Hubert,

6. de Heer OPRINS Jan.

Allen hun mandaat aanvaard hebbende.

B. De aangeduide bestuurders eventueel vertegenwoordigd, zijn vervolgens bijeengekomen in raad van

bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid als :

1.Voorzitter van de raad van bestuur: de Heer HOLLEVOET Edmond, voornoemd.

2.Secretaris: de Heer TIERENS Koen, voornoemd.

Allen hun mandaat aanvaard hebbende.

C, De eerste werkende leden van de vereniging zijn:

1, de Heer HEUNGENS Géry,

2. de Heer TIERENS Koen,

3. de Heer FONCKE Ignace,

4. de Heer VAN HULLE Joeri,

5. de Heer OPRINS Jan,

6. de Heer HOLLEVOET Edmond,

7. de Heer DE WAELE Hubert,

8. de Heer TOEBAERT Pieter,

Voorbehouden

zen het

eeigisch Staatsblad

MOI) 2.2

Luik B - verooiq

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

(opgemaakt v65r registratie in toepassing van artikel 173, 1°bis W. Reg.)

AL e (kM-

Tegelijk hiermee neergelegd:

-een uitgifte van de oprichting dd. 25 april 2012.

DL

1-1

e

e

N

"ça

1::;é.1,..-1.-e " F E

r ." " e. Ï.7_1; I

"

Coordonnées
FLORALL

Adresse
KORTRIJKSESTEENWEG 1097, BUS A 9051 SINT-DENIJS-WESTREM

Code postal : 9051
Localité : Sint-Denijs-Westrem
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande