GEBARENTAAL..... MIJN PASSIE

Société en commandite simple


Dénomination : GEBARENTAAL..... MIJN PASSIE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 501.947.878

Publication

24/12/2012
ÿþMod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

h

GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

13 DEC 2012

11 111 ll11 liii 1 111111111 111fl 1

*12206389*

111

DENDERMONDE

Ondernemingsnr : 5 ©4 " L[ 3 g S

Benaming

(voluit) : Gebarentaal mijn passie

(verkort) :

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel Wijnstraat 48 - 9170 Sint-Dauwels

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting/statuten

Op 19 november 2012 zijn samengekomen te 9170 Sint-Pauwels, Wijnstraat 46:

1)De Heer Mets Rony, wonende te 9170 Sint-Pauwels, Wijnstraat 48.

2)Mevrouw Dierickx Maria, wonende te 9170 Sint-Pauwels, Wijnstraat 46.

De comparanten verklaren een Gewone Commanditaire Vennootschap op te richten met de volgende statuten

Statuten

Artikel 1  Naam

De naam van de vennootschap is "Gebarentaal mijn passie"

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9170 Sint-Pauwels, Wijnstraat 48. De zetel kan, bij beslissing van de zaakvoerder, verplaatst warden naar een stad of gemeente in het Nederlandstalig of tweetalig landsgedeelte van België, mits publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft tot doel:

Het uitoefenen van het beroep van tolk Vlaamse gebarentaal.

De vennootschap heeft bovendien tot doel, zowel In België als in het buitenland, het onroerende en roerende vermogen dat zij door inbreng, aankopen of anderszins zal verwerven, beheren, verhuren, al dan niet gemeubeld leasen, leasen voor exploitatie en de financiering, zorg dragen. Zij mag bovendien gebouwen huren voor eigen rekening. Tevens mag zij alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van haar onroerende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing, de restauratie, inrichting, dit alles in de ruimste zin van het woord. Bovendien mag zij alle activiteiten uitoefenen die betrekking hebben op het beheer en de uitbating van de onroerende goederen, die haar of derde toebehoren en ondermeer hiervoor alle taken op zich nemen, dit alles in de ruimste zin van het woord.

Verbod wordt haar opgelegd zich bezig te houden met werkzaamheden van vastgoedmakelaars. Het is haar evenwel toegelaten haar onroerende goederen of delen ervan te verkopen indien dit om economische redenen aangewezen is, gelet op het verkrijgen van een beter rendement van haar investeringen. Het doen van roerende beleggingen in de ruimste zin, onder meer het beheer van effectenportefeuilles voor eigen rekening, het nemen van participaties, onder welke vorm ook, in andere Belgische of buitenlandse vennootschappen en

verenig ngen. Zij mag de functie van bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen. Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

. ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Verder is de vennootschap gerechtigd, zowel in België als in het buitenland, alle industriële, handels-, financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten die in verband kunnen gebracht worden met wat hierboven niet limitatief werd opgesomd, met inbegrip van alle verrichtingen In verband met merken, brevetten en andere onlichamelijke rechten.

Zij mag daarenboven rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen aan de werking van andere vennootschappen, bedrijven of groeperingen met eenzelfde, een gelijkaardig of aanverwant doel of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen. Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen en aval verlenen, voorschotten en kredieten toestaan en hypothecaire of andere waarborgen verstrekken. Op algemene wijze mag zij allerhande commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, welke rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

Artikel 4  Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5  Kapitaal  Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 25.000,00 euro, vertegenwoordigd door 25 aandelen. Het kapitaal wordt als volgt samengesteld:

-door Mets Rony: een bedrag van 24.000,00 euro

-door Dierickx Maria: een bedrag van 1.000,00 euro

De inbreng van de heer Mets wordt voldaan door de inbreng in natura van volgende activa:

" een personenwagen VW Golf Cabrio 1.4 Tsi ter waarde van ¬ 21.000

" een laptop Samsung NP-R730 ter waarde van ¬ 500

" een PC HP Pavillon System M9050 ter waarde van ¬ 250

.2 bureelkasten Axedis ter waarde van ¬ 750

" divers kantoormeubilair ter waarde van E 1.000

" diverse kleine computer- en bureeltoestellen en benodigdheden ter waarde van ¬ 500

De inbreng van mevrouw Dierickx wordt voldaan door storting in contanten,

Als vergoeding voor hun respectievelijke inbreng worden aan de vennoten de volgende aandelen toegekend:

-aan Mets Rony: 24 aandelen

-aan Dierickx Maria: 1 aandeel

Artikel 6  Beherende en stille vennoten

De heer Mets Rony is hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt de beherende vennoot genoemd.

Mevrouw Dierickx Maria is stille vennoot. Zij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen

Artikel 7  Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder, beherend vennoot. Wordt tot die hoedanigheid benoemd door de algemene vergadering: de heer Mets Rony, Zijn mandaat is onbezoldigd tenzij de vennoten er anders over beslissen. De zaakvoerder beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen.

Artikel 8 -- Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap slechts overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, na vooraf aan alle andere vennoten de mogelijkheid te hebben geboden van zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke van akkoord tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de vennoot zijn woonplaats heeft.

Indien meerdere vennoten de overname wensen, zullen zij het inkooprecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer geen der vennoten gebruik wenst te maken van zijn inkooprecht, kan de vennoot zijn aandeel slechts overdragen aan een derde mits deze derde vooraf aanvaard wordt door ten minste de helft van de vennoten die ten minste twee/derden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

De overnemer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzicht van derden eerst na de vervulling van de pleegvormen voorzien bij artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 9 -- Overlijden

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot de ontbinding van de vennootschap.

Dij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel op te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap, zoals dit voorkomt in de laatste balans.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren,

Artikel 10  Boekjaar

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Het eerste boekjaar gaat in vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte en zal afgesloten worden op 31 deoember 2013,

Ieder jaar op 31 december zal een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening worden opgemaakt,

Artikel 11  Winstverdeling

De winst die blijkt uit de balans, zal jaarlijks onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van het aantal aandelen dat ieder bezit.

De vennoten mogen evenwel bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen uit de winst. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 12  Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Noohtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen, Artikel 13  Jaarvergadering -- Bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand juni om 19 uur ten maatschappelijke zetel.

Iedere vennoot kan steeds een bijzondere algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen, Daartoe moet hij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen voor de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de dagorde vermelden.

Deze vergadering zal worden voorgezeten door de heer Mets Rony of in zijn aanwezigheid door de oudste aanwezige. Zij zal gehouden worden op de maatschappelijke zetel.

Alle beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, tenzij anders bepaald werd in de statuten.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

V

~

Artikel 14  Ontbinding  Vereffening

ln geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaar die al dan niet tot de vennoten behoort. Zij bepaalt hat aantal, de bevoegdheden en de bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Wordt er geen vereffenaar benoemd, dan is de zaakvoerder in functie van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die het Wetboek van Vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Artikel 15  Overneming verbintenissen

De oprichters verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan onder opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel van de huidige akte ter griffie van de Rechtbank van koophandel.

VOLMACHT

Bij deze wordt volmacht verleend aan de Heer De Backer Erwin, Meulenberg 12, 9170 Sint-Pauwels (St-Gillis-Waas), met recht van indeplaatsstelling, teneinde alle nodige documenten in te vullen, aan te vragen, in te dienen en te ondertekenen met het oog op de registratie van deze overeenkomst, de aanvraag van de nodige vergunningen en attesten, de inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de Ondernemingsloketten, de aanvraag, wijziging en stopzetting van een BTW-nummer indien nodig en de aansluiting, wijziging of stopzetting bij een sociaal verzekeringsfonds.

Opgemaakt in 4 (vier) exemplaren, waarvan de beide oprichters verklaren er twee te hebben ontvangen.

De oprichters,

Mets Rony, Dierickx Maria,

Beherend vennoot Stille vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GEBARENTAAL..... MIJN PASSIE

Adresse
WIJNSTRAAT 48 9170 SINT-PAUWELS

Code postal : 9170
Localité : Sint-Pauwels
Commune : SINT-GILLIS-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande