GALERIE SNOECKS

Association sans but lucratif


Dénomination : GALERIE SNOECKS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 599.971.922

Publication

18/03/2015
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte te









ruidiu~n iii

>1509 31

lI















Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) :

Galerie Snoecks



(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Begijnhoflaan 452, 9000 GENT

Onderwerp akte : oprichting

Galerie Snoecks

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Begijnhoflaan 452

9000 GENT

OPRICHTING  BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

De Ondergetekenden:

1.Snoeck Patrick, Albert I  Promenade 63/16, 8400 OOSTENDE

2.Reiter Elsbeth, Siedlungsweg 3, D  72202 NAGOLD

3.Bracke Els, Robotstraat 17A, 9000 GENT

" Verklaren bij deze akte, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de verenging zonder winstoogmerk GALERIE SNOECKS op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam 'Galerie Snoecks' ,vereniging zonder winstoogmerk

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Begijnhoflaan 452, 9000 GENT en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van Gent. Hij kan slechts verplaatst warden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3.

Galerie Snoecks wil in het algemeen de fotografen en de fotografie promoten, Werk van hedendaagse Belgische en internationale artiesten wordt daarbij geconfronteerd met vintage fotografie uit de twintigste eeuw. De galerie doet dit onder meer maar niet uitsluitend door het tentoonstellen en te koop aanbieden van werken in gelimiteerde edities, het informeren over de betrokken artiesten en fotografie in het algemeen in gedrukte en digitale media, en het verstrekken van informatie en educatie met betrekking tot fotograferen.

Artikel 4.

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd.

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals Openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen of door minstens drie leden van de raad van bestuur, waaronder de voorzitter, te worden voorgedragen, Aanvaarding van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglementen in. 0e raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan de door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten.

Artikel 6.

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Artikel 7.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans geroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan evenwel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel te maken, kan worden teruggevorderd.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Artikel 8. DUUR VAN HET MANDAAT VAN DE BESTUURDERS

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 5 jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds

benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

Artikel 9. WIJZE VAN BENOEMING EN BEZOLDIGING VAN DE BESTUURDERS

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen van de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 10. AMBTSBEE1NDIGING EN AFZETTING VAN DE BESTUURDERS

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat van rechtswege eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moet binnen één maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is, Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeen roepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

Artikel 11. BEVOEGDHEDEN VAN DE BESTUURDERS

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van de diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Oprichter Patrick Snoeck beschikt ten allen tijde over de helft + 1 van de stemmen.

Artikel 12,

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur worden belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de Post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Artikel 13.

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enig machtiging.

Artikel 14.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde persoon kan geschieden

a)Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Artikel 15.

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde persoon kan geschieden

a)Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

Artikel 16.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

Q'Het wijzigen van de statuten

ODe benoeming en de afzetting van de bestuurders

Q'De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

Q'De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

ODe goedkeuring van de begroting en van de rekening

Q'De vrijwillige ontbinding van de vereniging

ne uitsluiting van een lid van de vereniging

[Ce omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

DAlle gevallen waarin deze statuten het vereisen

Artikel 17.

~ 1' MDD2.2

í~ v

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens ais het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Artikel 18.

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de 6 maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 19.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 20.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

Artikel 21,

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Artikel 22.

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en door de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van algemene vergadering.

Artikel 23,

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Per uitzondering zal het eerste boekjaar een verlengd boekjaar worden die start bij de oprichting van de vereniging en eindigt op 31 december 2016.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 24.

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkcord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 25.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien,.blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake

de verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden te Gent op 10 februari 2015.

MoD2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Be: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

op op

Voorzitter  schatbewaarder : Snoeck Patrick, Albert I  Promenade 63/16, 8400 OOSTENDE, geboren 03/06/1956 te Gent

Ondervoorzitter  Secretaris : Reiter Elsbeth, Siedlungsweg 3, D  72202 NAGOLD, geboren 08/06/1949 te Nagold (D)

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

Te Gent, op 10/02/2015

Patrick Snoeck

Elsbeth Reiter Els Bracke

SLOTBEPALINGEN

De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen als bestuurder [Snoeck Patrick, Albert I  Promenade 63/16, 8400 OOSTENDE, geboren op 03/06/1956 te Gent °Reiter Elsbeth, Siedlungsweg 3, D  72202 NAGOLD, geboren op 08/06/1949 te Nagold (D)

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevcegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd

Voorzitter  schatbewaarder Ondervoorzitter - secretaris

111ex~r~ y1%2et,.~~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor;

behouden+

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
GALERIE SNOECKS

Adresse
BEGIJNHOFLAAN 452 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande