GWENDOLINA

Association sans but lucratif


Dénomination : GWENDOLINA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 600.903.815

Publication

24/03/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK .

KOOPHANDEL GENT

12 MAART 2015

AFb`~- ELI.~ p~I~ERMONOF

i

i

ui

Ondememingsnr : E oe è 9o3 $~5

Benaming

(voluit) : VZW GWENDOLINA

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Milienniumstraat 24, te 9280 Lebbeke

Onderwerp akte : Oprichtingsakte VZW GWENDOLINA

Oprichtingsakte statuten - VZW " Gwendolina "

Statuten

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004.

De ondergetekende Dany Ost wonende te Millenniumstraat 24, 9280 Lebbeke, Peter Van Kerckhove wonende to Molenstraat 23 A, 9450 Denderhoutem en Thierry De Cock wonende te Rijgerstraat 26, 9310 Moorsel allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten de volgende zijn

Titel I - Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam : "Gwendolina Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder;

winstoogmerk" of de afkorting "VZW".

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Millenniumstraat 24 te 9280 Lebbeke. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde (Oost-Vlaanderen). De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige - openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3.

De vereniging stelt zich tot doel de beoefening en ontplooiing van Gwendolina te bevorderen en te promoten, door het verlenen van bijstand op alle mogelijke gebieden, zoals o.m. op het vlak van algemeen en financieel bestuur, menselijk potentieel, marketing..... Hiertoe kunnen zij o.m. advies verlenen, congressen fandagen en publicaties organiseren en verzorgen, bijstand verlenen in het kader van optredens, ... De. vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, zoals aankoop en verkoop van fanclubmateriaal, inrichten en organiseren van optredens, eetfestijnen, uitstappen organiseren,

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle rechtshandelingen stellen die voor het doel gerechtvaardigd zijn, uitoefenen of: laten uitoefenen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : netto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD22

r Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il Leden

Artikel 5.

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt, met een

minimum van drie.

Artikel 6.

De effectieve leden hebben alle rechten en plichten hen toegekend door de wet, deze statuten en het

huishoudelijk reglement. Zij genieten van alle rechten en voordelen, door deze statuten toegekend.

De toegetreden leden hebben slechts die rechten en plichten hen toegekend door deze statuten. De

statutaire bepalingen dienaangaande kunnen gewijzigd worden zonder inspraak van de toegetreden leden,

Onverminderd hetgeen verder in deze statuten wordt bepaald, hebben de toegetreden leden de volgende

rechten:

- toegang tot de volledige website van de vereniging;

- speciale diensten aan ledentarief;

- kortingen op fandagen en op uitgaven van de vereniging.

De stichters zijn de eerste leden.

Artikel 7,

Ais lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. Voor de aanvaarding van de leden is een meerderheid van twee derden van aile bestuurders vereist.

Ais toegetreden lid kan toetreden, iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of feitelijke vereniging die rechtstreeks in de non-profit werkzaam is en de door de raad van bestuur bepaalde jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betaalt. De raad van bestuur behoudt zich het recht voor bepaalde kandidaat-toegetreden leden te weigeren, zonder dit te moeten motiveren.

Artikel 8.

De effectieve leden zijn aan de vereniging jaarlijks geen bijdragen verschuldigd. De effectieve leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. De toegetreden leden moeten op eerste verzoek de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betalen, zoals die is vastgelegd door de raad van bestuur.

Artikel 9.

Eik lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Ieder toegetreden lid kan zijn lidmaatschap, dat telkens tot het einde van het kalenderjaar wordt aangegaan, beëindigen door dit twee maanden voor het einde van het kalenderjaar schriftelijk te melden. De uitsluiting van een toegetreden lid gebeurt door de raad van bestuur zonder dat dit moet gemotiveerd worden. In het geval van uitsluiting zal de lidmaatschapsbijdrage voor het lopende aansluitingsjaar pro rata temporis terugbetaald worden, waarbij een begonnen maand als een volledige maand zal tellen.

Artikel 10.

Uittredende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Titel Ill De Raad van Bestuur

Artikel 11.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders die een college vormen, Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 12.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

M01] 2.2

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 10 jaar en zijn herkiesbaar. Wanneer het mandaat van een bestuurder voor het einde van de termijn van 10 jaar openvalt, kan de algemene vergadering in zijn vervanging voorzien. De aldus benoemde bestuurder voleindigt het mandaat van de bestuurder wiens mandaat vroegtijdig is geëindigd.

Artikel 13.

§ 1. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en eventueel: één of meerdere ondervoorzitters, een afgevaardigd bestuurder, een secretaris en een penningmeester. De Raad wordt bijeengeroepen door twee bestuurders, waaronder minstens de voorzitter, of de afgevaardigd bestuurder.

De agenda voor de vergadering van de Raad van Bestuur wordt samengesteld door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit kan gebeuren in samenspraak met de afgevaardigd bestuurder die in de praktijk de voornaamste aandrager zal zijn van agendapunten en die ook zal instaan voor de voorbereiding ervan. De agenda wordt samengesteld 10 dagen voor de vergadering. Bestuurders die punten bij hoogdringendheid willen aanbrengen op de vergadering, kunnen deze brengen ais varia. Wanneer blijkt dat voor een goede besluitvorming het aangebrachte punt meer voorbereidend werk vergt, wordt het punt verwezen naar de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur.

De uitnodigingen voor de bijeenkomst van de Raad van Bestuur bevatten de agenda en worden - behoudens in hoogdringende omstandigheden - minstens een week op voorhand per gewone brief, fax of email toegestuurd aan de leden van de Raad.

De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van zijn of haar afwezigheid wordt de volheid van de functie van voorzitter ingenomen door een van de ondervoorzitters of bij hun afwezigheid of ontbreken, de oudste van de aanwezige bestuurders.

§ 2. De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend..

§ 3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter, en door de afgevaardigd bestuurder of een bestuurder, en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter, en de afgevaardigd bestuurder of een bestuurder,

Artikel 14.

§ 1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan aile handelingen van bestuur verrichten, en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van aile handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken,...

§2. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de Algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan een Dagelijks Bestuur, een afgevaardigd bestuurder, aan één of meerdere van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

§3. De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Titel IV Algemene Vergadering

Artikel 15,

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij zijn of haar afwezigheid door een ondervoorzitter, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 16,

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

0 . F

M6D 2,2

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i. aile gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 17..

§1 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet ten minste één maal per jaar ten laatste op 30 juni worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op datum door de Raad van Bestuur te bepalen.

§2. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een Buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

§3. De oproeping tot de Algemene Vergadering moet, om geldig te zijn, ondertekend zijn door de Voorzitter of bij afwezigheid een ondervoorzitter, en de secretaris of een bestuurder. Aile leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief ten laatste acht dagen voor de algemene vergadering.

§4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen, tenminste acht dagen voor de vergadering aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur en door tenminste een twintigste van de leden, moet eveneens op de agenda worden vernield.

Artikel 18.

§1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, of deze van diegene die hem vervangt.

§2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld, en nadien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel (of van haar doeleinden) van de vereniging kan slechts besloten worden met een vier vijfde meerderheid van stemmen.

§3. Dezelfde regels als deze in §2 omschreven dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging,

Artikel 19.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter of bij afwezigheid door de ondervoorzitter, en door de secretaris of een bestuurder, en opgenomen in een bijzonder register.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter, door de secretaris of een bestuurder. Leden alsook derden, die van een belang doen blijken, hebben het recht om op de maatschappelijke zetel, inzage van de notulen te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel V Begroting en Rekeningen

Artikel 20.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de

rekeningen en de begrotingen voor en legt ze jaarlijks ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering,

Titel VI Ontbinding en Vereffening

Artikel 21.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet van 27 juni 1921,

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank,

een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 22,

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging of stichting met belangeloos doel, op aanduiding van de Algemene Vergadering.

Artikel 23.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, de

algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Titel VII Overgangsbepalingen

Artikel 24.

De Algemene vergadering heeft heden tot bestuurders verkozen en die dit mandaat aanvaarden:

1, Dany Ost, Millenniumstraat 24, 9280 Lebbeke

2. Peter Van Kerckhove, Molenstraat 23 A, 9450 Denderhoutem r

3. Thierry De Cock, Rijgerstraat 26, 9310 Moorsel

De Bestuurders hebben aangesteld als:

Voorzitter: Dany Ost

Secretaris: Peter Van Kerckhove

Penningmeester. Thierry De Cock

Gedaan te Lebbeke op 1 maart 2015, in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

Voor behouden aan het Belgisch Staatsbles_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GWENDOLINA

Adresse
MILLENIUMSTRAAT 24 9280 LEBBEKE

Code postal : 9280
Localité : LEBBEKE
Commune : LEBBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande