GENTSE VERENIGING VOOR STADSARCHEOLOGIE, AFGEKORT : GVSA

Association sans but lucratif


Dénomination : GENTSE VERENIGING VOOR STADSARCHEOLOGIE, AFGEKORT : GVSA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 417.293.406

Publication

15/02/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II M.1114» u

- , -a2- V413

RECHTBANK VAN

KO OPHANMitrE GENT

Ondernemingsnr : 0417.293.406

Benaming

(voluit) : Gentse Vereniging voor Stadsarcheologie

(verkort) : GVSA

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zombeekstraat 25, 9031 Gent

Onderwerp akte.: Wijziging statuten - naamswijziging - ontslagen - herbenoemingen - benoemingen

lln de algemene vergadering van 17 oktober 2012 werd het volgende beslist:

De Algemene vergadering aanvaardt unaniem het ontslag van de volgende bestuurders:

-Peter Steurbaut

-Georges Antheunis,

-Jo Lefebure

-Daniel Lievois

-Aletta Rambaut

De Algemene vergadering benoemt/herbenoemt unaniem volgende leden van de Raad van Bestuur vanaf heden voor een periode van drie jaar:

-Dirk Laporte, Katrijn Depuydt, Ellen De Groote, Guido Deseyn, Greet Palfliet, Luc Devriese, Gunter Stoops, Veerle Vercauteren, Wout De Vuyst, Christine Duthoit, Jacques Huys, Frank Gelaude, Geert Vermeiren, Marie-Anne Bru, Jozef Hostens

Functies:

-Voorzitter: Dirk Laporte

Ondervoorzitter: Luc Devriese

-Secretaris:.Katrijn Depuydt

-Penningmeester: Greet Polfliet

De Algemene Vergadering keurt unaniem de naamswijziging goed nàar Gentse Vereniging voor Stad, Archeologie, Landschap en Monument, afgekort GVSALM.

De Algemene Vergadering keurt unaniem de wijziging goed van de statuten die bij deze gecoordineerd

worden opgenomen:

Titel I  Naam, zetel, voorwerp, duur.

Artikel 1

De vereniging draagt de naam Gentse Vereniging voor Stad, Archeologie, Landschap, Monument, vereniging zonder winstoogmerk, met als afkorting GVSALM, en werd opgericht conform de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9031 Drongen, Zombeekstraat 25, in het gerechtelijke arrondissement Gent en ressorteert hieronder.

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, netzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen op zijn eerstvolgende vergadering.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het coördineren en organiseren van allerhande activiteiten in verband met archeologie, landschap en monument, in al haar facetten.

De vereniging fungeert onder andere als vriendenkring bij de Stadsarcheologie en Monumentenzorg van de Stad Gent en ondersteunt de doelstellingen, de werking en de projecten van de betreffende stadsdiensten.

De vereniging mag aile daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar maatschappelijk doel of die van aard zijn de ontwikkeling ervan te bevorderen. Ze kan in die zin, doch slechts in ondergeschikte orde, handelsdaden stellen, enkel in zoverre de opbrengst uitsluitend wordt gebruikt om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken_ Ze mag subsidies, giften en legaten ontvangen onder de wettelijk bepaalde voorwaarden.

Artikel 4

De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht. Ze kan te allen tijde worden ontbonden.

Titel Il - - leden

Artikel 5

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

e Artikel 6

Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar mag niet minder bedragen dan drie. De werkende leden moeten instemmen met het doel, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging. De raad van

e bestuur beslist over de toetreding van nieuwe werkende leden. Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die als dusdanig aanvaard wordt door de raad van bestuur, kan werkend lid worden van de vereniging. De aanvraag gebeurt schriftelijk aan de raad van bestuur. De beslissing van de raad van bestuur wordt ter kennis gebracht van de aanvrager binnen een termijn van één maand na de beslissing. Elk werkend lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, zonder daarvoor een reden te moeten opgeven. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht.

Artikel 7

Onder toegetreden leden wordt verstaan elk natuurlijk persoon of rechtspersoon die de lidmaatschapsbijdrage betaalt en aanvaard wordt ais toegetreden lid door de raad van bestuur. De

ere

hoedanigheid van toegetreden lid wordt verworven voor het jaar waarvoor de lidmaatschapsbijdrage wordt betaald.

et

Artikel 8

et Het lidgeld bedraagt maximaal 250 euro, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur. Artikel 9

De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene ledenvergadering, komt

P g ~P

P: uitsluitend toe aan de werkende leden.

Artikel 10

De toegetreden leden genieten van de bedrijvigheid van de vereniging, maar genieten niet van de rechten

van de werkende leden, en hebben onder meer geen stemrecht op de Algemene Vergadering. et

Artikel 11

Alle leden gaan de verbintenis aan zich op onpartijdige wijze en in alle onafhankelijkheid in te zetten voor de doelstellingen van de vereniging. De toetreding tot de vereniging impliceert het aanvaarden en nakomen van de statuten,

Artikel 12

" MOii 2,2

Er wordt een ledenregister bijgehouden door een door de Raad van Bestuur aangewezen lid van de Raad van Bestuur.

Artikel 13

De raad van bestuur kan zich laten bijsfaan door adviseurs die op de vergaderingen van de Raad van Bestuur of de algemene ledenvergadering kunnen worden uitgenodigd. De adviseurs hebben geen stemrecht.

Titel I l l - - Algemene vergadering

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld door de werkende leden.

Artikel 15

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens

afwezigheid door de ondervoorzitter.

Artikel 16

Een werkend lid kan zich op de algemene vergadering door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen, mits, een schriftelijke volmacht. Een werkend lid kan slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen, Elk werkend lid beschikt op de algemene vergadering over één stem, behalve het werkend lid met volmacht, die over twee stemmen beschikt.

Artikel 17

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen mits de helft van de stemgerechtigden aanwezig of vertegenwoordigd is, tenzij de wet een andere meerderheid voorziet.

Artikel 18

De algemene vergadering is o.a. bevoegd voor de hierna volgende daden'(die expliciet door de wet aan de

algemene vergadering zijn voorbehouden):

- Wijziging van de statuten

- Benoeming en afzetten van de bestuurders

- Benoeming en ontslagen van commissarissen indien de wet deze noodwendigheid voorziet en het bepalen van hun bezoldiging indien toegekend

- Kwijting van de bestuurders en aan de commissarissen

- Goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

- Vrijwillig ontbinden van de vereniging

- Benoeming en uitsluiting van een lid van de vereniging

- Benoeming van ereleden

- Indien niet voorzien hiervoor, alle taken die de wet haar voorbehoudt

Artikel 19

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het belang of het doel van de vereniging dit vereist. Ze moet minstens éénrnaal per jaar worden samengeroepen voor de goedkeuring van de begroting en de rekeningen. De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

' De, raad van bestuur stelt de agenda op. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen bij goedkeuring door een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegen-woordigde stemgerechtigden worden opgenomen in de agenda,

Artikel 20

De wijze van oproeping van de algemene vergadering gebeurt volgens de regels opgelegd door de wet.

Artikel 21

De notulen van de algemene vergadering worden, nadat ze ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris, op de zetel van de vereniging bewaard. Leden alsook derden die een belang doen blijken, kunnen ter plaatse inzage ereof op hun kosten afschrift krijgen van de notulen, ongeacht de door de wet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/02/2013 - Annexes du Moniteur b

n

MDD 22

voorgeschreven bekendmakingen. De vereniging zal de openbaarmakingsformaliteiten opgelegd door artikel 26novies van de wet van 27 juli 1921 naleven,

Titel IV  Raad van bestuur

Artikel 22

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, die werkend lid zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Deze aanstelling geldt, behoudens ontslag, voor 3 jaar.

Artikel 23

De raad van bestuur benoemt, uit zijn leden en voor de duur van drie jaar, een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 24

De voorzitter van de raad van bestuur wordt verkozen bij geheime stemming en met gewone meerderheid. Bij afwezigheid wordt zijn functie waargenomen door de ondervoorzitter.

Artikel 25

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 26

e

Benoeming en afzetting van een bestuurder geschieden op voorstel van de raad van bestuur en moeten beslist worden door de algemene vergadering.

e Artikel 27

De raad van bestuur komt zo dikwijls samen ais de belangen van de vereniging het vereisen, met een minimum van zes maal per jaar.

Artikel 28

^' De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of bij diens afwezigheid door ten minste twee bestuursleden. De bijeenroeping gebeurt schriftelijk en, behoudens in dringende gevallen, ten minste zeven kalenderdagen voor de datum van de geplande vergadering.

u7

Artikel 29

et Een bestuurslid kan zich op de raad van bestuur door een andere laten vertegenwoordigen, mits een schriftelijke volmacht. Eén bestuurslid kan dus over maximaal twee stemmen beschikken. De raad van bestuur

et kan worden bijgewoond door adviseurs, uitgenodigd door de raad van bestuur. Deze adviseurs hebben geen stemrecht.

Artikel 30

De beslissingen worden door de raad van bestuur ais college genomen met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden mits minstens de helft van hen aanwezig of vertegenwoordigd is. Als het vereiste aanwezigheidsquorum niet behaald is, beraadslaagt de raad van bestuur tijdens de daaropvolgende zitting geldig over de punten van de oorspronkelijke agenda, wat ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

C1D Artikel 31

et

pq " De beraadslagingen van de raad van bestuur worden neergelegd in notulen. Ze worden van kracht na goedkeuring in de eerstvolgende vergadering. De notulen worden door de secretaris bewaard. Een afschrift van de notulen wordt opgestuurd aan de leden van de raad van bestuur.

Artikel 32

MOD 2.2

Luik B - vervolg

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor de algemene vergadering exclusief wettelijk bevoegd is.

Veor-behouden aan het Belgisch staatsblad

Artikel 33

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte, door het optreden van de meerderheid van zijn leden,

De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 34

Het dagelijks bestuur van de vereniging kan door de Raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen, die gezamenlijk of alleen kunnen handelen.

Titel V -- Begrotingen, rekeningen

Artikel 35

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar. Na afsluitingsdatum van het boekjaar legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting verleent de algemene vergadering kwijting aan de raad van bestuur en desgevallend aan de commissaris. Het batige saldo van de resultatenrekening vergroot het vermogen van de vereniging. Het kan onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd als dividend. Rekeningen en begrotingen worden ten minste veertien dagen voor de jaarlijkse vergadering aan alle leden toegezonden. Zij kunnen op de zetel van de vereniging inzage vorderen van alle bescheiden waarop de jaarrekeningen en jaarbegrotingen steunen.

Titel VI  Ontbinding, vereffening

Artikel 36

Behoudens de gevallen van gerechtelijke dntbinding en van ontbinding van rechtswege, kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald wordt door de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Ze bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden, In geen geval magen de activa worden toegewezen aan leden, toegetreden leden of oud leden, tenzij het gaat om verenigingen met een gelijkaardig doel, Ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Artikel 37

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten geregeld is, is de wet betreffende de vzw's van toepassing.

Unaniem goedgekeurd, voor waar en eclat verklaard en aldus opgemaakt te Gent op 2 december 2012

In de raad van bestuur van 4 december 2012 werd het volgende beslist: "De Raad van Bestuur benoemt de heer Frank Gelaude als gedelegeerd bestuurder, bevoegd voar de handelingen van dagelijks bestuur overeenkomstig artikel 34 van de statuten. Dit mandaat loopt samen met het mandaat van de heer frank. . Gelaude ais bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Reçto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, netzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Frank Gelaude

Gedeleg-erd bestuurder fi

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
GENTSE VERENIGING VOOR STADSARCHEOLOGIE, AFG…

Adresse
ZOMBEEKSTRAAT 25 9031 DRONGEN

Code postal : 9031
Localité : Drongen
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande