GRIFO

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : GRIFO
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 445.570.290

Publication

14/05/2014
ÿþ /t" MOd11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatstc I* van ui*K B vermelden " Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris tietëij van de perso(o)n(eni bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenv,fuordigers

Verso Naam en handtekening

11H11111111IIIIIkil

Vc

bec

aar Betç Staat

Gent

Afdeling Oudenaarde

02 MEI 2814

Griffie

ondememingsnr 0445.570.290

Benaming (voluit) : GRIFO

(verkort):

Rechtsvorm: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Beverestraat 99

9700 Oudenaarde

Onderwerp akte :Uitkering tussenstijds dividend - kapitaalverhoging door inbreng in natura - ._

statutenwijziging

tilt een akte verleden voor notaris Stein Binnemans te Oudenaarde op 26 maart 2014, geregistreerd op het eerste registratiekantoor Oudenaarde op 2 april 2014, Boek 04, blad 01, vak 05. Ontvangen: vijftig euro. Getekend, de ontvanger, a DE SMET, blijkt het volgende:

EERSTE BESLISSING  Verslaggeving.

a/ De vergadering neemt kennis van het bijzondere verslag van de zaakvoerders de dato 30 januari 2014 met betrekking tot de voorgenomen dividenduitkering en over het belang voor de vennootschap van de voorgestelde kapitaalverhoging door inbreng in natura.

b/ De vergadering neemt kennis van het revisoraal verslag van 13 maart 2014 opgesteld overeenkomstig artikel 313, §1, van het Wetboek van Vennootschappen door de bvba `Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin', met kantoor te 8660 Wevelgem, Kortrijkstraat 12, vertegenwoordigd door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een bvba ?let Dujardin', vertegenwoordigd door de heer Piet Dujardin, bedrijfsrevisor, met betrekking tot de voorgenomen kapitaalsverhoging in nature, bevattende een beschrijving van de voorgestelde inbreng in nature, de toegepaste waarderingsmethoden en de als tegenprestatie verstrekte vergoeding.

De conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor de dato 13 maart 2014 luiden letterlijk als volgt

"6. BESLUIT

Ingevolge het ingestelde onderzoek overeenkomstig de controlenormen van het Instituut van de Beclriffsrevisoren, bil de kapitaalverhoging met inbreng in nature bij de BVBA GRIFO door inbreng in nature van een vordering die zal wonden toegekend aan de heer Philippe DE WILDEMAN en een vordering die zal worden toegekend aan mevrouw Johanna JACQUES naar aanleiding van de voorgenomen dividenduitkering bij de inbrenggenietende vennootschap, kan ik besluiten dat:

1. De kapitaalverhoging werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake kapitaalverhoging door inbreng in nature en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen, voor de bepaling van de als tegenprestatie verstrekte vergoeding, alsook voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10 %.

2. De beschrijving van de inbreng aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid voldoet.

De voorbeschreven inbreng in nature betreft een inbreng onder de opschortende voorwaarde van het voorafgaandelijk bekomen van een formele goedkeuring van de voorgenomen dividenduitkering door de algemene vergadering van de inbrenggenietende vennootschap.

3. De voor de kapitaalverhoging door inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bednifseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de toename van de fractiewaarde van de bestaande aandelen, zodat de inbreng in nature niet overgewaardeerd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-kiehaude n aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

ik dien een principieel voorbehoud te formuleren nopens het bestaan en de waarde van de voorraad handelsgoederen (ad 74.561,76 EUR) aangezien ik niet in de mogelijkheid was om een fysische voorraadtelling uit te voeren daar ik mijn opdracht pas na balansdatum heb ontvangen.

Wij merken op dat het niet creëren van nieuwe aandelen n.a.v. de voorgenomen kapitaalverhoging door inbreng in nature weliswaar, in de gegeven omstandigheden, juridisch mogelijk wordt geacht door hoogstaande rechtsleer terzake doch in gaat tegen het advies van de Raad van het Instituut van de Bednffsrevisoren.

4. De als tegenprestatie verstrekte vergoeding voor de inbreng in natura bestaat uit

een toename van de fractiewaarde van de huidige aandelen ten belope van 40.500,00 EUR.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat men opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

De waarden opgenomen in onderhavig verslag kunnen slechts aangewend worden in het kader van de operatie waarin dit verslag werd opgesteld.

Wevelgern op 13 maart 2014

BVBA Bedresrevisorenkantoor Dujardin,

Vertegenwoordigd door de BV BVBA Piet Dujardin,

Vertegenwoordigd door Ci; Piet Dujardin, bedrijfsrevisor."

cl Beide vennoten, voornoemd, verklaren een exemplaar van voormelde verslagen voor heden te

hebben ontvangen en er kennis van te hebben genomen. Zij verklaren er geen opmerkingen op te formuleren.

De algemene vergadering beslist eenparig de ondergetekende notaris te ontslaan van het voorlezen van het verslag van de zaakvoerders en van voormeld verslag van de bedrijfsrevisor,

, Het verslag van het bestuursorgaan en het verslag van de bedrijfsrevisor zullen met een uitgifte

van onderhavig proces-verbaal worden neergelegd op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel.

TWEEDE BESLISSING - Uitkering van een tussentijds dividend

De vergadering beslist over te gaan tot de onmiddellijke uitkering van een tussentijds dividend voor een totaal bedrag van vijfenveertigduizend euro (45.000,00 EUR). De vergadering stelt vast dat ingevolge deze beslissing de beide vennoten een schuldvordering hebben op de vennootschap.

Beide vennoten verklaren deze schuldvordering overeenkomstig artikel 537 Wetboek Inkomsten Belasting (WIB) onmiddellijk te willen inbrengen in het kapitaal van de vennootschap mits inhouding en doorstorting van een roerende voorheffing ten bedrage van tien procent (10%) van het tussentijdse dividend.

DERDE E3ESLISSING  Kapitaalverhoging door inbreng in natura

a/ De vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 van het WIB, het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag ten belope van negentig procent (90%) van het tussentijdse dividend, zijnde veertigduizend vijfhonderd euro (40.500,00 EUR), om het te brengen van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) op negenenvijftigduizend honderd euro (59.100,00 EUR) zonder uitgifte van nieuwe aandelen, en bijgevolg mits stijging van de fractiewaarde van de 750 bestaande aandelen zonder nominale waarde, met dien verstande dat latere doorgevoerde kapitaalverminderingen priotair zullen worden aangerekend op het kapitaal dat valt onder het regime van artikel 537 WIB.

De vergadering beslist dat de kapitaalverhoging zef worden verwezenlijkt door de inbreng door beide vennoten van de zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering, zijnde negentig procent (90%) van de vordering tot uitkering van het tussentijds dividend, die zij hebben ten faste van de vennootschap en welke uitvoering beschreven staat in het verslag van de bedrijfsrevisor de dato 13 maart 2014.

b/ Tussenkomst  Inschrijving op en volstorting van de kapitaalverhoging

Zijn vervolgens tussengekomen, alle vennoten, beiden voornoemd, die verklaren volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap en die uiteenzetten dat zij een zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering hebben ten laste van de vennootschap die uitvoerig staat beschreven in het voormelde verslag van de bedrijfsrevisor.

Na deze uiteenzetting verklaren beide vennoten, negentig procent (90%) van deze schuldvordering ten belopen van veertigduizend vijfhonderd euro (40.500,00 EUR) in de vennootschap in te brengen, wetende dat de resterende tien procent (10%) als roerende voorheffing worden ingehouden en doorgestort.

c/ Vergoeding voor de inbreno

De vergoeding voor deze inbreng bestaat uit een stijging van de fractiewaarde van de

zevenhonderd vijftig (750) bestaande aandelen. Er worden aan de vennoten geen nieuwe aandelen toegekend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Nam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en} bevoegdd echtspersoon ton aanzien van derden te vestegen wontgen

Verso - Naam en handtekening

mex111,1

behouden aan aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 WIB, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten oprichten van de 5 voorbije boekjaren.

VIERDE BESLISSING  Vaststelling verwezenlijking van de kapitaalverhoging

De vergadering stelt vast en verzoekt ons, notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van veertigduizend vijfhonderd euro (40.500,00 EUR) daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op negenenvijftigduizend honderd euro

" (59,100,00 EUR), vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750) aandelen zonder vermelding

" van nominale waarde,

VIJFDE BESLISSING - Aanname nieuwe statuten.

De vergadering beslist de statuten van de vennootschap volledig te herwerken om deze aan te

passen aan de gewijzigde wetgevingen en hoger vermelde beslissingen.

De vergadering beslist dat de statuten voortaan ais volgt luiden, alle hoger vermelde wijzigingen

inbegrepen:

"HOOFDSTUK!. VORM  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1. Vorm  naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte

" aansprakelijkheid,

" Zij draagt de naam 'GRIF0'.

Artikel 2. Maatschappelijke zetel

" De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9700 Oudenaarde, Beverestraat 99.

Hij kan worden overgebracht naar om het even welke plaats in het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad of in het Nederlandse taalgebied, door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, die alle machten krijgt teneinde op authentieke wijze de statutenwijziging die eruit voortvloeit, te doen

" vaststellen.

De vennootschap kan, bij enkel besluit van de zaakvoerder(s), administratieve zetels, agentschappen, werkhuizen, stapelplaatsen en bijkantoren vestigen in België of in het buitenland. Artikel 3. Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft als doel: zo voor haar eigen rekening, als voor rekening van derden, in België en/of in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden om het even welke industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

het ontwerpen, het inrichten, het coördineren van werken van/aan onroerende goederen; een coördinatiebureau voor bouw- en aanverwante activiteiten;

- de groot- en kleinhandel, de in- en uitvoer van decoratiemateriaal, gordijnen, verf- en behangpapier;

" - het optreden als binnenhuisarchitect;

- interieur en lichtontwerp;

- de binnenhuisinrichting in de ruimste zin van het woord;

- de klein- en groothandel, de in- en uitvoer in binnenhuisinrichting, verlichtingstoestellen, meubelen;

- winkel- en kantoorinrichting;

- het optreden als tussenpersoon in hoger vermelde branche.

Deze opsomming is aanduidend, doch niet beperkend.

Zij mag tevens om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

De vennootschap mag, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen, door inbreng, afstand, fusie, inschrijving of aankoop van effecten, financiële tussenkomst of om het even welke andere wijze ook, in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een zelfde, gelijkaardig, of samenhangend doel nastreven of eenvoudig nuttig zouden zijn tot de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4. Duur

" De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

" HOOFDSTUK 11: MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt NEGENENVIJFTIGDUIZEND HONDERD EURO

(59.100,00 EUR),

Het wordt vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750) aandelen op naam, zonder nominale

waarde, die ieder één/zevenhonderd vijftigste (1/750ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6. Stortingsplicht

Artikel 7. Kapitaalverhoging in geld Recht van voorkeur

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto : Naam en hoed-nigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)ri(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

HOOFDSTUK 11I. TITELS

Artikel 8. Register van aandelen

.

Artikel 9. Ondeelbaarheid van de effecten

. Voor-'tbehotelen

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

A" " "

rtikel 9bis. Overdracht van aandelen

" -

Artikel 9ter. Afgescheiden vermogen

HOOFDSTUK IV. BESTUUR CONTROLE

Artikel 10. Bestuur

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd hetzij door de enige

vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Tell de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, hun bevoegdheid. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn.

De gewone zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Zijn aangesteld tot statutair zaakvoerder

- mevrouw JACQUES Johanna Charlotte Marie, national nummer 51.04.12-156.01, wonende te 9700 Oudenaarde, Trompestraat 9.

- de heer DE WILDEMAN Philippe Maurice Jozef, nationaal nummer 52.11.22-127,91, wonende te 9700 Oudenaarde Wortegemstraat 57.

Artikel 10bis. Opvolging van de zaakvoerder

1" .

Artikel 11. Bevoegdheden

Artikel 12. Vergoeding

Artikel 13. Controle van de vennootschap

HOOFDSTUK V. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14. Zitting en bijeenroeping

lederjaar wordt een gewone algemene vergadering van vennoten gehouden op de

maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, de tweede maandag

van de maand september om achttien uur.

Valt cle hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag dan wordt de algemene

vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

Indien er slechts één vennoot is, dan zal hij op deze datum de jaarrekeningen voor goedkeuring

ondertekenen.

Bovendien moet(en) de zaakvoerder(s) een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen

telkenmale het belang van de vennootschap het vereist of op aanvraag der vennoten die minstens

één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen.

In dit laatste geval, zullen de vennoten hun verzoek en de agendapunten aangeven.

De zaakvoerders zullen de algemene vergadering bijeenroepen ten minste vijftien dagen na de

aanvraag.

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda.

Ze warden ten minste vijftien dagen voor de algemene vergadering verstuurd per aangetekend

schrijven gericht aan de vennoten, aan de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, aan de

titularissen van certificaten of obligaties en aan de commissarissen.

Iedere persoon kan verzaken aan de oproeping en zal in ieder geval als regelmatig opgeroepen

worden beschouwd als hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

Artikel 15. Verdaging

Artikel 16. Schriftelijke algemene vergadering

,n94,

Artikel 17. Zittingen  Notulen

, -

Op de laatste hl? van Le B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. het211 van de perso(o)ri(en) bevoegd de iechtspereoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Neern en nandtekening

Artikel 18. Beraadslagingen

HOOFDSTUK VI. BOEKJAAR WINSTVERDELING  RESERVES

Artikel 19. Boekjaar

Flet boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 april van elk jaar en eindigt op 31 maart van het daarop volgende kalenderjaar,

Op deze laatste datum wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stel(len)(t) de zaakvoerder(s) een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij (hij), na goedkeuring door de algemene vergadering, de bekendmaking verzorgt (verzorgen), overeenkomstig de wet.

Artikel 20. Bestemming van de winst reserves

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend. HOOFDSTUK VIL ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 21. Ontbinding

De vennootschap kan op elk moment worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering beslissende in de vormen vereist voor de statutenwijziging.

Artikel 22. Vereffenaar(s)

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, wordt de vereffening verzorgd door de zaakvoerder(s) in functie, onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering om één of meerdere vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat z(n/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Artikel 23. Verdeling van het netto-actief

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

HOOFDSTUK VIII. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 24. Woonstkeuze

Artikel 25. Gerechtelijke bevoegdheid

Artikel 26. Gemeen recht

ZESDE BESLISSING - Machtiging

De vergadering verleent bijzondere machtiging aan de zaakvoerders tot uitvoering van de genomen beslissingen, waaronder de betaling van de roerende voorheffing ten belope van tien procent (10%) van het tussentijdse dividend waarvan hiervoor sprake.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Stein Binnemans te Oudenaarde

" Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte, bijzonder verslag van het bestuursorgaan, verslag van de bijzondere algemene vergadering, verslag van de bedrijfsrevisor.

" 1700r-e ne h duAtle aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bI7 van Luik B vermeiden Recto Naam en hoedanigheid van de gnstrumenterende notaris hct7ii van de perso(o)n(erl) bevoegd de rechtspersoon ten aaren van derden te vertegenwoordigen

Verso « Naam en handtekening

30/10/2013 : OU036427
03/10/2012 : OU036427
03/10/2011 : OU036427
14/10/2010 : OU036427
10/10/2008 : OU036427
20/09/2007 : OU036427
29/09/2006 : OU036427
28/09/2005 : OU036427
01/10/2004 : OU036427
29/01/2004 : OU036427
01/10/2003 : OU036427
16/10/2002 : OU036427
09/11/2001 : OU036427
21/10/1999 : OU036427
20/11/1991 : OUA2415

Coordonnées
GRIFO

Adresse
BEVERESTRAAT 99 9700 OOIKE(OUDENAARDE)

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande