GEMENGD KOOR CUM SPLENDORE, AFGEKORT : CUM SPLENDORE

Association sans but lucratif


Dénomination : GEMENGD KOOR CUM SPLENDORE, AFGEKORT : CUM SPLENDORE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.706.576

Publication

10/01/2014
ÿþMOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

t-

_ ~u:s~~" _ .,i ~, _

05~+ 1-o6 . 5-4 6



NEERGELEGD

31 -12- 2013

REiI-tTe~NK VAN

KObPH.:~D ~TE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Gemengd Koor Cum Splendore

" Cum Splendore

:_,. .. vzw

Tuinwijklaan 58, 9000 Gent

oprichting

Op 5 december 2013 hebben volgende stichters de vzw Gemengd Koor Cum Splendore opgericht

" Llselotte Sels, geboren te Lokeren op 17/03/1981, Carnotstraat 131 bus 4 2060 Antwerpen

" Marleen Gilbert, geboren te Oudenaarde op 9/08/1960, Hellestraat 13 9080 Zaffelare,

" Thérèse De Geest, geboren te Lokeren op 21/10/1948, Koerspleinstraat 59 9040 Sint-Amandsberg,

" Marc Vandenabeele, geboren te Menen op 27/10/1958, Tuinwijklaan 58 9000 Gent,

" Mia De Vos, geboren te Gent op 15/08/1962, St. Sebastiaanstraat 39 9060 Zelzate,

" Katleen Gilbert, geboren te Oudenaarde op 17/02/1964, Schermplantenstraat 77 bus 5 8400 Oostende, Titel 1: NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Gemengd Koor Cum Splendore afgekort Cum Splendore. AI de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk"

ARTIKEL 2

De zetel van de VZW is gevestigd op Tuinwijklaan 58 te Gent, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel actief mee te werken aan de beoefening en verspreiding van de muziekcultuur in het algemeen en tot de koorcultuur in het bijzonder.Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan ook, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen met de bedoeling de opbrengst hiervan aan te wenden voor het doel.Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of erhet gebruik van te hebben.

ARTIKEL 4

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2: LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt met als minimum 6 leden. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. De effectieve leden zijn de leden van de Algemene Vergadering. Een effectief lid moet meerderjarig zijn. Het mandaat van de leden van de Algemene Vergadering is onbezoldigd, De effectieve leden betalen een lidmaatschap dat door de Raad van Bestuur jaarlijks wordt vastgesteld met een maximum Van ¬ 100 per jaar. Elk effectief lid erkent kennis te hebben genomen van de statuten en deze te aanvaarden. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. De toegetreden leden zijn de koren en individuele personen. Deze leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur,De dirigent maakt van ambtswege deel uit van de algemene vergadering.

Ais toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon die door de toelatingscommissie wordt aanvaard. Deze commissie bestaat uit de raad van bestuur en de dirigent. Zij onderzoekt de kandidatuur en beslist over de toetreding. Tegen haar beslissing is geen beroep mogelijk.

ARTIKEL 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

itáOD 2.2

De effectieve leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits ontslag gericht aan de raad van bestuur. Het effectief lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, binnen de maand na de herinnering wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

ARTIKEL 8

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties, Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid, Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

ARTIKEL 9

De Algemene Vergadering is wettelijk bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de ontbinding van de vereniging, de benoeming en ultsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

ARTIKEL 10

Ten minste éénmaal per jaar wordt een statutaire Algemene Vergadering bijeengeroepen op datum, plaats en uur door de Raad van Bestuur te bepalen. Zij moet tevens worden bijeengeroepen wanneer 1/5de der effectieve leden van de Algemene Vergadering dit schriftelijk aanvragen. De Raad van Bestuur kan daarenboven de Algemene Vergadering samenroepen telkens wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Alle effectieve leden van de Algemene Vergadering worden voor de Algemene Vergadering opgeroepen namens de Raad van Bestuur, door de voorzitter of drie bestuurders, door middel via e-mail, tenminste acht dagen voor de vergadering. De agenda wordt in de oproepingsbrief vermeld. De leden van de Algemene Vergadering mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid, door middel van een schriftelijke volmacht. Ieder effectief lid mag slechts gevolmachtigde zijn van maximum één ander effectief lid. De vergaderingen hebben plaats op de zetel van de vereniging of op de plaats aangeduid in het oproepingsbericht. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze notulen worden bijgehouden op de zetel van de vereniging waar alle leden en belanghebbende derden inzage kunnen krijgen, na aanvraag. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens ontstentenis, door de ondervoorzitter of de oudste in jaren. De fungerende voorzitter of zijn plaatsvervanger duidt de verslaggever aan.

ARTIKEL 11

leder effectief lid beschikt over één stem. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. Een meerderheid van 2/3de der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een effectief lid. Bij uitsluiting van een effectief lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. stemmen gebeurt mondeling tenzij het over personen gaat of indien 213de van de vergadering anders beslist. De Algemene Vergadering kan, op voorstel van de Raad van Bestuur, een huishoudelijk reglement opstellen voor de doelmatige werking van de vereniging, Dit reglement kan slechts gewijzigd worden door de Algemene Vergadering na vermelding op de agenda en mits een gewone meerderheid.

JAARREKENINGEN

ARTIKEL 12

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

ARTIKEL 13

Jaarlijks wordt, na afsluiting van het boekjaar, door de zorgen van de Raad van Bestuur de jaarrekening opgesteld en ter goedkeuring voorgelegd aan de eerste Algemene Vergadering van het jaar dat volgt op de afsluiting en wordt de begroting ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Titel 3 : RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 14

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minimaal drie leden van de algemene vergadering, eventueel aangevuld met personen van buiten de organisatie. De bestuurders worden

benoemd door de algemene vergadering waarbij een meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde

leden aanwezig is. Bij het niet vervullen van deze verplichting wordt een algemene vergadering bijeengeroepen waar de bestuurders worden verkozen met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of

vertegenwoordigde leden en dit voor een perlcde van vier jaar, De algemene vergadering kan te allen tijde een

einde stellen aan hun mandaat. In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder benoemd door de algemene vergadering, Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt, De

uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van de bestuurders eindigt door vrijwillige ontslag, door

het verstrijken van het mandaat, door overlijden, door afzetting door de algemene vergadering of ingeval van wettelijke onbekwaamheid. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid

van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum

~ . .

MOD2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

aantal bestuurders onder het statutair minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

ARTIKEL 15

De Raad van Bestuur is bevoegd voor die materies die haar uitdrukkelijk door de wet of door de statuten worden toegewezen. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur van de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten. Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering is voorbehouden, behoort tot de bevoegdheid van de raad. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in de notulen en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de organisatie.

ARTIKEL 16

De Raad van Bestuur verdeelt in zijn schoot de bestuursfuncties binnen de Raad van Bestuur.

Ontbinding, vereffening

ARTIKEL 17 "

Indien niet meer aan de wettelijke normen voldaan wordt, of indien het maatschappelijk doel niet meer wordt nagestreefd, wordt de organisatie ontbonden, Het ontbindingsbesluit wordt genomen door de Algemene Vergadering die daartoe de beschikkingen van de wet van 2 mei 2002 naleeft en de vereffenaars aanstelt en hun bevoegdheden bepaalt. Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan, die het vermogen moeten overdragen aan een vzw met een gelijkaardig doel of een maatschappelijk of cultureel doel.

ARTIKEL 18

De afspraken in verband met de dagelijkse werking van de vereniging woeien opgenomen in een huishoudelijk reglement dat wordt opgemaakt door de Raad van Bestuur en wordt goedgekeurd door de Algemene Vergadering. Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, is onderworpen zijn aan de bepalingen van de wet van 2 mei 2002 en de wijzigingen hieraan gebracht

Werden aangesteld als bestuurders

Marleen Gilbert, geboren te Oudenaarde op 910811960, Hellestraat 13 9080 Zaffelare, voorzitter Thérèse De Geest, geboren te Lokeren op 21/10/1948, Koerspleinstraat 59 9040 Sint-Amandsberg, secretaris

Marc Vandenabeele, geboren te Menen op 27/10/1958, Tuinwijkiaan 58 9000 Gent, penningmeester Mia De Vos, geboren te Gent op 15/08/1962, St. Sebastiaanstraat 39 9060 Zetzate, bestuurder Katleen Gilbert, geboren te Oudenaarde op 1710211964, Schermplantenstraat 77 bus 5 8400 Oostende,bestuurder

getekend,

Marleen Gilbert Thérèse De Geest

Voozitter secreta ris

h.2n4112..ere. A-

3 c~y~~cg s

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbiad

4,7

Coordonnées
GEMENGD KOOR CUM SPLENDORE, AFGEKORT : CUM S…

Adresse
TUINWIJKLAAN 58 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande