HET TORENHUIS

Association sans but lucratif


Dénomination : HET TORENHUIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.569.882

Publication

23/02/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~GRIiP =r-~^= innig

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

VA~~'-~,-. .I\'J{:L

~~ ~' .

~r. 02, 2011

~ c DE~!r ~'- 1 E

~ ,~ ~17

 `--

IIIII

*iioasese*

Ondernemingsnr : 414.569.882

Benaming

(voluit) : Het Torenhuis vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kapellestraat 3, 9160 Lokeren

Onderwerp akte : Benoemingen - Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van 25/01/2011 heeft de Algemene Vergadering van vzw Het Torenhuis nota genomen van het ontslag van de volgende bestuurders:

De Backer, Guy, leraar, Hovenierstraat 56, 9160 Lokeren.

Moors, Edgard, zelfstandige, Everslaarstraat 80, 9160 Lokeren.

Uyttendaele, Marleen, lerares, Dalialaan 39, 9160 Lokeren.

Daens, Marcel, architect, Luikstraat 30, 9160 Lokeren,

Van Walle, Mariette, huisvrouw, Eksaardebaan 9, 9160 Lokeren.

Het ontslag wordt door de vergadering aanvaard. De Algemene Vergadering heeft vervolgens, overeenkomstig de statuten, de volgende personen benoemd tot bestuurders voor de duur van vijf jaar:

Audenaert, Rudi, chauffeur, Veldstraat 44 B1, 9160 Lokeren.

Droeshout, Hubertine, bediende, Everslaarstraat 80, 9160 Lokeren.

Langendries, Diane, opvoedster, H.-Geestmolenstraat 22, 9160 Lokeren,

Van der Jeugt, Joris, wetenschappelijk onderzoeker, Touwstraat 9, 9160 Lokeren,

De bestuurders hebben onder elkaar aangesteld als voorzitter: Audenaert, Rudi.

Opgemaakt te Lokeren, 25 januari 2011,

Voor echtverklaard uittreksel,

Rudi Audenaert Bestuurder Joris Van der Jeugt

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

17/02/2011
ÿþ MOD 2.2

riLvb e 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

im

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

I UII llI 11111 lII 11111 t t IlI I H lt

*11036996*

GRIFFr VAN KOOPHANDEL

-- 7. 02. 2011

DENDEERnMONDE

Ondernemingsnr : 414.569.882

Benaming

(voluit) : Het Torenhuis vzw



(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel: r`uE+z}trAAí 54 r1Ai $$ y.tz.o LobtOrtcm

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Op de Algemene Vergadering van 25/01/2011 werd besloten de statuten van de vereniging als volgt te wijzigen.

Artikels 2 en 3 worden vervangen door:

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te: Kapellestraat 3, 9160 Lokeren, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Dendermonde.









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge









Art. 3. De vereniging stelt zich tot doel bij te dragen tot een rechtvaardige en menswaardige samenleving op lokaal en mondiaal vlak.

Om dit doel te bereiken op mondiaal vlak verleent zij logistieke steun aan "Oxfam-Wereldwinkel Lokeren vzw" en steunt zij initiatieven voor een eerlijke en rechtvaardige wereldhandel.

Om dit doel te bereiken op lokaal vlak beheert zij het buurthuis "T74," gelegen te Kazernestraat 80, en steunt zij de activiteiten van de feitelijke vereniging "T74" om via buurtwerking en andere sociale initiatieven de integratie van bewoners uit de omgeving in de samenleving te bevorderen.

In Artikel 4 wordt "werkende leden en gewone leden" vervangen door "vaste leden en toegetreden leden".





Artikels 5, 6 en 7 worden vervangen door:

Art. 5. Toegetreden leden: De personen die in de zes maanden voorafgaand aan een Algemene Vergadering actief waren in de werking van "Oxfam-Wereldwinkel Lokeren vzw" of van "T74" en zich achter de doel-; stellingen van "Het Torenhuis vzw" scharen, komen in aanmerking als lid.

Alle vaste leden van "Oxfam-Wereldwinkel Lokeren vzw" zijn toegetreden leden van "Het Torenhuis vzw".

Personen werkzaam in "T74" dienen hun kandidatuur in bij de Raad van Bestuur en worden aanvaard door de Algemene Vergadering bij meerderheid van stemmen. De leden worden geacht akkoord te gaan met de maatschappij- en ontwikkelingsvisie van de vereniging. Elk lid kan ontslag nemen door een schriftelijke mededeling aan de Raad van Bestuur. Wie niet meer aan de toetredingsvoorwaarden voldoet wordt als ont-slagnemend beschouwd.

Art. 6. Vaste leden: De vereniging telt minstens vier vaste leden. De vaste leden vertegenwoordigen "Oxfam-Wereldwinkel Lokeren vzw" en "T74" in de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering van "Oxfam-Wereldwinkel Lokeren vzw" stelt hoogstens vier van hun leden aan. als vast lid van "Het Torenhuis vzw".

De overige toegetreden leden stellen onder hun geleding ook hoogstens vier personen aan als vast lid van; "Het Torenhuis vzw". Deze aanstelling gebeurt bij consensus onder de toegetreden leden actief in "T74". Zo er geen consensus bereikt wordt, gebeurt de aanstelling na een verkiezing onder de toegetreden leden ac-tief in; "T74". De modaliteiten voor deze verkiezing worden vastgelegd door de Algemene Vergadering.

Art. 7. Ieder lid kan uitgesloten worden door de Algemene Vergadering, bij meerderheid van tenminste twee, derden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.







In Artikel 8 wordt "werkende leden en gewone leden" vervangen door "vaste leden en toegetreden leden".

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOQ2.2

r

Artikels 9 tot en met 26 worden vervangen door:

Art. 9. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzit-ter van de Raad van Bestuur, of door de oudste aanwezige bestuurder.

Art. 10. De Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar samengeroepen door de Raad van Bestuur, die de agenda opstelt. Elk punt dat door minstens een vierde van de leden schriftelijk aan de voorzitter aangebracht werd, wordt op de agenda geplaatst. De uitnodiging voor de Algemene Vergadering wordt per brief of e-mail verstuurd, ten minste acht dagen voor de vergadering. De Algemene Vergadering kan enkel beraadslagen over punten die op de agenda staan. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder van de ver-gadering. De notulen van de Algemene Vergadering worden ter inzage op de zetel van de vereniging be-waard.

Art, 11. Naast haar wettelijke bevoegdheden beslist de Algemene Vergadering: over inhoudelijke kwesties die de vereniging aanbelangen; over het voeren van acties en organiseren van externe initiatieven; over de jaarplanning en goedkeuring van de begroting; over principekwesties inzake de toekomst van de vereniging.

Art. 12. Elk vast lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering, en kan daarnaast hoogstens één ander vast lid vertegenwoordigen middels een volmacht. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzit-ter beslissend. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid tenzij anders bepaald door de wet.

Art. 13. De Algemene Vergadering is ook bevoegd voor: de wijziging van de statuten; de benoeming en de afzetting van de bestuurders; de kwijting aan de bestuurders; de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen; de ontbinding van de vereniging; de uitsluiting van een lid; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; alle andere door de wet aan de Algemene Vergadering expli-ciet toegekende bevoegdheden.

1.

Art. 14. De Raad van Bestuur telt minstens drie leden. Hoogstens twee leden worden voorgedragen door "Oxfam-Wereldwinkel Lokeren vzw', en hoogstens twee leden worden voorgedragen door de toegetreden leden die actief zijn in "T74". De Raad van Bestuur wordt benoemd door de Algemene Vergadering met min-stens twee derden van de stemmen, en aangesteld voor de duur van vijf jaar. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter. De bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen worden ontslagen door de Al-gemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Iedere bestuurder kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 15. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of op verzoek van een bestuurder. Hij kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen

ó worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter be-

N slissend.

Art, 16. De Raad van Bestuur heeft de volgende bevoegdheden:

^' -Hij is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen waarvoor volgens de wet de

et Algemene Vergadering bevoegd is.

-Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurszaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden

et

et niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de

interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

-Hij vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. De vereniging wordt

rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

11

-Hij mag alle daden van bestuur en beschikking stellen met betrekking tot roerende en onroerende goe-

pq deren.

-Hij kan één of meer leden van de vereniging, die elk afzonderlijk kunnen optreden, een specifieke vol-

macht verlenen om de vereniging te vertegenwoordigen.

Art. 17. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en daden van dagelijks bestuur, zijn

p g1 bevoegdheid overdragen aan het bestuur van "Oxfam-Wereldwinkel Lokeren vzw" en van de feitelijke vere-

at

et niging "T74". Onder dagelijks bestuur wordt onder meer begrepen, de opvolging der lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling.

Art. 18. De Raad van Bestuur legt verantwoording af over zijn beleid en legt de rekeningen en de begroting voor op de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Art. 19. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 20. De ontbinding van de vereniging kan enkel gebeuren bij beslissing van de Algemene Vergadering. In dit geval duidt de Algemene Vergadering twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. In geval van

s

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

een door de Algemene Vergadering aange-

wordt geregeld overeenkomstig de vigerende

ontbinding wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan duide vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

Art. 21. Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Rudi Audenaert Joris Van der Jeugt

Bestuurder Bestuurder

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

"

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
HET TORENHUIS

Adresse
KAPELLESTRAAT 3 9160 LOKEREN

Code postal : 9160
Localité : LOKEREN
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande