GENT CULTUURSTAD

Divers


Dénomination : GENT CULTUURSTAD
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 472.959.231

Publication

30/01/2014
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEU

2 3 -0 ELGISCH S

ligt111§11

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) (verkort)

V bel az Be Sta

0472.959.231

Gent Cultuurstad

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Bijlokekaai 78

9000 Gent

Onderwerp akte : Vaststelling inbreng om niet van algemeenheid (art. 68 VZW-wet juncto art.670 en 770 van het Wetboek van Vennootschappen)

Uit de akte verleden voor Christophe BLINDEMAN, geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE GROO, BLINDEMAN, VAN BELLE, PARMENTIER & VAN OOST, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN", met zetel te 9000 Gent, Kouter 27, op zes januari tweeduizend veertien, te registreren, blijkt dat:

I. De vereniging zonder winstoogmerk "Gent Cultuurstad", met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Bijlokekaai 7B, ondernemingsnummer BE0472.959.231, RPR Gent, en

fl. De vereniging zonder winstoogmerk "Het Huis van Alijn", met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Kraanlei 65, ondernemingsnummer 0461.203.623, RPR Gent,

genoemd "de inbrengende rechtspersonen"

verklaren in te brengen, om niet, in de inbrenggenietende rechtspersoon, het autonoom gemeentebedrijf "Autonoom Gemeentebedrijf Erfgoed" met maatschappelijke zetel te Botermarkt 1, 9000 Gent, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent onder het nummer 0537.522.332, die aanvaardt, hun algemeenheden van goederen.

De partijen verklaren uitdrukkelijk de voorgenomen Inbreng in toepassing van artikel 58 van de VZW-Wet juncto artikel 770 juncto artikel 670 van het Wetboek van Vennootschappen te willen onderwerpen aan de regeling omschreven in de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van Vennootschappen, teneinde er de gevolgen aan te verbinden zoals bedoeld in artikel 763 van het Wetboek van Vennootschappen. BESCHRIJVING VAN DE IN TE BRENGEN ALGEMEENHEID

De inbreng ten kosteloze titel van de algemeenheden van de inbrengende rechtspersonen in de inbrenggenietende rechtspersoon heeft van rechtswege tot gevolg hebben dat het geheel van de activa en passiva van de inbrengende rechtspersonen, vanaf heden, bij wijze van overgang onder algemene titel wordt overgedragen aan de inbrenggenietende rechtspersoon.

Bijgevolg treedt de inbrenggenietende rechtspersoon met ingang vanaf heden van rechtswege in de met de algemeenheden verbonden rechten en plichten van de inbrengende rechtspersonen, hieronder begrepen, doch niet beperkt tot, het geheel van licentierechten, merken, vergunningen, administratieve toelatingen, attesten, contracten en welk ander bestanddeel dan ook dat nodig of noodzakelijk zou zijn voor de overgenomen algemeenheden.

Alle verrichtingen gedaan door de inbrengende rechtspersoon in het kader van de algemeenheden worden vanaf die datum geacht te zijn verricht in naam, voor rekening en ten laste van de inbrenggenietende rechtspersoon.

Voor de goede orde wordt bevestigd dat geen onroerende goederen, noch onroerende zakelijke rechten, overgaan near aanleiding van de onderhavige overdracht.

TOEPASSING CAO 32 bis

Op basis van de voormelde procedure tot inbreng van algemeenheid gaat het personeel van de inbrengende; rechtspersonen automatisch over naar de inbrenggenietende rechtspersoon en dit met ingang van heden. In het kader van deze inbreng van personeel dient CAO 32 bis te worden nageleefd.

In het inbrengvoorstel staat hieromtrent nog het volgende vermeld, hierna letterlijk overgenomen : "De raden van bestuur stellen voor dat het contractueel personeel op datum van de goedkeuring door de algemene vergadering van de inbrengende rechtspersonen in dienst is van de inbrengende rechtspersonen Gent Cultuurstad en Het Huis van Alijn, zal overgenomen worden door AGB Erfgoed volgens de bepalingen van CAO 32 bis, waardoor een instemming van het betrokken personeelslid niet vereist is."

Het contractueel personeel dat op heden in dienst is van de inbrengende rechtspersonen, wordt bijgevolg door de inbrenggenietende rechtspersoon volgens de bepalingen van CAO 32 bis overgenomen, waardoor een instemming van het betrokken personeelslid niet vereist is,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

àqL

r

oir Voor-

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2,2

Luik B - Vervolg

VOORWAARDEN VAN DE INBRENG

De inbreng om niet van de algemeenheid, váorwerp van onderhavige akte, geschiedt onder de volgende

voorwaarden:

1. Boekhoudkundige retroactiviteit

De datum vanaf dewelke de verrichtingen van de inbrengende rechtspersonen boekhoudkundig geacht worden

te zijn verricht voor rekening van de inbrenggenietende rechtspersoon wordt vastgesteld op 1 januari 2014.

2. Bijzondere voordelen aan de leden van de bestuursorganen

Er worden geen bijzondere voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de betrokken

rechtspersonen.

3. Kosten

Aile kosten verband houdende met de voorgestelde verrichting zullen worden gedragen door de

inbrenggenietende rechtspersoon.

4. Samenstelling van de raad van bestuur van de inbrenggenietende rechtspersoon

De gemeenteraad van de Stad Gent heeft in zitting van 23 september 2013 twaalf leden van de raad van bestuur van de inbrenggenietende rechtspersoon aangeduid, zijnde het decretaal bepaalde maximum aantal leden.

De leden van de raad van bestuur van de inbrengende rechtspersonen hebben geen recht op een bestuurdersmandaat in de inbrenggenietende rechtspersoon, behoudens indien zij door de gemeenteraad in " zitting van 23 september 2013 werden aangesteld als bestuurder van de inbrenggenietende rechtspersoon.

5. Bepalingen met betrekking tot vergunningen

De overdracht van vergunningen toegekend aan de inbrengende rechtspersonen zal pas tegenstelbaar zijn aan de vergunningverlenende overheid indien de inbrenggenietende rechtspersoon voldoet aan de vergunningsvoorwaarden.

De inbrenggenietende rechtspersoon heeft de vergunningverlenende overheden in kennis gesteld van het voorstel van Inbreng, teneinde een overdracht van de vergunningen te bewerkstellingen.

6. Bepalingen met betrekking tot erkenningen

De overdracht van erkenningen van de inbrengende rechtspersonen zal pas tegenstelbaar zijn aan de erkenningverlenende overheid indien de inbrenggenietende rechtspersoon voldoet aan de erkenningsvoorwaarden.

De Inbrenggenietende rechtspersoon heeft de erkenningverlenende overheden in kennis gesteld van het voorstel van Inbreng, teneinde een overdracht van de erkenningen te bewerkstellingen.

7. Bepalingen met betrekking tot subsidies

De overdracht van subsidie-overeenkomsten of subsidietoezeggingen van de inbrengende rechtspersonen zal pas tegenstelbaar zijn aan de subsidieverlenende overheid indien de inbrenggenietende rechtspersoon voldoet aan de subsidiëringsvoorwaarden.

De inbrenggenietende rechtspersoon heeft de subsidibverlenende overheden in kennis gesteld van het voorstel van inbreng, teneinde een overdracht van de subsidies te bewerkstellingen.

8. Bepalingen met betrekking tot hangende gerechtelijke procedures

Indien er gerechtelijke procedures hangende zijn in hoofde van de inbrengende rechtspersonen, zal de inbrenggenietende rechtspersoon deze gerechtelijke procedures overnemen indien overgegaan wordt tot een gedinghervatting in de zin van artikel 815 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek.

9. Geen animus donandi

De Inbreng is een overdracht om niet. Er is evenwel geen sprake van een "animus don andi".

Derhalve is voor deze Inbreng geen machtiging van de Minister van Justitie vereist, zelfs indien de waarde van

de Inbreng 100.000,00 euro zou overtreffen.

10. Fiscale bepalingen  artikel 11 Wetboek van de belasting over de toegevoegde waarde

De Inbreng is niet onderworpen aan BTW, gelet op de bepalingen van artikel 11 van het Wetboek van de

belasting over de toegevoegde waarde.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris Christophe Blindeman

Samen hiermee neergelegd: de expeditie van de akte

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/12/2013
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

V beh

aa Bel Staa





fll IlroV~Bl51*llllil 11 io NEERGELEGD

" 131 1 2 2 V. 2013

RECH'l  , AN

KOOPHAN i;D{r.l~~~ t?.~;T











Ondernemingsnr : 0472.959.231

Benaming :

(voluit) Gent Cultuurstad

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bijlokekaai 7B

9000 Gent

Onderwerp akte : VOORSTEL VAN INBRENG OM NIET van een algemeenheid (artikel 58 VZW - wet juncto artikel 770 Wetboek van vennootschappen) - inbrengende vereniging

Neerlegging van het gezamenlijk voorstel van inbreng om niet van een algemeenheid, door de VZW "Gent Cultuurstad", in het autonoom gemeentebedrijf "Autonoom Gemeentebedrijf Erfgoed", afgekort "AGB Erfgoed", met maatschappelijke zetel te Botermarkt 1, 9000 Gent, ingeschreven. in het rechtspersonenregister te Gent onder het nummer 0537.522.332.

Samen hiermee neergelegd: - expeditie van de akte verleden voor geassocieerd notaris Christophe Blindeman te Gent, op 18 november 2013

Christophe Blindeman

Geassocieerd notaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/07/2015
ÿþ MoD 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



i 1 fl





NEERGELEGD

- 9 JULI 2015

RECHTB,gfi N

KOOPHANDEL TE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0472.959.231

Benaming

(voluit) ; Gent Cultuurstad

(verkort) :

Rechtsvoren : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bijlokekaai 7B, 9000 Gent

Onderwerp akte : Ontbinding en vereffening

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van vzw Gent Cultuurstad die plaatsvond op 27 maart 2014 blijkt het volgende

1, Ontbinding en vereffening van de vereniging

De ontbinding van de vereniging wordt met unanimiteit van aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen

goedgekeurd

Ten gevolge van de ontbinding van de verenging nemen de leden akte van de beëindiging van het mandaat

van de bestuurders.

De Bijzondere Algemene Vergadering verleent kwijting aan de bestuurders.

2. Aanstelling van een vereffenaar  verslag vereffenaar  bestemming netto-actief - kwijting

De bevoegdheden worden door de voorzitter voorgelezen aan de vergadering. De taak van de vereffenaar

is het aanzuiveren van het passief en het overdragen van het actief aan de Stad Gent, die het zal aanwenden

voor culturele doeleinden.

De vergoeding van de vereffenaar wordt vastgelegd op 0,00 euro,

De bijzondere algemene vergadering beslist tot benoeming als vereffenaar : het Autonoom Gemeentebedrijf

AGB Erfgoed, met zetel te Botermarkt 1, 9000 Gent, vertegenwoordigd door de heer Philippe Vandenweghe.

De bestemming van het eventuele batig saldo van het vermogen na sluiting van de vereffening aan Stad

Gent, dit overeenkomstig de statuten, wordt goedgekeurd.

Na schorsing van de vergadering om de vereffenaar toe te laten zijn vereffeningsverslag en

vereffeningsrekening op te maken, leest de vereffenaar het vereffeningsverslag voor.

Ingevolge de inbreng om niet van algemeenheid van de vereniging in het AGB Erfgoed, blijven er geen

activa noch passiva over in vzw Gent Cultuurstad. Zodus is er geen actief over te dragen aan de Stad Gent.

De vereffenaar stelt voor om de vereffening te sluiten.

De buitengewone algemene vergadering verleent kwijting aan de vereffenaar.

3. Sluiting van de vereffening

De buitengewone algemene vergadering gaat akkoord met de sluiting van de vereffening. De verenging heeft geen activa, noch passivabestanddelen ingevolge de inbreng om niet van een algemeenheid in AGB Erfgoed.

Ten gevolge van de sluiting van de vereffening heeft de vzw Het Huis van Alijn definitief opgehouden te bestaan.

4, Volmacht voor de administratieve formaliteiten

Er wordt volmacht verleend aan de Juridische Dienst van de Stad Gent voor het vervullen van

administratieve formaliteiten,

ff, Plaats waar de boeken en bescheiden zullen worden bewaard

De boeken en bescheiden van de vereniging zullen gedurende ten minste vijf jaren bewaard worden op de

zetel van AGB Erfgoed, Botermarkt 1 te 9000 Gent.

De vereffenaar

AGB Erfgoed, vertegenwoordigd door de heer Philippe Vandenweghe

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
GENT CULTUURSTAD

Adresse
Zetel : Bijlokekaai 7B, 9000 Gent

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande