HET SOCIO-CULTUREEL EN EDUCATIEF HUIS VAN GERAARDSBERGEN (VERKORT) SCEHG

Divers


Dénomination : HET SOCIO-CULTUREEL EN EDUCATIEF HUIS VAN GERAARDSBERGEN (VERKORT) SCEHG
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 597.846.038

Publication

20/02/2015
ÿþ MOD 2.2

fET1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



*1502879711111

Gent

Afdeling Oudenaarde

1 4 FEB. 21115

Griffie

Ondernemingsnr: 1/4-tC.eà38

Benaming

(voluit) : Het Socio-Cultureel en Educatief Huis van Geraardsbergen

(verkort) : SCEHG

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Buizemontstraat 235, 9500 Geraardsbergen

Onderwerp akte : Oprichting

Lahcéne Bouabbane, Belg, geboren te Matemore (AL), op 25 mei 1964, wonende te Verbrandhofstraat 14, 9600 Geraardsbergen

Thierno Hamzata Sow, Belg, geboren te Dalaba (GU), op 2 juni 1972, wonende te Buizemontstraat 9, 9500 Geraardsbergen

Hamid Mhauchi, Belg, geboren te Brussel, op 13 december 1968, wonende te Volderstraat 283, 9500 Geraadsbergen

Hicham Rais, Belg, geboren te Fes (MA), op 24 februari 1974, wonende te Buizemontstraat 235, 9500 Geraardsbergen

Abdelmjid Fahi, Belg, geboren te Casablanca (MA), op 05 juli 1970, wonende te Hoogweg 90, 9500 Geraardsbergen

Youssef El Mghari, Belg, geboren te Fes (MA), 09 oktober 1979, wonende te Verbrandhofstraat 5, 9500 Geraardsbergen

Samir Bellar, Belg, geboren te Casablanca, op 10 januari 1979 (MA), wonende te Gentsestraat 31, 9500 Geraadsbergen

Zijn op de stichtingsvergadering van 08/02/2015 overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de wet van 27 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten als volgt worden samengesteld:

1.NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art 1: De vereniging Wordt het Het Socio-Cultureel-en Educatief Huis van Geraardsbergen vzw genoemd, afgekort SCEHG vzw.

Art 2". De zetel van de vereniging is gevestigd te Buizemontstraat 235, 9500 Geraardsbergen gelegen in het gerechtelijk arrondisement Oudenaarde. Deze kan bij beslissing van de Raad van Bestuur naar een andere plaats worden overgebracht.

Art 3: §1. De vereniging heeft tot doel:

-Het creëren en stimuleren van vriendschappelijke en broederlijke betrekkingen en wederzijdse bijstand tussen haar leden.

-Het leiden en beheren van een multidisciplinair cultureel centrum met als belangrijkste activiteiten: taalopleidingen, computeropleidingen, artistieke opleidingen zoals kalligrafie, het organiseren van culturele, sociale, sportieve, artistieke, religieuze-en educatieve activiteiten zoals conferenties, debatten, gebeden, vergaderingen, naschoolse begeleiding en ondersteuning van kansarme kinderen, studies en andere activiteiten,

- Het bevorderen van contacten tussen de VZW en de andere verenigingen of organisaties die kunnen bijdragen tot het realiseren van de doelstelling van de vereniging.

- Het bevorderen van de sociale cohesie, integratie van de leden van de VZW in de samenleving.

- Het bevorderen van het wederzijdse respect tussen de leden van de vereniging en de brede samenleving,

- Het aanzetten van de leden tot actieve burgerschap

-Het bevorderen van een betere dialoog, relatie tussen de leden en de diverse gemeenschappen in de

Belgische samenleving,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

{

~ . MaD 2.2

4 f

§2. De vereniging mag, tot verwezenlijking van haar doel en ondergeschikt daaraan, alle activiteiten, ook economische, uitoefenen, op voorwaarde dat de eventuele opbrengsten daarvan uitsluitend besteed wordt aan de doelstelling, In die zin mag zij ook roerende en onroerende goederen aanschaffen, huren of ruilen, en alle andere verrichtingen uitvoeren of manifestaties organiseren die daartoe nuttig zullen geacht worden.

Art 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde ontbonden worden.

2.LEDEN

Art 5: Er bestaan effectieve leden en sympathiserende leden. Het minimum aantal leden is vier. Het maximum is onbeperkt. De ondertekenende oprichters zijn de eerste leden van de vereniging,

Art 6: Kunnen lid worden van de vereniging: alle natuurlijke personen of organisaties die de doelstelling van de vereniging integraal onderschrijven.

De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering. De bijdrage kan niet minder zijn dan ¬ 60 per jaar.

Natuurlijke personen, organisaties die de doelstellingen integraal onderschrijven kunnen bij de VZW een mondelinge aanvraag om toegetreden lid te worden. De aanvaarding van nieuwe leden en de uitsluiting behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Beheer. Personen of organisaties die als sympathisant enfof steun willen bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstelling van de vzw kunnen dit aanvragen bij de Raad van Bestuur. Deze beslist hierover en legt deze beslissing over ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering.

Art 7: Het ontslag, de schorsing enfof uitsluiting van een lid is onderworpen aan de voorschriften van art.12 van cie wet van 21 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake. De ontslagnemende, de uitgeslotene of om andere redenen uittredende leden evenals de erfgename hebben geen enkele recht op het kapitaal of goederen of andere niet hier genoemde zaken van de vzw.

Art.8: Een lid is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. Een lid dat ontslag neemt kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

3.ALGEMENE VERGADERING

Art 9: De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheden die haar krachtens de wet zijn toegekend. Ze is het soevereine orgaan van de vereniging. Zij alleen is bevoegd inzake: benoeming en herroeping van de beheerders, goedkeuring van begrotingen en jaarrekeningen, goedkeuring van het beheer gevoerd door de Raad van Bestuur, wijzigingen van de statuten, uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging, goedkeuring van jaarverslagen en werkplannen en alle andere machten die haar zijn toegekend door de wet of krachtens de statuten. De wijziging van de statuten gebeurt conform de bepalingen van de wet.

De beslissingen van de vereniging kunnen enkel genomen en goedgekeurde worden met twee derde van de stemmen van de aanwezige-en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art 10: De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij afwezigheid door de secretaris,

Art 11: De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering minstens eenmaal per jaar samen en als het doel of het belang van de vereniging het vereist. De bijeenroepingen welke de punten van de dagorde moeten vernielden, gebeuren bij eenvoudige brief of pers of post of mail of sms, of door bekendmaking bij het middel van een aanplakbrief aan de ingang van de maatschappelijke zetel. De beslissingen van de Algemene vergadering worden in een bijzonder register ingeschreven en ter beschikking gehouden van alle leden.

4.RAAD VAN BESTUUR

Art 12: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens 4 leden, door de Algemene Vergadering voor 3 jaar benoemd, her-noembaar en te allen tijde door haar afzetbaar. Deze leden bestaan uit een Voorzitter, een Ondervoorzitter, een Secretaris en een Penningmeester.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht in Overeenstemming met het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten.

Art 13: De Algemene Vergadering kiest de bestuurders,

5.VRIJW1LLIGERS

Art 14: De vereniging wordt ondersteund door een team vrijwilligers. De oprichters van deze vereniging zijn de eerste vrijwilligers.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

i,

F MOD 2.2



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

LuiK B - Vervolg



6,FINANCIEEL BELEID

Art 15: De inkomsten van de vzw bestaat uit de door de leden betaalde bijdragen, de inkomsten uit culturele,

religieuze-en educatieve activiteiten, giften, legaten, subsidies, fondsenwerving.

Art 16: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, De Raad van Bestuur bereidt de

rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering,

De vereniging mag schenken, giften en legaten aanvaarden,

7,HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Art.18: De Algemene vergadering kan ter uitvoering van de statuten bij huishoudelijk regefement verder alle regelingen treffen die nuttig of/en noodzakelijk zijn voor de vereniging. Alle leden van de vereniging worden onderworpen aan het huishoudelijk regelement.

8,ONTBINDING, VEREFFENING

Art 17: Bij vereffening van de vereniging zal de Raad van Bestuur twee vereffenaars aanduiden en bevoegdheden bepalen.

In alle gevallen van ontbinding, vrijwillig of gerechtelijk, op welk ogenblik en om welke reden ze zich ook mochten voordoen, Wordt het maatschappelijk kapitaal dat netto overblijft na vereffening, besteed aan een vereniging die de dezelfde doelstelling nastreeft en die door de Algemene Vergadering wordt aangeduid.

Art 18: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Tijdens de stichtingsvergadering werden de volgende mensen benoemd tot bestuurders:

Lahcène Bouabbane, tevens benoemd tot Voorzitter

Abdelmjid Fahi, tevens benoemd tot Ondervoorzitter

Thierno Hamzata Sow, tevens benoemd tot Secretaris

Namid Mhauchi, tevens benoemd tot Penningmeester

Youssef Ei Mghari, tevens benoemd tot Bestuurder

Opgemaakt op 08/02/2015 te Geraardsbergen in 3 exemplaren.

Tegelijk hierbij neergelegd de statuten.

Lahcène Bouabbane_i estuurder-voorzitter.

16/07/2015
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Il!!!i~ii1510fliviflu~u~111,11i11111111111111'30

Gent

Afdeling Oudenaarde

e 7 SUU1 2015

Cree*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondemerr,insjsnr 0.59.7.846.038

menin

(M'ít) : HET SOCIO-CULTUREEL EN EDUCATIEF HUIS VAN GERAARDSBERGEN

is' rkcri} . a 8'EHG

Rechlfivollil ' VZYy

::e" iel BUIZEMONTSTRAAT 235, 9500 GERAARDSBERGEN

{vol4wc13g atir~;~)

Oriderwern F~ti:~ : ONTSLAGNEMING VAN BESTUURDERISECRETARIS, BESTUURDER/PENNINGMEESTER EN BESTUURDERNOORZITfER

Bestuurder/secretaris:

Thiemo Hamzata Sow

Buizemonstraat 9

9500 Geraardsbergen

Ontslag op datum van 19/06/2015

Bestuurder/penningmeester:

Hamid Mhaouchi

Volderstraat 283

Geraardsbergen

Ontslag op datum van 24/06/2015

Bestuurder/voorzitter

Bouabbane Lahcene

Verbrandhofstraat 14

9500 Geraardsbergen

Ontslag op datum van 29/06/2015

Bovengenoemden hebben hun ontslag bij de Raad van Bestuur ingediend als bestuurder/secretaris Thiemo Hamzata Sow, bestuurder/penningmeester Hamid Mhaouchi, bestuurder/voorzitter Bouabbane Lahcene, eveneens ais lid van de vzw.

Datum: 29 juni 2015

Bouabbane Lahcene bestuurder/voorzitter vzw SCEHG

Handtekening,

Op van Luik e tirerrncsFden : 1.az.-to. .,3aara s n hoedarnínhes`d vals de instrr;mer}ie>nriti nnkarïs. hctzFi vno perse(e)n(er+}

tbirJoe..;gil de reCiFtvnrr,rw4lk ten sei¬ Ysleï1 .vdrt Ùe:rf te v6rt.¢geíls:ioüFdlgt:ti VemSS Mciar!? L-`-`ri s`IáÍlt7.tc.F(eFSléita.

Coordonnées
HET SOCIO-CULTUREEL EN EDUCATIEF HUIS VAN GE…

Adresse
:e" iel BUIZEMONTSTRAAT 235, 9500 GERAARDSBERGEN

Code postal : 9500
Localité : GERAARDSBERGEN
Commune : GERAARDSBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande