GULDENSTERRENSLAG

Association sans but lucratif


Dénomination : GULDENSTERRENSLAG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.536.746

Publication

12/11/2013
ÿþMOD 2" 2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111

*13170625*

GRIFFIE RE7HTBANKR VAN KOOPHANDEL

3 0 OKT. 2013

DENDERMONDE

O;,dernerniligsnr CS t44 . S24. ,

E'enaming

(voluit) :

Guldensterrenslag

ReCiltsoÜrrll vzw

Zc:tel Wegvoeringsstraat 110 - 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp Ckte :

OPRICHTING, STATUTEN

NAAM, ZETEL EN DUUR

Artikel 1

1.De stichting draagt de naam: Guldensterrenslag vzw

2.Zij is gevestigd te Sint-Niklaas, Wegvoeringsstraat 110, gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

3.Zij is opgericht op 1 Oktober 2013 voor onbepaalde duur

DOEL

Artikel 2

De vereniging heeft ten doel:

Mensen buiten de groep de mogelijkheid bieden om kennis te maken met de Middeleeuwen dmv:

Het organiseren van evenementen waaronder.

" Opendeurdagen

" Middeleeuwse evenementen met : Roofvogeldemonstraties

Tentenkampen

Middeleeuwse steekspelen

Middeleeuwse spelletjes voor kinderen

Boogschieten

Voordrachten over de Middeleeuwen houden voor diverse groepen

Aanbieden van Middeleeuwse spellen voor kinderen

Aanbieden van demonstratie & initiatie (Middeleeuwse) ambachten

VERMOGEN

Artikel 3

Het vermogen van de vereniging wordt gevormd door:

1.Giften, subsidies en lidgeld

2.Alle andere wettige baten

BESTUUR

Artikel 4

1.Het bestuur van de vereniging bestaat uit ten minste drie en ten hoogste vijf leden. Het aantal leden wordt

met inachtneming van het in de vorige zin bepaalde, door het bestuur met algemene stemmen vastgelegd.

Het bestuur benoemt de leden van het bestuur.

'-^ IEs ~ _ _ '~~ - ~ ~: 7~ ,~ 7,T.Ct4 ,ar clé 4YP[71L.3n7C " °t" ., Yr_.,;1 , pe {i11; C. i _

" '@r ^l rq_r 'rCírl r7f r'- _ . ,

11LrçC Î" : ~[T rri '- " r,yll. ~f ~"1~.

Guldensterrenslag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

ti Mbo 2.2

Het bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een hulpsecretaris en een penningmeester. De functie van secretaris en penning-meester kunnen ook door één persoon worden vervuld.

2. Het bestuur van de vereniging bestaat uit volgende personen:

Ais voorzitter wordt dhr. Maarten Callens benoemt

Als secretaris wordt mevr. Wendy Batens benoemt.

Als penningmeester wordt dhr. Eugene Kauch benoemt.

3.Mochten binnen het bestuur om welke reden dan ook één of meer leden ontbreken, dan vormen de overblijvende bestuursleden of het overblijvende bestuurslid, niettemin een bevoegd bestuurslid, onverminderd de verplichting van het enige overblijvende bestuurslid of van de overblijvende bestuursleden om met algemene stem men en binnen de twee maanden na het ontstaan van de vacature of vacatures daarin te voorzien door de benoeming van één of meerdere opvolgers,

BESTUURSVERGADERINGEN EN BESTUURSBESLUITEN Artikel 6

1.De bestuursvergaderingen worden gehouden te Sint-Niklaas, Wegvoeringsstraat 110A (clublokaal) op de eerste vrijdag van de maand februari.

2.Het bestuur vergadert ten minste één maal per jaar.

3.Vergaderingen zullen voorts telkenmalen gehouden worden wanneer de voorzitter dit wenselijk acht of indien één der andere bestuursleden daartoe schriftelijk en onder nauwkeurige opgave van de te behandelen punten aan de voorzitter het verzoek richt. Indien de voorzitter aan een dergelijk verzoek geen gevolg geeft, in dien voege dat de vergadering kan gehouden worden binnen tien dagen na het verzoek, is de verzoeker bevoegd zelf een vergadering bijeen te roepen met inachtneming van de vereiste formaliteiten.

4.De oproeping tot vergadering geschiedt - behoudens het in lid 3 bepaalde - door de voorzitter, ten minste zeven dagen te voren, de dag der oproeping en die der vergadering niet meegerekend, door middel van aangetekende oproepingsbrieven.

5.De oproepingsbrieven vermelden, behalve plaats en tijdstip van de vergadering, de te behandelen onderwerpen.

6.Zolang in een bestuursvergadering alle in functie zijnde bestuursleden aanwezig zijn, kunnen geldige besluiten worden genomen over alle aan de orde komende onderwerpen, mits met algemene stemmen, ook al zijn de door de statuten gegeven voorschriften voor het oproepen en houden van vergaderingen niet in acht genomen.

7.De vergaderingen worden geleid door de voorzitter van het bestuur, bij diens afwezigheid wijst de vergadering zelf haar voorzitter aan.

8.Voor het verhandelde in een bestuursvergadering worden notulen gehouden door de secretaris of door één der andere aanwezigen, door de voorzitter daartoe aangezocht. De notulen worden vastgesteld en ondertekend door diegenen die in de vergadering als voorzitter en secretaris hebben gefungeerd.

9.Het bestuur kan ter vergadering alleen dan geldige besluiten nemen indien de meerderheid zijner in functie zijnde leden ter vergadering aanwezig zijn of vertegenwoordigd is. Een bestuurslid kan zich ter vergadering doen vertegen-woordigen door een medebestuurslid, op voorlegging van een schriftelijke, ter beoordeling van de voorzitter der vergadering voldoende geachte volmacht. Een bestuurslid kan daarbij slechts voor één medebestuurslid ais gevolmachtigde optreden.

10.Een bestuur kan ook buiten de vergadering besluiten nemen, mits alle bestuursleden in de gelegenheid zijn gesteld schriftelijk hun mening te uiten. Van de aldus genomen besluiten wordt onder bijvoeging van de ingekomen antwoorden door de secretaris een relaas opgemaakt, dat na medeondertekening van de voorzitter bij de notulen wordt gevoegd.

11ieder bestuurslid heeft het recht tot het uitbrengen van één stem. Voor zover deze statuten geen grotere meerderheid schrijven, worden alle bestuursbesluiten genomen met volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen. Staken de stemmen bij verkiezing van personen, dan wordt het voorstel geacht te zijn verworpen. Staken de stemmen bij een andere stemming, dan heeft de voorzitter een beslissende stem.

12.Alle stemmingen ter vergadering geschieden mondeling tenzij de voorzitter een schriftelijke stemming gewenst acht of één der stemgerechtigden dit voor de stemming verlangt. Schriftelijke stemming geschiedt bij ongetekende, gesloten briefjes.

13.Blanco stemmen worden beschouwd als niet te zijn uitgebracht. Zij tellen wel mee ter bepaling van enig quorum.

14.In alle geschillen omtrent stemmingen beslist de voorzitter.

BESTUURSBEVOEGDHEID

Artikel 6

Het bestuur is belast met het besturen van de vereniging

"

A

a

AAOa 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

VERTEGENWOORDIGING

Artikel 7

De vereniging wordt vertegenwoordigd door:

1.het bestuur zelf, of

2.twee gezamelijk handelende bestuursleden

ORGANEN

Artikel 8

Het bestuur kan ten behoeve van zijn taakvervulling afzonderlijke organen instellen en opheffen. Het vaststellen van cie taakomschrijving en een eventueel reglement van een dergelijk orgaan, aismeden het benoemen van de leden geschiedt door het bestuur.

EINDE BESTUURSLIDMAATSCHAP

Artikel 9

1.EIk bestuurslid treedt uiterlijk drie jaar na zijn benoeming af volgens een door het bestuur op te maken rooster van aftreden. Aftredende bestuursleden zijn terstonds herbenoembaar.

2.Het bestuurslidmaatschap eindigt voorts: door overlijden, bedanken, indien een bestuurslid het vrije beheer of de vrije beschikking over zijn vermogen verliest of door een bestuursbesluit, genomen in een vergadering, waarin door aile overige in functie zijnde bestuursleden, voor zijn ontslag is gestemd.

3_Een bestuurder kan ten allen tijde door éénstemmig besluit van alle andere bestuursleden worden geschorst. Een schorsing die niet binnen drie maanden gevolgd wordt door een ontslag, eindigt door de verloop van die termijn.

BOEKJAAR EN FINANCIÊN

Artikel 10

1.Het boekjaar van de vereniging is gelijk aan het kalenderjaar

2.Het bestuur is verplicht van de vermogenstoestand van de vereniging en van alles betreffende de werkzaamheden van de vereniging, naar de eisen die voortvloeien uit deze werkzaamheden, op zodanige wijze een administratie te voeren en de daartoe behorende boeken, bescheiden en andere gegevensdragers op zodanige wijze te bewaren, dat ten allen tijde de rechten en plichten van de vereniging kunnen worden gekend.

3.Jaarlijks wordt voor één mei - behoudens verlening van de termijn door het bestuur - aan het bestuur:

a.door de penningmeester verslag uitgebracht over zijn financieel beleid in het afgelopen boekjaar

b.door de secretaris verslag uitgebracht over de in het afgelopen boekjaar door de vereniging verrichte activiteiten.

4.Het bestuur is in ieder geval verplicht jaarlijks, voor één juli de balans en de staat van baten en lasten van de vereniging te maken en op papier te stellen.

5.Het bestuur is bevoegd een registeraccountant of accountant-administratie-consulent te benoemen teneinde de balans en de staat van baten en lasten te controleren.

6.Goedkeuring van het financieel verslag door het bestuur strekt de penningmeester tot décharge.

7.De hiertoe bedoelde verslagen vormen tezamen het jaarverslag van de vereniging.

8.1-let bestuur is verplicht de in dit artikel bedoelde boeken, bescheiden en andere gegevensdragers gedurende tien jaar te bewaren.

9.De op een gegevensdrager aangebrachte gegevens, uitgezonderd de op papier opgestelde balans en de staat van baten en lasten, kunnen op een andere gegevensdrager worden overgebracht en bewaard, mits de overbrenging geschiedt met de juiste en volledige weergave van de gegevens en deze gedurende de volledige bewaartijd beschikbaar zijn en binnen redelijke termijn leesbaar kunnen gemaakt worden.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 11

1.Het bestuur is bevoegd een huishoudelijk reglement op te stellen, waarin die onderwerpen worden geregeld, welke niet in de statuten zijn vervat.

12/11/2013 Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

MOU 2.2

L1.11" W - u_ . I,

2.Het reglement mag niet met de wet of deze statuten in strijd zijn.

3.Het bestuur is ten aaien tijde bevoegd het reglement te wijzigen of op te heffen.

4.Op de vaststelling, wijziging en opheffing van het reglement is het bepaalde in artikel 12 lid 1 van

toepassing.

STATUTENWIJZIGING

Artikel 12

1.1n de statuten van de vereniging kan geen verandering worden gebracht dan door een besluit van een bestuursvergadering, waartoe is opgeroepen met de mededeling dat aldaar wijziging van de statuten zal worden voorgesteld.

2.Zij die de oproeping tot de vergadering ter verhandeling van een voorstel tot statuten-wijziging hebben gedaan, moeten ten minste veertien dagen voor de vergadering een afschrift van dat voorstel, waarin de voorgedragen wijziging woordelijk is opgenomen, aan aile bestuursleden toezenden.

3.Een besluit tot statutenwijziging behoeft ten minste twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen in een vergadering waar ten minste twee derde van de bestuursleden tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn.

Is niet twee derde van de bestuursleden tegenwoordig of vertegenwoordigd, dan kan binnen de vier weken daarna een tweede vergadering bijeengeroepen en gehouden worden, waarin over het voorstel zoals dat in de vorige vergadering aan de orde is gesteld, ongeacht het aantal tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuursleden, kan worden besloten, mits een meerderheid van ten minste twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen.

4.Een statutenwijziging moet op straffe van nietigheid bij notariële akte tot stand komen. Tot het doen vertilden van de akte is ieder bestuurslid bevoegd.

51Het doel van de vereniging kan niet gewijzigd worden. Dit arO eilid kan eveneens niet worden gewijzigd of geschrapt.

ONTBINDING

Artikel 13

1.Is het bestuur van oordeel, dat het doel van de vereniging niet of niet meer voldoende zal kunnen worden verwezenlijkt, dan kan het besluiten om de vereniging te ontbinden; een besluit tot ontbinding van de vereniging wordt genomen overeenkomstig het bepaalde bij het voorgaande artikel.

2.Na ontbinding blijft de vereniging voortbestaan voor zover dit ter vereffening van haar vermogen nodig is.

De bestuursleden worden vereffenaars van het vermogen van de ontbonden vereniging. Iedere vereffenaar doet aan het Openbaar Stichtingsregister waar de vereniging ingeschreven is, opgaaf van zijn optreden als zodanig en van de gegevens over zichzelf, die van een bestuurslid worden verlangd.

3.Een eventueel overschot na vereffening van de ontbonden vereniging wordt uitsluitend besteed' overeenkomstig het doel van de vereniging.

4.Boeken, bescheiden en andere gegevensdragers van de ontbonden vereniging moeten worden bewaard gedurende tien jaar na afloop van de vereffening door diegene die hiertoe door het bestuur als zodanig is aangewezen.

Maarten Gallens, Voorzitter

Wendy Batens, Secretaris

Eugene Kauch, Penningmeester

:e[" F.r. ; . : : i-=L .y$,,nle" rCi , ~ a,.-, t,-'I_r: " +,r d= t . ;~.'i~i~rv" )'.;

[)-"u~.'i~ , c ' ! l'4`_'llh s`~Ifr`i'i"' " ,t ~q ~'+II~L`i.r':! z6 ~ _I " I ':r}^.;C'17.

4fnrryU ~" I :.'Yi r ri ~~ir1'~"P45nrtr('

Coordonnées
GULDENSTERRENSLAG

Adresse
WEGVOERINGSSTRAAT 110 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande