GEZELSCHAP VOOR PSYCHOANALYSE EN PSYCHOTHERAPIE, AFGEKORT : GPP

Association sans but lucratif


Dénomination : GEZELSCHAP VOOR PSYCHOANALYSE EN PSYCHOTHERAPIE, AFGEKORT : GPP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.290.394

Publication

27/02/2013
ÿþ MOD 2,2

OC In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

inus~uiuiiu~uu

13 3951 x

NEERGELEGD

15 ftii, 2013

RECH i 1.4. : \ AN

KOOPHAN13 èGEzVT

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd. de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr. ; 0443290394

Benaming (voluit) : GEZELSCHAP VOOR PSYCHOANALYSE EN PSYCHOTHERAPIE

(afgekort) : GPP

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDERL \J WINSTOOGMERK

p .

Zetel : ~S -yY~ ~:./S, csi J er4 yyko wv `,_ -Ur Àó /Mee

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN EN BENOEMING BESTUURDERS

De Algemene Vergadering van 09.06.2012 heeft de hierna volgende artikels van de statuten gewijzigd:

Art. 2. De vereniging heeft haar zetel op adres Wintervijverstraat 18, 9052 Zwijnaarde, Gerechtelijk Arrondissement Gent. Bij beslissing van de Algemene Vergadering kan de zetel naar een nieuwe vestigingsplaats overgebracht worden.

Art. 5. De vereniging bestaat uit de effectieve leden, die ten minste tien moeten zijn, en uit toegetreden leden waarvan het aantal onbeperkt is.

Iedereen die op 4 oktober 2011 lid was van het Gezelschap voor Psychoanalyse en Psychotherapie, ongeacht de hoedanigheid, en dit op het moment van deze statutenwijziging nog steeds is, wordt beschouwd als effectief lid. Wie nadien lid werd (of het in de toekomst wordt), wordt beschouwd als toegetreden lid. Na drie jaar lidmaatschap verwerft het toegetreden lid automatisch het statuut van effectief lid. De Raad van Bestuur zet hiervoor op eigen initiatief de op dat moment benodigde stappen.

Wanneer er in deze statuten wordt verwezen naar "leden", en er dus geen expliciet onderscheid wordt gemaakt tussen effectieve en toegetreden [eden, impliceert dit dat de bepaling zowel op de effectieve als op de toegetreden leden van toepassing is. Wanneer een verschil relevant is, wordt er wel expliciet verwezen hetzij naar "effectieve leden", hetzij naar "toegetreden leden".

Art. 12. Toegevoegde zin: Voor deze dagelijkse werking beschikken de voorzitter, de penningmeester en de secretaris van het Vormingsinstituut over een volmacht op de rekeningen zodat zij dit kunnen aanwenden om de hun toegewezen functie op een correcte en degelijke manier uit te oefenen.

Art. 14. De vereniging wordt bestuurd door een Raad -van Bestuur van minstens negen leden. Voor de opsomming van de specifieke functies en de omschrijving van hun taak verwijzen we naar het Reglement van Inwendige Orde, hoofdstuk IV.

Voor de voorzitter, penningmeester en secretaris gelden dezelfde regels met betrekking tot benoeming, termijn van hun mandaat en vrijwillige of onvrijwillige beëindiging van hun mandaat als voor de andere leden van de Raad van Bestuur  tenzij er expliciet een verschil wordt vermeld. De te volgen procedures worden in het onderstaande verduidelijkt.

Wanneer een lid van de Raad van Bestuur tijdens zijn mandaat komt weg te vallen, verkiest

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

V

L ''t Ei - vervolg

de Algemene Vergadering een vervanger. Het mandaat van de vervanger eindigt sowieso bij het einde van de voorziene oorspronkelijke termijn van de Raad van Bestuur. Wanneer de voorzitter komt weg te vallen, neemt de ex-voorzitter in het belang van de continuïteit zijn functie over tot de eerstvolgende Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur wordt voor twee jaren aangesteld. De Algemene Vergadering kiest na deze periode een nieuwe Raad van Bestuur. Alle leden van de Raad van Bestuur zijn herverkiesbaar, met uitzondering van de voorzitter -- die als ex-voorzitter de facto deel uitmaakt van de daaropvolgende Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering legt de functies en bevoegdheden van de Raad van Bestuur vast. De voorzitter, penningmeester en de secretaris zijn gemachtigd om het Gezelschap ais vereniging te vertegenwoordigen. Zij doen dit als college en in overleg met de Raad van Bestuur.

Bestuurders kunnen ontslag nemen uit de Raad van Bestuur door daartoe een schriftelijke vraag te richten aan de secretaris van de Raad van Bestuur. Wanneer de secretaris ontslag wenst te nemen, kan hij of zij daartoe een schriftelijke vraag richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De bestuurders kunnen ten allen tijde door de Algemene Vergadering worden afgezet. De beslissingen terzake dienen te worden genomen met een tweederde meerderheid, en dienen te worden gemotiveerd.

De bevoegdheden van de Raad van Bestuur worden in alle andere gevallen uitgeoefend als college. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van hetgeen door de wet en de statuten aan de Algemene Vergadering is voorbehouden.

De Raad van Bestuur vergadert minstens driemaal per jaar in de zetel van de vereniging, of eventueel op een andere plaats na overeenkomst daarover. Hij vergadert ook binnen de maand na schriftelijke aanvraag door twee van zijn leden. Van alle beraadslagingen wordt een beknopt verslag bijgehouden.

De voorzitter verzekert het bestuur van de vereniging en bezit zulk danige machten als voor de afgevaardigde bestuurder regel is, onder voorbehoud dat de uitgaven door de penningmeester betaalbaar gesteld, en door de voorzitter voor betaling geviseerd worden, Geen lid van de Raad van Bestuur heeft het recht een beslissing te nemen die het bestuur verbindt zonder daartoe door de Raad van Bestuur te zijn gemachtigd.

Art, 16. De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden.

Jaarlijks wordt door de Raad van Bestuur verslag opgemaakt van de activiteiten. Daarbij wordt ook de financiële toestand van het verlopen boekjaar, evenals de begroting voor het komende jaar, aan de Algemene Vergadering voorgelegd. De uitnodigingen voor deze Algemene Vergadering met inbegrip van de agenda worden minstens 14 dagen vooraf opgestuurd naar alle leden. Minstens eenmaal per jaar is er een bijeenkomst van de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur roept op andere tijdstippen Algemene Vergaderingen bijeen wanneer het belang van de vereniging het vergt, of op schriftelijke aanvraag van 1/5 van de effectieve leden. De toegetreden leden worden eveneens uitgenodigd op aile Algemene Vergaderingen.

Elk huidig lid van het Gezelschap, ongeacht de hoedanigheid, die op datum van 4 oktober 2011 lid was, wordt automatisch effectief lid van de Algemene Vergadering.

Art. 17. De Algemene Vergadering is wettelijk bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de kwijting aan de bestuurders, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

De Algemene Vergadering is evenzeer bevoegd voor de benoeming en afzetting van de commissarissen, het bepalen van hun bezoldiging, alsook voor de kwijting aan de ; commissarissen.

De stemmingen op deze Algemene Vergaderingen geschieden bij geheime stemming. Ieder' lid beschikt over één stem. De beslissingen worden getroffen bij eenvoudige meerderheid, tenzij uitdrukkelijk anders bepaald in bovenstaande regeling. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend. Onthoudingen of ongeldige stemmen worden als tegenstemmen beschouwd.

MOD 2.2

Op de laatste blz, van luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd

de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

V rso,: Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MM 22

In geval van afwezigheid kan een lid zijn stem laten vertegenwoordigen door een ander lid : die daartoe drager is van een schriftelijke machtiging; elke aanwezige kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Over de besprekingen van de Algemene Vergadering wordt eveneens een bondig verslag opgesteld door de secretaris. De leden van de vereniging, evenals belanghebbende derden kunnen de besluiten van de Algemene Vergadering inzien na verzoek ingediend bij de secretaris van de Raad van Bestuur, die daartoe een register bijhoudt.

Art. 18. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd bij eenvoudige meerderheid der stemmen van de Algemene Vergadering. De invulling van de functies van de Raad van Bestuur worden verder gespecifieerd in het Reglement van inwendige orde.

Art. 19. Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden,

De verkiezing van een nieuwe Raad van Bestuur of de verkiezing van de secretaris en medeverantwoordelijke van het Vormingsinstituut kan alleen gebeuren wanneer minstens 60% van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 60% van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering warden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en een nieuwe Raad van Bestuur kiezen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 20. De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Art. 21. In geval van ontbinding van de vereniging zal het bezit van de vereniging worden verwezenlijkt en het batig saldo worden gestort aan een organisatie die zal worden aangeduid door de Algemene Vergadering die de ontbinding uitvoert, met dien verstande dat haar doelstelling zo nauw mogelijk dient aan te sluiten met de ethische stellingname die de stichters van deze vereniging voorstaan.

Art. 22. Het huishoudelijk reglement zal alle schikkingen van inwendige aard, die het verwezenlijken van het maatschappelijk doe[ vergemakkelijken, nemen. Dit Reglement van inwendige orde wordt ter stemming voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Elke wijziging dient te worden goedgekeurd door 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Met het oog op bepaalde opdrachten worden door de Algemene Vergadering eventueel speciale commissies in het [even geroepen.

Art. 23. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Art. 24, GESCHRAPT.

In de Algemene Vergadering van 07.10.1012 werden nieuw benoemd:

Blomme David, bestuurder

Luik M vervolg

E.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Reco ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Mao 2.2

Lek l - vervolg

-

Vandriessche Frederik, bestuurder

Vermeersch Dennis, bestuurder

Provost Daniëlla, bestuurder

Schrans David, bestuurder

Therssen Els, bestuurder

Galle Wim, bestuurder

Waeriop Bjórn, bestuurder

in deze Algemene Vergadering van 07.10.1012 werden ontslagen:

- Raes Huguette, bestuurder

- Flamant Robert, bestuurder

- Quackelbeen Julien, bestuurder

- Vandevijver Gertrudis, bestuurder

- Vanderweghen Dominique, bestuurder

- Neirynck Olivier, bestuurder

Hierbij neergelegd: Coordinatie statuten.

Wim Galle, bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

'. Noor-

" -behouden-aan het Belgisch Staatsblad

N

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

03/02/2015
ÿþ Let ...f ' M042.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

HhI I IIl HhI lii II 11 II

*'15018677*

Ondernemingsnr : 0443.290.394

Benaming

(voluit) : GEZELSCHAP VOOR PSYCHOANALYSE EN PSYCHOTHERAPIE

(verkort) : GPP

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : WINTERVIJVERSTRAAT 18, 9052 GENT

Onderwerp akte : BENOEMINGEN EN AMBTSBEËINDIGINGEN BESTUURDERS

De Algemene Vergadering van 05.10.2014 heeft het ambt van de volgende personen beëindigd:

Geerardyn, Filip, Désiré Van Monckhovenstraat 35, 9000 Gent (°Kigali, Rwanda 12/03/1961), bestuurder

Blomme, David, 18-oktoberstraat 51, 8200 Sint-Andries Brugge (°Oostende 13.04.1974), bestuurder

Vandriessche, Frederik, Snoekstraat 58, 9000 Gent (°Gent 06.12.1978), bestuurder

Schrans, David, François Bernardstraat 62, 9000 Gent (°Gent 14.06.1982), bestuurder

Therssen, Els, Tentoonstellingslaan 101, 9000 Gent (°Oostende 19.04.1972), bestuurder

Provost, Daniëlla, Rommelstraat 43, 9000 Gent (°Oudenaarde 12.02.1973), bestuurder

De Algemene Vergadering van 05,10.2014 heeft de volgende personen benoemd:

Coppens, Hilde, Frans Spaestraat 25, 9000 Gent (°Gent 15.07.1974), bestuurder

Verhaeghe, Filiep, Breebroekhof 7, 9030 Mariakerke, (°Gent 04.03.1977), bestuurder

Van de Steene, Leen, Einde Were 52, 9000 Gent (°Deinze 31.12,1973), bestuurder

Roelandts, Dries, Emilius Seghersplein 21, 9000 Gent (°Sint-Amandsberg 23.04.1974), bestuurder

Van Eeckhout, Jean-Pierre, Groendreef 5A, 9000 Gent (°Lokeren 11.04.1955), bestuurder

Wim Galle, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik le vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
GEZELSCHAP VOOR PSYCHOANALYSE EN PSYCHOTHERA…

Adresse
LAMORAAL VAN EGMONTSTRAAT 18 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande