05/05/2014 : maar zal bewaard blijven in het dossier van ondergetekende notaris.
7°Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaan 8°Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) vooraf genomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is. De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de
zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.
In geval van vereffening van de vennootschap, wordt - na aanzuivering van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening - het netto-actief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet- terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.
Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.
Indien de netto-opbrengst niet volstaat om aile aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in rnindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.
Op de laatste blz. van Luik B vermelden :
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)
bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen
Verso : Naam en handtekening.
9°Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd hetzij door de enige vennoot, hetzîj
<) door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de
statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.
Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan nîet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben. De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, hun bevoegdheid. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn.
De gewone zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat
hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.
Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem
toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.
Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens ïnrïchting door de algemene vergadering van een collège van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, aile handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.
Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als
verweerder,
Hij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris.
10°De vennootschap heeft tot doel, zowel in Belgïe als in het buitenland, voor eigen rekening of voor
rekening van derden, of door deelname van dezen :
Consultancy en dienstverlening op het vlak van informatie en communicatietechnologie (ICT), informatîca en
g. automatisering, hard- en software; webdesign en webtoepassingen, domeïnnamen, hosting en internetservices;
-5 communicatie, telefonie en multimédia.
-° Consultancy en dienstverlening op het vlak van ; commercïeel, strategisch, financieel en administratief &3 management; technîsch management en diverse technische aangelegenheden; product-management, design
en vormgeving; PR, publiciteit en marketing; personeelsmanagement, human resources; kwaliteitszorg, '2 corporate governance, strategisch advies, changemanagement, reorganisaties; de administratieve organisatie 3 en de tmplemenAatie van bedrijfspvocesserv, projeclmanagement en mterim-management.
* Consultancy en dienstverlening op het vlak van algemeen management, bedrijfsvoering en beheer.
-§ Het geven van seminaries, opleîdîngen en presentaties. Het schrijven, verzorgen, begeleiden en uitgeven
02 van Iîteraire werken en bijdragen, handboeken, van diverse bijdragen in diverse vormen. Het verlenen van y, gîdsbeurten en begeleiden van excursies.
s- De ontwikkeling van, de groot- en kleinhandel en de handelsbemiddeling in : ICT en multimédia, diverse
J-j intermédiaire producten, fabricaten en halffabricaten, grondstoffen, afvalstoffen, diverse consumentenartikelen,
_ loten van falingen, tweedehandse goederen, menigvuldige goederen.
rt Het verrichten van aile handelsbemiddeling, het optreden als agent en vertegenwoordiger in diverse o sectoren en voor diverse producten en diensten.
C? De uitbouw van een of meerdere organisaties inzake verkoop en dienstverlening; verkoop en o dienstverlening via internet en via diverse kanalen.
î?5 Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheren, în waarde stellen, in licentie nemen of geven van licenties, ® brevetten, octrooîen, know-how en andere intellectuele rechten.
*C De aanneming en onderaanneming van aile intellectuele rechten en industriële eigendommen die erop 2 betrekking hebben.
"S Het vervaardigen, ontwikkelen en commercialiseren van diverse toepassingen, diensten en producten in
es verband met voormelde activiteiten.
■*- Het verlenen van diverse administratieve en zakelijke ondersteuning.
- Het uitvoeren van technische studies, audits en expertises inzake voormelde activiteiten.
% Het verwerven en beheren voor eigen rekening van een onroerend patrimonîum; het stellen van aile
'53d verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de "3 huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, * onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; het optreden
«u als bouwpromotor; projectontwikkeling en handei in onroerend goed; het ontwerpen en realiseren van diverse
S op voorwaarde van het bekomen van een inschrijving bij het BIV of andere bevoegde instanties.
Het verwerven en beheren voor eigen rekening van een roerend patrimonîum; het stellen van aile M verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door
2_ inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van
ondememingen. De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de reglementering op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies. Aldus zijn uitdrukkelijk uitgesloten aile handelingen en activiteiten onderworpen aan een voorafgaande goedkeuring of vergunning van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) of andere bevoegde instanties.
De vennootschap kan in het algemeen aile burgerlijke, commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen vem'chten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.
vastgoedprojecten; De activiteit van vastgoedmakeîaar en bemiddeling in vastgoed voor rekening van derden,
welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en
De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze în
i) ondememingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel
hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel. De vennootschap kan onder eender welke vorm participaties verwerven en/of aanhouden in bestaande of nog op te richten maatschappijen. Zij kan deze participaties beheren, te gelde maken en valoriserez onder meer door deel te nemen aan het bestuur van de onderneming(en) waarin zij participeert en door ze bijstand te
verlenen.
De vennootschap kan de functies van bestuurder, zaakvoerder, directeur of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen. Zij kan optreden als managementvennootschap en instaan voor het beheren van vennootschappen, optreden als holding en instaan voor aile managementactiviteiten van holdings; zij kan deelnemen, onder gelijk welke vorm, aan de oprichting, ultbneiding, omzetting, fusie, opslorping, het bestuur en de contrôle van ondememingen.
De vennootschap kan leningen en kredietopeningen toestaan aan rechtspersonen, ondememingen en particulieren, in eender welke vorm. De vennootschap kan zich, zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden, borg stellen, tevens kan zij hypothécaire of andere zekerheden
verstrekken.
Dit ailes in de ruimste zin, met inbegrip van aanverwante activiteiten. Deze bepalingen zijn niet beperkend, doch opsommend, zodat de vennootschap aile daden kan stellen, behalve deze verboden door de wetgeving
terzake.
Zij heeft in het algemeen de voile rechtsbekwaamheid om aile handelingen en verrichtingen te voltrekken die een rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij de verwezenlijking van dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele vergemakkelijken.
su In het geval de verrichting van bepaalde handelingen zou onderworpen zijn aan voorafgaande voorwaarden
inzake toegang tot het beroep, zal de vennootschap haar optreden, wat betreft de verrichting van deze
Js handelingen, aan de vervulling van deze voorwaarden ondergeschikt maken.
11'ALGEMENE VERGADERING
S ZITTING EN BIJEENROEPING
� Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering van de vennoten gehouden op de maatschappelijke S zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, de laatste vrijdag van de maand mei om 17.00 uur.
S Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag dan wordt de algemene vergadering verschoven
naar de eerst volgende werkdag die geen zaterdag is, ook om 17.00 uur.
� Indien er slechts één vennoot is, dan zal hij op deze datum de jaarrekenîngen voor goedkeuring g ondertekenen.
g Bovendien moet(en) de zaakvoerder(s) een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkenmale
het belang van de vennootschap het vereist of op aanvraag der vennoten die minstens 1/5de van het kapitaal
� vertegenwoordigen. tn dît laatste geval, zullen de vennoten hun verzoek en de agendapunten aangeven. De � zaakvoerders zullen de algemene vergadering bijeenroepen ten minste 15 dagen na de aanvraag.
g De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda. Ze worden ten minste 15 dagen voor
c* de algemene vergadering verstuurd per aangetekend schrijven gericht aan de vennoten, aan de zaakvoerder(s)
g en, in voorkomend geval, aan de titularissen van certificaten of obligaties en aan de commissarissen.
JJ5 Iedere persoon kan verzaken aan de oproeping en zal in ieder geval aïs regelmatig opgeroepen worden © beschouwd als hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.
� VERDAGING
,2 Elke gewone of buitengewone algemene vergadering kan door de zaakvoerders tijdens de zitting worden -* verdaagd met drie weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal ■g beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief. 2 SCHRIFTELIJKE ALGEMENE VERGADERING
M §LDe vennoten kunnen, binnen de wettelijke grenzen, eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot ■§ de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.
•FF
PQ tegendeel op voorwaarde dat de door aile zaakvoerders ondertekende schriftelijke beslissing 20 dagen voor de -g statutaire datum, de vennootschap heeft bereikt, indien er meerdere exemplaren van voorstel van beslissing -fi werden verstuurd, ïs de datum van ontvangst van het laatste bepalend voor de datum van de beslissing.
•g5 De schriftelijke beslissing, al of nîet în meerdere exemplaren, wordt aangevuld met een gedateerde en door
fl aile zaakvoerders ondertekende verklaring dat de door aile vennoten ondertekende beslissing ten laatste 20 &Q dagen voor de datum van de algemene statutaire jaarvergadering op de zetel van de vennootschap is
es toegekomen en aile vereiste handtekeningen draagt.
Indien de laatste schriftelijke beslissing niet is toegekomen uiterlijk binnen 20 dagen voor de statutair
bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering, dan moet(en) de zaakvoerder(s) de algemene
vergadering bijeenroepen.
§3.Wat de datering van de bijzondere algemene vergadering betreft, wordt de datum van de door aile vennoten ondertekende beslissing geacht de datum te zijn waarop de beslissing is toegekomen op de zetel van de vennootschap, behoudens bewijs van het tegendeel. Indien er meerdere exemplaren van voorstel van beslissing werden verstuurd, is de datum van ontvangst van het laatste bepalend.
De schriftelijke beslissing, opgenomen in één of meerdere goedgekeurde voorstellen, moet worden aangevuld met een gedateerde en door aile zaakvoerders ondertekende verklaring dat de door aile vennoten
§2.Wat de datering van de jaarvergadering betreft, wordt de datum van de door aile vennoten ondertekende
beslissing geacht de datum te zîjn van de algemene statutaire vergadering, behoudens bewijs van het
•v, ondertekende beslissing op de zetel van de vennootschap ïs toegekomen op de in deze verklaring gemelde
datum en aile vereiste handtekeningen draagt.
Uit het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing moet blijken of bedoeld is dat aile agendapunten als geheel moeten worden goedgekeurd om tot een geldige schriftelijke beslissing te komen, dan wel of voor elk agendapunt afzonderlijk de schriftelijke goedkeuring wordt gesolliciteerd.
§4.Het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing kan bepalen dat de goedkeuring op de zetel van de vennootschap moet toekomen vôôr een welbepaalde datum om in aanmerking te komen voor een geldige schriftelijke beslissing. Is de unaniem goedgekeurde schriftelijke beslissing, in één of meerdere exemplaren, niet tijdîg toegekomen vôôr die datum, dan verliezen de ondertekende goedkeuringen elke rechtskracht.
ZITTINGEN-NOTULEN
§1.De algemene vergadering verkiest bij relatîeve meerderheid van stemmen onder haar leden een voorzitter, en - enkel indien de vergadering het nuttig acht - een secretaris en/of stemopnemers. De secretaris en de stemopnemers moeten niet noodzakelijk vennoot zijn.
§2. De notulen van de algemene vergadering of van de enige vennoot worden neergelegd in een register dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel. Zij worden ondertekend door de voorzitter van de zitting en door de aanwezige vennoten die erom vragen. De uitgiften, afschriften of uittreksels worden ondertekend door
een zaakvoerder.
BERAADSLAGINGEN
§1.0p de algemene vergadering geeft ieder aandeel recht op één stem, onder voorbehoud van de wettelijke
en statutaire bepalingen betreffende de aandelen zonder stemrecht.
Indien de vennootschap maar één vennoot telt, dan kan deze de bevoegdheden die aan de algemene
vergadering zijn toegekend alleen uitoefenen.
Elke vennoot kan aan ieder andere persoon, al dan nîet vennoot, door aile middelen van overdracht, een
&q schriftelijke volmacht geven om zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering en daar in zijn
3 plaats te stemmen.
§2.Alle algemene vergaderingen mogen alléén beslissen over de voorstellen die zijn opgenomen in de
S agenda, behalve als aile personen die moeten worden opgeroepen, aanwezig of vertegenwoordigd zijn en, în
het laatste geval, op voorwaarde dat de volmachten dit uitdrukkelijk vermelden.
'g §3.Behalve in de door de wet bepaalde gevallen, kan de algemene vergadering beslissen, welke ook de
-h vertegenwoordigde fractie van het kapitaal mag zijn, en bij absolute meerderheid van de uitgebrachte stemmen.
* §4.ln geval van opsplitsing van het eigendomsrecht van een aandeel tussen vruchtgebruiker en blote
-O eigenaar(s), worden de eraan verbonden stemrechten door de vruchtgebruiker uitgeoefend.
£ 12°De oprichters verklaarden dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van
* vennootschappen de verbintenissen ovemeemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in G oprichting aangegaan zijn te rekenen vanaf 1 maart 2014. Deze overname zal maar effect hebben van zodra de
Jj vennootschap rechtspersoonlijkheid verkregen heeft. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn
, eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eens de
rt vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.
13"De gemelde oprichters hebben eenparig de volgende besluiten genomen die slechts uitwerking hebben C? vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet : o Eerste besluit
î?5 De eerste gewone algemene vergadering zal plaats hebben in 2016.
, Tweede besluit
■O Het eerste boekjaar vangt aan op datum van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid door de hierbij
-g opgerichte vennootschap om te eîndigen op 31 december 2015.
j*. Derde besluit
Wordt thans aangesteld als enige zaakvoerder : de Heer WAUTERS Geert, voornoemd, die deze opdracht
55 aanvaardt.
Xi Het mandaat van de voormelde zaakvoerder is toegestaan voor onbepaalde duur. Hij is derhalve benoemd
â_ tot herroeping van zijn mandaat.
j3> Hij oefent alleen aile machten uit overeenkomstig de wet en de statuten,
JK Hij is derhalve bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van � het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering
JB bevoegd is.
:-. De zaakvoerder is bijgevolg tevens bevoegd om namens de vennootschap aile authentieke akten alleen te
-° ondertekenen.
§ Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd tot wanneer de algemene vergadering er anders over
o* beslist.
•FF�
PQ De vergadering geeft volmacht aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een coôperatieve
venootschap met beperkte aansprakelijkheid AB Partners Oudenaarde met maatschappelijke zetel te 9700 Oudenaarde, Einestraat, 26, ondernemingsnummer 0473.997.329 RPR Oudenaarde, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om aile nodige formaliteiten te vervullen bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondememingen, het ondernemingsloket en desgevallend bij de fiscale adminîstratie te verzekeren. VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, afgeleverd voorafgaand aan de registratie van de akte, enkel bestemd
voor neerlegging ter bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel
:ï_ Vierde besluit
♦. ♦
Voor¬
behouden
aan het
Belgisch
Staatsblad
Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)
bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen
Verso : Naam en handtekening