HERBERGHITIS

Association sans but lucratif


Dénomination : HERBERGHITIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.599.183

Publication

29/03/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

III II!!I I

1!111!11 111

I ! !II I!!! II I

! IIIIlII!!I

*11047736*

Ondememingsnr : 214 3 4 81 Benaming

(voluit) : Herberghitis

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Rodendries 24, 9250 Waasmunster

Onderwerp akte : oprichting

Tussen ondergetekenden,

Doorn 17 Wielstraat 28 Maretak 320

9220 Hamme 9220 Hamme 9250 Waasmunster

r--~-,

GRIFFIE

KOR PHANDEL

~

1 7. 03. 7011

DEN DE

,,.!NDEl

1. De heer Dieleman Dirk,

2. De heer Van Wiele Glenn

3. De heer Boon Guido

is overeengekomen dat hierbij wordt overgegaan tot de oprichting van een Vereniging zonder ' Winstoogmerk,overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:"

TITEL I : NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Herberghitis." Alle akten, fakturen, uitgaven en andere, uitgaand van de,

vereniging moeten haar naam vermelden, voorafgegaan door de woorden"Vereniging zonder Winstoogmerk."

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Rodendries 24, 9250 Waasmunster. De zetel kan verplaatst,

worden bij besluit van de Raad van Bestuur, mits bekendmaking binnen de maand in de bijlagen tot het:

Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De Vereniging heeft tot doel:

a. Het organiseren van alle soorten manifestaties.

b. De aan- en verkoop van alle publicitaire en andere artikelen, als het aantrekken van sponsorbijdragen.

c. Het verzorgen van catering rond manifestaties.

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden. Zij is bevoegd"

om alle roerende en onroerende goederen, die nuttig of nodig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar

doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il: LEDEN

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden. Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder persoon die door de Raad van Bestuur wordt toegelaten. De Raad van Bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating, of weigering niet te motiveren.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten, in voorkomend geval het huishoudelijk reglement. De leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Elk lid kan uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. Hij kan ook zijn lidmaatschap van rechtswege verliezen door beslissing van de Raad van Bestuur met gewone meerderheid der stemmen. Tegen deze beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk.De

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts een jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

De ontslagnemende of uitgesloten leden, noch erfgenamen van een overleden lid, kunnen enig recht op goederen van de vereniging doen gelden. Tevens kunnen zij geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 6

Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage van de leden wordt bepaald door de Algemene vergadering. De vereniging is bij de ontbinding van de vereniging niet verplicht tot het terugstorten van deze bijdrage. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 7

Het is de Raad van Bestuur toegelaten een inschrijvingslijst in omloop te brengen waarop een inschrijver zijn naam laat vermelden, gevolgd door het bedrag waartoe hij zich verbindt aan de vereniging te storten. De vereniging behoudt zich het recht voor de gehele of gedeeltelijke volstortte lijst te publiceren. De inschrijvers hebben het recht te eisen dat hun nazam niet wordt bekendgemaakt. De inschrijving is geen schenking in de zin van artikel 16 van de Wet van 21 juni 1921, noch gaat het om een handgift. Het gaat om een oorspronkelijke en geldige handeling. De inschrijving verleent aan de inschrijver geen lidmaatschap van de vereniging.

Artikel 8

Ter griffie van de rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd, wordt binnen een maand na bekendmaking van de statuten een lijst neergelegd waarop alle leden met naam, voornaam, woonplaats en nationaliteit zijn vermeld. De lijst wordt elk jaar aangevuld met de vermelding, in alfabetische volgorde, van de wijzigingen die zich onder de leden hebben voorgedaan. Eenieder kan kostellos deze lijst ter inzage nemen.

Artikel 9

De algemene vergadering kan op de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toekennen.

TITEL III: DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Deze hebben in de vergadering een

stem.

Artikel 11

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door de onderhavige statuten. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1. Het wijzigen van de statuten.

2. Het benoemen en afzetten van de bestuurders.

3.De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

4. Het aanvaarden en uitsluiten van de leden.

5. Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen.

6. De huishoudelijke reglementen uitvaardigen en wijzigen.

7. Het invullen der functies van voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de Raad van Bestuur.

8. Het benoemen en afzetten van een commissaris-revisor.

Artikel 12

Elk jaar wordt, na afloop van het boekjaar en uiterlijk op minder dan zes maanden na afsluiting van het boekjaar een gewone algemene vergadering gehouden, voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen op ieder ogenblik worden ingeroepen door een beslissing van de Raad van Bestuur of op vraag van minstens een vijfde van de effectieve leden.

Artikel 13

De leden worden door middel van een gewoon schrijven opgeroepen voor de algemene vergadering, ten minste acht dagen op voorhand. Zij kunnen alleen geldig worden gedaan onder de handtekening van de voorzitter en de secretaris of van twee bestuurders, of van een vijfde der leden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

Artikel 14

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens verhindering, door de ondervoorzitter. De besluiten van de vergadering worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen op voorwaarde dat twee/derde der leden aanwezig is. Indien dit aantal niet bereikt is kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beslissen mits de helft der leden aanwezig is. Voor een statutenwijziging of uitsluiting van een lid is steeds een twee/derde meerderheid der aanwezige stemmen vereist Eenparigheid van stemmen is vereist voor het wijzigen van het doel van de vereniging. Bij staking van stemmen beslist de stem van diegene die de vergadering voorzit. De vergadering kan ook geldig beslissingen nemen buiten de agenda, indien twee/derde der meerderheid van de aanwezige leden hierom verzoeken. Voor het overige oefent de algemene vergadering haar bevoegdheid uit overeenkomstig de artikelen 5 tot 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 15

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend door de voorzitter of door twee bestuurders. Deze besluiten van de algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

worden ingeschreven in het register van de notulen. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage in kunnen nemen. Alle leden of derden die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en door een bestuurder. Elke wijziging van statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, vanaf hier afgekort als RvB, samengesteld uit ten minste drie bestuurders, door de algemene vergadering benoemd onder de leden der vereniging. De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit en de algemene vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Artikel 17

Alle bestuurders worden gezamenlijk benoemd, telkens voor een termijn van vier jaar. Ze zijn herkiesbaar. Gedurende deze termijn kunnen nieuwe bestuurders alleen worden benoemd ter vervanging van bestuurders waarvan het mandaat intussen vacant zou zijn geworden door overlijden, ontslag of afzetting. Tussentijds benoemde bestuurders oefenen hun mandaat uit voor de nog lopende termijn van de overige bestuurders. Na het verstrijken van die termijn blijven de aanwezige bestuurders in functie tot wanneer regelmatig een nieuwe bestuurraad werd verkozen. Elke benoeming,ontslag of afzetting van een bestuurder moet binnen één maand na de beslissing in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt worden.

Artikel 18

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen teneinde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de RvB uit en zijn hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

Artikel 19

De RvB kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders. De RvB wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de scretaris. De RvB kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag. Van de besluiten worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Artikel 20

De RvB bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemne vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beschikking en voor alles wat door de wet of de statuten niet aan de algemene vergadering wordt voorbehouden. De RvB mag dus alle roerende en onroerende rechtshandelingen stellen.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, behoudens wanneer de RvB uitdrukkelijk een bestuurder heeft afgevaardigd of een gevolmachtigde met een bijzondere opdracht heeft gelast. De RvB kan onder zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdaragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden.

Artikel 21

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter en door de secretaris gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de RvB of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt ook voor het optreden in rechte.

Artikel 22

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

TITEL V: BEGROTINGEN EN REKENINGEN.

Artikel 23

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van het boekjaar worden door de RvB de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen. De rekeningen en begroting worden minstens acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de werkende leden, die inzage kunnen vragen van alle bescheiden waarop de rekeningen en begroting gesteund zijn.

Artikel 24

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL VI: ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 25

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal werkende leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan door het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing.

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 26

In geval van ontbinding wordt het netto actief, na vereffening en het aanzuiveren der schulden en lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering; Artikel 27

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

2. Datum van de eerste jaarvergadering.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op woensdag 20 april 2011.

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De partijen komen bijeen in een eerste buiterngewone algemene vergadering en treffen éénpang de volgende besluiten:

a. wordt tot voorzitter van de RvB benoemd:

Dirk Dieleman Doom 17 9220 Hamme geb 01/06/1957, Hamme

b. wordt tot bestuurder-ondervoorzitter benoemd:

Glenn Van Wiele Wielstraat 28 9220 Hamme geb 05/11/1967, Hamme

c. wordt tot bestuurder-secretaris benoemd:

Guido Boon Maretak 320 9250 Waasmunster geb 22/01/1961, Zele

d. de opdracht van de bestuurders zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van 2015

e. de opdracht van bestuurder is onbezoldigd.

f. de jaarlijkse ledenbijdrage wordt bepaald op maximum 50¬ .

Opgemaakt in drie exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Waasmunster op 10 maart 2011.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
HERBERGHITIS

Adresse
RODENDRIES 24 9250 WAASMUNSTER

Code postal : 9250
Localité : WAASMUNSTER
Commune : WAASMUNSTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande