FORENSISCH PSYCHIATRISCH CENTRUM GENT, AFGEKORT : FPC GENT

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : FORENSISCH PSYCHIATRISCH CENTRUM GENT, AFGEKORT : FPC GENT
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 555.926.992

Publication

15/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK I. - KARAKTER VAN DE VENNOOTSCHAP.

Artikel 1.- Vorm - Naam.

De vennootschap neemt de vorm aan van een naamloze vennootschap.

Ze draagt de naam : "Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent", afgekort "FPC Gent".

De naam of de afgekorte naam mogen afzonderlijk gebruikt worden.

Artikel 2.- Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9000 Gent Hammerikstraat.

Hij kan, bij besluit van de raad van bestuur, naar elke andere plaats in België worden overgebracht. Iedere verandering van de zetel van de vennootschap wordt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt door toedoen van de bestuurders.

De vennootschap kan, bij besluit van de raad van bestuur en met inachtneming van de wettelijke beschikkingen inzake het taalgebruik in België, administratieve of exploitatie zetels, dochtervennootschappen, bijkantoren en agentschappen vestigen in België en in het buitenland. Artikel 3.- Doel.

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, alleen of in participatie met derden,

Het oprichten, beheren en in stand houden van instellingen voor forensische psychiatrie met poliklinische en klinische behandeling van personen waarvan de Belgische rechtbanken hebben bepaald dat zij van overheidswege zullen worden verpleegd en van andere personen die al dan niet in verband met een uitspraak van een Belgische rechtbank voor opname en/of behandeling in een dergelijke instelling in aanmerking komen.

Zij kan alle burgerlijke, industriële, handels-, roerende of onroerende verrichtingen doen, in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met één of andere afdeling van haar doel, of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan uit te breiden of te vergemakkelijken. Zij kan op alle wijzen deelnemen in alle vennootschappen of ondernemingen met een gelijk of aanverwant doel of waarvan het doel, zelfs onrechtstreeks, van aard zou zijn de verwezenlijking van het hare te vergemakkelijken.

Zij kan eveneens alle overeenkomsten van samenwerking, rationalisatie, vereniging of andere afsluiten met dergelijke vennootschappen of ondernemingen.

Zij mag zich borg stellen of personele of zakelijke zekerheden stellen ten bate van om het even welke, al dan niet verbonden, natuurlijke of rechtspersoon. Zij mag de functie van bestuurder, zaakvoerder en vereffenaar uitoefenen.

Artikel 4.- Duur.

De duur van de vennootschap is onbepaald.

HOOFDSTUK II. - KAPITAAL - AANDELEN.

Artikel 5.- Maatschappelijk kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt een miljoen zeshonderdvijfenzestig duizend (1.665.000) euro. Het is vertegenwoordigd door een miljoen zeshonderdvijfenzestig duizend (1.665.000) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, volledig volgestort.

Artikel 6.- Wijziging van het kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal kan door een besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels gesteld voor de wijzigingen van de statuten mits een unanieme goedkeuring, verhoogd of verminderd worden.

Het maatschappelijk kapitaal kan worden afgelost zonder verminderd te worden door terugbetaling aan de aandelen die dit kapitaal vertegenwoordigen van een gedeelte der uitkeerbare winsten. Artikel 7.- Toegestane kapitaal.

De algemene vergadering mag, bij besluit genomen volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten mits een unanieme goedkeuring en op basis van een met redenen omkleed verslag van de raad van bestuur, vermeld in de agenda, aan de raad van bestuur de bevoegdheid toekennen om het kapitaal in één of meer malen met een bepaald maximum bedrag te verhogen gedurende een periode van vijf jaar te rekenen vanaf de door de wet vastgestelde dag geldend als vertrekpunt van deze termijn.

Deze machtiging kan één of meer malen worden hernieuwd voor een termijn die niet langer mag zijn dan vijf jaar.

De krachtens die bevoegdheid besloten kapitaalverhoging zal kunnen geschieden door middel van inbrengen in geld of, binnen de door de wet gestelde grenzen, in natura of ook nog - met of zonder uitgifte van nieuwe effecten - door omzetting van reserves van welke aard ook of van uitgiftepremies. Wanneer een door de raad van bestuur besloten kapitaalverhoging een uitgiftepremie omvat, zal het bedrag ervan, na eventuele afneming van de kosten, van rechtswege op de onbeschikbare rekening worden geboekt "Uitgiftepremies" genaamd welke, net zoals het kapitaal, de waarborg van derden zal uitmaken en slechts door een besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de voorwaarden van quorum opgelegd door de wet voor de vermindering van het kapitaal en mits een unanieme goedkeuring, zal kunnen verminderd of opgeheven worden, onverminderd het recht van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

de raad van bestuur bepaald in voorgaande alinea, deze uitgiftepremie geheel of gedeeltelijk in kapitaal om te zetten.

Artikel 8.- Voorkeurrecht bij inschrijving.

Bij elke kapitaalverhoging, moeten de nieuwe aandelen waarop in geld wordt ingeschreven eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht tot inschrijving mag evenwel, in het belang van de vennootschap, beperkt of opgeheven worden, hetzij door de algemene vergadering, volgens een besluit genomen volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten mits een unanieme goedkeuring, hetzij door de raad van bestuur handelend in het kader van het toegestane kapitaal, en dit zelfs ten gunste van een of meerdere bepaalde personen andere dan personeelsleden van de vennootschap of haar dochtervennootschappen.

Artikel 9.- Opvragingen op niet volgestorte aandelen.

De stortingen op de niet volgestorte aandelen worden zonder verhaal door de raad van bestuur opgevorderd.

De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet gedaan werden is geschorst zolang deze regelmatig opgevorderde en opeisbaar geworden stortingen niet volledig werden gedaan.

De aandeelhouders kunnen echter het bedrag van hun inschrijving vervroegd volstorten.

Artikel 10.- Aard van de aandelen.

De aandelen zijn en blijven op naam. Zij worden ingeschreven in een register gehouden in de zetel van de vennootschap.

De niet volgestorte aandelen zijn op naam.

De volgestorte aandelen en de andere effecten van de vennootschap zijn op naam of gedematerialiseerd.

De titularis kan op elk ogenblik op zijn kosten de omzetting vragen van zijn effecten in effecten op naam of in gedematerialiseerde effecten.

Het gedematerialiseerd effect wordt vertegenwoordigd door een boeking op rekening, op naam van de eigenaar of de houder, bij een erkende rekeninghouder of bij een vereffeningsinstelling.

Op de vennootschapszetel wordt voor elke categorie effecten op naam een register bijgehouden. Elke titularis van effecten kan kennisnemen van het register met betrekking tot zijn effecten. Artikel 11.- Overdracht van de aandelen.

Begrip  overdracht en  overdragen

Voor de toepassing van dit artikel wordt onder  overdracht en  overdragen begrepen: elke vorm van beschikking onder de levenden over aandelen, ten bezwarende titel of om niet, inclusief maar niet beperkt tot overdracht als gevolg van verkoop, schenking, ruil, liquidatie, inbreng in vennootschappen, het verlenen van opties of inbetalinggevingen, inpandgeving, fusies, splitsing en in het algemeen alle overeenkomsten of beloften die vaststaande of voorwaardelijke, onmiddellijke of toekomstige beschikkingen tot gevolg hebben of kunnen hebben. De onderstaande bepalingen gelden onverminderd eventuele contractuele overdrachtsbeperkingen die in het belang van de vennootschap aangegaan zijn tussen de aandeelhouders onderling of ten opzichte van derde partijen in de Aandeelhoudersovereenkomst of anderszins.

Aanbiedings- en goedkeuringsrecht

De aandeelhouder die zijn aandelen (of een deel ervan) wenst over te dragen aan een derde partij (de  Overdragende Aandeelhouder ) zal aan de andere aandeelhouders (de  Overblijvende Aandeelhouders ) per kennisgeving de identiteit (en alle andere informatie die relevant is voor de afweging door de Overblijvende Aandeelhouders of ze hun goedkeuring verlenen aan de voorgesteld overdracht zoals hieronder beschreven) van de voorgestelde overnemer bezorgen. De voorgestelde overdracht kan slechts plaats vinden indien alle Overblijvende Aandeelhouders deze goedkeuren. De kennisgeving zal tevens een aanbod inhouden aan de Overblijvende Aandeelhouders om het geheel (en enkel het geheel) van de aangeboden aandelen aan de voorgestelde voorwaarden aan te kopen en zal al deze voorwaarden, met inbegrip van maar niet beperkt tot de geboden prijs, uiteenzetten. Dit aanbod kan niet ingetrokken worden gedurende de duur van de procedure uiteengezet in onderhavige paragraaf getiteld "Aanbiedings- en goedkeuringsrecht".

De Overblijvende Aandeelhouders zullen binnen een periode van 10 Werkdagen na ontvangst van de hoger vermelde kennisgeving aan de Overblijvende Aandeelhouders, per kennisgeving bevestigen:

(i) of ze ingaan op het aanbod om alle aangeboden aandelen aan de voorgestelde voorwaarden over te nemen (een gedeeltelijke overname is voor alle duidelijkheid niet mogelijk);

(ii) indien ze niet ingaan op het aanbod om alle aangeboden aandelen aan de voorgestelde voorwaarden over te nemen, of ze hun goedkeuring betreffende de voorgestelde overdracht aan de voorgestelde overnemer verlenen.

In het geval dat een Overblijvende Aandeelhouder niet reageert binnen dergelijke periode, wordt hij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

geacht niet in te gaan op het aanbod en wordt hij geacht zijn goedkeuring betreffende de overdracht aan de voorgestelde overnemer te hebben gegeven. De overdracht aan de voorgestelde overnemer kan slechts plaats vinden indien deze door alle Overblijvende Aandeelhouders werd goedgekeurd (of geacht werd te zijn goedgekeurd).

Indien meerdere Overblijvende Aandeelhouders te kennen geven dat zij ingaan op het aanbod om de aangeboden Aandelen over te nemen, zullen de aangeboden Aandelen overgedragen worden aan deze Overblijvende Aandeelhouders pro rata ten opzichte van het percentage van hun aandelen op moment van de hoger vermelde kennisgeving aan de Overblijvende Aandeelhouders.

De overdracht van de aangeboden aandelen aan de Overblijvende Aandeelhouders die te kennen gaven die over te willen nemen zal geschieden overeenkomstig de voorwaarden en de prijs zoals vermeld in de hoger vermelde kennisgeving aan de Overblijvende Aandeelhouders.

In het geval dat geen van de Overblijvende Aandeelhouders de aandelen zelf overneemt en niet alle Overblijvende Aandeelhouders de transactie goedkeuren (of geacht worden goed te keuren), zullen de Overblijvende Aandeelhouders een periode van drie kalendermaanden hebben beginnend vanaf de laatst tussenkomende weigeringsbeslissing door een Overblijvende Aandeelhouder om een alternatieve overnemer voor te stellen met inachtneming van de termijnen vervat in artikel 510 van het Wetboek van Vennootschappen.

Indien de Overblijvende Aandeelhouders de bovenvermelde alternatieve overnemer niet voorstellen binnen de bovenvermelde periode van drie kalendermaanden, kan de Overdragende Aandeelhouder doorgaan met de voorgestelde overdracht.

De goedkeuring door de Overblijvende Aandeelhouders hierboven kan niet worden geweigerd of uitgesteld door een Overblijvende Aandeelhouder(s) tenzij deze schriftelijk motiveert waarom volgens de Overblijvende Aandeelhouder(s) de voorgestelde overnemer:

(i) niet de juridische capaciteit, machtiging of bevoegdheid heeft om een partij te worden tot de nodige documentatie of om zijn verplichtingen als aandeelhouder uit te voeren;

(ii) niet bezit over de nodige kwalificaties, ervaring of technische competentie of middelen (met inbegrip van financiële middelen) die volstaan om de verplichtingen als aandeelhouder te vervullen (of geen mensen tewerkstelt die dit bezitten);

(iii) betrokken is in commerciële of andere activiteiten die, in de redelijke opinie van de Overblijvende Aandeelhouder(s), niet te rijmen vallen met de objectieven van het Project, de ontwikkeling en de exploitatie van het Centrum;

(iv) een rechtstreekse concurrent is van de Overblijvende Aandeelhouder(s) of van de Overdragende Aandeelhouder; of

(v) niet voldoende solvent is om tot de vennootschap op nuttige wijze toe te treden.

Een Overblijvende Aandeelhouder kan ook rechtsgeldig de voorgestelde overdracht weigeren indien de voorgestelde overnemer (i) desgevallend niet bereid of in staat is om de Projectcontracten waarbij de Overdragende Aandeelhouder een partij is over te nemen of gelijkaardige Projectcontracten aan te gaan ter vervanging van de Projectcontracten met de Overdragende Aandeelhouder of (ii) in de redelijke overtuiging van die Overblijvende Aandeelhouder niet beschikt over de vereiste middelen en kennis om dergelijke (nieuwe) Projectcontracten naar behoren uit te voeren.

Elke overname van Aandelen in strijd met de statuten of de Aandeelhoudersovereenkomst, is ongeldig en niet tegenstelbaar aan de Vennootschap en de Aandeelhouders.

Vrije Overdrachten

Een overdracht van Aandelen is vrij en niet onderworpen aan de andere overdrachtsbeperkingen opgesomd in dit artikel 11, indien het een overdracht betreft van een aandeelhouder aan een rechtspersoon die onder de rechtstreekse controle staat van die aandeelhouder of anderszins een verbonden vennootschap betreft. De overdracht kan echter slechts plaats vinden op voorwaarde dat de Overdragende Aandeelhouder (a) schriftelijk bewijs kan voorleggen inzake de redelijkerwijze adequate financiële gezondheid of steun en toegang tot middelen door dergelijke overnemer en (b) per kennisgeving de andere aandeelhouders op de hoogte brengt van dergelijke overdracht met kopie van voormeld schriftelijk bewijs inzake de redelijkerwijze adequate financiële gezondheid of steun en toegang tot middelen van de overnemer.

Elke overdracht overeenkomstig dit artikel wordt gedaan met inachtneming van de volgende modaliteiten tenzij voorafgaandelijk anders overeengekomen tussen de aandeelhouders:

(i) de Overdragende Aandeelhouder blijft hoofdelijk instaan voor de verbintenissen van de overnemer onder de Aandeelhoudersovereenkomst;

(ii) de overnemer blijft, al naargelang het geval, onder rechtstreekse controle van, of blijft een verbonden vennootschap van de Overdragende Aandeelhouder; van zodra dit niet langer het geval is, neemt de Overdragende Aandeelhouder de overgedragen aandelen terug over of zorgt ervoor dat deze worden overgenomen op grond van een conform de Aandeelhoudersovereenkomst toegelaten overdracht van Aandelen.

Voor alle duidelijkheid: het aanbiedingsrecht heeft voorrang op het goedkeuringsrecht van de Overblijvende Aandeelhouders (het aanbod aan de Overblijvende Aandeelhouders kan eerst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

aanvaard worden zodat geen verdere goedkeuring vereist is) tenzij de aandeelhouders voorafgaandelijk anders zijn overeengekomen.

Artikel 12.- Uitgifte van obligaties - Warrants.

De vennootschap mag te allen tijde hypothecaire of andere obligaties creëren en uitgeven door besluit van de raad van bestuur die het type en de voorwaarden van de obligatieleningen zal bepalen.

De vennootschap mag converteerbare obligaties of obligaties met voorkeurrecht, al dan niet verbonden met andere effecten, uitgeven met inachtneming van de door de wet opgelegde voorschriften.

Dergelijke uitgiften vereisen echter het voorafgaande unanieme akkoord van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK III. - BESTUUR EN CONTROLE.

Artikel 13.- Raad van bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden, die voor hoogstens vijf jaar worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders, die ze te allen tijde kan ontslaan. Er bestaan twee categorieën van bestuurders, met name de categorie van de Bestuurders Bedrijfsvoering en de categorie van de Zorgbestuurders. De algemene vergadering beslist bij elke benoeming van een bestuurder tot welke categorie deze zal behoren.

De uittredende bestuurders zijn eenmalig herkiesbaar. Het mandaat der niet herkozen uittredende bestuurders eindigt onmiddellijk na de gewone algemene vergadering.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd..

Artikel 14.- Voorzitterschap  Vergaderingen.

De raad van bestuur kiest een voorzitter uit de Zorgbestuurders en vergadert op zijn oproeping, op de erin aangeduide plaats, in België of in het buitenland, telkens de belangen van de vennootschap dit vereisen en minstens vier keer per jaar. Hij moet bijeengeroepen worden door de voorzitter telkens als tenminste één bestuurder hem hierom schriftelijk verzoekt. In voorkomend geval zal de betrokken bestuurder de relevante informatie aan de voorzitter bezorgen die vervolgens de andere bestuurders tijdig inlicht voorafgaand aan de vergadering en die ervoor instaat dat de bestuurders allen dezelfde informatie ontvangen.

De vergaderingen kunnen telefonisch of via videoconferentie plaats vinden.

De oproepingen geschieden voor iedere bestuurder acht dagen voor de vergadering, behoudens hoogdringendheid, en vermelden de agenda.

De raad van bestuur vergadert geldig zonder oproepingen als alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en de agenda hebben aanvaard.

De raad van bestuur kan bijgestaan worden door een bestuursadviseur die tevens de taak van secretaris op zich zal nemen. De bestuursadviseur verleent advies aan de raad van bestuur maar heeft geen stemrecht.

Artikel 15.- Beraadslagingen.

De raad van bestuur kan alleen geldig beraadslagen over de punten die op de agenda voorkomen wanneer alle leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn.

Iedere bestuurder die belet is kan, zelfs per eenvoudige brief, telegram of telecopie, een ander lid van de raad machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Nochtans kan een bestuurder aldus niet meer dan één van zijn collega's vertegenwoordigen.

De besluiten worden allen genomen met unanimiteit. De stem van de voorzitter van de vergadering is niet doorslaggevend. Bij blijvende onenigheid kan een derde-expert geraadpleegd worden of wordt de aangelegenheid waarvoor geen unanimiteit gevonden kan worden, voorgelegd aan de algemene vergadering.

In de gevallen waar de wet het toelaat en die uitzonderlijk moeten blijven en die behoorlijk door de hoogdringendheid en het belang van de vennootschap worden gerechtvaardigd, mogen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen door de eenparig, schriftelijke toestemming van de bestuurders.

Artikel 16.- Notulen.

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgesteld door notulen door de voorzitter van de vergadering en de secretaris opgesteld en ondertekend samen met de bestuurders die erom vragen. Kopieën of uittreksels van deze notulen worden hetzij door de voorzitter van de raad, hetzij door een gedelegeerd-bestuurder, hetzij door twee bestuurders ondertekend.

Artikel 17.- Dagelijks bestuur - Directiecomité.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dit bestuur aangaat, aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, opdragen.

Hij kan eveneens een directiecomité en alle raadgevende of technische commissies oprichten, al dan niet bestendig, samengesteld uit leden binnen of buiten de raad gekozen en bijzondere bevoegdheden delegeren aan lasthebbers van zijn keuze, waarvan hij de eventuele vaste of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

veranderlijke bezoldiging bepaalt.

Artikel 18.- Controle.

De controle op de financiële toestand van de vennootschap, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in deze rekening wordt opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd voor drie jaar door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De bezoldiging van de commissaris(sen) wordt bij elke benoeming door de algemene vergadering vastgesteld.

De uittredende commissarissen zijn herkiesbaar.

Nochtans is, bij afwijking van de eerste alinea die voorafgaat, de benoeming van één of meer commissarissen niet verplicht, wanneer de vennootschap aan de wettelijke criteria beantwoordt. Artikel 19.- Vertegenwoordiging.

De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte, door de Bestuurder Bedrijfsvoering en een Zorgbestuurder samen optredend. Binnen het kader van het dagelijks bestuur, wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur. Ze is bovendien, binnen het kader van hun lastgeving, geldig verbonden door bijzondere lasthebbers zoals maar niet beperkt tot in voorkomend geval de Directeurs, individueel handelend.

Artikel 20.- Materies expliciet voorbehouden aan de raad van bestuur.

De volgende materies vergen de (unanieme) goedkeuring van de raad van bestuur:

(i) enige kapitaalsuitgaven van meer dan 200.000 EUR die niet inbegrepen zijn in de offerte op basis waarvan het consortium bestaande uit Sodexo Belgium NV en Parnassia Groep B.V., en later uitgebreid met Stichting De Kijvelanden, weerhouden werden op 11 april 2014;

(ii) goedkeuring van het beleidsplan en budget (opgesteld door de Directeurs en voorlegging van het goedgekeurde plan aan de algemene vergadering;

(iii) benoeming van Directeurs;

(iv) benoeming van de leden van een "directiecommissie -1" (dat ressorteert onder de Directeurs en geen directiecomité vormt in de zin van artikel 524bis van het Wetboek van Vennootschappen);

(v) beslissingen inzake klachten van onderaannemers;

(vi) het aanvaarden van sancties van de Aanbestedende Overheid;

(vii) het aanvaarden van schadeclaims door derde partijen;

(viii) benoeming van adviseurs;

(ix) het opstellen van de jaarrekening en voorstel van de winstbestemming;

(x) jaarlijkse evaluatie van contracten met derden.

HOOFDSTUK IV. - ALGEMENE VERGADERINGEN.

Artikel 21.- Vergaderingen.

Ieder jaar wordt er op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de oproepingen aangeduid, een gewone algemene vergadering gehouden de tiende van de maand juni om tien uur. Zo deze dag op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur plaats.

Artikel 22.- Vertegenwoordiging op en toelating tot de algemene vergaderingen.

Ieder aandeelhouder mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een derde, al dan niet aandeelhouder, drager van een bijzondere volmacht, welke bij middel van een gewone brief, telegram of telecopie kan worden gegeven en waarvan de raad van bestuur in voorkomend geval de vorm kan bepalen.

De eigenaars van gedematerialiseerde aandelen dienen, vijf dagen voor de datum bepaald voor de bijeenkomst van de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap of op de plaatsen aangegeven in de oproepingsbrief een door de erkende rekeninghouder of door de vereffingsinstelling opgesteld attest waarbij de onbeschikbaarheid van de gedematerialiseerde aandelen tot op de datum van de algemene vergadering wordt vastgesteld, neerleggen. De aandeelhouders op naam worden op de vergadering toegelaten op vertoon van hun certificaat van inschrijving in het register der aandeelhouders, op voorwaarde dat zij minstens vijf dagen voor de vergadering ingeschreven werden en dat de raad van bestuur het vereist.

Artikel 23.- Bureau.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn ontstentenis, door een andere bestuurder.

De voorzitter stelt de secretaris van de algemene vergadering aan, die al dan niet aandeelhouder is, en de vergadering mag twee stemopnemers kiezen onder de aanwezige aandeelhouders. Artikel 24.- Uitstel.

Iedere algemene vergadering, zowel gewone als bijzondere of buitengewone vergadering, kan tijdens de zitting, bij besluit van de raad van bestuur, drie weken worden uitgesteld.

De volgende vergadering heeft het recht over dezelfde agenda definitief te beraadslagen. De ter gelegenheid van de eerste algemene vergadering vervulde formaliteiten van toelating tot en van vertegenwoordiging op de vergadering blijven geldig voor de tweede.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 25.- Stemrecht.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 26. Beraadslagingen - Notulen.

De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over de punten in de agenda opgenomen, zelfs

al zou het gaan over het ontslaan van bestuurders of commissarissen.

De vergadering kan slechts geldig beraadslagen met unanimiteit.

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en

de aandeelhouders die het vragen.

Kopieën of uittreksels van deze notulen worden hetzij door de voorzitter van de raad van bestuur,

hetzij door een gedelegeerd-bestuurder, hetzij door de Bestuurder Bedrijfsvoering en een

Zorgbestuurder ondertekend.

Met uitzondering van de beslissingen die dienen geakteerd te worden in een notariële akte kunnen

de Aandeelhouders alle beslissingen bij wege van schriftelijke besluitvoering nemen voor zover

toegelaten door het toepasselijke recht.

Artikel 27.- Materies expliciet voorbehouden aan de algemene vergadering.

De volgende materies vergen de (unanieme) goedkeuring van de algemene vergadering:

(i) goedkeuring van het door de raad van bestuur goedgekeurde beleidsplan;

(ii) goedkeuring van het door de raad van bestuur goedgekeurde budget en het ondersteunend financieel plan;

(iii) wijzigingen van het Contract en de overige door de Vennootschap afgesloten contracten betreffende het Project;

(iv) wijziging van of verzaking aan rechten onder of de beëindiging van enige van de Projectcontracten;

(v) benoeming van enig comité van de raad van bestuur;

(vi) indiening van klachten tegen de Aanbestedende Overheid;

(vii) verdeling van taken tussen de aandeelhouders;

(viii) uitkering van dividenden en winstbestemming zoals voorgesteld door de raad van bestuur;

(ix) investeringen en andere beslissingen waarvan de financiële impact 500.000 EUR overschrijdt;

(x) in het algemeen, alle beslissingen met betrekking tot de Projectcontracten;

(xi) vereffening/ontbinding van de vennootschap; en

(xii) in het algemeen alle strategische zaken of aangelegenheden die betrekking hebben op de visie,

missie en uitgangspunten van de Vennootschap of die raken aan het imago van de Vennootschap.

HOOFDSTUK V. - BOEKJAAR - JAARREKENING - WINSTVERDELING.

Artikel 28.- Boekjaar.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Op deze laatste datum stelt de raad van bestuur de inventaris en de jaarrekening op, alsmede, in

voorkomend geval, zijn jaarverslag.

Artikel 29.- Verdeling.

Van het batig saldo wordt minstens vijf percent afgenomen voor het aanleggen van het wettelijk

reservefonds. Deze afneming is niet meer verplichtend wanneer dit reservefonds één tiende van het

maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het saldo staat ter beschikking van de algemene vergadering, die op voorstel van de raad van

bestuur, ieder jaar over de aanwending ervan zal beslissen.

Artikel 30.- Betaling van dividenden.

De betaling van de dividenden gebeurt jaarlijks op de tijdstippen en op de plaatsen die door de raad

van bestuur worden aangeduid.

De raad van bestuur mag, op eigen verantwoordelijkheid en overeenkomstig de wettelijke bepalingen

terzake, de uitkering van interimdividenden beslissen en de datum van hun betaling bepalen mits

voordien de unanieme goedkeuring van de algemene vergadering werd bekomen.

HOOFDSTUK VI. - ONTBINDING - VEREFFENING.

Artikel 31.- Ontbinding.

De ontbinding van de vennootschap kan op ieder ogenblik uitgesproken worden door een besluit van

de algemene vergadering der aandeelhouders genomen volgens de regels vereist voor de

wijzigingen van de statuten mits unanimiteit.

Artikel 32.- Verdeling.

Na aanzuivering van alle schulden en lasten van de vennootschap en de terugbetaling van het

werkelijk volgestort kapitaal wordt het saldo per gelijke delen onder alle aandelen verdeeld.

.../...

-* SLOTBESCHIKKINGEN *-

A. Benoeming van de eerste bestuurders.

Het aantal bestuurders wordt aanvankelijk bepaald op drie (3).

Worden voor deze opdracht voorgedragen als kandidaat:

- voor de benoeming tot Bestuurder Bedrijfsvoering, mevrouw Geneviève Jamin en de heer Marc

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Stas;

- voor de benoeming tot Zorgbestuurder, mevrouw Floor van Dijk en de heer Machiel André Polak;

- voor de benoeming tot Zorgbestuurder, mevrouw Floor van Dijk en mevrouw Marjan Verschuure.

Gelet op de vereiste profielen zoals overeengekomen door de comparanten in de

Aandeelhoudersovereenkomst, worden de volgende kandidaten weerhouden en benoemd tot

bestuurder van de vennootschap:

- mevrouw Geneviève Jamin, als Bestuurder Bedrijfsvoering;

- de heer Machiel André Polak, als Zorgbestuurder;

- mevrouw Marjan Verschuure, als Zorgbestuurder.

Behalve herkiezing zal de opdracht van de bestuurders eindigen onmiddellijk na de gewone

algemene vergadering van het jaar tweeduizend en negentien.

Deze benoeming zal maar uitwerking hebben op de dag van de verkrijging van de

rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

De taak van bestuurder is onbezoldigd.

B. Commissaris.

De taak van commissaris wordt opgedragen aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid PwC Bedrijfsrevisoren, met zetel te Woluwe Garden Woluwedal 18, 1932 Sint-Stevens-Woluwe, dewelke voor het uitoefenen van haar taak vertegenwoordigd zal worden door de heer Jacques Tison, bedrijfsrevisor.

Behalve herkiezing, zal de opdracht van de commissaris eindigen onmiddellijk na de gewone vergadering volgend op de afsluiting van het derde boekjaar.

De bezoldiging van de commissaris zal worden vastgesteld, voor de ganse duur van zijn opdracht, door de eerstvolgende algemene vergadering van de vennootschap.

Deze benoeming zal maar uitwerking hebben op de dag van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

C. Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar zal op de dag van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap aanvangen en eindigen op eenendertig december tweeduizend en vijftien. De eerste gewone algemene vergadering zal dus plaatsvinden in tweeduizend en zestien.

D. Begin van de werkzaamheden.

De werkzaamheden van de vennootschap vangen aan bij haar inschrijving in het handelsregister.

E. Machten.

Alle Machten worden verleend, met recht deze over te dragen aan de bestuurders van de

vennootschap en aan Carl Meyntjens, David Du Pont, Céline De Vree, of enige andere advocaat bij

Ashurst LLP, met kantoren te Louizalaan 489, 1050 Brussel, afzonderlijk optredend, ten einde de

formaliteiten bij alle ondernemingsloket, bij het handelsregister en, in voorkomend geval, bij de

diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde te verzekeren.

.../...

Voor eensluidend analytisch uittreksel.

Samen neergelegd: expeditie en volmachten

(getekend) Damien HISETTE, geassocieerde notaris te Brussel.

14/10/2014
ÿþModWord 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



I1111111111.111111.111t51111111

NEER GELEGD

02 2ovi

RECHTBANK VAN KOOpHANPLTE GENT

Ondememingsnr 555926992

Benaming

(voluit) : Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent

(verkort) :

Rechtsvorm Naamloze vennootschap

Zetel Hammerikstraat, 9000 Gent

(volledig adres)

Onderwerp akte Benoeming Directeur - Volmacht

Uittreksel uit de notulen van de vergadering van de raad van bestuur gehouden op 5 september 2014 De bestuurders beslissen:

De Raad van Bestuur besluit unaniem om de heer Geert Verbeke te mandateren als Algemeen Directeur van de vennootschap en meer bepaald om hem de volgende bevoegdheden te verlenen:

(a)leiding geven aan het personeel dat onder hem ressorteert;

(b)voorbereiden van een jaarlijks budget en op maandelijkse basis afzonderlijk rapporteren dienaangaande aan de Raad van Bestuur met opgave van de door de Raad van Bestuur vooraf gevraagde informatie en in elk geval telkens de Raad van Bestuur hierom verzoekt;

(c)communicatie over aile aspecten die geen betrekking hebben op deze van de hoofdgeneesheer, (d)opvolgen van veranderingen in toepasselijke wetgeving en normen;

(e)ondertekenen van de dagelijkse briefwisseling;

(f)de Vennootschap vertegenwoordigen ten overstaan van elle overheden, administraties en openbare diensten, met inbegrip van, in het bijzonder, de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de griffie, bpost, de telefoonoperatoren en alle belastingadministraties, maar met uitzondering van deze waarvoor de hoofdgeneesheer verantwoordelijk is;

(g)ontvangstbewijzen ondertekenen voor aangetekende brieven, documenten of colli's aan de Vennootschap besteld door bpost, koerierdiensten of andere bedrijven;

(h)de Vennootschap vertegenwoordigen bij de werkgeversorganisaties en vakbonden;

Malle maatregelen nemen die nodig of nuttig zijn om de besluiten van de Raad van Bestuur uit te voeren;

Malle personeelsleden van de Vennootschap in dienst nemen en ontslaan, uitgezonderd medewerkers die benoemd werden tot Directeur door de Raad van Bestuur, zoals gedefinieerd ln artikel 32 van de statuten, of die een vergoeding krijgen die een bedrag van 100.000 EUR bruto per jaar overschrijdt;

(k)alle contracten met zelfstandige dienstverleners afsluiten, tot een maximum bedrag van 100.000 EUR per contract;

Malle contracten met leveranciers afsluiten, tot een maximum bedrag van 200.000 EUR per contract;

(m)aile geldsommen, documenten of goederen van allerlei aard opvorderen, innen en in ontvangst nemen, en er kwijting voor geven tot een maximum bedrag van 200.000 EUR per verrichting;

(n)alle prijsoffertes, bestellingen en contracten voor de aankoop of verkoop van aile roerende goederen ondertekenen en aanvaarden tot een maximum bedrag van 200.000 EUR per verrichting;

(o)alle roerende goederen huren of verhuren en alle leasingovereenkomsten in verband met deze goederen afsluiten, tot een maximum bedrag van 100.000 EUR per verrichting; en

(p)alle dadingen onderhandelen en afsluiten; de Vennootschap vertegenwoordigen, als eiseres of verweerster, in rechte (inclusief voor de Raad van State) en in arbitrageprocedures; alle vereiste of nuttige handelingen stellen met betrekking tot deze procedures, alle uitspraken bekomen en deze laten uitvoeren, voor zover de dading of vordering niet meer dan 100.000 EUR bedraagt.

De voormelde functies worden toegekend voor een duur van vijf jaar waarna zij kunnen worden herzien, beëindigd of hernieuwd door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur acht het in het belang van de Vennootschap om vervolgens een volmacht te verlenen aan Cari Meyntjens, David Du Pont, Céline . De Vree, . George _van Hecke. of . elke . andere .advocaat van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de Instrum- e ------------ hetzij van cie-perso(o-)"n".(e n)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

advocatenkantoor Ashurst LLP, met kantoor te Louizalaan 489, 1050 Brussel, elk afzonderlijk handelend en met mogelijkheid tot indepraatsstelling, om de Vennootschap te vertegenwoordigen voor het vervullen van de i neerieggings- en bekendmakingsformaliteiten in verband met bovenstaande benoeming, Deze volmacht houdt1 in dat de Volmachtdrager aile noodzakelijke en nuttige handelingen kan stellen die verband houden met deze neerleggings- en bekendmakingsformaliteiten.

Vpor-) Behouden aan Ilet Belgisch Staatsblad

George van Hecke

Volmachthouder

-kejik12d, 09,5:)\

Op de laatste biz. van Luik B vernielden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

09/04/2015
ÿþ . L Mod Woel 11.1

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



11

*15051698*

NEERGELEGD

2 7 MART 2015

Ft P D I!9 È!G~ T `

KDDPHANHNO

Ondernemingsnr : 0555.926.992

Benaming

(voluit) : Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent

(verkort) : FPC Gent

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Hammerikstraat Gent 9 0e)0

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel vennootschap Uittreksel van de notulen van de raad van bestuur gehouden op 12 februari 2015.

De raad van bestuur heeft unaniem beslist om:

(a) de maatschappelijke zetel van de vennootschap te wijzigen van Hammerikstraat, 9000 Gent naar Hurstweg 9, 9000 Gent;

(b) een volmacht te verlenen aan Cari Meyntjens, David Du Pont, George van Hecke en Yannick Stemotte of elke andere advocaat van het advocatenkantoor Ashurst LLP, met kantoor te Loulzalaan 489, 1050 Brussel, elk afzonderlijk handelend en met de mogelijkheid tot indeplaatsstelling (de "Volmachtdrager"), om de vennootschap te vertegenwoordigen voor het vervullen van de neerleggings- en bekendmakingsformaliteiten in verband met de wijziging van de maatschappelijke zetel van de vennootschap. Deze volmacht houdt in dat de Volmachtdrager alle noodzakelijke en nuttige handelingen kan stellen die verband houden met deze neerleggings- en bekendmakingsformaliteiten

Yannick Stemotte

volmachtdrager /~

Hierbij neergelegd: huisnummeringsattest r1 Vs di. ©z , zO I S (2)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. ven Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
FORENSISCH PSYCHIATRISCH CENTRUM GENT, AFGEK…

Adresse
HAMMERIKSTRAAT 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande