HUISARTS ANDREAS DELANOYE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : HUISARTS ANDREAS DELANOYE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 631.751.201

Publication

05/06/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

03-06-2015

Griffie

*15309294*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0631751201

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

HUISARTS ANDREAS DELANOYE

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Xavier Van den Weghe te Zulte op 3 juni 2015, neergelegd ter registratie, dat:

De Heer DELANOYE Andreas Thomas Lukas, geneesheer, geboren te Waregem op zes februari negentienhonderd zesentachtig, wonende te 9870 Zulte (Machelen), Tuttegemstraat 15a, Ondergetekende notaris verzocht hebben een BV onder de vorm van een BVBA, met als benaming "HUISARTS ANDREAS DELANOYE" op te stellen, waarvan het kapitaal vastgesteld is op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door tweeënzestig (62) aandelen op naam zonder nominale waarde.

De gelden werden, overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, gestort op een bijzondere rekening nummer BE06 3900 7157 3022 bij de ING Bank, filiaal te Zulte op naam van de vennootschap in oprichting.

Het bewijs van deponering in dato van 14 april 2015 wordt door de notaris ten kantore in het dossier van de vennootschap bewaard.

De statuten vermelden onder meer in het bijzonder:

A - NAAM - ZETEL - DUUR - DOEL

Artikel 1. Naam

De vennootschap is een burgerlij¬ke ven¬nootschap die de vorm heeft aangenomen van een besloten vennoot¬schap met beperk¬te aanspra¬kelijk¬heid. De vennootschap draagt de naam  HUISARTS ANDREAS DELANOYE .

Artikel 2. ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9870 Zulte (Machelen), Tuttegemstraat 2.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar een ander kantooradres, in het Nederlandstalig gebied van België en in het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt door publicatie in het Belgisch staatsblad.

De verplaatsing van de maatschappelijke zetel zal vooraf worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De arts-vennoot mag een bijkomende praktijk vestigen, mits voorafgaande goedkeuring door de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij de beslissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan

Artikel 3. DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

In binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden het uitoefenen van de geneeskunde door de arts-vennoot of artsenvennoten op het vlak van de algemene geneeskunde, met in acht name van de regels van de geneeskundige plichtenleer, onder meer betreffende het beroepsgeheim en dit als hoofdzakelijk doel. Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd door en voor de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteiten voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

De arts-vennoot oefent zijn volledige medische activiteit uit in naam van en voor rekening van de

Onderwerp akte :

Tuttegemstraat 2 9870 Zulte

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap. De professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt.

Dit omvat:

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de arts-vennoot;

- het scheppen van de mogelijkheden om de arts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

- het verstrekken van informatie en/of onderricht en/of organisatie inzake huisartsen en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

- de vennootschap mag eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, beleggen in alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren of die ze wil verwerven, zoals onder meer de aankoop, de verhuring, de oprichting, het in vruchtgebruik nemen van gebouwen, of de aankoop van roerende goederen, zelfs gefinancierd door leningen, en dit onder uitdrukkelijke voorwaarde dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Ingeval de vennootschap meerdere vennoten telt, dienen beslissingen in verband met investeringsbeleid te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

- de vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer terzake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook.

- de vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening.

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Te dien einde mag zij alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft.

De vennootschap mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden. Alsmede al hetgeen daar rechtstreeks verband mee houdt.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houden met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline en waakt erover dat de onafhankelijkheid van de artsenvennoten in de uitoefening van hun beroep gewaarborgd blijft.

De algemene vergadering, beraadslagend en stemmend in de voorwaarden vereist voor de wijziging van de statuten, kan het doel van de vennootschap uitleggen, verklaren en uitbreiden.

Artikel 4. DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, en begint te werken vanaf de neerlegging ter publicatie op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, behoudens de verbintenis¬sen aangegaan ten name van de vennootschap en de¬welke de vennootschap ten hare laste neemt binnen de twee maand na gezegde neerlegging, voor zover de verbinte¬nis niet ontstaan is meer dan twee jaar vóór gezegde neerlegging.

Onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding kan de vennoot¬schap slechts ontbonden worden door de algemene vergadering der ven¬noten be¬raads¬lagend met de naleving van de vereisten bepaald voor de statutenwijziging.

De vennootschap wordt echter niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamverklaring, het faillissement of het kennelijk onvermogen van één der vennoten.

TITEL II. KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5. KAPITAAL

Het kapitaal wordt vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 ¬ ), vertegenwoordigd door tweeënzestig (62) maatschappelijke aandelen op naam zonder nominale waarde. Al deze aandelen zijn bij de oprichting volstort ten belope van het geheel.

(...)

Artikel 8. AARD VAN DE EFFECTEN  REGISTER VAN AANDELEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehou¬den, waarin worden

aangetekend :

1. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend;

3. de gedane stortingen;

4. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedag¬tekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van over¬dracht onder levenden; door de zaakvoerder en de recht-verkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprich¬tings¬akte en de akte van kapitaalverhoging alsmede, na overdracht of overgang, door de inschrijving in voormeld register. De overdrachten en de overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen. Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen.

Aan de houders van de effecten wordt een certifi¬caat afgegeven van de inschrijvingen op hun naam in het register van aandelen. In geval van tegenstrijdigheid tussen het register en de afgegeven certificaten komt alleen aan het register bewijskracht toe. In geen geval mogen deze certificaten opgemaakt worden als overdraagbare waardepapieren.

Artikel 9. ONDEELBAARHEID DER AANDELEN.

De maatschappelijke aandelen zijn ondeelbaar en onsplitsbaar.

De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of in naakte eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden.

(...)

Artikel 12. ZAAKVOERDER

Het mandaat van de zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd, met name voor de duur van diens medische activiteiten.

De zaakvoerder(s) kunnen bepaalde taken aan niet-artsen delegeren, doch enkel voor niet-medische aangelegenheden.

Artikel 13 : DE ALGEMENE VERGADERING

Minstens eenmaal per jaar komen de vennoten samen in algemene vergadering.

Is er slechts één vennoot, dan oefent hij alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige ven¬noot worden notu¬len gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgeno¬men in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt be¬waard.

Artikel 14 : VERGADEREN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering van de vennootschap wordt ieder jaar op de eerste zaterdag van de maand juni om twintig uur gehouden in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats in de oproeping vermeld. Indien deze dag een wette¬lijke feestdag is, zal de vergadering uitge¬steld worden tot de eerste daarop-vol¬gende werkdag. De vergadering komt buitengewoon samen telkens het belang van de vennoot¬schap dit vereist of op aanvraag van vennoten die één vijfde van het kapitaal vertegen¬woordigen. De buitengewone algemene vergaderin¬gen worden gehouden in België op de plaats aangeduid in de bijeenroepin¬gen.

(...)

Artikel 18 : BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen. Minstens één zaakvoerder heeft de hoedanigheid van arts-vennoot. Het mandaat van de zaakvoerder-arts is beperkt in de tijd, namelijk voor de duur van zijn medische beroepsactiviteit. Indien een zaakvoerder niet de hoedanigheid heeft van arts-vennoot, beperkt zijn taak zich enkel tot een beheersfunctie. De medische taken worden uitsluitend door de arts-vennoot behandeld. Het mandaat van een zaakvoerder die geen arts is, wordt vastgelegd voor een door de algemene vergadering vastgelegde periode. Het mandaat van de zaakvoerders is steeds hernieuwbaar. De zaakvoerders worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering. Het mandaat van de zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd, met name voor de duur van diens medische activiteiten. Het mandaat voor de zaakvoerder (niet-vennoot) wordt vastgelegd voor een beperkte en bepaalde duur, namelijk voor een duur van tien jaar.

Elke zaakvoerder kan - afzonderlijk optredend - alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon-niet vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepelijke vol¬macht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hen ver¬leende volmacht. Artikel 23. STEMRECHT

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Elk maatschappelijk aandeel geeft recht op een stem onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen. Iedere vennoot mag in persoon stemmen of zijn stem schriftelijk uitbrengen. In dit laatste geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht, naast elk punt van de agenda de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen" gevolgd door de handtekening. Deze brief wordt aangetekend aan de vennootschap toegezonden en moet ten laatste daags vóór de vergadering op de zetel van vennootschap besteld zijn.

Elke vennoot kan zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergaderingen door een mandataris, al dan niet vennoot. De zaakvoerder(s) kan de formulering van de volmachten vastleggen en eisen dat deze zouden worden neergelegd op de plaats aangeduid door haar, vijf volle dagen voor de vergadering.

Artikel 24. VERTEGENWOORDIGING

Elke aandeelhouder, houder van een obligatie of met medewerking van de vennootschap uitgegeven certificaat kan zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergaderingen door een mandataris, die al dan niet zelf aandeelhouder, houder van een obligatie of met medewerking van de vennootschap uitgegeven certificaat is. De zaakvoerder(s) kan de formulering van de volmachten vastleggen en eisen dat deze zouden worden neergelegd op de plaats aangeduid door haar, vijf volle dagen voor de vergadering.

(...)

Artikel 24. MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

(...)

Artikel 25. VERDELING VAN DE WINSTEN

De jaarlijkse nettowinst van de vennootschap wordt vastgesteld overeen¬kom¬stig de wettelijke bepalingen. Op deze winst wordt vooreerst vijf procent vooraf genomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze voorafneming houdt op verplichtend te zijn wanneer de reserve één tiende van het kapitaal heeft bereikt.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de af¬sluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening is gedaald of tengevolge van de uit¬kering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapi¬taal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden. Onder netto-actief moet worden ¬verstaan : het totaal bedrag van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en de schulden. Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden :

1) Voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitga¬ven wegens aanschaf van de no¬di¬ge middelen voor een optimale beoefening van de genees¬kunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's; Een reserve kan enkel worden aangelegd met eenparig akkoord van de geneesheer-vennoten tenzij de provinciale raad van geneesheren een andere meerderheid aanvaardt; de omvang van de reserve moet overeenstemmen met het doel van de vennootschap en mag geen speculatiedoeleinden verdoezelen noch de belangen van bepaalde vennoten in gevaar brengen.

2) Voor het uitkeren van een redelijk dividend.

Artikel 26. VERLIEZEN

a) Wanneer, ten gevolge van geleden verlies, het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, met dien verstande dat aan de voorwaarden inzake quorum en meerderheid in elke aandelencategorie dient voldaan te zijn, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de aandeelhouders wordt gesteld.

b) Wanneer het netto-actief, ten gevolge van geleden verlies, gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding van de vennootschap uitgesproken worden wanneer zij wordt goedgekeurd door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

c) Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het wettelijk minimumbedrag, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel 27. ONTBINDING

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de bijzon¬dere algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer tengevolge van een geleden verlies het netto-ac¬tief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering binnen een termijn van ten hoogste twee maand nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, besluiten over ontbinding van de vennootschap.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in een ver¬slag een uiteenzetting van de maat¬regelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Bij ontbinding van de vennootschap zal een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

(...)

A. dat de eerste jaarvergadering vastgesteld wordt op de eerste vrijdag van de maand juni tweeduizend zestien om twintig uur.

B. dat het eerste maatschappelijk boekjaar dat op heden is begonnen zal afsluiten eenendertig december tweeduizend vijftien.

C. Benoeming zaakvoerder

Worden tot zaakvoerder benoemd, voor de duur van diens medische activiteiten:

de Heer Andreas DELANOYE, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aan¬vaar¬den en niet

getroffen te zijn door enige verbodsbepaling.

D. Dat het mandaat van de zaakvoerder kosteloos zal uitgeoefend worden, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

E. dat de kosten der oprichting geschat worden op duizend Euro (¬ 1.000,00), exclusief BTW, behoudens de kosten voor de bedrijfrevisor en de boekhouder.

Volmacht administratie.

De comparanten, aanwezig of vertegenwoordigd als gezegd, geven hierbij volmacht aan de BVBA Accountskantoor Verzelen Nick, vertegenwoordigd door Verzelen Nick, met maatschappelijke zetel te Brouwerijstraat 30, 8720 Markegem, met mogelijkheid van indeplaatsstelling voor:

" Uitvoeren van inschrijving, wijzigingen of schrapping bij het ondernemingsloket

" De bvba te vertegenwoordigen bij de BTW- en belastingsadministratie

" Het opstellen en neerleggen van jaarrekeningen

" Het vervullen van alle wettelijke formaliteiten bij alle fiscale instanties en andere

overheidsinstanties.

dit onder schorsende voorwaarde van neerlegging van een expeditie van onderhavige akte op de

griffie van de bevoegde handelsrechtbank conform artikel 68 Wetboek van Vennootschappen.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Notaris Xavier Van den Weghe

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte

27/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 04.06.2016, NGL 20.06.2016 16205-0567-009

Coordonnées
HUISARTS ANDREAS DELANOYE

Adresse
TUTTEGEMSTRAAT 2 9870 ZULTE

Code postal : 9870
Localité : ZULTE
Commune : ZULTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande