FOCUS

Association sans but lucratif


Dénomination : FOCUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 429.703.169

Publication

02/10/2014
ÿþ' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

23 Si~P, 2t114

~~a.re C VA.N

KOCâPj~~~ J~á" TE G~NT

VN





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 429.703.169

Benaming :

(voluit) Focus

(verkort)

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Maïsstraat 268

9000 Gent

Onderwerp akte : Voorstel van inbreng om niet van een algemeenheid

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt en gesloten door geassocieerd notaris Ruben Van Maelzaeke, geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "WYLLEMAN  VAN DE KEERE  VAN MAELZAEKE GEASSOCIEERDE NOTARISSEN" met zetel te Evergem-Sleidinge, Sleidinge-dorp 102, op 16 september 2014, nog te registreren, dat de raden van bestuur van de hierna genoemde verenigingen zijn bijeengekomen:

1. De vereniging zonder winstoogmerk 'Hove te Donc', met zetel te 9990 Maldegem,

Paardekerkhof 4, met ondernemingsnummer 445.278.401.

zijnde `de inbrengende vereniging'

2. De vereniging zonder winstoogmerk `Focus', met zetel te 9000 Gent, Maïsstraat

268, met ondernemingsnummer 429.703.169.

zijnde `de verkrijgende vereniging'

De bestuursorganen verbinden zich er toe om alles te doen wat in hun macht ligt met het oog op de verwezenlijking van het hierna vermeld voorstel tot inbreng om niet van een algemeenheid dat zal worden onderworpen aan de goedkeuring van hun respectievelijke buitengewone algemene vergaderingen, in toepassing van artikel 58 van de V.Z.W-Wet.

De respectievelijke algemene vergaderingen die tot de inbreng om niet van een algemeenheid zullen beslissen, zullen volgende agendapunten hebben:

1) Goedkeuring van de verslagen en documenten van de inbreng om niet van de algemeenheid;

2) Besluit tot inbreng om niet van de algemeenheid.

3) Beschrijving van het ingebrachte vermogen.

Onderhavig voorstel, opgesteld overeenkomstig de artikelen 760 en 770 van het Wetboek van Vennootschappen, zal neergelegd worden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent, afdeling Gent.

datum vanaf welke de aandelen uitgereikt door de verkrijgende vereniging recht geven te delen in de winsten, alsmede elke bijzondere regeling betreffende dit recht: niet van toepassing

- datum vanaf welke de verrichtingen van de vereniging die de inbreng doet, boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vereniging: 1 januari 2015

- ieder bijzonder voordeel toegekend aan de leden van het bestuursorgaan van de vennootschappen die bij de inbreng betrokken zijn: geen enkel bijzonder voordeel.

bE

B St

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

23/09/2014
ÿþ MOD 2.2

V- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I 1

-

Op de laalste blz van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

1111

12 SEP. 2014

Il

Siji111919V1

NEERGELEGD

REelitBANK VAN KOOPHANDEL TE GENT

Ondernemingsnr 429.703.169 Benaming

(voluit) : Focus vzw

(verkort)

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Maisstraat 268, 9000 Gent

Onderwerp akte Benoemingen en ontslagen bestuurders

Op de algemene vergadering van 3 juni 2014 werd overgegaan tot de benoeming van volgende leden van: de raad van bestuur:

Mevr Desplentere Sabine, RR 67.05.311024.03

Het mandaat van ondergenoemden als bestuurder werd beëindigd:

Mevr.. VVittevrongel Marie-Rose, Waterschootstraat 1, 9100 Belsele,

Dhr, Van Damme Etienne, Maurice Sysstraat 5, te 9040 Sint Amandsberg

Dhr, Herrebout Eddy, Maïsstraat 356 te 9000 Gent

Mevr Scheltjens Lizy, Donkvijverstraat 60 B2 te 9120 Beveren (Waas)

Danny Pille, Lekedorpsstraat 96, 8600 Leke-Diksmuide

Nancy Cantens, Baarstraat 22, 9170 Sint-Gillis-Waas

Leu-- e-zi>9

1.)004-2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

07/01/2015
ÿþ in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





NEERGELEGD

2 4 DEC. 2014

RECHTBANK VAN

KOOPHANI1831IffiDGENT







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr Benaming : 429.703.169

(voluit) FOCUS

(verkort) V,z.w.

Rechtsvorm Maïsstraat 268

Zetel : 9000 Gent

Onderwerp akte : VZW: wijziging

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt en gesloten door geassocieerd notaris Ruben Van Maelzaeke, geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VYLLEMAN -- VAN DE KEERE -- VAN MAEI1AEKE GEASSOCIEERDE NOTARISSEN" met zetel te Evergem-Sleidinge, Sleidinge-dorp 102, op 16 december 2014, nog te registreren, dat de algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk 'Hove te Donc', met zetel te 9990 Maldegem, Paardekerkhof 4, met ondememingsnummer 445.278.401. is bijeengekomen en dat onder meer volgende beslissingen werden genomen met éénparigheid van stemmen :

EERTSE BESLUIT : goedkeuring van het verslap en documenten van de inbreng om niet van een algemeenheid

e) De voorzitter geeft een korte samenvatting van het inbrengvoorstel waarin wordt voorgesteld tot inbreng om niet van de algemeenheid waarbij het gehele vermogen van de inbrengende vereniging, zowel de rechten als de verplichtingen, de activa en de passiva, overgaat op de verkriigende vereniging, de vereniging zonder winstoogmerk `Focus', met zetel te 9000 Gent, Maïsstraat 268, met ondememingsnummer 429.703.169. Deze vereniging werd opgericht ingevolge onderhandse akte van 4 juli 1985, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De statuten werden voor het laatst gewijzigd ingevolge beslissing van de algemene vergadering van 16 juni 2005, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 27 december 2005, onder nummer 05187800. b) De algemene vergadering ontslaat de voorzitter van het voorlezen van het voormeld omstandig verslag dat de inbrengende vereniging aan haar leden heeft overgemaakt, ten minste één maand voor huidige algemene vergadering.

TWEEDE BESLUIT : besluit tot inbreng om niet van de algemeenheid

De algemene vergadering van de inbrengende vereniging beslist om over te gaan tot inbreng om niet van de algemeenheid waarbij hun gehele vermogen, zowel de rechten als de verplichtingen overgaat op de verkrijgende vereniging, zijnde de vereniging zonder winstoogmerk 'Focus', en dit aan de in het voorstel tot inbreng opgenomen voorwaarden, in toepassing van artikel 58 van de V.Z.W.-Wet, verwijzend naar de artikelen 670 en 770 van het wetboek van vennootschappen.

Alle vermogensbestanddelen, activa en passiva, zullen worden overgenomen in de boekhouding van de verkrijgende vereniging.

Alle verrichtingen van de inbrengende vereniging worden boekhoudkundig geacht te zijn verricht voor de verkrijgende vereniging vanaf 1 januari 2015.

Verder bevestigt de algemene vergadering dat

- er geen aandelen worden uitgereikt door de verkrijgende vereniging die recht geven te delen in de winsten, gezien het in casu gaat over verenigingen zonder winstoogmerk

- er geen enkel bijzonder voordeel wordt toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de verenigingen die bij de inbreng betrokken zijn.

DERDE BESLUIT : beschrijving van het ingebrachte vermogen

Voor de beschrijving van de elementen van de inbreng wordt verwezen naar voormeld omstandig verslag, waarin een opgave werd gedaan van de stand van het vermogen van elke voormelde inbrengende vereniging. Het volledige vermogen van de inbrengende vereniging, alle activa en passiva, alle overeenkomsten met interne en externe medewerkers, kortom alle rechten en plichten die bestonden in hoofde van inbrengende vereniging, zullen per 1 januari 2015 verder gezet worden door de voormelde verkrijgende vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

-VIERDE BESLUIT :vaststelling-ontbinding,

De comparanten verzoeken ondergetekende notaris vast te stellen dat, ingevolge de overeenstemmende beslissingen genomen in de inbrengende en in de verkrijgende vereniging, genoemde inbreng om niet van een algemeenheid is voltrokken en dat bijgevolg:

- de inbrengende vereniging zonder winstoogmerk 'Hove te Donc' heeft opgehouden te bestaan en zonder vereffening ontbonden wordt, vanaf 1 januari 2015;

- het geheel vermogen van de inbrengende vereniging zonder winstoogmerk 'Hove te Donc' overgedragen werd naar de overnemende vereniging 'Focus',

VIJFDE BESLUIT : kwijting van de leden van de raad van bestuur

De kwijting aan de bestuurders van de inbrengende vereniging zonder winstoogmerk 'Hove te Donc' zal gestemd worden door de algemene vergadering van de verkrijgende vereniging, zijnde de vereniging zonder winstoogmerk 'Focus', na de goedkeuring van de eerste jaarrekening, opgemaakt na de inbreng.

ZESDE BESLUIT : machtiging - volmacht

De algemene vergadering geeft unaniem volmacht aan elk lid van de raad van bestuur van de verkrijgende vereniging, zijnde de vereniging zonder winstoogmerk 'Focus', om individueel handelend alle nuttige en noodzakelijke handelingen te stellen voor de uitvoering van de hiervoor genomen beslissingen en onder meer om aile verklaringen van overdracht of doorhaling te doen bij de bevoegde autoriteiten, de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid en andere overheidsdiensten, financiële en sociale instellingen, zonder beperking; en zo nodig eventuele aanvullingen van huidige akte te doen die zich zouden opdringen met betrekking tot gegevens die aan een bijzondere publiciteit zijn onderworpen.

De schuldeisers van de voormelde inbrengende vereniging kunnen zekerheid eisen, uiterlijk tot twee maanden na huidige bekendmaking van de inbreng om niet van de algemeenheid In de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Voor beredeneerd uittreksel, afgeleverd voor registratie van de akte

Ruben Van Maelzaeke

Geassocieerd notaris

Tegelijk neergelegd:

- expeditie van het proces-verbaal;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

13/10/2011
ÿþ MOD 2.2

Rn_ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

I NEERGELEGD

- 3 OU. 2011

1-t! ,_ r: fiA\ K VAN i<r,DU-,A.GfiftleTi= GENT

I~II~~MNNIWYN~IWIW~I

=1115400"

Ondernemingsnr : 429.703.169 Benaming

(voluit) : Focus Gent

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Maisstraat 268, 9000 Gent

Onderwerp akte : Naamswijziging en ontslag/benoeming bestuurders

Op de algemene vergadering van 17 mei 2011 werd beslist om naam van 'Focus Gent' te wijzigen in: 'Focus'. De nieuwe naam zal gevoerd worden vanaf 1 oktober 2011.



Ilijlagen bij liàlrel i aStaatsbr d -13IIOT2ÜI1- Annexes du Moniteur belge

Op de algemene vergadering van 17 mei 2011 werd overgegaan tot de herbenoeming van volgende leden van de raad van bestuur:



Mevr. Cantens Nancy, Baarstraat 22, 9170 Sint-Gillis-Waas

Dhr. Putman Marc, Keizersvest 16, 9000 Gent

Mevr. Wittevrongel Marie-Rose, Waterschootstraat 1, 9100 Belsele,

Mevr. Geys Elisabeth, Houtenkruisstraat 19, 9250 Waasmunster,

Mevr. Christiane Van Landeghem, Donksesteenweg 105, te 2930 Brasschaat,

Dhr. Van Damme Etienne, Maurice Sysstraat 5, te 9040 Sint Amandsberg,

Dhr. Vandenhoven Joannes, Petrus De Broestraat 27, te 9030 Mariakerke,

Dhr. Herrebout Eddy, Maïsstraat 356 te 9000 Gent,

Mevr. Stevens Helga, Victor Braeckmanlaan 62, Gent





Het mandaat van ondergenoemde als bestuurder werd beëindigd::

Paul Bracke, Baasrodeveerstraat 74, 9220 Hamme Moerzeke

Volgende bestuurders werden nieuw benoemd:

Dhr Auwerx Wim, RR: 771 107 109 17

Mevr Scheltjens Lizy, RR: 810717 084 12







Gent, 17105/2011

Marie-Rose Wittevrongel

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

11/06/2015
ÿþ Pf M0D 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ill111111111111g1!1111111111111

~ 2 .,-e-3-21":,15

~_

Griüie

1F'

~~+. . L!.-1.~ ~ 1 .  % .~- _ _^-

Ondernemingsnr : 429.703.169

Benaming

(voluit) : Focus

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Maisstraat 268, 9000 Gent

Onderwerp akte : Naamswijziging, wijziging statuten, aanvaarding nieuwe leden algemene vergadering

Agendapunt 1: De gezamenlijke algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Focus, beraadslagend overeenkomstig de wettelijke en statutaire bepalingen , heeft op 16 deoember 2014, met eenoparigheid van stemmen beslist, om de naam van de vzw te wijzigen in Focus-Plus,

Agendapunt 2: De gezamenlijke algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Focus, beraadslagend overeenkomstig de wettelijke en statutaire bepalingen , heeft op 16 december 2014, met eenoparigheid van stemmen beslist om volgende personen bijkomend te aanvaarden als lid van de algemene vergadering:

Claeys Monique, Vindictivelaan 6/2, 8400 Oostende

Decorte Karine, Pastoor De Swaeflaan 55, 9990 Maldegem

Degrande Robert, Reesinghelaan 23, 9990 Maldegem,

hlaegeman Bettie, Malelatenstraat 3, 8310 St. Kruis-Brugge

Pieters Patrick, Motenseenstraat 27/0101, 8200 Sint-Andries

Van den Bussche Marleen, Kleine Lievevrouwedreef 8, 9990 Maldegem

Van Landschoot Gabriël, Kleitkalseide 28, 9990 Maldegem

Verlinde André, De Paallanden 8, 8310, St. Kruis-Brugge

Verscheure Filip, Victor De Lillelaan 15, 9990 Maldegem,

De Paepe Paul, Reesinghelaan 49, 9990 Maldegem

Willekens Dries, Legendaledreef 74, 8020 Oostkamp

De Roo Arnold, Warmestraat 38,9990 Maldegem

Fonteyne Yvan, Zevenbergenlaan3, 8200 Sint-Michiels Brugge

Agendapunt 3: Vervolgens heeft de gezamenlijke algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Focus, beraadslagend overeenkomstig de wettelijke en statutaire bepalingen , op 16 december 2014 beslist, niet eenoparigheid van stemmen, de genoemde statuten en alle latere wijzigingen op te heffen en te-vervangen door de hierna volgende statuten.

STATUTEN

TITEL 1 NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Art 1  De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam: Focus-Plus

Art 2  De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Maïsstraat 268, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Oost-Vlaanderen .

Art 3

§ 1: De vereniging stelt zich tot doel met uitsluiting van elk winstoogmerk dienstverlening op te richten, te beheren en uit te baten ten behoeve van personen met een beperking die zo zelfstandig mogelijk willen wonen en leven zodat zij volwaardig kunnen participeren in de maatschappij. Deze ondersteuning realiseren we met

Op de laatste blz. Van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

c

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

respect voor ieders eigenheid en is gebaseerd op de regie van de gebruiker. Het bereiken van een evenwicht tussen de belangen van de gebruikers, medewerkers en organisatie binnen een regionale , intersectorale verankering is daarbij essentieel.

§ 2:De vereniging tracht dit doel ondermeer te bereiken door het uitbaten van verschillende diensten zelfstandig wonen voor personen met een beperking

§ 3: De vzw kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten alle tijde volledig zullen bestemd worden voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

§ 4: De vzw ontwikkelt nieuwe cliëntgerichte initiatieven en er kunnen verschillende samenwerkingsvormen uitgebouwd worden om regionale verankering te verstevigen.

Art 4  De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. TITIL Il  LEDEN

Art 5 - Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet ten minste 5 bedragen Art 6  Nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur.

Art 7

§1: De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden, Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of door zegels te leggen.

§2: In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art 8  Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap van de persoon schorsen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschaprechten.

Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De leden die tot de vereniging toetraden uit hoofde van een bepaalde hoedanigheid verliezen het lidmaatschap van de vereniging zonder winstoogmerk, zodra ze bij hun opname vermelde hoedanigheid die hun opname rechtvaardigde, verliezen.

TITEL lil  ALGEMENE VERGADERING

Art 9 -- De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over een stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan twee volmachten beschikken.

Art 10  De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

.de wijziging van de statuten

.de benoeming en afzetting van de bestuurders

" de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

" de goedkeuring van de begrotingen, resultatenrekeningen en jaarverslagen

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

.de ontbinding van de vzw

.de uitsluiting van een lid

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art 11 - § 1 In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste een gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de (jaar)rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgende jaar.

§ 2 Bijzondere algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur en moeten gehouden worden indien minstens één vijfde van de leden daarom verzoekt.

§ 3 Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren, hetzij per brief, fax of mail , ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders.

§ 4 Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§ 5 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de afgevaardigd bestuurder, of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

§ 6 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Ieder voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de effectieve leden, moét aan de dagorde van de algemene vergadering worden toegevoegd,

§ 7 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de geldende wettelijke voorwaarden in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 8 Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. Het wordt aan de leden bezorgd , uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Uittreksels uit deze verslagen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders

Derden, die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL 1V - RAAD VAN BESTUUR

Art 12 - § 1 De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering en is te allen tijde door deze afzetbaar

De raad van bestuur wordt prioritair samengesteld op basis van diversiteit in specifieke competenties noodzakelijk voor deugdelijk bestuur.

§ 2 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, Er kan beslist worden tot een onkostenvergoeding die nader omschreven wordt in het huishoudelijk reglement

§ 3 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

§ 4 Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen uit de RVB via een schrijven gericht aan de Raad Van Bestuur.

§ 5 De bestuurders worden verkozen voor een termijn van vijf jaar . Dit mandaat is hernieuwbaar.

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§ 6 De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders kiezen uit hun leden de voorzitter, de secretaris en de afgevaardigde bestuurder.

Art 13 - § 1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering , in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beschikking en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort

" "

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle gerechtsgedingen, en beslist over het ai dan niet aanwenden van de rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels -en bankverrichtingen, van het opheffen van de hypotheken.

§ 2 Alle 'bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan een of meer personen al dan niet bestuurders. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar,

§ 4 De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen en samenwerkingsakkoorden uit die hij nodig oordeelt.

§ 5 Het dagelijks bestuur van de vzw wordt opgedragen aan de directie van de vereniging, Bij gebrek aan een wettelijke omschrijving van wat 'dagelijks bestuur' omvat, worden tot de daden van het dagelijks bestuur gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

§ 6 om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders.

Art 14

§ 1 De raad van bestuur vergadert minstens vier maal per jaar

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeen geroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, per brief, fax of mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda,

§ 3 ln spoedeisende gevallen, op initiatief van de voorzitter, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, mail of fax aan de voorzitter.

§ 4 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn, Iedere bestuurder beschikt over een stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, vertegenwoordigde bestuurders worden aanzien als aanwezig, Een bestuurder mag echter niet over meer dan twee volmachten beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft ( eenvoudige meerderheid ) van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt is de stemming geheim.

De raad van bestuur stelt het dagelijks bestuur samen uit zijn leden. Het dagelijks bestuur vergadert in functie van noodzaak en bestaat uit de voorzitter, de afgevaardigde bestuurder en twee andere bestuurders.

§ 5 Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en aan de bestuurders bezorgd, uiterlijk tegen het bijeen roepen van de volgende vergadering. Uittreksels uit deze verslagen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders

Derden, die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL V  DIVERSE BEPALINGEN

Art 15  Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Art 16 -- Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Voorbehouden Qan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Art 17 - Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, .overeenkomstig de wet van 2 mei 2002 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk.

Art 18  In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren der lasten , overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art 19  Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 2 mei 2002 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk van toepassing.

Agendapunt 3:

De gezamenlijke algemene vergadering van , de vereniging zonder winstoogmerk Focus, beraadslagend overeenkomstig de wettelijke en statutaire bepalingen , heeft op 16 december 2014, met eenoparigheid van stemmen beslist om volgende personen te benoemen tot bestuurder;

Dhr Wim De Pauw, RR 60 12 17 333 16

Mevr Elizabeth Geys, RR 55 01 01 548 02

Dhr Marc Putman, RR 44 09 07 037 61

Dhr Wim Auwerx, RR 77 11 07 109 17

Dhr Yvan Fonteyne, RR 49 03 27 369 65

Dhr Gabriël Van Landschoot, RR 53 02 244 97 07

Dhr Leo Goetgeluck, RR 55 12 23 741 22

Mevr Sabine Despientere, RR67 05 31 024 03

Dhr Karel Braet, RR 69 08 26 303 34

Dhr Robert Degrande, RR 45 07 19 391 33

Mevr Bettie Haegeman, RR 56 09 16 288 83

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FOCUS

Adresse
MAISSTRAAT 268 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande