GREEN HOPE, AFGEKORT : G.H

Association sans but lucratif


Dénomination : GREEN HOPE, AFGEKORT : G.H
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 549.887.159

Publication

11/04/2014
ÿþOp de batste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

eetret

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11

Voorbehoudt aan he. Belgisc Staatsbk

*14079330*

Oudenaarde

01 APR. 2014

Griffie

Oncierneminger Benaming

(voluit) : Green Hope

(verkort) : G.H

Rechtsvorm vzw

Zetel: Oudestraat 23, 9600 Ronse

Onderwerp akte: Oprichting vzw

Identiteit van de stichtende leden

De raad van bestuur is met ingang vanaf 28/03/2014 als volgt samengesteld

JEBBOUR Habiba, Oudestraat 23 - 9600 Ronse van Belgische nationaliteit

geboren op 04/08/1968 te Ouled Sidi Ali Jerada-Marokko 68.08.04.476.15 (Voorzitter)

BENSERYA Amal, Kustenaarstraat 7 - 1020 Brussel van Belgische nationaliteit geboren op 02/11//1992 te Ain Beni Mathar Jerada-Marokko 92.11.02.450.44 (Penningmeester)

BENSERYA Khaoula, voIxerrilaan 326 - 1190 Forest van Belgiche nationaliteit

geboren op 28/01/1990 te Ain Beni Mathar Jerada-Marokko. 90.01.28.408.67 ('Secretaris)

EL BACHIR1 Hafida , Kustenaarstraat 7- 1020 Brussel van Belgiche nationaliteit geboren op 12/11/1985 te Ain Beni Mathar Jerada-Marokko. 85.11.12.464.68 (Bestuurder)

SMAILI Soumiya, Kustenaarstraat 7- 1020 Brussel van Marokkaanse nationaliteit geboren op 11/10/1988 te Taourirt-Marokko. 88,10.11.636.79 (Bestuurder)

TITEL I : NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1

§ 1 De vereniging draagt de naam:

Naam nieuwe organisatie: Green Hope, in it kort G.H

Artikel 2

§ 1 De maatschappelijke zetel is voorlopig gevestigd te; Oudestraat 23, 9600 Ronse. Gerechtelijk Arrondissement Oudenaarde.

§ 2 De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur naar iedere andere plaats.

§ 3 iedere wijziging van de zetel zal binnen de maand gepubliceerd worden in de bijvoegsels van het Belgisch Staatsblad.

0 s-wb " Z. 54)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Doel: ACTIVITEITEN

Art. 3.

* De vereniging heeft tevens tot doel het verlenen van alle mogelijke hilp, sociaal-maatschappelijk ontwikideingsproject voor kansarme personen nationaal / internationaal in de meeste uitgebreide zin van het woord, en het verstrekken van materiël, economische en sociale bijstand. Deze opsomming is niet beperkend.

*Het opzetten van socio-culturele activiteiten ten einde de individuele ontplooiing van leden te stimuleren in de samenleving te bevorderen.

*Sociaal- maatschappelijk ontwikkelingsproject voor kansarme personen nationaal / internationaal, *De vereniging wil een integrale ondersteuning aan weeskinderen die leven in moeilijke

leefomstandigheden met het doel later een erkende positie te kunnen innemen binnen hun eigen samenleving (nationaal /internationaal)

*Schenken van voedselpaketten en kleren voor kansarme mensen (nationaal / internationaal) * Ze zal zich inzetten in aile om aan personen die, wegens ziekt, ongeval, heelkundig ingreep of revalidatie voor langere tijd in een verzorgingsinstelling moeten verblijven. Al wat voor de verwezenlijking van haar opdracht noodzakelijk of nuttig is, kan worden georganiseerd: Zowel intramurale als extramurale zorgverleping, als het oprichten besturen van voorzieningen, zoals ziekenhuizen, voorzieningen voor oudererizorg en i dit zowel residentieel als thuiszorgondersteunend, met inbegrip van het uitbaten van senioren flats,woorzieningen voor preventieve gezondheidszorg,

*Uitlenen of schenken van materialen in aile mogelijke vormen voor gehandicapten, dementeerden bejaarden, heelkundig ingreep of revalidatie die in zorgverbreding worden begeleid.

*Oog voor het milieu door maximale hergebruik na te streven van ingezamelde goederen (kleren, meubels etc.) Ontwikkleing en waarborgen van tewerkstelling van langdurig werklozen.

Zij mag met andere woorden aile activiteiten ondernemen die tot doel kunnen bevorderen, zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

*Gedenkdagen organiseren omtrent belangrijke dagen en nachten voor gedetineerden in gevagenissen tijdens de maand Ramadan etc.

*Benefiets en, tentoonstellingen, uitsstappen organiseren om verschillende culturen bekend te maken.

* Ze kan personen (vrijwillig) te werkstellen.

* Activiteiten te organiseren waaraan vrouwen op vrijwillige basis, in de sfeer van de vrije tijd en andere educatieve begeleiding kan aan deelnemen, vormend en emancipatie gerichte activiteiten organiseren in het kader van zelfstandiger functioneren om te erken aan een gezonde duurzame samenleving, ook sociaal-cultureel en sportieve initiatieven en voorzieningen te ontwikkelen gericht op de persoonlijke ontplooiing en op het functioneren in de samenwerking als individu en als groep.

Artikel

De vereniging kan ter verwezenlijking en uitvoering van haar doelstellingen op welkdanige wijze en mits naleving van de wet:

" Eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen,

" Samenwerken met particulieren, verenigingen en ondernemingen die over de noodzakelijke deskundigheid ter zake beschikken,

" Alle noodzakelijke tussenkomsten te verlenen en activiteiten te organiseren teneinde haar doelstellingen te realiseren,

" Bijkomstige commerciële en/of winstgevende activiteiten ontplooien, waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen warden bestemd voor de verwezenlijking van de doelstellingen,

" Uitbestedingen doen aan derden,

" Op te treden via volmachten,

" Beroep doen op Vrijwilligers

'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MCID 2.2

Vuur'

Art, 4, De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden,

TITEL Il.  Lidmaatschap

'Aantal leden'

Art. 5. Het aantal bestuursleden is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen.

Het aantal werkende leden is onbeperkt. En ook het aantal gewone leden is onbeperkt.

'Toetreding'

Art. 6. Als bestuurslid of werkend lid kan tot de vereniging toetreden één ieder die door de raad van bestuur

als zodanig wordt toegelaten. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als toegelaten leden

tot de vereniging,toelaten. Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkende leden. Ze verwerven het statuut van niet-werkend lid en bezitten enkel een aanwezigheidsrecht op de algemene vergadering. NieWerkende leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering,

gijdrage'

Art. 7. De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan EUR 250/jaar. Het bedrag van de bijdrage wordt

jearlijki.vastgesteld door de raad van bestuur.

'Uittreding, uitsluiting'

Art. 8. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief, of per brief niet ontvangstmelding aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

'Register van leden'

Art. 9. Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden, Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft de naam, rechtsvorm en adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden wordt door toedoen van de raad van bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld,

TITEL III.  Raad van bestuur

'Samenstelling raad van bestuur'

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste 3 bestuurders, Als evenwel maar 3 personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts 2 personen. Vervanging

Art. 11. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen ander het wettelijk bepaald minimum blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien,

'Bijeenroeping, beraadslaging'

Art. 12 1. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, secretaris, en penningmeester.

De voorzitter of twee bestuurders roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor.

Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudst secretaris.

2. De raad van bestuur vergadert slechts geldig indien de helft van de bestuurders aanwezig is. De

beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen,

1:3ij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt,

3. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen,

4. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register.

5. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door 2 bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

'Bevoegdheid, vertegenwoordiging'

Art. 13. Aile bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden

toegekend aan de raad van bestuur.

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur

betreft, kan worden opgedragen aan één enkele bestuurder van de vereniging.

IDe vereniging wordt, buiten het kader van dagelijks bestuur, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de

voorzitter.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt,

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14. Samenstelling - stemrecht.

De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur, of door de oudst aanwezige Secretaris. Een lid kan zich door een ander lid op de

algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

Elk lid besohikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 16, - Bevoegdheid.

De Algemerlie Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

1. hét wijzigen van statuten;

2, het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

6: het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

6.. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

7. het uitsluiten van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 16. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het beleng van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, in de loop van de maand december.

2. De read van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

3. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen per gewone of per aangetekende brief, ten minste 8 dagen voor de vergadering,

4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

'Meerderheden'

Art. 17. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige

en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de Vereniging, zal de

in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

'Notulen'

Art. 18, Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of de

secretaris of twee bestuurders, en opgenomen in een bijzonder register.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de

voorzitter of door twee bestuurder. Leden alsook derden die een belang kunnen aantonen, hebben het recht

om inzage of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL V.  Begroting en rekeningen

'Boekjaar

Art. 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De vereniging zal een boekhouding voeren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake. Met uitzondering van het eerste boekjaer, dat loopt vanaf datum oprichting tot 31 december 2014,

,Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Ilijiagen biThdl3agise-h-Stáffib1ai1--11704/2OI4 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Luik B -Vervolg

TITEL VI.  Ontbinding en vereffening

'Vrijwillige ontbinding'

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald ln de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden. Artikel 20.  Bestemming van het vereffeningsaldo.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Art. 21. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de Belgisch Wet op de v.z.w.'s van toepassing. ,

Benoemingen  Raad van bestuur

De algemene vergadering heeft, beraadslagend en beslissend overeenkomstig ait 8 van de wet van 27 juni

1921 en overeenkomstig haar statuten.

De raad van bestuur is met ingang vanaf 28103/2014 als voigt samengesteld:

JEBBOUR Habiba, Oudestraat 23 - 9600 Ronse van Belgische nationaliteit

geboren op 04/08/1968 te Ouled Sidi Ali Jerada-Marokko 68.08.04.476.15 (Voorzitter)

BENSERYA Amal, Kustenaarstraat 7- 1020 Brussel van Belgische nationaliteit geboren op 02/11//1992 te Ain Beni Mathar Jerada-Marokko 92.11.02.450.94 (Penningmeester)

BENSERYA Khaoula, voixemlaan 326 -1190 Forest van Belgiche nationaliteit

geboren op 28/01/1990 te Ain Beni Mathar Jerada-Marokko. 90.01.28.408.67 (Secretaris)

EL BACHIRI Flafida , Kustenaarstraat 7- 1020 Brussel van Belgiche nationaliteit . geboren op 12/11/1985 te Ain Beni Mathar Jerada-Marokko. 85.11.12.464.68 (Bestuurder)

SMAILI Sou miya, Kustenaarstraat 7 - 1020 Brussel van Marokkaanse nationaliteit geboren op 11/10/19881e Taourirt-Marokko. 88.10.11.636.79 (Bestuurder)

Alle bestuursleden zijn Belg en maken deel uit van de algemene vergadering van Green Hope v.z.w.

Art. 23. De raad van bestuur is bevoegd voor de opstelling van het huishoudelijk reglement, alle leden en werkende leden aanvaarden door hun lidmaatschap de regels opgenomen in dit huishoudelijk reglement.



Alle oprichters Ronse 28/03/2014



JEBBOUR Habiba (Voorzitter)

BENSERYA Khaoula (Secretaris)

BENSERYA Amal (Penningmeester)

EL BACHIRI Hafida (Bestuurder)

SMAILI Soumiya (Bestuurder)

Op de laatste blz. van Luik E. vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
GREEN HOPE, AFGEKORT : G.H

Adresse
OUDESTRAAT 23 9600 RONSE

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande