FREDERIKUS & HENRIETTE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : FREDERIKUS & HENRIETTE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 635.588.837

Publication

20/08/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*15313617*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Neergelegd

18-08-2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnummer :

0635588837

Benaming (voluit) : Frederikus & Henriette

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Bellevue 5 Bus 1001

(volledig adres) 9050 Gent

Oprichting

Onderwerp akte :

Uit de akte verleden op 11 augustus 2015 voor Jean De Groo, geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een CVBA  NOTAS , met zetel te 9000 Gent, Kouter 27, eerstdaags neer te leggen ter registratie, blijkt dat een vennootschap werd opgericht met volgende te publiceren gegevens:

-Oprichters:

1/De heer Vandenbroucke, Emile Roland Jeanne Félix, geboren te Gent op 16 januari 1946, gedomicilieerd en verblijvende te 1180 Ukkel, Prins van Oranjelaan 8.

2/ Mevrouw Vandenbroucke, Catherine Léonce Ida Felix, geboren te Veurne op 3 september 1948, gedomicilieerd en verblijvende te 9830 Sint-Martens-Latem, Heidebergenpark 16A.

-Volgestort kapitaal: een miljoen negenhonderdduizend euro (¬ 1.900.000,00) in natura, vertegenwoordigd door honderdduizend (100.000) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde.

Op deze honderdduizend (100.000) aandelen wordt als volgt ingeschreven door de comparanten door middel van inbreng in natura van volgend onroerend goed :

BESCHRIJVING VAN HET ONROEREND GOED

Stad Knokke-Heist  Tweede afdeling  Knokke

In het flatgebouw, genaamd  Reygaertsvliet , staande en gelegen aan de Kustlaan 169-171, gekadastreerd volgens titel en recent uittreksel uit de kadastrale legger sectie E nummer 16/B, voor een oppervlakte volgens titel en kadaster van twee are (2a) :

Het handelsgelijkvloers, dragende nummer GV, en omvattende :

1) in privatieve en exclusieve eigendom :

a) op het gelijkvloers: een winkel met ingangsdeur, berging, trapgat en trap leidende naar de kelder gelegen in het kelderverdiep, en de koer;

b) in het kelderverdiep: trapgat en trap leidende van het gelijkvloers naar de kelder, kelder, WC en lokaal voor centrale verwarming;

2) in medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid: tweehonderdvijftig / duizendsten (250/1.000) in de gemeenschappelijke delen, waaronder de grond.

De oprichters verklaren en erkennen dat overeenkomstig artikel 444 van het Wetboek van vennootschappen door de bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid,  Jacques Steyaert , met zetel te 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem), Poolse Winglaan 98, vertegenwoordigd door de heer Steyaert Jacques, een verslag werd opgemaakt op 6 augustus 2015.

Dit verslag heeft betrekking op de beschrijving van de inbreng in natura, op de toegepaste methoden van waardering en op de vergoeding die als tegenprestatie voor de inbreng wordt verstrekt.

De besluiten van het verslag luiden als volgt:

 De inbreng in natura tot oprichting van de vennootschap  FREDERIKUS & HENRIETTE NV, betreft een onroerend goed, gelegen te 8300 Knokke-Heist , kustlaan 169-171 voor een waarde van 1.900.000,00 EUR, behorende tot Mevrouw Catherine VANDENBROUCKE en de Heer Emile VANDENBROUCKE, oprichters van de vennootschap.

De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura.

Het bestuursorgaan van de vennootschap is verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte

bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter

vergoeding van de inbreng in natura;

Bij het beëindigen van mijn controlewerkzaamheden, ben ik van oordeel :

a) dat de beschrijving van elke inbreng in natura aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid beantwoordt;

b) dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn;

c) dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeen

komen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de

inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 100.000 aandelen zonder vermelding van een

nominale waarde, elk met een fractiewaarde van 1/ 100.000ste van het kapitaal van de

vennootschap  FREDERIKUS & HENRIETTE NV.

Ik wil er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen

betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Aldus opgesteld en beëindigd te Sint-Denijs-Westrem op 5 augustus 2015.

BVBA  JACQUES STEYAERT

vertegenwoordigd

door Jacques STEYAERT

Bedrijfsrevisor

Poolse Winglaan 98

9051 SINT-DENIJS-WESTREM .

Statuten

RECHTSVORM - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Rechtsvorm - Naam

De vennootschap heeft de vorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam "Frederikus &

Henriette".

Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9050 Gent (Gentbrugge), Bellevue 5 bus 1001.

Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor

eigen rekening:

1. het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten. De vennootschap kan derhalve ook contracten van onroerende leasing afsluiten;

2. het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan-en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

3. het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

De vennootschap zal op alle wijzen belangen kunnen nemen in alle zaken, ondernemingen of vennootschappen, met eenzelfde, gelijklopend of aanverwant doel en die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen, haar grondstoffen aan te brengen, de verkoop van haar producten te vergemakkelijken of haar klantenbestand uit te breiden.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van

verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, zaakvoerder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Duur

De vennootschap heeft een onbepaalde duur.

KAPITAAL - AANDELEN - OBLIGATIES - ANDERE EFFECTEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Kapitaal

Het geplaatst kapitaal bedraagt een miljoen negenhonderdduizend euro (¬ 1.900.000,00) vertegenwoordigd door honderdduizend (100.000) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde.

BESTUUR

Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit tenminste drie leden, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder of lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders voor een termijn die zes jaar niet mag overschrijden, zij mag hen te allen tijde afzetten. De bestuurders zijn herbenoembaar.

De functies van de uittredende en niet herbenoemde bestuurders eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter en één of meer ondervoorzitters verkiezen. Bestuur

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit het collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Adviescomité - directiecomité

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

De raad van bestuur mag een directiecomité samenstellen waarvan de leden gekozen worden binnen of buiten de raad van bestuur. De raad van bestuur bepaalt de bevoegdheden van dit comité en regelt de werking ervan. De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan dit directiecomité, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan een of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen. Zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur beperkt in voorkomend geval hun vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Dergelijke beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen.

De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "directeur" voeren, of indien hij bestuurder is, de titel van "dagelijks bestuurder";

Bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen, eveneens in het kader van dit bestuur, bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen van hun keuze.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht.

Artikel 20. Vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (ondermeer de hypotheekbewaarder), rechtsgeldig vertegenwoordigd:

- hetzij door twee bestuurders, die samen optreden;

- hetzij door één gedelegeerd bestuurder, zijnde een lid van de raad van bestuur aan wie de vertegenwoordigingsmacht werd overgedragen, alleen handelend;

- hetzij, binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, door de persoon aan wie dit bestuur is opgedragen.

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen, kan de vennootschap tevens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

vertegenwoordigd worden, binnen de grenzen van de bevoegdheden toegekend aan het

directiecomité, door de leden van dit directiecomité, alleen of samen handelend, zoals besloten door de raad van bestuur.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaand besluit van de raad van bestuur voor te leggen. Bovendien is de vennootschap op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht.

ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde maandag van de maand juni om 19u00.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Toelating - Depot

Om tot de vergaderingen toegelaten te worden, moeten de houders van effecten op naam of hun vertegenwoordigers kennis geven van hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen bij een gewone brief, te richten aan de zetel van de vennootschap, uiterlijk drie dagen voor de datum van de voorgenomen vergadering.

De vervulling van deze formaliteit is niet vereist indien daarvan geen melding is gemaakt in de oproeping tot de vergadering.

Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

JAARREKENING

Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

BESTEMMING VAN DE WINST

Wettelijke reserve - bestemming van de winst - dividend

Jaarlijks wordt van de nettowinst, zoals die blijkt uit de jaarrekening, tenminste vijf ten honderd voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve.

Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer deze reserve tien ten honderd van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Deze voorafneming wordt hernomen wanneer de wettelijke reserve wordt verminderd.

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de raad van bestuur, de bestemming ervan bepaalt.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de raad van bestuur.

Behoudens andersluidende wettelijke bepalingen worden de dividenden die niet worden opgevraagd binnen de vijf jaar vanaf hun eisbaarheid eigendom van de vennootschap.

ONTBINDING - VEREFFENING

Vereniging van alle aandelen in één hand

Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden.

Indien binnen een jaar geen nieuwe aandeelhouder in de vennootschap is opgenomen of deze niet geldig is omgezet in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of ontbonden, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap, ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe aandeelhouder in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar omzetting in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of van haar ontbinding.

Benoeming van vereffenaar(s)

De algemene vergadering van de vennootschap in vereffening kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen.

De algemene vergadering bepaalt de bevoegdheden van de vereffenaar(s), hun bezoldiging alsook de wijze van vereffening. De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de bevoegdheden van de bestuurders.

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de bevoegde voorzitter van de rechtbank van koophandel ter bevestiging worden voorgelegd, waarbij voormelde voorzitter tevens oordeelt over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan.

Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op. Te dien einde beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide machten voorgeschreven door de wet, behoudens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de bestuurders die op het tijdstip van de ontbinding in

functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

In afwijking van het bepaalde hiervoor is een ontbinding en vereffening in één akte mogelijk mits

naleving van de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen.

Verdeling

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de

activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van

het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Behalve in het geval van fusie, zullen na aanzuivering van de passiva, de netto maatschappelijke

activa verdeeld worden op de volgende wijze:

- bij voorrang zullen de aandelen, ten belope van het gedeelte van het kapitaal dat zij

vertegenwoordigen, terugbetaald worden, na aftrek van de stortingen die gebeurlijk nog moeten

verricht worden,

- het eventueel saldo zal op gelijke wijze over al de aandelen verdeeld worden.

OVERGANGSBEPALINGEN

Onmiddellijk na de oprichting beslissen de verschijners met unanimiteit het volgende:

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten

op 31 december 2016.

De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de derde maandag van de maand juni 2017.

Samenstelling van de organen

Het aantal bestuurders wordt in het begin vastgesteld op drie. Tot bestuurders worden benoemd,

voor een termijn die onmiddellijk eindigt na de jaarvergadering van 2021:

- mevrouw Vandenbroucke Sylvine Dominique, geboren te Anderlecht op 8 mei 1979;

- mevrouw Ryckaert Véronique Paul, geboren te Gent op 1 juli 1975;

- de heer Vandenbroucke Emile, voornoemd.

Hun opdracht wordt niet vergoed.

Gezien er uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap voor het eerste

boekjaar niet zal voldoen aan de criteria, opgesomd in artikel 166, paragraaf twee, eerste alinea van

het Wetboek van Vennootschappen, besluiten de verschijners, aanwezig of vertegenwoordigd zoals

gezegd, om geen commissaris te benoemen.

Benoeming dagelijks en gedelegeerd bestuurders

En onmiddellijk daaropvolgend hebben voormelde bestuurders, aanwezig of vertegenwoordigd als

voormeld, de volgende personen benoemd tot zowel dagelijks, als gedelegeerd bestuurders, voor

een termijn die onmiddellijk eindigt na de jaarvergadering van 2021 :

- mevrouw Vandenbroucke Sylvine Dominique, geboren te Anderlecht op 8 mei 1979;

- mevrouw Ryckaert Véronique Paul, geboren te Gent op 1 juli 1975;

Voor analytisch uittreksel

Notaris Jean De Groo

Samen hiermee neergelegd:

- expeditie van de oprichtingsakte;

- verslag opgemaakt overeenkomstig artikel 444 van het Wetboek van vennootschappen door de

bedrijfsrevisor, de BV ovv BVBA  Jacques Steyaert , de dato 6 augustus 2015;

- verslag overeenkomstig artikel 444 van het Wetboek van vennootschappen opgemaakt door de

oprichters, de dato 6 augustus 2015.

Coordonnées
FREDERIKUS & HENRIETTE

Adresse
BELLEVUE 5, BUS 1001 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande