HET ROER

Association sans but lucratif


Dénomination : HET ROER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.043.295

Publication

17/05/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 21G Ot-2 Q 3 I

Benaming

(voluit) : HET ROER

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : GUSTAAF DE RIDDERSTRAAT 41

9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : Tussen ondergetekenden :

1. De heer Herman Bryssinck, militair, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Gustaaf De Ridderstraat 41, Belg;

2. Mevrouw Chantal Bryssinck, Pab-assistente, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Grote Baan 31, Belg;

3. De heer Eddy Van Cauteren, bediende, wonende te 9111 Belsele (Sint-Niklaas), Eikenlaan 115, Belg;

4. De heer Gunther De Cauwer, zelfstandige, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Grote Baan 31, Belg, is overeengekomen :

Er wordt hierbij overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstgevend doel overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921. De statuten van deze vereniging worden vastgesteld als volgt :

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : " VZW HET ROER ".

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstgevend doel ".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Gustaaf De Ridderstraat 41, 9100 Sint-Niklaas. Deze ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Hij mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De raad van bestuur kan kantoren en filialen oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel : oprichten en beheren van een woonvorm voor jongvolwassenen met een autismespectrumstoomis en een verstandelijke beperking. Die als doel heeft ervoor te zorgen dat de overgang van de leeromgeving naar de leefomgeving bijdraagt tot het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il.  Leden

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toetredende leden. Het getal van de leden is niet beperkt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

MOD 2.2

Luik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111,11.1111110111j1111111111!11111

~

Vol behoi aan Belge Staats

RECH-TBANK VAN KOOPHANDEL

- 5. 05" 2011

DEN D Emme NDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

Art. 6. De effectieve leden zijn

a)de ondertekenaars van onderhavige akte;

b)de personen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige effectieve leden.

Art. 7. Eenieder die wenst toetredend lid te worden, moet een aanvraag indienen bij de raad van bestuur.

De kandidatuur wordt voorgelegd aan een toelatingscommissie. Ze wordt aangeplakt gedurende acht dagen in de lokalen van de vereniging. De toelatingscommissie onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht.

Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

Art. 8. De effectieve en de toetredende leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur. Het effectief of toetredend lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, binnen de maand na de herinnering dle hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een, effectief of toetredend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige effectieve leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Art. 9. De effectieve en de toetredende leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de algemene vergadering. Deze mag niet méér bedragen dan duizend Euro (EUR 1 000).

Art. 10. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslag nemend of uitgesloten IId, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Art. 11. De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toekennen.

TITEL III. Algemene vergadering

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Art. 13. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de

machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige

statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid

1° de wijzigingen van de statuten;

2° de benoeming en afzetting van de bestuurders en van de leden van de

toelatingscommissle;

3° de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

4° de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5° de uitsluiting van leden.

Art. 14. De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand maart.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden. Iedere

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de

oproeping.

Alle effectieve leden moeten erop worden uitgenodigd.

Art. 15. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of e-mail, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen vóór de vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Art. 16. leder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging. leder effectief lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Art. 17. De vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen indien één

vijfde van de toetredende of effectieve leden het aanvragen.

Eveneens moet ieder voorstel dat ondertekend is door één vijfde van de effectieve of toetredende leden op de agenda worden geplaatst.

Art. 18. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 19. In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij twee derde meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Art. 20. De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel worden nageleefd.

Art. 21. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL IV.  Het bestuur

Art. 22. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering voor een termijn van vier jaar. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat

Art. 23. In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de

bestuurder die hij vervangt De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 24. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien twee derde meerderheid van de leden aanwezig is. De besluiten worden genomen bij twee derde meerderheid van stemmen. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOO 22

register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Art. 25. De bestuurraad leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De bestuurraad kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden.

Art. 26. Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Art. 27. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V. -- Begrotingen en rekeningen

Art. 28. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen. De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen vôôr de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

Art. 29. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI. -- Ontbinding, vereffening

Art. 30. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan vóór het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing. In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Art. 31. In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden de vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

Art. 32. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Bijzondere bepalingen

A) Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in

algemene vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen :

het aantal bestuurders te bepalen op vier,

worden aangesteld tot bestuurder voor een onbepaalde termijn, ingaand op

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

heden :

1. De heer Herman Bryssinck;

2. Mevrouw Chantal Bryssinck;

3. De heer Eddy Van Cauteren,

4. De heer Gunther De Cauwer

allen voornoemd, die hun mandaat aanvaarden.

B) De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben

met eenparigheid van stemmen aangeduid als :

Voorzitter : de heer Herman Bryssinck;

Penningmeester : mevrouw Chantal Bryssinck;

Secretaris : de heer Eddy Van Cauteren.

Ondervoorzitter : de heer Gunther De Cauwer

Gedaan te Sint-Niklaas, op 03 januari 2011.

(Get.) Herman Bryssinck, voorzitter.

(Get.) Chantal Bryssinck, penningmeester.

(Get.) Eddy Van Cauteren, secretaris.

(Get.) Gunther De Cauwer, ondervoorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-'

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenirta

Coordonnées
HET ROER

Adresse
GUSTAAF DE RIDDERSTRAAT 41 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande