HELPENDE HANDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : HELPENDE HANDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.091.579

Publication

24/10/2014
ÿþe MOD 2.2

I 1.2.111)1 ' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0838.091.579

Benaming

(voluit) : HELPENDE HANDEN

(verkort) :

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Groteweg 59 - 9500 Geraardsbergen

Onderwerp akte: ontslag en benoeming

Bij beslissing van de algemene vergadering van 4 september 2014 werd het ontslag van Mevrouw Canon Bettina ais bestuurder (penningmeester) aanvaard en werd benoemd als bestuurder Mevrouw Van Impe Eline wonende Groteweg 59 te Geraardsbergen.

Voor de raad van bestuur

Canon KATTY

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Rio: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

hl 11111).111)1V7121, jI1111111

Gent

ifitdeiner Oudenaarde

Griffie 15 OKT, 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

05/08/2011
ÿþ MOD 2.2

1_ti~i3! `G3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblac IV111IMM1112I~VIM1IDV~II~" ~~IU

*736

Ouder aardti

911

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2011- Annexes du Moniteur belge

, Ondernemingsnr : o 3$.0'1$;9

Benaming

(voluit) : HELPENDE HANDEN

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Groteweg 59 - 9500 Geraardsbergen

Onderwerp akte : Oprichting VZW - benoeming van de Raad van Bestuur

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam "Helpende Handen", vereniging zonder winstoogmerk.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Groteweg 59, 9500 Geraardsbergen, gerechtelijk

arrondissement Oudenaarde.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de regeling in geval

van een statutenwijziging.

ARTIKEL 3

De stichtende leden zijn :

Mevrouw Canon Katty, wonende Reepstraat 15 te 9500 Geraardsbergen

" Mevrouw Canon Bettina, wonende Oudenaardsestraat 420 te 9500 Geraardsbergen

" De heer Canon Bernard, wonende Vesten 64 te 9500 Geraarsbergen

ARTIKEL 4

De vereniging heeft tot doel in het algemeen, bevorderen van de sociale tewerkstelling van categorieën van personen die op de gewone arbeidsmarkt moeilijkheden ondervinden bij het vinden van tewerkstelling zoals bijvoorbeeld laaggeschoolde, langdurig werkloze mensen, herintreders en migranten met het oog op de. reïntegratie van deze mensen in de arbeidsmarkt en het vergemakkelijken van de voorziening van. huishoudelijke hulp bij particulieren met het oog op een duurzame ontwikkeling en bevorderlijk voor het maatschappelijk nut, één en ander conform de regels van een gezond financieel beheer. De vereniging ontzegt zich iedere bespreking of inmenging betreffende kwesties van politieke of godsdienstige aard.

De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door

-het aanbieden van thuishulp van huishoudelijke aard met dienstencheques in het huishouden van in België woonachtige particulieren

-de organisatie van activiteiten verricht ten huize van de particuliere gebruiker zoals ondermeer schoonmaken van de woning met inbegrip van de ramen, wassen en strijken, kleine occasionele naaiwerken, bereiden van maaltijden, alsook activiteiten verricht buiten het huis van de gebruiker zoals onder meer; boodschappendienst, mindermobielencentrale voor bejaarden en strijkateliers

-alle andere activiteiten die hiermee verband kunnen houden en die in overeenstemming zijn met de': wettelijke bepalingen van toepassing op de dienstencheques, zoals die op heden van toepassing is, als in de toekomst

-de vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel; rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

ARTIKEL 5

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, te rekenen vanaf heden.

Zij kan ten allen tijde volgens de wettelijke normen worden ontbonden.

ARTIKEL 6

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden (raadgevende en ereleden).

Alleen de werkende leden hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Raadgevende leden kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging,

zonder venwel een bestendige actieve medewerking te verlenen. Ereleden kunnende werking van de vereniging

op buitengewone wijze bevorderen, door bijzondere financiële hulp en/of

door hun morele protectie.

De raadgevende leden en de ereleden kunnen tot de vergadering worden uitgenodigd, maar hebben

slechts een raadgevende stem.

ARTIKEL 7

Als lid kan toetreden: iedereen die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt voorgesteld. De algemene vergadering beslist vrij met gewone meerderheid van stemmen over elk verzoek tot toetreding. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 6

Elk lid kan ten allen tijde vrijwillig uit de vereniging treden, doch niet voor hij de opeisbaar geworden bedragen heeft betaald. Het ontslag dient bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden uitgesproken met tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en nadat een lid is gehoord. Opgave van redenen is niet vereist.

ARTIKEL 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gedane inbrengsten

vorderen.

ARTIKEL 10

De leden zijn tot geen bijdrage verpicht. Zij zijn In geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de vereniging. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit ten minste drie bestuurders die al dan niet werkende leden zijn van de vereniging. Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering met tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Zij warden benoemd voor onbepaalde duur. Hun mandaat is onbezoldigd.

ARTIKEL 12

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De Raad

van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergadering wordt door de voorzitter voorgezeten.

ARTIKEL 13

De Raad van Bestuur kan slechts beslissingen nemen indien ten minste tweederde van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissing wordt genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Van elke

vergadering worden notulen opgemaakt.

ARTIKEL 14

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op, als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslissingen over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad van Bestuur draagt zijn bevoegdheid voor onbepaalde handelingen en taken en het dagelijks bestuur op zijn

verantwoordelijkheid over aan de al dan niet werkende leden.

ARTIKEL 15

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad. Een lid kan zich door een

" MaD 2.2

ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering en kan slechts één lid vertegenwoordigen.

ARTIKEL 16

De algemene vergadering is bevoegd voor: het wijzigen van de statuten; het benoemen en ontslaan van bestuurders; het goedkeuren van rekeningen en begrotingen; het vrijwillig ontbinden van de vereniging; en het uitsluiten van een lid.

ARTIKEL 17

§1: De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of belang van de vereniging dit vereist, en dit ten minste één maal per jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen voor het volgend }Jaar.

§2: De oproepingen tot de algemene vergaderingen moeten, am geldig te zijn, warden ondertekend door de voorzitter, of de twee bestuurders.

§3: De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, vastgelegd door de Raad van Bestuur. Alle werkende leden worden opgeroepen bij gewone brief, ten minste acht dagen voor de vergadering.

§4: Elk onderwerp dat ten minste veertien dagen voor de algemene vergadering door ten minste één twintigste van de werkende leden schriftelijk wordt voorgedragen, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

ARTiKEL 18

§1: In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen, beslist de stem van de voorzitter.

§2: Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging op de oproeping is vermeld en indien tweederde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Voor elke statutenwijziging is er een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen nodig, ook op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging, of een van haar doeleinden, kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

§3: Tot ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten, als de regels die gelden voor statuutwijziging worden nageleefd.

§4: Een meerderheid van tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

ARTIKEL 19

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die, ondertekend door voorzitter en secretaris, opgenomen worden in een bijzonder register. Zowel leden ais belanghebbende derden moeten dit register kunnen inkijken voor de punten die hen aanbelangen.

ARTIKEL 20

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december van 2012. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen enkel beding, bij wijze van dividenden of anderszins, aan de leden worden uitgekeerd.

ARTIKEL 21

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daaraan de rechtbank,

een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

ARTIKEL 22

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging zonder winstoogmerk die dezelfde doelen nastreeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 23

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 2 mei 2002

toepasselijk en kan worden verwezen naar het huishoudelijk reglement.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Aansluitend op de algemene vergadering worden volgende personen benoemd als bestuurder van de VZW:

" Mevrouw Carion Katty, wonende Reepstraat 15 te 9500 Geraardsbergen

" Mevrouw Carion Bettina, wonende Oudenaardsestraat 420 te 9500 Geraardsbergen

" De heer Carion Bernard, wonende Vesten 64 te 9500 Geraarsbergen

Vervolgens vergadert de Raad van Bestuur en benoemt voor dezelfde duur tot:

Voorzitter Mevrouw Camion Katty

Penningmeester Mevrouw Carion Bettina

Secretaris De Heer Canon Bernard

Opgemaakt te Geraardsbergen op 1 Juli 2011

Carion Katty Carion Bettina

Voorzitter Penningmeester

Canon Bernard

Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2011- Annexes du Moniteur belge

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HELPENDE HANDEN

Adresse
GROTEWEG 59 9500 GERAARDSBERGEN

Code postal : 9500
Localité : GERAARDSBERGEN
Commune : GERAARDSBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande